Το ξέρατε ότι musume σημαίνει κόρη;


Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας

Σελίδα 1 από 1
 AnimePlanet Forums Αρχική σελίδα    Movies/Series/Cinema    Οι πιο υποτιμημένες/παρεξηγημένες ταινίες που έχετε δει
Vetus
Δημοσιεύθηκε: Κυρ Μάϊ 01, 2011 4:55 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
::Moderator::
::Black Winged Angel::
::Moderator::<br>::Black Winged Angel::

Συμμετέχει από: 04 Μάϊ 04 Δημοσιεύσεις: 5127
Mε αφορμή σχετικό post του Ash_Pokemaster για το Sucker Punch είπα ν' ανοίξω ένα thread για τις πιο υποτιμημένες/παρεξηγημένες κινηματογραφικές ταινίες που έχετε δει. Και μιας και δεν έχω δει ακόμα το Sucker Punch για να εκφέρω άποψη (περιμένω την dvd/blu-ray κυκλοφορία του) ας μιλήσω για άλλες ταινίες:

- Scott Pilgrim vs The World
Mε διαφορά από τις πιο παρεξηγημένες ταινίες που 'χουν βγει. Οι περισσότεροι που το είδαν και τους φάνηκε χάσιμο χρόνου (είτε ήταν απλοί θεατές είτε "σοβαροί" κριτικοί ταινιών) προφανώς είχαν πάει να το δουν δίχως να 'χουν δει ούτε ένα trailer και μην γνωρίζοντας πέρι τίνος πρόκειται και μετά το κράζανε για πολλούς και διάφορους λόγους: επειδή δεν βγάζανε νόημα (κυρίως λόγω των "random" καταστάσεων), επειδή είχε άπειρα video games references που δεν καταλαβαίνανε (ή ήταν πολύ "νέοι" για να τα καταλάβουν ή πολύ "γέροι"), επειδή κατά την γνώμη τους αποτελούσε προπαγάνδα της hipster κουλτούρας (κλασσικό επιχείρημα των haters), επειδή η ταινία τους φάνηκε γενικά ανούσια κι υπερβολική κ.α. Κι όσο και να εκτιμώ το Cinemad και τον Ηλία Φραγκούλη (τον παρουσιαστή της εκπομπής) μου έκανε τρομερή εντύπωση που ανάμεσα από τις τόσες ταινίες που έχει κράξει (ακόμα κι όταν πρόκειται για πολυβραβευμένες ταινίες) στο blog του όχι μόνο είχε μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για την ταινία αλλά είχε κάνει και μια πολύ σωστή κριτική γι' αυτήν:
http://cinemad.blogspot.com/2010/10/7-55.html
Ακόμα κι ο Doug Walker (That Guy with the Glasses) την είχε συμπεριλάβει μέσα στις καλύτερες ταινίες του 2010 κι όλοι ξέρουμε πόσο πολύ του άρεσει να κράζει διάσημες ταινίες. Σαφώς η ταινία δεν ήταν για όλους αλλά οι πραγματικά σοβαροί σινεφίλ μπορούσαν ν' αναγνωρίσουν το γεγονός ότι για τέτοιου είδος ταινία ήταν άψογα σκηνοθετημένη κι αποτελούσε από τις δουλειές αυτές που ο σκηνοθέτης πραγματικά απολάμβανε να φτιάχνει και δεν την ανέλαβε μόνο και μόνο για να πουλήσει. Όχι τίποτε άλλο αλλά έχουμε δει άπειρους σκηνοθέτες που όταν αναλαμβάνουν κινηματογραφικές μεταφορές comics/videogames (μην ξεχνάμε ότι το Scottt Pilgrim είναι βασισμένο στο ομώνυμο indie comic) δηλώνουν δήθεν οπαδοί των francises που αναλαμβάνουν αλλά τα τελικά αποτελέσματα αποδεικνύουν το αντίθετο. Και το γεγονός ότι ο σκηνοθέτης κατάφερε και χώρεσε άνετα την ιστορία του comic σε μια μόνο ταινία προσαρμόζοντάς την κατάλληλα στα στάνταρ και τα δεδομένα μιας κιν/φης ταινίας αποτελεί ένα επιπλέον συν για μένα. Εννοείται ότι το comic είναι κλάσεις ανώτερο αλλά εδώ κρίνουμε την ταινία ως το πόσο πιστή είναι στο πνεύμα του comic και το πόσο απολαυστική είναι ως ταινία που θα την δουν και θ' απολαύσουν όσοι δεν έχουν διαβάσει το comic αλλά και παράλληλα να μην απογοητευτούν όσοι το 'χουν διαβάσει. Με δύο λόγια, το Scott Pilgrim vs The World είναι από τις καλύτερες κιν/φες ταινίες βασισμένες σε comics.

- 9
Από τις πιο υποτιμημένες ταινίες που 'χω δει. Όλοι ξέρουμε ότι πολλοί είναι που θα πάνε να δουν μια ταινία για τα εντυπωσιακά γραφικά τους όσο απαίσια και να είναι. Γι' αυτό κι όταν ήταν να βγει το 9 (η 3D ταινία του 2009 σκηνοθετημένη από τον Shane Acker) κι είδα δει το εντυπωσιακό του trailer φαντάστηκα ότι θα γινόταν ένα blockbuster για τ' οποίο όλοι θα μιλάγανε. Ειδικά από την στιγμή που την παραγωγή την είχε αναλάβει ο Tim Burton που τ' όνομά του έχει μεγάλο αντίχτυπο και πολλοί πάνε να δουν τις ταινίες του ανεξαρτήτως αν είναι αριστουργήματα ή μετριότητες. Παραδόξως, όμως, όσους είχα ρωτήσει για το αν έχουν δει την ταινία με κοιτάγανε με το βλέμα της αγελάδας λες και μίλαγα για καμιά άγνωστη ταινία ιαπωνικού, πειραματικού κινηματογράφου. Σίγουρα το σενάριο κι οι χαρακτήρες δεν είναι κάτι το αξιομνημόνευτο αλλά τουλάχιστον κάνουν την δουλειά τους και την εντύπωση κερδίζουν τα απίστευτα, 3D γραφικά και animation, τα άκρως ατμοσφαιρικά και πολύ εμπνευσμένα σκηνικά και τόπια και η αξιοπρεπές δράση του. Mπροστά του το Avatar που βγήκε λίγες μήνες μετά έμοιαζε με κακόγουστο αστείο (και κακά τα ψέματα, τα γραφικά του Avatar δεν είναι τόσο εντυπωσιακά όσο νομίζει ο περισσότερος κόσμος). Aν το 9 έβγαινε σε videogame αντί σε ταινία θα είχε καλύτερη εκτίμηση από το κοινό μιας και η όλη του αισθητική θύμιζε videogame υπερπαραγωγή. Περισσότερα για την ταινία:
http://www.animeplanet.gr/forum/viewtopic.php?t=8647&postdays=0&postorder=asc&start=0
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
vazelos3
Δημοσιεύθηκε: Δευ Μάϊ 02, 2011 7:53 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.DRuNK :: :: ANiME.DRuNK ::

Συμμετέχει από: 07 Δεκ 07 Δημοσιεύσεις: 467 Τόπος: Athens/Patra Τώρα Βλέπω: One piece, Fairy tail, Beelzebub, ao no excorsist k.a...
1941

isos i pio underrated tainia evar!
steven spielberg skinothesia
john williams se trelo score
dan akroyd kai apisteutos Joe beluchi se treli erminia

ipothesi: stin ameriki tou 2ou pagkosmiou polemou prin tin emploki tis xoras, ginetai ena terastio berdema me kapoious apisteutous a3iomatikous tou amerikanikou stratou oi opoioi nomizoun oti oi "Japs" sxediazoun epithesi sto Hollywood!!
Fisika ginontai trela skinika polles katastrofes kai apeira geliaaaaaaaa

Polloi den exoun dei auti tin tainia i opoia einai isos apo tis pio agnostes tou spielberg alla pistepste me a3izei to kathe lepto.. gelia mexri dakrion!!!

_________________


SPIN ON!

One Piece spoiler!!
Spoiler:


Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger

Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:  

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  



Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης