Το ξέρατε ότι taichou σημαίνει διοικητής;


Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας

Σελίδα 1 από 1
 AnimePlanet Forums Αρχική σελίδα    Manga Συζητήσεις    Love Hina Manga Review
powerboy
Δημοσιεύθηκε: Παρ Μάρ 05, 2004 2:36 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.DeViL :: :: ANiME.DeViL ::

Συμμετέχει από: 01 Μάρ 04 Δημοσιεύσεις: 1351 Τόπος: Ρόδος Τώρα Βλέπω: Hayate No Gotoku, Ichigo Mashimaro, Seto No Hanayome
Λοιπόν μόλις ολοκλήρωσα την ανάγνωση του Love Hina Manga. Ξεκίνησα βλέποντας την σειρά στην τηλεόραση, και αποφάσισα να διαβάσω και το Μανγκα. Το λιγότερο που έχω να πω είναι ότι το Μανγκα, ξεπερνάει κατα πολύ το Anime, κατι το οποίο πραγματικά λέει πολλά για την ποιότητά του, καθώς το ίδιο το Anime είναι από τα καλύτερα δείγματα ρομαντικής κωμωδίας.

Η υπόθεση είναι γνωστή. O Keitaro, έχει δώσει μια υπόσχεση όταν ήταν μικρός σε ένα κορίτσι, ότι θα πάνε μαζί στο Tudai (Πανεπιστήμιο του Τόκυο), και θα συναντηθούνε εκεί για να τα φτιάξουνε. Ωραία όλα αυτά, αλλά υπάρχουν μερικά σημαντικά εμπόδια. Το πρώτο είναι ότι δεν θυμάται το όνομα της κοπέλας. Το δεύτερο είναι ότι είναι τελείως σκράπας, παρά το πολύ το διάβασμα. Έχει αποτύχει δύο φορές στις εισαγωγικές εξετάσεις, και μάλλον θα αποτύχει και τρίτη. Οι γονείς του, μην θέλοντας να τον συντηρούν για ένα, φαινομενικά άπιαστο, όνειρο, τον πετάνε έξω απο το σπίτι.

Ο Keitaro αποφασίζει να μείνει στο Hinata Sou, το οποίο είναι ένα πανδοχέιο το οποίο ανήκει στην γιαγιά του. Το μόνο κακό είναι ότι ο ίδιος δεν γνωρίζει ότι το πανδοχείο ειναι Girl's Dorm (μόνο για κορίτσια). Αποτέλεσμα είναι με την πρώτη μέρα, να πέσει πάνω σε μια γυμνή κοπέλα που λέγεται Naru στα λουτρά, η οποία αφού καταλάβει ότι είναι άντρας (η ίδια όπως και ο Keitaro είναι μύωπας), ουρλιάζει προκαλώντας του υπόλοιπους θαμώνες του Hinata Sou να ορμήξουν στον Keitaro.

O Keitaro είναι έτοιμος να φύγει όταν μαθαίνει ότι η γιαγια του αφήνει το πανδοχείο υπό την δικαιοδοσία του και ότι μπορεί να μείνει σαν επόπτης. Φυσικά τα κορίτσια δεν βλεπουν με καλό μάτι τον Keitaro και αποφασίζουν να του κάνουν την ζωή μαρτύριο. Θα καταφέρει άραγε ο Keitaro να καταφέρει αυτό που θέλει; Και το κυριότερο... Θα επιβιώσει;

Αυτό είναι λίγο-πολυ η υπόθεση του Love Hina. Ξέρω τι θα πείτε... ένας άντρας, πολλές γυναίκες, το έχουμε ξαναδεί (Βλέπε Tenchi). Πράγματι το Love Hina περιέχει αρκετά "Κλισέ" τα οποία βλεπουμε σε Μανγκα. Η μεγαλοφυία όμως του Μανγκα αυτού (όπως και του ίδιου του anime) είναι ότι τα κλισέ αυτά παρωδούνται μέχρι δακρύων, με αποτέλεσμα να γίνονται πάλι διασκεδαστικα! Για παράδειγμα, το γνωστό κλισε "όταν το πρόσωπο ενός ατόμου κοκκινίζει σημαίνει ότι ο χαρακτήρας είναι ερωτευμένος", εδώ αποδεικνύεται λανθασμένο, καθώς το άτομο του οποίου το πρόσωπο κοκκινίζει απλά... έχει πυρετό.

Βέβαια η σειρά είναι κάτι παραπάνω από μια απλή παρωδία. Κύρίως είναι μια κωμωδία η ο οποία βγαίνει από τους χαρακτήρες. Οι διάφοροι θηλυκοί θαμώνες του Hinata Sou, θα μπορούσαμε να πούμε ότι έιναι οι τυπικοί που βλέπουμε σε ένα Μάνγκα ρομαντικής κωμωδίας. Έχουμε την Shinobu ένα μικρό κοριτσάκι το οποίο έχει ταλέντο στη μαγειρική, την Naru μια οξύθυμη κοπέλα με μαλλία που έχουν κεραίες, που είναι και το love interest του ήρωα, την Motoko που είναι μια ξιφομάχος που μισεί τους άντρες και τις χελώνες, την Kitsune μια αλκοολική και παμπόνηρη δεκαεννιαχρονη και την Kaolla Su, που είναι το παιδί-θαυμα της παρέας.

Το δευτερεύον καστ συμπληρώνουν η θεία του Keitaro, η Haruka, ένας από τους ποιο cool χαρακτήρες σε Μάνγκα, μια τριαντάρα με ένα τσιγάρο μόνιμα στο στόμα, ο Seta, ο μέντορας του Keitaro με τον οποίο είναι ερωτευμένη η Naru, και ο οποίος αγαπάει την Haruka, η Sarah, η κόρη του Seta, και η Mitsumi μια κοπέλα που πάσχει απο αναιμία, η οποία, ίσως να είναι το κορίτσι στο οποίο ο Keitaro εκανε την υπόσχεσή του. Προς το τέλος του Μανγκα συναντάμε και την Kanako, την ετεροθαλή αδελφή του Keitaro, που έχει ταλέντο στις μεταμφιέσεις.

Αμέλησα να παρουσιάσω τον κεντρικό χαρακτήρα που είναι, κατα την γνώμη μου, το βασικό ατού του Μανγκα. Ο Keitaro είναι κάποιος με τον οποίο ταυτίζεσαι αρκετά εύκολα. Δεν είναι ούτε πολύ έξυπνος, ούτε πολύ γοητευτικός, ούτε πολύ δυνατός, χωρίς αυτοπεποίθηση, και φυσικό είναι τα κορίτσια να τον "φτύνουν". Πέφτει πάνω στους θηλυκούς χαρακτήρες σε πολυ άσχημες φάσεις, με αποτέλεσμα να τρώει πολύ ξύλο. Πραγματικά νοιώθεις τον πόνο του όταν τρώει μια χυλόπιτα, ή όταν τραυματίζεται. Είναι όμως ένας αρκετά ανθεκτικός χαρακτήρας με τεράστια αποθέματα θέλησης και εσωτερικής δύναμης.

Το ωραίο με το Μανγκα αυτό είναι ότι οι χαρακτήρες δεν είναι στατικοί. Τρέχουν, μαθαίνουν, μεγαλώνουν, εξελίσονται. Ο Keitaro καθώς το Μανγκα προχωράει αποκτά περισσότερη εμπιστοσύνη στον εαυτό του, γίνεται δυνατότερος πνευματικά και σωματικά, και καταλήγει στο τέλος, από εκεί που ήταν το παίδί που όλοι φτύνουν, να γίνει ένας ολοκληρωμένος άντρας τον οποίο όλες ερωτεύονται. Αντίθετα με τον Tenchi, όπου λές "μα τί του βρίσκουν;", όταν οι γυναίκες του Love Hina καταλήγουν όλες να ερωτευτούν τον Keitaro, σου φαίνεται απόλυτα φυσικό.

H σχέση του με την Naru εξελίσσεται και αυτή. Απο εκεί που υπάρχει μια απλή σχέση αντιπάθειας, μέσω των κοινών τους προβλημάτων οι δυο χαρακτήρες δένονται. Ενώ στην αρχή η βία της Naru προς τον Keitaro απλά είναι για να ξεσπάει τον θυμό της πάνω του, στο τέλος γίνεται ένας τρόπος με τον οποίο εκφράζει την αγάπη της. Είναι μια πραγματική απόλαυση βλέπει την σχέση να εξελίσσεται μέσα από τις ευτράπελες καταστάσεις που αντιμετωπίζουν οι δύο κεντρικοί χαρακτήρες.

Ο Ken Akamatsu έχει κάνει εξαιρετική δουλεία, όχι μόνο στο σενάριο αλλά και στο σχέδιο. Οι γυναίκες του Love Hina ειναι πανέμορφες και (ευτυχώς) πολλές φορές θα τις δείτε σε αρκετά τολμηρές και αποκαλυπτικές πόζες. Πολλές φορές γίνεται και παραμόρφωση η οποία υπερτονίζει τις κωμικές σκηνές (προσεξτε τις φάτσες όταν ο Keitaro τρώει ξύλο). Στο Μανγκα υπάρχουν επίσης και πολλές σκηνές δράσεις, άψογα στυλιζαρισμένες, οι οποίες δεν αποσπούν από τον κεντρικό πυρήνα της ιστορίας που είναι οι χαρακτήρες.

Παιδιά σας συνιστώ να διαβάσετε και εσείς αυτό το Μανγκα... Δεν θα το μετανιώσετε...

_________________

Θέλετε να δείτε την κορούλα μου;
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα Yahoo Messenger
Sai
Δημοσιεύθηκε: Παρ Μάρ 05, 2004 7:42 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.eNGiNe :: :: ANiME.eNGiNe ::

Συμμετέχει από: 11 Νοέ 03 Δημοσιεύσεις: 932 Τόπος: Patra
Kat arxhn powerboy prepei na proeidopoihshw pws, an kai athela sou, to review sou ehei merika SPOILERS.

Peran autou, pragmatika poly kalo kai prosegmeno keimeno. Symfwnw apolyta me ta perissotera ap osa les. Mono se dyo shmeia tha diafwnhsw:

Παράθεση:
καθώς το ίδιο το Anime είναι από τα καλύτερα δείγματα ρομαντικής κωμωδίας


Tha apanthsw me to signature pou eiha mexri prosfatws:
"Το anime Love Hina δεν είναι πολύ χειρότερο από το manga, είναι εγκληματικά χειρότερο."
Pragmatika den anagnwrizw kamia axia se auth thn apotyxhmenh anime metafora tou aristourghmatos.

Παράθεση:
Αυτό είναι λίγο-πολυ η υπόθεση του Love Hina. Ξέρω τι θα πείτε... ένας άντρας, πολλές γυναίκες, το έχουμε ξαναδεί (Βλέπε Tenchi). Πράγματι το Love Hina περιέχει αρκετά "Κλισέ" τα οποία βλεπουμε σε Μανγκα. Η μεγαλοφυία όμως του Μανγκα αυτού (όπως και του ίδιου του anime) είναι ότι τα κλισέ αυτά παρωδούνται μέχρι δακρύων, με αποτέλεσμα να γίνονται πάλι διασκεδαστικα!


De tha elega pws to Love Hina manga parwdei otidhpote (isws poly ligo). Einai kathara kwmwdia, oxi parwdia. An yparxoun kapoia klise, auto shmvainei sta shonen manga. Apo to Tenchi Mouyo pou anafereis, to Love Hina einai arketa pio gnwsto kai an evlepa kati koino se auta ta dyo, tha elega "Auto yparxei kai sto Love Hina" kai oxi "Auto yparxei kai sto Tenchi."


Peran twn leptomeriwn, pisteuw pws to Love Hina einai ena exairetiko manga kai to synistw se ola ta agoria. Ta koritsia isws tha protimousan na doun Gravitation.

_________________
Δεν υπάρχει αλγόριθμος για τον έρωτα.
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
powerboy
Δημοσιεύθηκε: Παρ Μάρ 05, 2004 10:08 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.DeViL :: :: ANiME.DeViL ::

Συμμετέχει από: 01 Μάρ 04 Δημοσιεύσεις: 1351 Τόπος: Ρόδος Τώρα Βλέπω: Hayate No Gotoku, Ichigo Mashimaro, Seto No Hanayome
Συμφωνώ ότι το Μάνγκα είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟ από το Anime, ωστόσο όμως πρέπει να τονίσω ότι:

-Το Anime ήταν αυτό που μου κέντρισε το ενδιαφέρον στο Μάνγκα. Χωρίς αυτό δεν θα το είχα στα υπ' όψιν μου. Όσο κακό και να ήταν το Anime (που δεν ήταν άσχημο, έχω δει πολύ χειρότερα) γνωστοποίησε την ύπαρξη του Μάνγκα και των ηρώων του σε ευρύτερο κοινό. Μπορείς βέβαια, να αντιπαραθέσεις το επιχείρημα ότι αρκετοί θα πούν "αφού είδαμε το Anime γιατί να διαβάσουμε το Μάνγκα;" και θα πώ ότι δεν έχεις άδικο. Όμως το ενδιαφέρον για το Μανγκα άρχισε απο το Anime.

-Όταν γίνεται μια ταινία ή μια σειρά περνάει απο πολλά στάδια. Ας ξεχάσουμε για λίγο τα Budget και τα καπρίτσια των Studio. Μια ταινία ουσιαστικά περνάει από σεναριογράφους, ηθοποιούς, σκηνοθέτη, ειδικούς εφέ, μοντέρ, τεχνικούς ήχου κ.α. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το τελικό αποτέλεσμα να είναι αρκετά διαφορετικό από αυτό που ίσως να είχε υπ'οψιν του ο δημιουργός. Διαβάστε το "Αλικό Γράμμα" και μετά δείτε την ταινία για να δείτε τι εννοώ. Ίσως αυτό να σημαίνει ότι το Μανγκα είναι πιο αγνή τέχνη από το Anime βγάλτε δικά σας συμπεράσματα. Πάντως υπάρχουν περιπτώσεις όπου τα Anime είναι ισάξια των μάνγκα από τα οποία προήλθαν (Θεωρώ το DNA^2 καλό παράδειγμα)

-Το Anime μάλλον δημιουργήθηκε για ένα ευρύτερο κοινό. Ώς αποτέλεσμα κάποια στοιχεία του Μανγκα, αρκετές τολμηρές σκηνές και καταστάσεις αλλοιωθήκανε. Το Μανγκα Love Hina απευθύνεται σε ηλικίες απο 16 και άνω. Το Anime απευθύνεται σε ηλικίες από 13 χρονών και άνω.

-Γενικά το Anime είχε 24 επισόδια για να αναπτυχθεί, ενώ το Μανγκα αποτελείται απο 120 τεύχη. Λυπάμαι τον τύπο που έπρεπε να αποφασίσει τι θα φύγει και τι θα μείνει. Πάντως για να είναι απόλυτα αντικειμενικός, θα πώ ότι στο Anime υπήρχαν δυο επισόδια που δεν προσέφεραν τίποτα στην υπόθεση.

Παρεπιπτόντως Sai, σε ευχαριστώ για τo Link που μου έδωσες για να βρω το Μανγκα και μου επέτρεψε να κάνω το Review. To Μανγκα είναι τόσο καλό που θα το αγοράσω κιόλας, για να το έχω στην συλλογή μου.

Αλήθεια, ενδιαφέρεται κανένας να κάνουμε όλοι μαζί μεταφραση, στα Ελληνικά, Μανγκα; Ας αρχίσουμε απο το Love Hina και προχωράμε και σε άλλους τίτλους.

_________________

Θέλετε να δείτε την κορούλα μου;
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα Yahoo Messenger
Loukia
Δημοσιεύθηκε: Τετ Απρ 07, 2004 9:25 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: HooKeD :: :: HooKeD ::

Συμμετέχει από: 04 Απρ 04 Δημοσιεύσεις: 134 Τόπος: Hinata Inn/Sake bar
Παράθεση:
Γενικά το Anime είχε 24 επισόδια για να αναπτυχθεί, ενώ το Μανγκα αποτελείται απο 120 τεύχη


120 teyhi ?? ego ixera 14 tomous alla tespa...

to Love Hina einai poly diaskedastiko an kai pistevo oti to senario kamia ora katadaei..ypervoliko ( powerboy se ekliparw min me misiseis !!! Sad )

otan arhizoun kai emfanizodai terasties mecha helwnes kai politismoi tis helwnas kai aeroplana kai diastimoploia eiha tin edyposi oti o Akamatsu eihe kapos xesalwsei...alla vevaia ayto einai meros tis goiteias tou manga .

kai as mou exigisei kapoios giati vlepoume ola ta provlimata kai olo to parelthon olwn twn haraktirwn alla den yparhei tipota gia tin Kitsune ?? toulahiston sto anime kapoia stigmi ypirhe mia tetoia stigmi opou i Kitsune exomologeitai ston Kentaro (ohi ton KeItaro alla ton KeNtaro, pou pistevo itan mia exypni idea giati o keitaro den einai o monos andras ston planiti !!) ti niothei gia tin oli katastasi...
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
Sai
Δημοσιεύθηκε: Τετ Απρ 07, 2004 10:52 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.eNGiNe :: :: ANiME.eNGiNe ::

Συμμετέχει από: 11 Νοέ 03 Δημοσιεύσεις: 932 Τόπος: Patra
Legontas 120 kefalaia enoei 120 chapters (akrivhs metafrash).
Ta volumes sta ellhnika metafrazontai tomoi.

Ki egw to thewrw ypervoliko ta mechas ktl kai genika xenerwna me thn Shu. Alla auta einai stoixeia pou kanoun to manga auto pou einai.
Twra gia thn Kitsune, nomizw apo thn arxh o Akamatsu thn eihe gia symplhrwmatiko xarakthra me skopo na prowthei katastaseis me tis epemvaseis ths.

_________________
Δεν υπάρχει αλγόριθμος για τον έρωτα.
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
powerboy
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Απρ 08, 2004 1:29 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.DeViL :: :: ANiME.DeViL ::

Συμμετέχει από: 01 Μάρ 04 Δημοσιεύσεις: 1351 Τόπος: Ρόδος Τώρα Βλέπω: Hayate No Gotoku, Ichigo Mashimaro, Seto No Hanayome
Βασικά ο ίδιος ο Akamatsu είπε ότι η Kitsune για να προωθεί πιο γρήγορα την υπόθεση. Πάντως έχει πεί ότι είναι ο αγαπημένος του χαρακτήρας και ο μόνος που παρέμεινε αναλλίωτος από την αρχή της έμπνευσης του Manga, μέχρι την τελική σχεδίαση (οι υπόλοιποι χαρακτήρες αλλάξανε αρκετά).

Τώρα όσο για το Anime, πρέπει να πώ ότι η Kitsune κατα κάποιο τρόπο αντικαθιστά την Naru σε κάποιες σκηνές οι οποίες εάν ακολουθούσαν το Manga κατα λέξη θα ήταν δικές της (στο Manga η Naru είναι αυτή που είναι ακόμα ερωτευμένη με τον Seta-στο Anime τον ρόλο αυτό τον παίζει η Kitsune ενώ η Naru δεν έχει ισχυρά αισθήματα για τον Seta). Ίσως αυτό έγινε επειδή τα πράγματα από την φύση τους εξελίσσονταν πιο γρήγορα στο Anime και η Kitsune έπρεπε να αποκτήσει μεγαλύτερο ρόλο για να μην γίνεει περιττή.

Πάντως στο Anime η Kitsune σίγουρα ο καλύτερος χαρακτήρας (ιδιαίτερα με την Kensai προφορά της) μετά την Mutsumi. Η Naru στο Anime είναι τελείως αντιπαθητική.

_________________

Θέλετε να δείτε την κορούλα μου;
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα Yahoo Messenger
Loukia
Δημοσιεύθηκε: Τετ Απρ 14, 2004 8:27 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: HooKeD :: :: HooKeD ::

Συμμετέχει από: 04 Απρ 04 Δημοσιεύσεις: 134 Τόπος: Hinata Inn/Sake bar
Shocked
diladi xereis na xehorizeis kai tis profores ???!!!

kai to'lega oti eho meinei pisw....
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
powerboy
Δημοσιεύθηκε: Τετ Απρ 14, 2004 10:04 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.DeViL :: :: ANiME.DeViL ::

Συμμετέχει από: 01 Μάρ 04 Δημοσιεύσεις: 1351 Τόπος: Ρόδος Τώρα Βλέπω: Hayate No Gotoku, Ichigo Mashimaro, Seto No Hanayome
Βασικά... όχι... Δεν είμαι και τόσο καλός (δεν ξέρω καν Ιαπωνέζικα)... Αλλά έχω διαβάσει ότι μιλάει σε Kensai προφορά, και πρόσεξα λίγο την διαφορετικότητά της (η Kitsune μιλάει διαφορετικά, με άλλο τόνο φωνής από ότι τα άλλα κορίτσια του Love Hina)

_________________

Θέλετε να δείτε την κορούλα μου;
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα Yahoo Messenger
qwerty
Δημοσιεύθηκε: Δευ Μάϊ 24, 2004 12:34 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: LeaRNeR :: :: LeaRNeR ::

Συμμετέχει από: 17 Μάϊ 04 Δημοσιεύσεις: 23 Τόπος: Πειραιάς - Ζάκυνθος
Egw padws tha simfwnisw me ton Sai... To anime einai apo tis pio athlies metafores pou ehei ginei apo manga. To sxedio tou anime einai poly asximo (se sigrisi me to theiko tou manga) kai oi xaraktires elafros diaforetikoi... (TI simvainei pia me tin Motoko?? Shocked Shocked Shocked ) Episis gia na boreseis na peis oti eheis dei to anime Love Hina tha prepei na eheis kanei olokliri ereuna apo ti apoteleite kai pali tha sou meinoun kena apo tin ipothesi...
Παράθεση:
Γενικά το Anime είχε 24 επισόδια για να αναπτυχθεί, ενώ το Μανγκα αποτελείται απο 120 τεύχη

Tha mou epitrepseis na diafonisw me auto...To Love-Hina katarxin den einai mono 24 epeisodia...ehei kai ena swro OVA kai "Special". Isws an den mporouse na anaptixthei kala tha ofeile na eihe perissoteres apo mia periodous Wink (btw mia periodos einai kata vasi 26, oxi 24 epeisodia)
Episis to anime mporei stadar na kaliptei perissotera apo 1 chap se kathe epeisodio (nomizw oti 1 epeisode =~3 chapter apo prwsopiki paratirisi Razz ) Tespa, to Love-Hina se opoia ekdwsi kai na to deis einai apla iperoxo alla xilies fores to manga apo to anime...
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger ICQ Αριθμός
Kyo
Δημοσιεύθηκε: Δευ Μάϊ 24, 2004 12:42 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: HooKeD :: :: HooKeD ::

Συμμετέχει από: 14 Μάϊ 04 Δημοσιεύσεις: 109 Τόπος: Thessaloniki Τώρα Βλέπω: Gakuen Alice, Monster
powerboy h profora legetai KANSAI kai einai apo to notio meros ths iapwnias opou milane tonizontas se alla shmeia tis lekeis kai me alles lekseis merikes fores. Kai to manga ki emena mou arese poly perissotero. Allwste den afhnoun oute ena keno se kanena panel tou manga kai einai apo ta pio oloklhrwmena pou exw diabasei. Exei bgei kai Love Hina Mugendai (Extra big) alla einai sta iapwnika, to opoio exei mesa stoixeia gia olous tous xarakthres, ta gegonota sta vols kai polla polla alla! BTW, to mugendai to efere kai sto Metropolis comics... Egw to eixa parei to kalokairi apo Agglia.

_________________

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
powerboy
Δημοσιεύθηκε: Παρ Μάϊ 28, 2004 8:08 am
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.DeViL :: :: ANiME.DeViL ::

Συμμετέχει από: 01 Μάρ 04 Δημοσιεύσεις: 1351 Τόπος: Ρόδος Τώρα Βλέπω: Hayate No Gotoku, Ichigo Mashimaro, Seto No Hanayome
Εντάξει, όπως είπε και μια διάσημη τραγουδίστρια... κανείς δεν είναι άσφαλτος...

_________________

Θέλετε να δείτε την κορούλα μου;
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα Yahoo Messenger
Shuei Tenshi
Δημοσιεύθηκε: Τρι Ιούν 01, 2004 10:32 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ReVieWeR :: :: ReVieWeR ::

Συμμετέχει από: 11 Μάϊ 04 Δημοσιεύσεις: 136
Stin pragmatikotita to manga tis Tokyo.pop
prospa8ei na apodosi kapos ti profora tis
Konno hrisimopiondas tin agliki slung..
Omos i kansai ine stin pragmatikotita
diaforetiki dialektos (ke diaforetiki iapones
opos ph i Tosai-ben i i Kyo-kotoba)..
Ine krima pos den borume na katalavume
ti diafora, opos aloste simveni ke stis asties
fasis me ta le3ika logopegnia tis Su ke ta a8lia
iaponika tu arhigu tu horiu tis Mitsumi stin Okinawa ^______^
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
powerboy
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Ιούν 03, 2004 7:39 am
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.DeViL :: :: ANiME.DeViL ::

Συμμετέχει από: 01 Μάρ 04 Δημοσιεύσεις: 1351 Τόπος: Ρόδος Τώρα Βλέπω: Hayate No Gotoku, Ichigo Mashimaro, Seto No Hanayome
Βασικά πολλά πράγματα χάνονται στην μετάφραση.

Ας πούμε ένα αστείο στο Vol.10 όπου έχει να κάνει με το γεγονος ότι οι λέξεις "Παλιμπεδισμός" και "Βούρτσα Καλλιγραφίας" στα Ιαπωνέζικα διαφέρουν μόνο κατα μία συλλαβή. Και μια που το έφερε η κουβέντα, το "παλιμπεδισμός" δεν υπήρχε στις Αμερικάνικη έκδοση του Manga... Το μεταφράσαν σαν "αμνησία" που δεν είναι σωστό...

Ή στο Anime οι λέξεις Obasan (Θεία) και Obaasan (Γιαγια) τις οποίες μπερδεύει ο Keitaro όταν απευθύνεται στην Haruka, με αποτέλεσμα να τις τρώει. H Haruka χτυπάει τον Keitaro επειδή την αποκαλεί κατα λάθος γριά!

_________________

Θέλετε να δείτε την κορούλα μου;
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα Yahoo Messenger

Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:  

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  



Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης