Το ξέρατε ότι kore σημαίνει αυτό;


Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας

Σελίδα 1 από 1
 AnimePlanet Forums Αρχική σελίδα    Sneak Peaks    Shura no toki
sinkazama82
Δημοσιεύθηκε: Τετ Φεβ 27, 2008 10:09 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
::Moderator:: ::Moderator::

Συμμετέχει από: 26 Απρ 04 Δημοσιεύσεις: 290 Τόπος: salonica
Εισαγωγή:”Υπάρχει ένας θρύλος…
Από την Heian εποχή, πολεμούσαν άοπλοι και λέγεται ότι βαδίζουν το μονοπατι του ανίκητου. Είναι οι Shura.
Και οι άνθρωποι αποκαλούν την τεχνική τους Mutsu-Enmei-Ryuu.” Σε αυτούς λοιπόν αναφέρεται και το Shura Νο Τοκι, μια σειρά δράσης βασισμένη σε πραγματικά ιστορικά γεγονότα. Kατά τη γνώμη μου πρόκειται για ένα από τα πιο αδικημένα anime, ιδιαιτερα όσο αναφορα την διάδοσή του στο κοινό. Ας το δούμε όμως πιο αναλυτικά.
Το Shura no toki είναι μια επική ιστορία, η οποία ακολουθεί ένα “what if ?” στυλ. Συγκεκριμένα πως θα επηρεαζόταν η ζωή κάποιων προσώπων, ή πως θα μπορούσαν να εξελιχθούν διαφορετικά κάποια συγκεριμένα ιστορικά γεγονότα αν υπήρχε η παρουσία ενός Mutsu. Αυτό είναι και το μοτίβο που ακολουθείται στις τρεις ιστορίες, από τις οποίες αποτελείται η σειρά.Αρχικά παρακολουθώντας το Shura no Toki ίσως φανεί ότι επικεντρώνεται σε έναν συγκεκριμένο χαρακτήρα, αλλά ουσιαστικά αναφέρεται στους Shura σαν σύνολο. Κατά συνέπεια οι τρεις ιστορίες έχουν για πρωταγωνιστή έναν mutsu για κάθε μία και τους Miyamoto Musashi, Jubei Yagyu, Hijikata Toshizo αντίστοιχα.

Οι δύο πρώτες ιστορίες της σειράς οφείλω να ομολογήσω ότι δε μου άρεσαν ιδιαίτερα σεναριακά και αυτό γιατι ουσιαστικά η ιστορία τους έχει ως μοναδικό σκοπό να μας οδηγήσει γύρω από την τελική μάχη μεταξύ των δύο πρωταγωνιστών, αν και στην δέυτερη ιστορία υπάρχει και μία side-story, η οποία όμως είναι υποτυπώδης και αρκετά συνηθισμένη. Οι μάχες όμως είναι πραγματικά εκπληκτικές. Από τις αρχικές,στις οποίες ο εκάστοτε Mutsu αντιμετωπίζει ομάδες αντρών,αυτές του τουρνουά του δεύτερου μέρους, μέχρι και τις τελικές, δεν υπάρχει ούτε ένα ψεγάδι.Η όλη τεχνική του Mutsu, που δεν την έχουμε δει σε άλλα anime είναι αυτή που τις κάνει τόσο ξεχωριστές, αλλά και ο σχεδιασμός και η κίνηση είναι πραγματικά κάτι το εκπληκτικό, ιδιαιτερα στις τελικές μάχες, οι οποίες τολμώ να πω ότι αγγίζουν τα επιπεδα ποιόητας του Rurouni Kenshin. Είναι δηλαδή τόσο άρτια δημιουργημένες, που επικεντρώνεσαι σε αυτές και δεν ασχολείσαι καθόλου με την έλλειψη σεναρίου.

Το κομμάτι όμως της σειράς που κυριολεκτικά την απογειώνει είναι το τρίτο, το οποίο αρχίζει από το επεισόδιο 15. Η φιλία του Mutsu με τον Ryoma, η οποία παρεπιπτόντως δημιουργείται μετά από μία ακόμα καταπληκτική μάχη, μεταξύ των δύο τους, είναι άκρως ρεαλιστική. Αλλά και η ερωτική ιστορία που υπάρχει σε αυτό το μέρος έχει ποιότητα σειράς που ανήκει στην κατηγορία του δράματος και όχι σε αυτήν της δράσης. Και όλα αυτά διαδραματίζονται στην πιο ενδιαφέρουσα κατά τη γνώμη μου περίοδο της ιαπωνικής ιστορίας, την εποχή δηλαδή της πτώσης του τελευταίου Shogunate,η οποία συνδέεται άμεσα και με τους Shinshengumi και κατά συνέπεια με τον Hijikata Toshizo, ο οποίος είναι και ο τελευταίος αντίπαλος του Mutsu. Η τελική μάχη είναι και η καλύτερη όλη της σειράς, κυριολεκτικά αψεγάδιαστη και για αυτό δεν θα την αναλύσω άλλο παρά θα σας αφήσω να την απολαύσετε. Το τέλος είναι και αυτό εφάμιλλο με την ποιότητα του τρίτου μέρους, δεν αφήνει καθόλου κενά και το θεωρώ ως ένα από τα καλύτρα που έχω συναντήσει σε σειρά.


Στα τεχνικά τώρα οι χαρακτήρες είναι πολύ ρεαλιστικά σχεδιασμένοι και η κίνηση ιδιαίτερα στις μάχες είναι καταπληκτική. Τα χρώματα είναι αυτά που θα έπρεπε να είναι, χωρίς να αποτελούν και κάτι το ξεχωριστό.

Όσο αναφορά τον ήχο οφείλω να ομολογήσω πως είναι το αδύναμο σημείο της σειράς, αφού τόσο η μουσική όσο και οι φωνές των χαρακτήρων και τα εφέ είναι μέτρια, αν και αυτά των μαχών είναι αρκετά λειτουργικά.

Κλείνοντας μπορούμε να πούμε πως το Shura no toki είναι ένα αξιοπρόσεκτο anime που αν είχε προσεχθεί λίγο παραπάνω στον τομέα του σεναριου θα αποτελούσε αριστούργημα. Άκρως ευχαριστημένοι θα μείνουν πάντως τόσο οι λάτρεις των τίτλων δράσης όσο και αυτοί που απολαμβάνουν τα ιστορικά στοιχεία στις σειρές.
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος ICQ Αριθμός
aboumonkey
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Φεβ 28, 2008 2:21 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: HooKeD :: :: HooKeD ::

Συμμετέχει από: 03 Δεκ 07 Δημοσιεύσεις: 141 Τώρα Βλέπω: Πολλά που άρχισαν να προβάλονται πρόσφατα στην Ιαπωνία
Άκρως κατατοπιστική παρουσίαση . Ψηνομαί να του ρίξω μια ματιά μιας και διαδραματίζεται κατά ένα μέρος στην Bakumatsu era και έχει και Hijikata ...

_________________
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:  

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  



Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης