Το ξέρατε ότι uchi σημαίνει σπίτι;


Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας

Σελίδα 1 από 1
 AnimePlanet Forums Αρχική σελίδα    Movies/Series/Cinema    Love and terror
Ellorai
Δημοσιεύθηκε: Τρι Φεβ 10, 2009 11:53 am
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.oNe :: :: ANiME.oNe ::

Συμμετέχει από: 14 Σεπ 07 Δημοσιεύσεις: 739 Τόπος: Στο Pigeon
Δεν είναι λίγες οι ταινίες που συνδυάζουν τον σκοτεινό κόσμο της νύχτας με τη ζεστασιά της αιώνιας και πραγματικής αγάπης(και τα 2 προϊόντα της φαντασίας του ανθρώπου είναι αλλά τέλος πάντων lol). Ταινίες όπου δείχνουν την αγάπη ανάμεσα σε ένα "πλάσμα της νύχτας" και έναν θνητό άνθρωπο. Αυτό το είδος αγάπης έχει γνωρίσει την αποθέωση από χιλιάδες κόσμο καθώς περνούσε από εκδοχή σε εκδοχή.



Shadow of The Vampire

Η ιστορία αυτή δεν είναι και τόσο ρομαντική παρά ... βουλιμική. Η ταινία μιλάει για τον Murnau, έναν φιλόδοξο σκηνοθέτη ο οποίος πηγαίνει στη Τσεχοσλοβακία με σκοπό να γυρίσει μια άκρως ρεαλιστική ταινία βασισμένη στο Dracula του Bram Stoker. Έτσι, κρυφά από την ομάδα του, προσλαμβάνει έναν πραγματικό vampire τον οποίο και παρουσιάζει στο crew του σαν Max Schreck. Η συμφωνία μεταξύ σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή, μακάβρια, μιας και ο Murnau υπόσχεται στον Schrech να του δώσει στο τέλος την Gretta, την συμπρωταγωνίστρια του στη ταινία.

Όμως, η δίψα για αίμα καταλαμβάνει τον Schreck ο οποίος αρχίζει να σκοτώνει τα... "αναλώσιμα" μέλη της ομάδας του Murnau.


Πρωταγωνιστές της ταινίας, η οποία είναι remake του παλιού Nosferatu, είναι οι John Malcovic και Willem Dafoe. Να τονίσω ότι φήμες λένε ότι η ταινία είναι πραγματικό γεγονός μιας και όντως ο πρωταγωνιστής της ταινίας Nosferatu ήταν ανατριχιαστικά ρεαλιστικός ενώ η πρωταγωνίστρια τότε εξαφανίστηκε μετά το τέλος των γυρισμάτων..... ε ρε προώθηση της ταινίας που έχει πέσει lol.

Η ταινία δεν είναι καθαρά ταινία αγάπης αλλά και εδώ όλα έγιναν για μια γυναίκα...σχεδόν....



Interview with a Vampire

Το αριστούργημα του Neil Jordan που άφησε καθηλωμένους όσους πήγαν στους κινηματογράφους να το δουν. Η ταινία μιλάει για τον Louis, έναν vampire ο οποίος γεννήθηκε τον 18ο αιώνα και τώρα, στη σύγχρονη εποχή, διηγείται την ιστορία της ζωής του στον Malloy(Christian Slayter), έναν νεαρό δημοσιογράφο.

Όταν ο Louis de Pointe du Luc(Βrad Pitt) έχασε τη θέληση για ζωή μετά το θάνατο της γυναίκας του και του παιδιού του, ένα vampire, ο Lestat(Tom Cruise), τον συμπάθησε και του προσέφερε αιώνια ζωή. Ο Louis δέχτηκε αλλά σύντομα άρχισε να μισεί τη ζωή της νύχτας. Όταν όμως θα γνωρίσει ένα μικρό κοριτσάκι την Claudia(Kirsten Dunst), η ζωή του θα αλλάξει για πάντα.


Μια ιστορία γεμάτη αγάπη, μίσος, πόνο και συμπάθεια... αναφέρεται σε δύο vampire, έναν που ψάχνει απεγνωσμένα για παρέα και έναν που δε δέχεται να πιεί αίμα ανθρώπου παρά την δίψα του προσπαθώντας έτσι να διατηρήσει όσες "σταγόνες" της ανθρώπινης ψυχής του έχουν απομείνει....

Στη ταινία αυτή η αγάπη γίνεται εμφανής με διαφορετικό τρόπο από τον κλασικό ανάμεσα σε ένα ζευγάρι αλλά ίσως είναι μια από τις λίγες ταινίες όπου η αγάπη δένει τόσο όμορφα με το σκοτάδι..



Dracula

Ένα έργο τέχνης... ίσως αυτή είναι η φράση που ταιριάζει καλύτερα στη κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου Bram Stoker's Dracula από τον Francis Ford Copola.

Όταν το 1462 μχ η Κωνσταντινούπολη έπεσε, ο Κόμης Dracula(Gary Oldman) ξεκίνησε πόλεμο στους εισβολείς Τούρκους. Για να τον νικήσουν, οι εχθροί του παραπλανούν την αγαπημένη του Κόμη, την Elizabeta(Winona Ryder) λέγοντάς της ότι ο αγαπημένος της πέθανε. Μη αντέχοντας τα νέα αυτά, η Elizabeta αυτοκτονεί κάτι που αναγκάζει τον Αρχιεπίσκοπο του βασιλείου να την χαρακτηρίσει ως αυτόχθων και καταραμένη ψυχή η οποία δεν έχει δικαίωμα ταφής. Ο Κόμης εκστασιασμένος από οργή και πόνο, απαρνείται την εκκλησία και τον Θεό κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα την μεταμόρφωσή του σε πλάσμα της νύχτας ως τιμωρία.

Το 1897, ο νεαρός δικηγόρος Jonathan Harker(Keanu Reeves) ταξιδεύει στην Τρανσυλβάνια με σκοπό την υπογραφή του συμβολαίου αγοράς 10 εκτάσεων από τον Κόμη Δράκουλα. Σύντομα όμως ο Jonathan βρίσκεται αιχμάλωτος σε ένα κάστρο όπου σκοτεινές υπάρξεις ζουν. Η κατάσταση χειροτερεύει όταν ο Κόμης βλέπει την μετεψύχωση της αγαπημένης του Elizabeta, στο πρόσωπο της μνηστής του Jonathan, της Mina Murray(Winona Ryder) και προσπαθεί να την αποπλανήσει.

Ο Jonathan ζητάει τη βοήθεια των φίλων του(ανάμεσα στους οποίος θα αναγνωρίσετε και τον Carry Elwes, τον ξανθομάλη ηθοποιό από το Man in Tights και Saw) και του γνωστού επιστήμονα Van Helsing(Anthony Hopkins) με σκοπό την εξόντωση του Κόμη και τη διάσωση της Mina.


Πραγματικά η ταινία είναι εκπληκτική(μιας και είναι βασισμένη στο ίσως καλύτερο βιβλίο του είδους) και αποτελεί σταθμό στην ιστορία του κινηματογράφου.



Underworld

Μια πιο σκοτεινή εκδοχή του "Ρωμαίος και Ιουλιέτα" μιας και δείχνει τον έρωτα που αναπτύσεται ανάμεσα σε μια vampire και έναν λυκάνθρωπο(σχεδόν λυκάνθρωπο... όσοι έχουν δει την ταινία ξέρουν) με φόντο τον αιώνιο πόλεμο μεταξύ των δύο ειδών. Η ταινία δεν βασίζεται τόσο στο ειδύλιο μεταξύ των δύο πρωταγωνιστών αλλά περισσότερο στον αιώνιο πόλεμο μεταξώ vampire και λυκανθρώπων. Όμως, η σχέση τους αποτελεί γερά θεμέλια για την ιστορία αυτή η οποία αποτελεί ένα σόου ειδικών εφέ και εντυπωσιακών χορογραφιών μάχης.



Blood & Chocolate

Ένας δημιουργός comic, ταξιδεύει στη Γαλία με σκοπό την συλλογή πληροφοριών σχετικά με τον μύθο των λυκανθρώπων της περιοχής. Εκεί ερωτεύεται μια όμορφη γαλλίδα η όμως πολεμά με τα αισθήματά της αφού και αυτή τον έχει ερωτευτεί αλλά δε μπορεί να τον δεχτεί μιας και η ίδια όπως και ολόκληρη η οικογένειά της είναι λυκάνθρωποι(βασικά όχι τερατόμορφοι λύκοι, αλλά απλά λύκοι).

Άλλη μια ιστορία που περιγράφει μια καταπιεσμένη αγάπη μεταξύ δύο διαφορετικών κόσμων.....




Twilight

Νεαρή κοπέλα ερωτεύεται γοητευτικό νεαρό vampire αλλά δεν την ενδιαφέρει η φύση του αρκεί να είναι για πάντα μαζί.... καλά μας τα είπαν και άλλοι...... άλλο ένα "χαριτωμένο" έργο που μπορεί να μας γεμίσει κάποιο άδειο μεσημέρι μας την ώρα του φαγητού..... Razz
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
The_Sailor_Saturn
Δημοσιεύθηκε: Δευ Μάρ 02, 2009 8:46 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.CRaZy :: :: ANiME.CRaZy ::

Συμμετέχει από: 02 Οκτ 08 Δημοσιεύσεις: 548 Τόπος: AnimeWorld Τώρα Βλέπω: happy lesson OVA, love hina (poly kalo ayto :P ) Evangelion
den exw dei to draculaaaaaaaa............. prepei prepei Razz
en tw metaksy o Komhs Dracula o kahmenos htan san ton roben twn daswn gia tous ftwxous roumanous kai emeis ton kaname na fainetai toso kakos... :/

_________________
Kanako-chan: The sea known as stupidity is bottomless.
I died! LOL
Maria+Holic

Απ' την ζωή μου είσαι απών! Ε, και;; YouPorn!
hahahahhahaha

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger

Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:  

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  



Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης