Το ξέρατε ότι yokan σημαίνει διαίσθηση;


Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας

Σελίδα 1 από 1
 AnimePlanet Forums Αρχική σελίδα    Culture & Life Style    Αφιέρωμα: Akihabara
Mr Ayu-Mania
Δημοσιεύθηκε: Τετ Μάρ 19, 2008 2:17 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: PoSSeSeD :: :: PoSSeSeD ::

Συμμετέχει από: 18 Ιαν 07 Δημοσιεύσεις: 258 Τόπος: Θεσσαλονίκη Τώρα Βλέπω: Death Note, FMA, Yakitate Japan
Είμαστε Otaku… Παρτε το χαμπάρι… Όσο πιο γρήγορα καταλάβετε ότι δεν ανήκετε πια στην ελληνική μοντέρνα κοινωνία, τόσο το καλύτερο.

Δεν πρέπει όμως να νιώθετε άσχημα για αυτό.. Ο στόχος σας από δω και πέρα θα πρέπει να είναι να μετατρέψετε την κοινωνία που ζείτε σε ένα είδος κοινωνίας στο οποίο εσείς κα οι όμοιοι σας θα είστε βασιλιάδες.

Υπάρχει μια τέτοια κοινωνία ήδη στο κόσμο. Μια κοινωνία που πρέπει να αποτελέσει πρότυπο της κοινωνίας που πρέπει να φτιάξετε. Μια κοινωνία που κάθε Otaku πρέπει να επισκεφτεί τουλάχιστον μια φορά στην ζωή του. Αυτή η κοινωνία βρίσκεται μέσα σε μερικά τετραγωνικά χιλιόμετρα στην καρδιά του Τόκυο. Αυτή κοινωνία είναι γνωστή με το όνομα:


AKIHABARA


Η Akiba για τους μυημένους…



Είναι ένα μέρος όπου νιώθεις ότι ανήκεις. Είναι ένα μέρος όπου μπορείς να βρεις ότι θέλει η ψυχή σου. Ένα μέρος όπου τα λεφτά εξαφανίζονται χωρίς να το καταλάβεις. Ένα μέρος όπου μπορείς να φωτογραφήσεις μια όμορφη κοπέλα χωρίς φόβο. Να της ζητήσεις να σου δείξει το βρακί της κιόλας. Ένα μέρος όπου τα ανιμε, τα μάγκα και τα παιχνίδια ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΝ!!

Όλοι ονειρευόμαστε να πάμε Ιαπωνία. Όλοι πιθανότατα θα προσγειωθούμε στο αεροδρόμιο Narita του Τόκυο. Οι περισσότεροι από εμάς θα αφήσουν ναούς και παλάτια για το τέλος. Θα αφήσουμε τα πράγματα μας στο ξενοδοχείο, θα μάθουμε που είναι η Ελληνική πρεσβεία για το ενδεχόμενο να ξεμείνουμε από λεφτά, και θα μπούμε στο μετρο με προορισμό τον σταθμό της Akihabara.



Βγαίνοντας από τον σταθμό θα μας υποδεχτούν αντιπρόσωποι μιας από τις πιο χαρακτηριστικές φυλές αυτής της αξιαγάπητης κοινωνίας. MAIDS! MAIDS!! MAIDS!!! Με το γλυκό τους χαμόγελο θα προσπαθήσουν να μας μοιράσουν φυλλάδια με τα αγαπημένα τους maid-cafes. Θα τα πάρουμε ευγενικά, θα φωτογραφηθούμε μαζί τους, αλλά ο πρωταρχικός μας σκοπός είναι ψώνια. Και μερικά μαγαζιά τα οποία θεωρούνται ο παράδεισος κάθε Otaku.

Περπατώντας στους δρόμους θα διαπιστώσουμε ότι όλοι μοιάζουν με μας. Ότι όλοι έχουν ένα χαμόγελο στο πρόσωπο τους γνωρίζοντας ότι βρίσκονται στο περιβάλλον τους. Ότι δεν πρόκειται να τους πειράξει κανείς. Τα μαγαζιά τριγύρω μας φαίνονται γνωστά και φιλόξενα. Πρέπει να κρατηθούμε όμως. Πρέπει πρώτα να επισκεφτούμε τα καταστήματα ναυαρχίδες του χώρου. Κρίμα θα ήταν να μας τελειώσουν τα λεφτά προτού προλάβουμε να τα επισκεφτούμε. Τα πάντα γύρω μας, μέχρι και οι πινακίδες στα κτίρια μας λένε ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο.



Περίπου σε αυτή την στιγμή νιώθουμε ότι μας γίνετε δύσκολο να συγκρατήσουμε τα δάκρυα μας. Οι κόποι μιας ζωης οδήγησαν σε αυτή την μέρα. It was all worth it!! Φυσικά έχουμε προμηθευτεί τους κατάλληλους χάρτες. Το ιντερνετ είναι γεμάτο με χάρτες της Akiba φτιαγμένοι ειδικά για τους Otaku. Θα πρέπει να ξεσκονίσετε τα Kanji σας πρώτα, γιατί λίγοι από αυτοί είναι μεταφρασμένοι στα αγγλικά. Πολλά εξειδικευμένα ταξιδιωτικά πρακτορεία της Αμερικής αλλά και της Αγγλίας προσφέρουν πακέτα με τουρ της Akiba με ειδικό Otaku ξεναγό. Επειδή όμως στην Ελλάδα δεν ισχύουν αυτά, θα πρέπει να προετοιμαστούμε μονοί μας.

2 είναι τα πολυκαταστήματα που δεν πρέπει να χάσουμε με τίποτα. Το πρώτο είναι το Tora No Ana. Είναι ένα μαγαζί ειδικευμένο στα manga αλλά και στα dojinshi. Το κεντρικό μαγαζί είναι ένα πολυώροφο κτίριο στο κεντρικό δρόμο της Akiba. Βέβαια αυτό δεν φτάνει και το μαγαζί έχει άλλα 2 κτίρια σε κοντινή απόσταση. Βεβαία δεν πουλάνε μόνο manga. Δεν λείπουν και τα ανιμε, οι φιγούρες, αλλά και το τεράστιο adult section των κτιρίων που βρίσκεται στα υπόγεια.



Ο βασιλιάς της Akiba όμως ήταν και ακόμα είναι το υπερκατάστημα Mandarake. Βρίσκεται στο εμπορικό κέντρο Nakano Broadway αν και μικρότερα καταστήματα της αλυσίδας έχουν ανοίξει και αλλού στην Akiba. Πρόκειται για ένα κατάστημα κολοσσός όπου μπορείς να βρεις τα πάντα σχετικά με τα ανιμε. Από manga, DVDs, φιγούρες, cosplay, animation cells, και ότι collectable μπορείς να φανταστείς. Το motto του προέδρου Masuzo Furakawa τα λέει όλα: “Our mission is to take over the world using manga and other otaku things”. Ένα μαγαζί στο οποίο οι υπάλληλοι είναι ντυμένοι με στολές cosplay και τραγουδάνε anime opening songs. Τι άλλο θέλεις από αυτή τη ζωή?????



Υπάρχουν πολλά αξιόλογα μαγαζιά για να αναφερθούν όλα. Θα έπρεπε να γράφω μέχρι του χρόνου. Θα περιμένω λοιπόν την ευκαιρία να τα επισκεφθώ πρώτα ο ίδιος, και μετά θα έχω πολύ υλικό για να γράψω… Ας πούμε ότι αυτό είναι ένα preview της περιοχής παρά ένα review.

Μετά από μια κουραστική μέρα με ψώνια, καλό είναι να κάνετε ένα διάλλειμα. Να πιείτε ένα καφεδάκι… Θα πάτε στα Starbucks?? ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ!!! Εδώ υπάρχουν καφενεία φτιαγμένα ειδικά για σας. Φτιαγμένα με τις ανάγκες σας στο μυαλό. Ωραίο περιβάλλον, γλυκύτατες σερβιτόρες που καταλαβαίνουν εσάς και τα hobby σας.. Μιλάω φυσικά για τα Maid Cafes. Υπάρχουν πολλά σκορπισμένα στην Akiba, αλλά αν σκοπεύετε να επισκεφτείτε μόνο ένα, τότε επιλέξτε δίχως δισταγμό το Mai:lish. Είναι από τα παλαιοτέρα και πιο κυριλέ maid cafe της περιοχής.



Εκτός από τα γλυκά και τα ροφήματα μπορείτε να επιλέξετε μια καμαριέρα της αρεσκείας σας για να κάτσει στο τραπέζι σας για να συζητήσετε (αν μιλάτε ιαπωνικά). Ειδάλλως μπορείτε να παίξετε μαζί της (επιτραπέζια η ηλεκτρονικά) η να πάτε σε ένα ξεχωριστό prive δωματιάκι για να σας κάνει ένα υπέροχο foot massage.

Αφού χαλαρώσατε στο maid café, είναι καιρός να γυρίσετε στα ψώνια. Τώρα σειρά έχουν τα μικρά μαγαζάκια που βρίσκονται σε κάθε γωνιά του δρόμου. Ευκαιρία να φάτε όσα λεφτά σας έχουν απομείνει. Περπατώντας στους δρόμους μην αμελήσετε να βγάλετε φωτογραφίες τις δεσποινίδες που κάνουν cosplay τους αγαπημένους τους χαρακτήρες!



Όταν με το καλό νυχτώσει, πηγαίνετε στο ξενοδοχείο για να αφήσετε τα πολύτιμα σας ψώνια, κάντε ένα ζεστό μπανακι για να φύγει η μπιχλα της ημέρας, και ετοιμαστείτε για μια ωραία βραδιά στο Kabukicho!

Cool Cool

_________________
Ayumi will be my wife and Namie will be my mistress
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Re Kane Niaou
Δημοσιεύθηκε: Τετ Μάρ 19, 2008 2:33 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.CRaZy :: :: ANiME.CRaZy ::

Συμμετέχει από: 06 Ιαν 08 Δημοσιεύσεις: 561 Τόπος: Αθηνα
συγχαριτηρια για τις πολυτιμες πληρηφοριες που μας εδωσες για την AKIHABARA αν και μας εκανες .............
απο οτι καταλαβα ομως για να πας εκει περα χρειαζεσαι μια ψηφιακη και γεματες τσεπες.....
...... I AKIHABARA

Υ.Γ.(μια ηλιθια προβλεψη)
Spoiler:
Λέτε να φτιαχτεί ποτέ ένα μικρό-μικρό-μικρό μαγαζάκι εδώ στην ελλάδα
που να περιέχει...μονο magna,DVDs,φυγουρες,στολες κ.α. Wink Razz Laughing
καποτε στο μακρινο-μακρινο-μακρινο μελλον?!

_________________
Spoiler:

Spoiler:
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
roronoa zoro!
Δημοσιεύθηκε: Τετ Μάρ 19, 2008 2:36 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.CoLLeCToR :: :: ANiME.CoLLeCToR ::

Συμμετέχει από: 06 Μάρ 08 Δημοσιεύσεις: 656
makari na ftiaxtei tetoio magazaki.....polles wraies oi plhrofories pou mas edwses....
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ghostdog
Δημοσιεύθηκε: Τετ Μάρ 19, 2008 5:36 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.CoLLeCToR :: :: ANiME.CoLLeCToR ::

Συμμετέχει από: 13 Ιούλ 06 Δημοσιεύσεις: 658 Τόπος: Αθήνα Τώρα Βλέπω: X_x
Πολλές maids πλακώσανε βρε παιδί μου... ελπίζω η κούκλα να είναι απλώς διακοσμητική Very Happy

Η Akiba έχει μπει στην "wishlist" Cool

_________________
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Hellbroth
Δημοσιεύθηκε: Τετ Μάρ 19, 2008 6:02 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.LoRD :: :: ANiME.LoRD ::

Συμμετέχει από: 21 Νοέ 07 Δημοσιεύσεις: 2433 Τόπος: Uk Wolverhampton Τώρα Βλέπω: Γραμμές κώδικα όλη την ώρα.
Πότε είπαμε κανονίζουμε να πάμε όλοι ιαπωνία .Εξεραιτικό thread έτσι μπορούμε να ξέρουμε και μερικά πράγματα για την ιαπωνία.Όντως η Akihabara είναι εξεραιτικό μέρος
μακάρι να ζούσαμε εκεί .Ποίος δέχεται να με πάει ???????

_________________


Oh god...He divided by 0! We're all dead! Noooo! Federal agents, capture him!
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger MSN Messenger
Larva
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Μάρ 20, 2008 9:51 am
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: oBSeRVeR :: :: oBSeRVeR ::

Συμμετέχει από: 27 Φεβ 08 Δημοσιεύσεις: 78 Τόπος: Athens Τώρα Βλέπω: Bleach.Dgray-man,speed grapher,vandread,xtv και starocean x
ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΓΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ Rock On Dude!

_________________
The sanity assasin

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email

Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:  

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  



Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης