Η μεγαλύτερη κοινότητα στην Ελλάδα με θέμα τα Anime, Manga και Games από την Ιαπωνία. Με δραστηριότητες όπως Anime Podcast, Gallery, Ιαπωνικό λεξικό και πολλά άλλα. The biggest Anime, Manga, Games and Japan community in Greece, in Greek. Podcasts, Anime Image Galleries, Anime Reviews, Anime Database, Blogs, Japanese Dictionary and much more.
  #ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ Προβολή Όλων
 
TVOVAΤαινία

RahXephon
#285


 Κυκλοφορία   2002
 Studio   BONES Victor Fuji TV
 Τύπος   Περιπέτεια Mecha Δράμα
 Είδος   26 επεισόδια
7.9
 


Παρουσίαση RahXephon
Σύνταξη / Παρουσίαση: ghostdog
Δημοσιεύτηκε 18/10/2007Σενάριο


Το RahXephon είναι μιά Δραματική Sci-fi/Mecha/Romace σειρά 26 επεισοδίων, παραγωγής 2002 από το στούντιο Bones δημιουργημένη από τον Yutaka Izubuchi. Ο Izubuchi έχοντας σχεδιάσει mecha για σειρές όπως Gundam και Patlabor αποφάσισε εν έτη 2002 να δημιουργήσει εξολοκλήρου ένα δικό του Project και το έκανε με πολύ μεγάλη επιτυχία. Το RahXephon αν και σχεδόν σε κάθε επεισόδιο έχει τουλάχιστον μια μεγάλη μάχη, ασχολείται κυρίως με τους χαρακτήρες και τη σεναριακή πλοκή. Οι μάχες είναι συνήθως ο καταλύτης που θα θέσει σε κίνηση τα γεγονότα και όχι αυτοσκοπός.

Όλα αρχίζουν όταν το Tokyo δέχεται επίθεση από μια εξωγήινη(?) φυλή, τους MU. Η διαμάχη κατέληξε σε παγκόσμιο πυρηνικό πόλεμο κατά τη διάρκεια του οποίου το Tokyo καλύφθηκε από ένα ενεργειακό πεδίο που το απέκοψε τελείως από τον υπόλοιπο κόσμο. Το πεδίο αυτό όχι μόνο απομόνωσε το Tokyo αλλά διαστρέβλωσε και τη ροή του χρόνου κάνοντας τον να τρέχει με πιο αργούς ρυθμούς σε σχέση με τον έξω κόσμο.

Η ιστορία περιπλέκεται γύρω από τον Ayato Kamina ένα συνηθισμένο μαθητή λυκείου στο Tokyo. Ο Ayato θα συναντήσει τη μυστηριώδη Reika η οποία θα τον οδηγήσει την ανακάλυψη του Rahxephon , ενός τεράστιου ρομπότ που μοιάζει με άγγελο. To RahXephon απ'ότι φαίνεται συντονίζεται με τον Ayato και έτσι ο νεαρός μαθητής άθελα του μπλέκεται σε μια παγκόσμια συνωμοσία και βρίσκεται κυνηγημένος από αυτούς που θέλουν να ελέγξουν το RahXehon. Μια άγνωστη κοπέλα, η Haruka, θα τον βοηθήσει, όμως έχει και αυτή τη δική της προσωπική ατζέντα στην όλη υπόθεση.

Το σενάριο είναι το σημαντικότερο κομμάτι σε κάθε ταινία, animated ή όχι, και εδώ μπορούμε να πούμε πως τα πράγματα είναι αρκετά προσεγμένα. Υπάρχουν πολλές στρώσεις πλοκής, η μία πάνω στην άλλη που αποκαλύπτονται σιγά σιγά και πάντα διατηρούν το μυστήριο και το ενδιαφέρον σε πολύ υψηλά επίπεδα. Το Backgroud story είναι αρκετά περίπλοκο και δαιδαλώδες. Έχει να κάνει με συνωμοσίες , αρχαίους πολιτισμούς και μυστηριώδεις οργανώσεις, όμως η ουσία βρίσκεται κυρίως στις σχέσεις μεταξύ των χαρακτήρων και εκεί τα πράγματα αποκτούν πολύ ενδιαφέρον. Οι αιτίες πίσω από τα γεγονότα και τις συμπεριφορές των χαρακτήρων είναι για το μεγαλύτερο μέρος ένα μυστήριο και τα περιστασιακά στοιχεία που δίνονται σε κάνουν να θέλεις να δεις οπωσδήποτε τη συνέχεια. Ο όρος cliffhanger ταιριάζει αρκετά στη σειρά και μόλις μπείτε στο κλίμα, πιθανότατα θα την δείτε μονορούφι. Η κλιμάκωση θα γίνει σε ένα τέλος που θα σημαδευτεί από μια αρκετά καλή σεναριακή ανατροπή.
Γραφικά


Στον τεχνικό τομέα τα πράγματα είναι σχεδόν τέλεια. Όμορφα σχεδιασμένοι χαρακτήρες παρουσιάζονται μέσα από εξαιρετικά υψηλής ποιότητας animation. O σχεδιασμός των mecha είναι αρκετά πρωτότυπος, και η κίνηση και τα χρώματα είναι αψεγάδιστα. Είναι σίγουρα ένα από τα καλύτερα animation που έχω δει και δε χάνει σε κανένα σημείο τη ποιότητα του.
Ήχος


Ο ήχος κινείται και αυτός σε πολύ υψηλά επίπεδα. Tο opening Kαι ending theme είναι αρκετά καλά και ενώ είναι αρκετά «πιασάρικα» ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα μονοπάτια της j-pop. Η μουσική στη σειρά παίζει αρκετά μεγάλο ρόλο αφού τα mecha αντικατοπτρίζονται ως μουσικά όργανα στα χέρια των χειριστών τους και γενικά η συνοδευτική μουσική είναι αρκετά εύστοχη αν και θα ήθελα να έχει πάρει ακόμη μεγαλύτερο ρόλο. Όσον αφορά τις φωνές των χαρακτήρων, δεν έχω να πω και πολλά, είναι πειστικές και πετυχημένες.
Χαρακτήρες


Το δυνατότερο στοιχείο του RahXephon είναι οι χαρακτήρες. Ακόμα και οι δευτερεύοντες χαρακτήρες αναλύονται εις βάθος , ενώ οι βασικοί είναι πραγματικά εξαιρετικά δοσμένοι, τους κατανοείς απόλυτα και συμπάσχεις μαζί τους.

Ayato Kamina
Ο βασικός χαρακτήρας αυτού του anime και και ένας από τους καλύτερους male protagonists των τελευταίων ετών. Ο Ayato είναι όπως είπαμε ένας απλός μαθητής με καθημερινά προβλήματα και ξαφνικά μπλέκει σε μια ιστορία που θα έχει τρομερό αντίκτυπο τόσο στον εαυτό του όσο και στους γύρω του και παρουσιάζεται με εξαιρετικό τρόπο.Ενώ στο μεγαλύτερο μέρος είναι έρμαιο των αντιμαχόμενων δυνάμεων, σιγά σιγά αντιστέκεται και παίρνει τη μοίρα στα χέρια του.

Haruka Shitow
Η Haruka βοηθάει τον Αyato να ξεφύγει από τους διώκτες του μετά την επαφή του με το RahXephon. Φαίνεται πως δουλεύει για μια εκ των αντίπαλων παρατάξεων, όμως έχει και τους δικούς της λόγους να ενδιαφέρεται για τον Ayato. Σιγά σιγά βλέπουμε τις διάφορες πτυχές του χαρακτήρα της Haruki και κατανοούμε τα βαθύτερα κίνητρα που έχει σ'αυτή την ιστορία.

Reika Mishima
Η μυστηριώδεις αυτή κοπέλα είναι που οδηγεί τον Ayato στο RahXephon και στην ουσία γίνεται ο συνδετικός κρίκος μεταξύ τους. Ο Αyato τη βλέπει στα όνειρά του όμως δεν ξέρει ποια είναι, δεν ξέρει καν αν είναι πραγματική η δημιούργημα της φαντασίας του. Είναι άραγε μια απλή μαθήτρια , ή μήπως κάτι εντελώς διαφορετικό?

RahXephon
Το RahXephon μοιάζει με ένα μεγάλο ρομπότ, όμως είναι πολύ περισσότερα από ένα απλό μηχάνημα. Φαίνεται πως έχει τη δική του βούληση , όμως αναζητά κάποιον να πάρει το ρόλο του μαέστρου και να το οδηγήσει στην εκπλήρωση του πεπρωμένου του. Ο Αyato από τη στιγμή που θα συντονιστεί μαζί του βρίσκεται σε μια συνεχή εσωτερική μάχη με το RahXephon προσπαθώντας να ανακαλύψει αν είναι άγγελος , δαίμονας ή εν τέλει και τα δύο...

Εν Κατακλείδι
Το RahXephon είναι μια από τις καλύτερες σειρές anime που έχω δει και την προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους. Ίσως να μην είναι εξίσου 'σημαντικό' με το NGE, όμως βρίσκεται σε ένα πιο ζεστό σημείο στην καρδιά μου κυρίως λόγω των χαρακτήρων και της πορείας που παίρνει η ιστορία. Δείτε το χωρίς δογματισμούς και θα το απολαύσετε. Προσφέρεται σίγουρα και για δεύτερη και τρίτη προβολή αφού θα θέλεις να ξαναδείς τους χαρακτήρες και αυτή η φορά να προσέξεις και όλες τις μικρές λεπτομέρειες που άφηναν υπόνοιες γι'αυτά που τελικά αποκαλύφθηκαν. Το Rahxephon ήταν για μένα μια απολαυστική εμπειρία από την αρχή ως το τέλος, το οποίο αν και άφησε κάποια πράγματα στο φλου, έκλεισε με τρόπο απόλυτα ικανοποιητικό.
Γενική Βαθμολογία
9.0
Σχεδιαστής Χαρακτήρων
Akihiro Yamada
Σκηνοθέτης
Yutaka Izubuchi
Περισσότερες Πληροφορίες
Ο τίτλος δημοσιεύτηκε από τον χρήστη Firia στις 24/07/2004, προβλήθηκε 10876 φορές και σχολιάστηκε/βαθμολογήθηκε 39 φορές.


 
 Σύνδεση Λογαριασμού


 AnimeNews Τελευταίες Καταχωρήσεις Τίτλων

Shingeki No Kyojin 

Hakugei Densetsu 

Fate/Zero 

Mayo Chiki! 

Happy Seven 

Hourou Musuko 

Happiness Special 1: Wata... 

Happiness! 

Seiken no Blacksmith 

Natsume Yuujinchou San 
 Τελευταίες Παρουσιάσεις Τίτλων

Macross Frontier 

Black Lagoon 

Code Geass Hangyaku no Lel... 

Kakurenbo 

Hoshi no Koe 

Kigeki 

Hetalia Axis Powers 

Fullmetal Alchemist 

Bartender 

Le Portrait de Petit Cosse... 


 Τελευταία Αρθρα Ενδιαφέροντα Links


 


17/09


15/09


14/09


14/09


14/09


11/09


11/09


11/09


11/09


11/09

Trinity Blood


Millennium Actress


Millennium Actress


Inuyasha


Neon Genesis Evangelion


Pretear


Kara no Kyoukai Movie 5: Mujun Rasen


Paradise Kiss