Το ξέρατε ότι onna σημαίνει γυναίκα;


Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας

Μετάβαση στη σελίδα 1, 2, 3  Επόμενη
Σελίδα 1 από 3
 AnimePlanet Forums Αρχική σελίδα    Games    Final Fantasy 7:Crisis Core (review)
kabez
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Απρ 17, 2008 7:35 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.LoRD :: :: ANiME.LoRD ::

Συμμετέχει από: 12 Νοέ 04 Δημοσιεύσεις: 3238 Τόπος: borderguard



Το περίμενα από τότε που βγήκε το πρώτο trailer μιας το οποίο με μάγεψε ,ήδη από το 2006.Όμως είχε βγει μόνο στην Ιαπωνία και άργησε απαράδεκτα πολυ να βγει η Αμερικάνικη-μεταφρασμένη αγγλική έκδοση.Τώρα μέσα στον Μάρτιο του 2008 βγήκε.

Είναι και ο λόγος που δανείστηκα και ένα PSP μιας και μόνο για αυτόν τον τίτλο πίστευα ότι αξίζει να βρει όσο πιο γρήγορα μπορεί κανείς το μαραφέτι της Sony.Τελικά με το που έπεσε στα χέρια μου η Αμερικάνικη έκδοση (η οποία παρεμπιτόντως έχει βγει σε ιsο ) , εντάξει, οι υποψίες μου ότι θα ήταν ένα καταπληκτικός τίτλος έγιναν βεβαιότητα..


Τι να προτοπεί κανείς από τις εντυπώσεις που του αφήνει αυτός ο τίτλος ο οποίος είναι άξιος franchise του FF7 και με το παραπάνω μάλιστα.


.

Από γραφικά, είναι ότι καλύτερο έχω δει μέχρι στιγμής στο PSP.Η squarenix πάλι έκανε το θαυμα της και ηταν και αυτη την φορα 2 χρονια μπροστα στα γραφικα του τιτλου.Το gameplay,τα απίστευτα FMV με την ίδια ακριβώς μηχανή γραφικών του FF:Advent Children,τα special effects και οι λάμψεις , σε όλα αριστεύει.Βασικά για να γίνω και λίγο δίκαιος σχεδόν σε όλα αριστευει μιας και τα γραφικα στο gameplay ήταν μεν πολυ πολυ καλα αλλά πιστευω υπήρχαν λίγα περιθώρια βελτίωσης.

Από ήχο και μουσική είδα μια πολύ πλούσια μουσική επένδυση, αλλά ήθελα κάτι το λίγο παραπάνω.Δεν ξέρω..
Ίσως γιατί έλειπε ο ένας και μοναδικός Nobuo Uematsu , αλλά παρόλα αυτά οι μουσικές συνεχίζουν να ff7αζουν.
Παρόλα αυτά αρκετά κομμάτια σε κάνουν και ανατριχιάζεις και από την μέση και μετά όλο και καλυτερεύουν.Αν θέλετε να πάρετε κανένα δείγμα πηγαίντε στο youtube και γράψτε "crisis core theme".
Προσοχή στα spoilers εκεί όμως εε..
Πιστεψτε με,δεν θέλετε να δείτε spoilers σε οποιοδήποτε final fantasy game..



.

Σχετικά με το Gameplay, ήδη από το trailer του Tokyo Game Show το 2006 όλοι αναρωτηθήκαμε τι ήταν εκείνος ο κουλοχέρης πάνω πάνω αριστερά όταν γινόταν η μάχη.Λοιπόν, καταρχάς το παιχνίδι δεν είναι όπως το FF7,δηλαδή turn based rpg.Επίσης δεν υπάρχουν ομάδες, είσαι στην μάχη πάντα μόνος σου και αντιμετωπίζεις εχθρούς.Πρόκειται για έναν καθαρά action τίτλο με στοιχεία rpg (level,materia,items,..) που θα τον παροιμοίαζα σαν το kingdom hearts με random battles ομως.Δηλαδή με το Χ κάνει επίθεση με το σπαθί, με τα πίσω αλλάζεις την δύναμη πχ απλό attack-materia-items μέσα στην μάχη, έχει κινήσεις block αλλά και dash που γίνονται με άλλα κουμπιά και είναι θα έλεγα απαραίτητα μέσα στην μάχη.Θα έλεγα πως ο χειρισμός του είναι κάπως περίεργος και δύσκολος στην αρχή αλλά είναι καθαρά θέμα συνήθειας.Εγώ πάντως άργησα πολύ μέχρι να καταλάβω πως δουλεύει το slot system ,το οποίο στην ουσία είναι αυτό που σου προσφέρει διάφορα limit breaks-ναι,έχει και τέτοια.Τέλος δεν παραλείπονται σαν κλασικό final fantasy και τα summons, τα οποία είναι όλα σε FMV με εντυπωσιακές σκηνές και γραφικά.
Μου πήρε να το τερματίσω περίπου 17 ώρες,αλλά αν θέλετε να κάνετε και τα διάφορα έξτρας όπως hidden bosses και το σύστημα missions-το οποίο είναι προαιρετικές μινι αποστολές που σου αναθέτουν για εξτρα items/materia και level up Smile - υπολογίζω σίγουρα να είναι κοντά στις 20-23 ωρες, μια χαρά για φορητή κονσόλα.



.

.




Σενάριο..
Αυτός είναι και ο σπουδαιότερος λόγος που είχε τόση επιτυχία και το περιμέναμε όλοι τόσο καιρό να βγει,η υπόθεση.

Το Crisis Core τοποθετείται χρονικά 7 χρόνια πριν τα επεισόδια του FF7 και όσο προχωράει το παιχνίδι και η υπόθεση τόσο προχωράνε λίγο λίγο και τα χρόνια,μέχρι και τα γεγονότα της Nibelheim και πιο μετά ,λίγο πριν την αρχή του FF7.
Ο κεντρικός πρωταγωνιστής είναι ο Zack Fair,εκείνη η μυστήρια φιγούρα με τα μαυρα μαλιά που στο FF7 έγινε διάσημος όταν ανακαλύπταμε το παρελθόν του Cloud.Εδώ λοιπόν αναπτύσεται κανονικά όλος του ο χαρακτήρας και μαθαίνουμε πολλά στοιχεία για αυτόν τον μυστήριο SOLDIER 1st Class ,πράγματα που το FF7 μας αποκαλύπτει σε πολύ μικρές ποσότητες(πχ όπως ο παλιός δεσμός της Aeris που όπως έλεγε ήταν παλιά με "έναν SOLDIER 1st CLASS που της θυμίζει πολύ τον Cloud")

Το παιχνίδι ξεκινάει με τον Zack να είναι SOLDIER 2nd Class ο οποίος έχει το όνειρο να φτάσει κάποτε στην κορυφή και να γίνει ήρωας όπως ο θρυλικός Sephiroth..
Πρόκειτα για έναν πολύ δυναμικό χαρακτήρα που σφίζει από αυτοπεποίθηση και ζωή,κάτι που λείπει από τον Cloud.
Η Shinra έχει ακόμα τον πόλεμο με το Wutai και το Midgar ακόμα χτίζεται,κάποια από τα πάνω πιάτα τουλάχιστον.Αυτή η οργάνωση είναι σε φάση ακμής και όλο συνεχίζει να αναπτύσεται.Έχει ιδρύσει το τμήμα ειδικών δυνάμεων SOLDIER με τους 3 ήρωες της και ταυτόχρωνα πολύ στενοί παιδικοί φίλοι μεταξύ τους, τον Sephiroth όπως αναφέρθηκε, τον Angeal-το είδαλμα του Zack και έναν μυστήριο πολεμιστή με μια κόκκινη καπαρντίνα που ακούει στο όνομα Genesis.
Τα πράγματα θα αρχίσουν να γίνονται πολύπλοκα όταν ο Genesis μια μέρα κατά την διάρκεια του πολέμου θα σταματήσει να δίνει σημάδια ζωής και θα εξαφανιστεί από παντού, για να επιστρέψει μετά από λίγο καιρό με μια πραγματική απειλή για όλο τον κόσμο,μια απειλή που ακόμα και η Shinra δεν ξέρει αν θα καταφέρει να την εξοντώσει πριν εξοντωθεί η ίδια πρώτα..

Κατά την διάρκεια όλου αυτού ο Zack θα γνωρίσει από ατύχημα και την γνωστή μας Aeris στην ηλικία των 16 και εκεί έχουμε ένα δυνατό love story.Δεν είναι spoiler αλλά να ξέρετε ότι η γνωριμία τους έγινε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που έγινε και με τον cloud-έπεσε από ψηλά στα λουλούδια της.Αυτός είναι και ένας λόγος που η Aeris είναι τσιμπημένη με τον Cloud.

Η Aeris δεν είναι η μόνη γνωστή χαρακτήρας που συναντάει κανείς στο Crisis Core.Θα δείτε κάμποσα γνωστά πρόσωπα όπως τον Tseng αρχηγό των Turks, μέχρι και την 9χρονη Yuffie στην αρχή στον πόλεμο με το Wutai..
Επίσης θα αρχίσουν να γίνονται και αναφορές και για άλλα FF7 στοιχεία όπως για την διαστημική αποστολή που θα κάνει η Shinra με τον καλύτερο πιλότο της τον Cid Highwind όπως και το αερόπλοιο που χτίζει με το όνομα "Highwind", αναφορές για διάφορες anti-shinra groups που άρχισαν να διημιουργούνται όπως μια με το όνομα "Avalanche" κτλ κτλ.

Τέλος δεν θα παραλείψω και το σημαντικό γεγονός της γνωριμίας του Zack σε όλο αυτό το χρονικό με έναν ξανθό και μαζεμένο infantryman που τον λένε "Cloud" αλλά και το τεράστιο αντίκτηπο που έπαιξε στην ζωή και των 2 αυτή η γνωριμία.


Να μην τα πολυλογώ, έχουμε έναν τέλεια δομημένο final fantasy 7 κόσμο, με ένα πολύ πολύ καλό σενάριο και δεν λέω τέλειο επειδή δεν μου άρεσε προσωπικά το concept του κακού "Genesis" και είναι μέχρι στιγμής σίγουρα σε υψηλό rank για το PSP αυτός ο τίτλος.

Κανένας final fantasy fan, αλλά ακόμα και -μη- αφού πρόκειται για prequel , δεν πρέπει να το χάσει για κανέναν λόγο.Χρόνια είχα να δω από την SquarEnix τέτοιο διαμαντάκι.





.

ps:Μόλις ασχοληθήτε με αυτόν τον τίτλο ας κάνουμε ένα δημοψίφησμα για το ποιος είναι ο καλύτερος πρωταγωνιστής σε όλα τα final fantasy και θα δείτε τον Zack να πιάνει κάτι πρωτιές..
Θα δείτε..


Έχει επεξεργασθεί από τον/την kabez στις Τρι Δεκ 29, 2009 4:52 pm, 5 φορές συνολικά

_________________
"Whoever fights monsters should see to it that in the process he does not become a monster.
And when you stare into the abyss the abyss stares back at you"

Friedrich Nietzsche

http://www.animeplanet.gr/425_blue_submarine_no6.html

.



-
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
eni
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Απρ 17, 2008 9:22 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: HooKeD.SeRiouSLy :: :: HooKeD.SeRiouSLy ::

Συμμετέχει από: 14 Ιαν 05 Δημοσιεύσεις: 170 Τόπος: thessaloniki Τώρα Βλέπω: Fullmetal alchemist
Kabez πολυ ωραίο review!!Οντως αυτό το παιχνίδι το περιμέναμε πως και πως!Ειδικά οι fans του ff7!!Κι εγώ είμαι απο αυτούς που πιστεύουν οτι ο Zack ειναι ο καλύτερος πρωταγωνιστής των ff!!Χωρίς ακόμη να έχω παίξει το παιχνίδι ο Zack μ'έχει κερδίσει!!Ο τύπος τα σπάει!!!! Cool

_________________

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
Kite
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Απρ 17, 2008 9:33 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.LoRD :: :: ANiME.LoRD ::

Συμμετέχει από: 13 Οκτ 04 Δημοσιεύσεις: 2625 Τόπος: Θεσσαλονικη Τώρα Βλέπω: Echhi anime
Αν και ο τιτλος ειναι στα must μου, θα πρωτιμισω να περιμενω να το στιλουν και στην ευροπη (κανα χρωνο δλδ).
Για οσους δεν το ξερουν, το γεγονος οτι τα παιχνιδια του PSP ειναι region free δεν σημενει οτι οι ευροπαϊκες εκδοσεις υποστιριζουν τα Αμερικανικα saves και multyplayer. Αν σκοπεβεις να το κατεβασεις πρην το παρεις αυθεντικο, ή σκοπεβεις να παιζεις multyplayer με φυλος πρεπει να εχεις υπ'οψην το παραπανο.

_________________

Person1: "Εγώ είμαι Otaku."
Person2: "Κι εγώ είμαι ο Τάκης..."
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Chrsora
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Απρ 17, 2008 9:38 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: KNoWeR :: :: KNoWeR ::

Συμμετέχει από: 23 Μάρ 08 Δημοσιεύσεις: 98 Τόπος: Κύπρος Τώρα Βλέπω: one piece,naruto shippuuden,bleach
Ακουσα καλες κρητηκες για αυτο το παιχνιδι και λεω να το αγορασω μια και μου αρεσει το kingdom hearts που ειναι απο τους ιδιους δημιουργους. Very Happy
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
Larva
Δημοσιεύθηκε: Παρ Απρ 18, 2008 7:32 am
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: oBSeRVeR :: :: oBSeRVeR ::

Συμμετέχει από: 27 Φεβ 08 Δημοσιεύσεις: 78 Τόπος: Athens Τώρα Βλέπω: Bleach.Dgray-man,speed grapher,vandread,xtv και starocean x
Εγώ έχω να πώ μόνο ότι θα έπρεπε να βγεί και για άλλες κονσόλες διότι τώρα αναγκ΄ζομε να μπώ σε τρελά έξοδα !!!! Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
Αλλά πιστεύω ότι θα αξίζει FF7 ΓΙΑ ΠΑΝΤΑΑΑΑΑΑΑΑ Rock On Dude!

_________________
The sanity assasin

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Wadoria
Δημοσιεύθηκε: Παρ Απρ 18, 2008 4:50 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: PoSSeSeD.SeRiouSLy :: :: PoSSeSeD.SeRiouSLy ::

Συμμετέχει από: 18 Μάϊ 07 Δημοσιεύσεις: 329 Τόπος: Ιωάννινα Τώρα Βλέπω: bleach,Hero Tales,Elemental Gelad
πολύ καλή review!!o καλύτερος πάντως final fantasy χαρακτήρας είναι ο cloud εννοείται

_________________

See my Anime list!!
To decide what to do with the future is to be human.
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
TannoBuchino
Δημοσιεύθηκε: Παρ Απρ 18, 2008 8:50 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.LoRD :: :: ANiME.LoRD ::

Συμμετέχει από: 04 Νοέ 06 Δημοσιεύσεις: 4243 Τόπος: テサロニキ
Wadoria έγραψε:
πολύ καλή review!!o καλύτερος πάντως final fantasy χαρακτήρας είναι ο cloud εννοείται


Και η Tifa επίσης !

_________________
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
roronoa zoro!
Δημοσιεύθηκε: Παρ Απρ 18, 2008 10:43 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.CoLLeCToR :: :: ANiME.CoLLeCToR ::

Συμμετέχει από: 06 Μάρ 08 Δημοσιεύσεις: 656
mprabo kabez polu kalo review...a h tifa einai h pio teleia...........
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
fwteinoulhs
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Απρ 24, 2008 3:51 am
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Banned

Συμμετέχει από: 24 Απρ 08 Δημοσιεύσεις: 9
Spoiler:
Ο Zack πεθαίνει. Ο Cloud γίνεται Zack. Final Fantasy VII begins.
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Razorhound-cy
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Απρ 24, 2008 9:03 am
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: PoSSeSeD.SeRiouSLy :: :: PoSSeSeD.SeRiouSLy ::

Συμμετέχει από: 12 Ιούλ 06 Δημοσιεύσεις: 305 Τόπος: Lemesos Τώρα Βλέπω: Athkiaseros!---Naruto....
fwteinoulhs έγραψε:
Ο Zack πεθαίνει. Ο Cloud γίνεται Zack. Final Fantasy VII begins.


Den nomizw na itan anaggi na akousume spoilers.

_________________
www.urbsamurai.tk
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email AIM διεύθυνση MSN Messenger
Ground_zero
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Απρ 24, 2008 9:49 am
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.LoRD :: :: ANiME.LoRD ::

Συμμετέχει από: 18 Δεκ 03 Δημοσιεύσεις: 2281 Τόπος: Right behind you... Τώρα Βλέπω: Mesa sto myalo sou....
Παράθεση:
Ο Zack πεθαίνει. Ο Cloud γίνεται Zack. Final Fantasy VII begins.

Den einai spoiler, to kserame hdh, opoios thelei na paiksei afto to game eprepe hdh na exei paiksei to FF7...

_________________

www.finalfantasy-gr.tk
http://www.youtube.com/user/GamersOdyssey
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
kabez
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Απρ 24, 2008 11:03 am
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.LoRD :: :: ANiME.LoRD ::

Συμμετέχει από: 12 Νοέ 04 Δημοσιεύσεις: 3238 Τόπος: borderguard
Σωστός.


Εξάλου αν ειναι να παιξει κανεις το crisis core, μετα δεν εχει και πολυ νοημα να παιξει το ff7,μιας και θα ξερει την ιστορια και το παρελθον του cloud, δηλαδη το μεγαλο ατου αυτου του 1997 τιτλου

_________________
"Whoever fights monsters should see to it that in the process he does not become a monster.
And when you stare into the abyss the abyss stares back at you"

Friedrich Nietzsche

http://www.animeplanet.gr/425_blue_submarine_no6.html

.



-
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ntirinini
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Απρ 24, 2008 4:22 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: oBSeRVeR :: :: oBSeRVeR ::

Συμμετέχει από: 10 Ιούλ 05 Δημοσιεύσεις: 56 Τώρα Βλέπω: Digi Charat
και το milking του ff7 συνεχίζεται επ άπειρον, σαν την αγαπημένη αγελάδα της square
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ground_zero
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Απρ 24, 2008 7:41 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.LoRD :: :: ANiME.LoRD ::

Συμμετέχει από: 18 Δεκ 03 Δημοσιεύσεις: 2281 Τόπος: Right behind you... Τώρα Βλέπω: Mesa sto myalo sou....
Παράθεση:
Εξάλου αν ειναι να παιξει κανεις το crisis core, μετα δεν εχει και πολυ νοημα να παιξει το ff7,μιας και θα ξερει την ιστορια και το παρελθον του cloud, δηλαδη το μεγαλο ατου αυτου του 1997 τιτλου


Den symfwnw, isa isa poloi tha hthelan na mathoun thn synexeia ean den thn exoun dei.
Diafonw epishs kai sto legomeno oti to megalo atou tou FF7 htan to parelthon tou Cloud.
Yparxei poly perissotero story pou anaferei kai polla alla pragmata, epishs to materia system oi maxes kai ta limits synexizoun na einai prwtotypa kai poly diaskedastika.

Παράθεση:
και το milking του ff7 συνεχίζεται επ άπειρον, σαν την αγαπημένη αγελάδα της square

Toulaxiston afto to paixnidi einai kalo, opote einai kai welcomed.

_________________

www.finalfantasy-gr.tk
http://www.youtube.com/user/GamersOdyssey
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
Razorhound-cy
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Απρ 24, 2008 9:50 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: PoSSeSeD.SeRiouSLy :: :: PoSSeSeD.SeRiouSLy ::

Συμμετέχει από: 12 Ιούλ 06 Δημοσιεύσεις: 305 Τόπος: Lemesos Τώρα Βλέπω: Athkiaseros!---Naruto....
Ground_zero έγραψε:
Παράθεση:
Ο Zack πεθαίνει. Ο Cloud γίνεται Zack. Final Fantasy VII begins.

Den einai spoiler, to kserame hdh, opoios thelei na paiksei afto to game eprepe hdh na exei paiksei to FF7...


Eseis to kserate.

Kapioi alloi omws ( san emena ) pou den epaiksan pote to FF7 den tha ithelan na mathoun spoilers eksarxis.

_________________
www.urbsamurai.tk
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email AIM διεύθυνση MSN Messenger

Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:  

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας
Σελίδα 1 από 3
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2, 3  Επόμενη

Μετάβαση στη:  



Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης