Το ξέρατε ότι satou σημαίνει ζάχαρη;


Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας

Σελίδα 1 από 1
 AnimePlanet Forums Αρχική σελίδα    Culture & Life Style    Το crossdressing στην ιαπωνική κουλτούρα
Vetus
Δημοσιεύθηκε: Σαβ Μάϊ 31, 2008 12:13 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
::Moderator::
::Black Winged Angel::
::Moderator::<br>::Black Winged Angel::

Συμμετέχει από: 04 Μάϊ 04 Δημοσιεύσεις: 5127
Το crossdressing (δηλαδή, το φαινόμενο όπου κάποιος φορά ρούχα του αντιθέτου φύλου) αποτελεί ανασπόσπαστο μέρος της ιδιόρρυθμης για το δυτικό κοινό ιαπωνικής κουλτούρας. Ως οπαδοί της ιαπωνικής κουλτούρας την συναντάμε κυρίως σε anime και manga σειρές, σε cosplay και σε visual key συγκροτήματα και η οπτική αισθητική δεν είναι πάντα η ίδια: είτε θα μας προκαλεί γέλιο ή απέχθεια (κυρίως όταν βλέπουμε παχουλά τριχωτά αγόρια να κάνουν cosplay Sailor Moon), είτε θα μας προκαλέσει φοβέρη εντύπωση (σε περιπτώσεις όπου το crossdressing είναι τόσο εντυπωσιακό που ξεγελιόμαστε και νομίζουμε ότι μπροστά μας βλέπουμε μια όμορφη κοπέλα κι όχι έναν crossdresser), είτε θα μας σοκάρει (κυρίως όταν βλέπουμε επί σκηνής visual key τραγουδιστές με gothic lollita φορεματάκια)...Εσάς ποιά είναι η άποψή σας για το crossdressing στην ιαπωνική κουλτούρα; Ποιά είναι τα καλύτερα και χειρότερα crossdressing που 'χετε δει;


Κλείνοντας το post σας παραθέτω μερικά από τα απολαυστικά crossdressing που 'χω δει σε anime και manga είτε αυτά σου ξεγελούν το μάτι είτε σου προκαλούν γέλιο (όπου βάζω spoiler tag είναι επειδή ο crossdresser που παραθέτω σου δίνει την εντύπωση ότι έχει άλλο φύλο απ' αυτό που είναι στην πραγματικότητα):

- Hayate (από Hayate no Gotoku!):

Όταν είσαι αρκετά όμορφος με ελαφρώς κοριτσίστικη φάτσα όπως ο Hayate και δουλεύεις ως butler για μια μουρλαμένη οtaku όπως η Nagi τότε δεν θα γλυτώσεις την δοκιμή διαφόρων γυναικείων cosplay. Τα αποτελέσματα πέρα ότι είναι εντυπωσιακά τον έβαλε σε τρελούς μπελάδες (όσοι έχουν δει την σειρά ξέρετε τι εννοώ). Το δε crossdressing με την nekomimi στολή αποδείχτηκε τόσο δημοφιλής στους fans ώστε το διαδύκτιο να κατακλυστεί από πάμπολλα doujin illustrations και hentai.

- Sun (από Seto no Hanayome):

Όταν η Sun αποφασίζει να βοηθήσει την Lunar στις πρόβες για μια ταινία που θέλει να παίξει υποδυόμενη έναν άνδρα δείχνει έναν ολίγον τι υπερβάλλοντα ζήλο. Από τα πιο ξεκαρδιστικά στιγμιότυπα της σειράς.

- Πατέρας της Lunar (από Seto no Hanayome):

Eδώ βλέπουμε τον πατέρα της Lunar να προσπαθεί να μπει στην ψυχοσύνθεση μιας νέας κοπέλας προκειμένουν να μπορέσει να είναι πιο κοντά στην κόρη του. Βέβαια η μεθοδολογία του είναι ολίγον τι ανορθόδωξη αλλά σημασία έχει ότι η όλη του προσπάθει βγάζει απίστευτο γέλιο. Το ίδιο ισχύει και για τον πατέρα της Sun o οποίος ντύνεται loli nekomimi υιοθετόντας αναπόστατα την συμπεριφορά ενός τέτοιου χαρακτήρα μελετόντας ένα bishoujo game. Αλλά επειδή το crossdressing του πατέρα της Sun αποτέλεσε για μένα τρομερό σοκ (αν και ταυτόχρονα είχε την πλάκα του) αποφάσισα να μην βάλω φωτογραφία του.

- Toya (από Cardcaptor Sakura):

Εδώ βλέπουμε τον ανερρωπό Toya (o oποίος αποτελεί upper σε yaoi φαντασιώσεις αρκετών fangirls) να υποδύεται θηλικό χαρακτήρα σε θεατρική παράσταση της Σταχτοπούτας. Του πάει όμως, έτσι; Razz

-
Spoiler:
Ukyo
(από Ranma 1/2):

Spoiler:

Παιδική φίλη του Ranma (o oποίος πάντα την πέρναγε για αγόρι) μετά από απόρριψη που έφαγε απ' αυτόν (κατόπιν συγκρεκριμένων γεγονότων και παρεξηγήσεων) ένιωσε τόσο μεγάλη ντροπή που αποφάσισε ν' αρχίσει να ντύνεται ως αγόρι (μέχρι και σε σχολείο για αγόρια πήγε) ώστε να μην ξανασχοληθεί με έρωτες από το αντίθετο φύλο. Μετά από χρόνια που μονομαχεί με τον Ranma διαπιστώνει ότι η Ukyo είναι κοπέλα και μάλιστα απίστευτα χαριτωμένη. Μετά απ' αυτό αν και εξακολουθεί να ντύνεται ως αγόρι έχει πάψει να κρύβει το φύλο της.


-
Spoiler:
Tsubasa
(από Ranma 1/2):

Spoiler:

Πήγαινε μαζί στο ίδιο σχολείο με την Ukyo κι ήταν ο μοναδικός που ήξερε ότι η Ukyo είναι κοπέλα. Το αστείο της υπόθεσης, όμως, είναι το εξής: είναι ο μοναδικός που ξέρει ότι η Ukyo είναι κοπέλα, είναι τρελά ερωτευμένος μαζί της αλλά όταν μετά από χρόνια καταφέρνει να την εντοπίσει τον βλέπουμε ντυμένο ως γυναίκα (υπόψην, είναι 100% άνδρας που απλά του αρέσει να ντύνεται ως κοπέλα) κι έτσι όλοι νομίζουμε αρχικά ότι είναι λεσβία.



Όταν θυμηθώ κανά άλλο crossdressing θα κάνω edit στο post μου.
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Girishajin
Δημοσιεύθηκε: Δευ Ιούν 16, 2008 3:34 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.CRaZy :: :: ANiME.CRaZy ::

Συμμετέχει από: 04 Νοέ 07 Δημοσιεύσεις: 599 Τόπος: Κάπου δυτικά στο λεκανοπέδιο Αττικής... Τώρα Βλέπω: Μπόλικο JDrama, Cult Ιαπωνικές ταινίες...και διάφορα άνιμε....
Η αλήθεια είναι ότι το crossdressing έχει εισβάλλει για τα καλά στην Ιαπωνική μόδα του 'δρόμου'.... Μην παραξενευτείτε αν μεταξύ Harajuku και Shibuya δείτε κανέναν 60χρονο ντυμένο λαγουδίτσα... Surprised Προσωπικά, το θεωρώ ως κάτι πολύ ακραίο και ως μια εκδήλωση παραξενιάς και 'διαφορετικότητας'...

_________________


ひぐらしのく頃に...
日本が大好きから...
http://girishakara-nihonmade.blogspot.com/

Ένα Blog για την Ιαπωνική κουλτούρα...^^
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
[Aoshi]
Δημοσιεύθηκε: Δευ Ιούν 16, 2008 5:10 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
::Moderator::
::Lock Machine::
::Moderator::<br>::Lock Machine::

Συμμετέχει από: 14 Μάϊ 04 Δημοσιεύσεις: 1811 Τόπος: Thessaloniki@Greece.EU
Το χειροτερο δεν ξερω, μια φορα ειδα crossdressing και ηταν μια κοπελια (θεογκομενα ομως Razz ) που ειχε ντυθει super mario.
Εναν τετοιον υδραυλικο θελω, γινεται? Razz

_________________

The answer lies in a place with a view.
Technology Corner
Γενικοι Κανονες
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος AIM διεύθυνση Yahoo Messenger MSN Messenger ICQ Αριθμός
utsutsu
Δημοσιεύθηκε: Τρι Ιούν 17, 2008 2:08 am
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.LoRD :: :: ANiME.LoRD ::

Συμμετέχει από: 29 Φεβ 04 Δημοσιεύσεις: 1762 Τόπος: Αθήνα
To theoro otinanismo. Den to eho sta iper ton iaponon opos k to thiliprpepismo ton antron eki. Confused
Ektos an ine gia cosplay i houmoristiko dressing , opote eki mia hara Wink

_________________
https://soundcloud.com/pressure-spirals/tracks
https://www.pressure-spirals.club/
http://pressuridion.blogspot.com/

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email

Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:  

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  



Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης