Το ξέρατε ότι muden σημαίνει ασύρματη επικοινωνία;


Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας

Σελίδα 1 από 1
 AnimePlanet Forums Αρχική σελίδα    Games    Aννίτα Πάνια και video games
Vetus
Δημοσιεύθηκε: Δευ Δεκ 16, 2013 6:57 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
::Moderator::
::Black Winged Angel::
::Moderator::<br>::Black Winged Angel::

Συμμετέχει από: 04 Μάϊ 04 Δημοσιεύσεις: 5127
Για άλλη μια φορά τα video games αποτελούν το στόχαστρο για τηλεοπτικές εκπομπές αμφιβόλου ποιότητας. Και συγκεκριμένα από το Aννίτα SOS της Ανίτας Πάνιας στον Apha όπου η Ανίτα παίρνει συνεντευξη από την Χριστιάνα Θάνου, γνωστή για την δουλειά της στο GameWorld.gr. Η εν λόγω συνέντευξη ξεκινά από το 44ο λεπτό του επεισοδίου που παίχτηκε χθες:
http://www.alphatv.gr/shows/entertainment/annitasos/webtv/annita-sos-151213

Mετά την συνέντευξη έγινε η εξής δήλωση από την Χριστιάνα στην σελίδα της στο Facebook:
https://www.facebook.com/ChristianaThanou/posts/766581926692243

Αφού έκατσα κι είδα την συνέντεξη από το site του Alpha αποφάσισα να πω κι εγώ την ταπεινή άποψή μου επι του θέματος.


Πρώτα απ' όλα, η Χριστιάνα από την αρχή κιόλας της συνέντευξης άρχισε να δίνει διαρκώς έμφαση με καμάρι στ' ότι είναι πορωμένη gamer που αφιερώνει συχνά ώρες ατελείωτες στο gaming σε σημείο να συμπληρώνει άνετα ένα 12ωρο. Και μάλιστα η επιδειξιομανία της αυτή τονίζεται ακόμα περισσότερο με το να πηγαίνει στην εκπομπή μ' ένα τόσο αποκαλυπτικό video game cosplay αντί να πάει μ' ένα απλό, καθημερινό ντύσιμο ως φυσιολογικός άνθρωπος. Ε λογικό δεν είναι μετά να το εκλάβει κάποιος το πάθος της για video games αρνητικά; Κι άλλοι παίζουν video games με πάθος από μικρή ηλικία αλλά δεν το φροντοφωνάζουν κιόλας, ούτε φτάνουν τόσο συχνά στα άκρα. Οπότε μετά είναι τελείως οξύμωρο να προτρέπει τους άλλους να μην ακολουθήσουν το παράδειγμά της από την στιγμή που η ίδια προσπαθεί να μας δείξει πόσο πορωμένη gamer είναι. Θα μπορούσε απλά να έλεγε τ' ότι της άρεσουν πολύ τα video games, τ' ότι περνάει ευχάριστα η ώρα της με αυτά, τα θετικά που προσφέρει σε κάποιον η ενασχόληση με τα video games (που δεν είναι και λίγα) κ.ο.κ. Η αγάπη για video games δεν μετριέται με τις ώρες που αφιερώνεις παίζοντάς τα.


Επίσης πρέπει να είναι κανείς τελείως εκτός πραγματικότητας για να πιστεύει ότι θα τον καλέσουν σε μια εκπομπή τέτοιου είδος (και μάλιστα δε της Ανίτας Πάνιας) για να προβάλουν μια θετική εικόνα για τους οπαδούς video games. Kαι τηλεόραση να μην βλέπεις μέχρι και οι πέτρες το ξέρουν ότι η καριέρα της Ανίτας Πάνιας είναι χτισμένη στο να ρεζιλεύει άλλους ανθρώπους για να γελάνε οι τηλεθεατές. Ακόμα κι αν πήγαινες σε άλλη εκπομπή πιο "σοβαρή" ("σοβαρή" τρόπος του λέγειν) από την στιγμή που η γεροντοκρατία βασιλεύει στην ελληνική τηλεόραση να περιμένεις ανάλογη αντιμετώπιση για τον χώρο των video games (εκτός κι όταν είναι να διαφημίσει ο Αντ1 τα 123PlayGames). Αν πήγαινες σε κανάλι που απευθύνεται σε νεανικό κοινό (δηλαδή ή στο MadTV ή στο ελληνικό MTV) τα πράγματα θα ήταν σαφώς διαφορετικά. Και να μην έχεις καμία απολύτως επαφή με τον χώρο της τηλεόρασης έπρεπε να το ψάξεις λίγο το θέμα πριν βιαστείς να πας στην εκπομπή της Ανίτας Πάνιας.

Χαρακτηριστικά θα σου αναφέρω το εξής παράδειγμα: γνωστό, ελληνικό επιτυχημένο group για j-music parties σκόπευαν να πάνε για συνέντευξη σε κάποια life style εκπομπή προκειμένου να προωθήσουν στο ευρύ κοινό την ύπαρξη της ελληνικής anime κοινότητας. Όταν όμως είδαν ότι η συνέντευξη θα ήταν τελείως προκαθορισμένη από τους συντελεστές της εκπομπής (προφανώς για να παρουσιάσουν τα j-music parties και γενικά την anime κουλτούρα ως μια αλλόκοτη, νέα μόδα της νεολαιάς και τους anime fans ως φρικιά) έκαναν την σωστή κίνηση κι αρνήθηκαν να πάνε. Γενικά είναι ένα μεγάλο πρόβλημα οι τελείως στημένες συζυτήσεις στην τηλεόραση. Εδώ κι ο θείος μου που είναι ψυχολόγος και τον είχαν καλέσει σε εκπομπή αντί να τον αφήσουν να πει κάποια σωστά πράγματα που ήθελε ο ίδιος να πει του υπαγόρευαν οι συντελεστές της εκπομπής το τι ακριβώς θα λέει. Κι έτσι αγανακτισμένος με την κατάσταση αυτή δεν ξαναπήγε.


Τώρα όσο αφορά την πλευρά της Ανίτας Πάνιας δεν χρειάζεται ανάλυση το θέμα, όλοι ξέρουμε τι σόϊ φρούτο είναι. Το μόνο που θα σχολιάσω είναι το ηλίθιο στερεότυπο που πιστεύει ότι όσοι ασχολούνται φανατικά με τα video games σπουδάζουν οπωσδήποτε και πληροφορική ή ο,τιδήποτε άλλο αφορά την τεχνολογία. Για την περίπτωση του Μανώλη Σφακιανάκη από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εκτιμώ την ανησυχία του για τα παιδιά που είναι πραγματικά εξαρτημένα από τα video games και το internet αλλά δεν δείχνει να ξέρει και πολύ σωστά την δουλειά του. Από που κι ως που θεωρείται εθισμός το ν' ασχολείσαι πάνω από 1,5 ώρα την ημέρα; 12 ώρες κάθε μέρα ναι, είναι εθισμός (εκτός κι αν είναι το επαγγελμά σου πάνω στα video games και βγάζεις τα προς το ζην απ' αυτά). Αλλά 3 ώρες την ημέρα (κι όχι πάντα, ειδικά αν κάποιος έχει φορτωμένο πρόγραμμα) να θεωρείται εθισμός; Mην τρελαθούμε κιόλας! Δυστυχώς όμως δεν είναι μόνο ο Σφακιανάκης που συμμερίζεται την αντίληψη αυτή αλλά και πολλοί άλλοι μεσήλικες και ηλικιωμένοι. Και φυσικά όταν τους φέρνεις το επιχείρημα τ' ότι οι ίδιοι οι μεσήλικες παιρνούν περισσότερες ώρες καθημερινά καθηλωμένοι στο να παρακολουθούν τηλέοραση προσπαθούν ν' αλλάξουν θέμα με την κλασσική καραμέλα "τα video games και τα κομπιούτερ σου χαλάνε τα μάτια". Ναι, λες κι η τηλεόραση δεν σου χαλάει τα μάτια. Ό,τι μας βολεύει πάντα.

Πλάκα είχε πάντως το γεγονός ότι ενώ η Χριστιάνα πήγε να μιλήσει για τα video games o Σφακιανάκης καθόταν κι έλεγε στην Χριστιάνα για τον εθισμό των παιδιών στο internet. Tι σχέση έχει τώρα η μανία της Χριστιάνας με τα video games με τον εθισμό της νεολαίας στο internet! Σαν να κάλεις κάποιον ναρκωμανή στην εκπομπή σου και να βγαίνει κάποιος στο τηλέφωνο να μιλάει για τον αλκοολισμό. Το ξέρω, τα video games εξακολουθούν ν' αποτελούν σε όλον τον κόσμο (κι όχι μόνο στο Ελλαντιστάν) τον αποδιοπομπαίο τράγο για όλα τα πρόβληματα της κοινωνίας. Αλλά το θέμα είναι ότι ο Σφακιανάκης καθ' όλην την διάρκεια της συνομιλίας του αναφερόταν συνεχώς για τον εθισμό των παιδιών στο internet κι όχι στα video games. Δεν ξέρω αν ήθελε μάλλον ν' αναφερθεί στον εθισμό με τα online games (μια μάστιγα που δεν πλήττει μόνο τα παιδιά αλλά και τους ενήλικες, ακόμα και οικογενειάρχες) αλλά και πάλι internet δεν είναι μόνο τα online games. Το internet είναι για πολλά άλλα πράγματα για όλες τις ηλικίες και τα γούστα. Με παράδειγμα τα social media όπως το Facebook και το Twitter όπου η κάθε είδος τηλεοπτική εκπομπή σε παραπέμπει διαρκώς να επισκεφτείς για να παρακολουθείς όλες τις εξελίξεις στον χώρο της τηλεόρασης μέσω από τις σελίδες τους στο Facebook και το Twitter.

Και κακά τα ψέματα, υπάρχει αρκετός κόσμος που είναι όλη μέρα αποβλακωμένοι στο Facebook, ακόμα κι όταν βγαίνουν έξω για βόλτα χάρη στα smartphones, τα tablets και τα netbooks που δεν παραλείπουν να κουβαλούν πάντα μαζί τους. Ήταν που ήταν πιο πριν αποβλακωμένοι με τα java κινητά στέλνοντας διαρκώς sms ο ένας στο άλλον, τώρα το κακό παράγινε. Bγαίνεις έξω για να πάρεις καθαρό άερα και να δεις λίγο κόσμο και βλέπεις όλους στις καφετέριες απασχολημένους με τις ηλεκτρονικές συσκευές τους. Αν ήταν έτσι καθόμουν και στο σπίτι μου. Φυσικά αν έπαιζες με το 3DS σου ή το PS Vita σε κάποιο φαγάδικο θα σε λέγανε ανώριμο κι αποβλακωμένο. Όταν όμως μπαίνουν από το κινητό σου στο Facebook στην αίθουσα του κινηματογράφου λίγα λεπτά πριν αρχίσει το έργο είναι απολύυυυυυυυυυυυυτως φυσιολογικό. Για να μην πω για το γεγονός που δεν λένε να κλείσουν το γαμω-κινητό τους όταν παίζει το έργο και θ' ακούς καποιανού το κινητό να χτυπάει ή θα βλέπεις το φως από το κινητό του άλλου ενώ στέλνει μηνύματα ή δεν ξέρω εγώ τι. Ξεκόλλα από κινητό γαμώ το κερατό μου! Υπάρχει και κανονισμός που απαγορεύει την χρήση κινητών συσκευών κατά την διάρκεια προβολής ενός έργου. Αν δεν σε ενδιαφέρει και τόσο πολύ να δεις το έργο τράβα σπιτάκι σου! Κωλόζωο! Με συγχωρείτε, ξέφυγα από το θέμα.


Αυτά από μένα. Ελπίζω να μην σας κούρασα με το post-σεντόνι.
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
utsutsu
Δημοσιεύθηκε: Τετ Δεκ 18, 2013 1:41 am
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.LoRD :: :: ANiME.LoRD ::

Συμμετέχει από: 29 Φεβ 04 Δημοσιεύσεις: 1762 Τόπος: Αθήνα
Και μονο που πηγε στην εκπομπη της Πανιας.....αρκει για μενα...Fail

_________________
https://soundcloud.com/pressure-spirals/tracks
https://www.pressure-spirals.club/
http://pressuridion.blogspot.com/

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Re Kane Niaou
Δημοσιεύθηκε: Τετ Δεκ 18, 2013 6:35 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.CRaZy :: :: ANiME.CRaZy ::

Συμμετέχει από: 06 Ιαν 08 Δημοσιεύσεις: 561 Τόπος: Αθηνα
οπως λεει και πιο πανω γιατι να πας στη Πανια να απευθυνθείς που σε τι κοινο της συγκεκριμενης εκπομπης αρα ηξερε που πηγαινε δεν σχολιαζω καν την εμφανιση Shocked Shocked

_________________
Spoiler:

Spoiler:
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
Killer-bee-senpai
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Δεκ 19, 2013 12:41 am
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.oBSeSSeD :: :: ANiME.oBSeSSeD ::

Συμμετέχει από: 02 Ιαν 12 Δημοσιεύσεις: 423 Τόπος: Hellas Τώρα Βλέπω: One piece, Naruto Shippuuden, HxH(2011), Gintama k.a.
re egw exw ena problhma kai den mporw na dw to video... pantws tha epanalabw auto pou hpan kai h parapanw Giati sthn pania ??? to hfos tou thematos ths sunenteukshs me to ufos ths ekpomphs einai entelws asxeta metaksi tous..
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Vetus
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Δεκ 19, 2013 12:54 am
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
::Moderator::
::Black Winged Angel::
::Moderator::<br>::Black Winged Angel::

Συμμετέχει από: 04 Μάϊ 04 Δημοσιεύσεις: 5127
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
kabez
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Δεκ 19, 2013 3:57 am
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.LoRD :: :: ANiME.LoRD ::

Συμμετέχει από: 12 Νοέ 04 Δημοσιεύσεις: 3238 Τόπος: borderguard
Αληθεια , καθαρα για λογους περιεργιας, ποσα ατομα στην Ελλαδα βλεπουν ακομα τηλεοραση και ποσο μαλλον το σουργελο απο τα παρατραγουδα?

Aυτο η λαρα κροφτ δεν το σκεφτηκε, ή αποφασισε να την δει και αυτη ψωνιο αλα mikeus μπας και λαβει λιγο εστω και αυτο το ελαχιστο παραπανω δημοσιοτητα?

_________________
"Whoever fights monsters should see to it that in the process he does not become a monster.
And when you stare into the abyss the abyss stares back at you"

Friedrich Nietzsche

http://www.animeplanet.gr/425_blue_submarine_no6.html

.



-
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Vetus
Δημοσιεύθηκε: Σαβ Δεκ 21, 2013 3:14 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
::Moderator::
::Black Winged Angel::
::Moderator::<br>::Black Winged Angel::

Συμμετέχει από: 04 Μάϊ 04 Δημοσιεύσεις: 5127
Τουλάχιστον ο mikeus κάνει μια εκπομπή της προκοπής και δεν άφησε τον εαυτό του να ρεζιλευτεί στην εκπομπή του Alpha. Κι ο Σεφερλής πηγαίνει συχνά στις εκπομπές της αχώνευτης της Τατιάνας αλλά αυτό δεν θ' αλλάξει την γνώμη μου για τον Σεφερλή εφόσον συνεχίζει να προσφέρει ακόμα άφθονο γέλιο.

Εdit (22/12/2013): Και ναι λοιπόν: ο Μάνος Γρυπάρης τα κατάφερε να κάνει κι άλλα πολλά άτομα ν' ανακαλύψουν τον πραγματικό του εαυτό και να τον μισήσουν.
http://www.ninty.gr/content.php?r=2550-%CE%95%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CF%82-%CF%80%CE%AC%CE%BD%CF%84%CF%89%CF%82-%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B1%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%89%CF%83%CF%84%CF%8C#comments
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
kabez
Δημοσιεύθηκε: Σαβ Ιαν 04, 2014 5:12 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.LoRD :: :: ANiME.LoRD ::

Συμμετέχει από: 12 Νοέ 04 Δημοσιεύσεις: 3238 Τόπος: borderguard
Ο mikeus οντως ειναι πολυ πιο ποιοτικος απο την βαρετη (<--καντε μου μυνηση gameworld!!!) Χριστιανα, αλλα το εχει καβαλησει το καλαμι του και αυτος. Συχνα πυκνα πεταει σποντες για τα views του (σε ενα ελεγε πως χαρη σε εμας κανει διακοπες), για τους ακολουθους του, για το ποσο ορθολογιστης ειναι και..και..και..

Το καλο ειναι πως δεν εχει ριξει την ποιοτητα βεβαια και τοσο, οποτε του το συγχωραμε και αυτο!

Αλλα τωρα η Χριστιανα, ισως ακουστει σεξιστικο λιγο, αλλα νομιζω ο μονος λογος που ειναι διασημη ειναι επειδη ειναι γυναικα και ασχολειται ετσι ανοιχτα με τα video games. Ή εστω που κανει πως ασχολειται, γιατι σε αρκετα βιντεο ειναι αδιαβαστη εστω και στα βασικα. Αμα ηταν Χρηστος αντι για Χριστιανα ουτε καν θα τον ηξερε κανεις.

Δοξα και τιμη παρεπιπτοντως σε εκεινον τον κουραμπιε που μπηκε στο νιντυ και αρχισε να λεει πως ειναι παρανομο να κανεις κριτικη σε διημιουργους κτλ κτλ
Πτυχιο νομικης με σκονακια το πηρε?



*edit

στο http://www.gameworld.gr/ μου αρεσει και το ψευτο-Poll που εχει η σελιδα δεξια κατω κατω για το ps4. Ολες οι επιλογες ειναι "θα παρω το ps4 σημερα ή αυριο αλλα θα το παρω αναγκαστικα!"

Μπραβο gameworld!!!


Έχει επεξεργασθεί από τον/την kabez στις Κυρ Ιαν 05, 2014 5:09 am, 1 φορά

_________________
"Whoever fights monsters should see to it that in the process he does not become a monster.
And when you stare into the abyss the abyss stares back at you"

Friedrich Nietzsche

http://www.animeplanet.gr/425_blue_submarine_no6.html

.



-
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:  

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  



Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης