Το ξέρατε ότι doa σημαίνει πόρτα;


Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας

Σελίδα 1 από 1
 AnimePlanet Forums Αρχική σελίδα    Asian Movies & TV Shows    Tadanobu Asano
sinkazama82
Δημοσιεύθηκε: Τετ Ιαν 29, 2014 7:56 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
::Moderator:: ::Moderator::

Συμμετέχει από: 26 Απρ 04 Δημοσιεύσεις: 290 Τόπος: salonica


Τα παιδικά του χρόνια υπήρξαν άμεσα επηρεασμένα από το χαρακτήρα των γονιών του. Ο πατέρας του, Yukihisa Sato, ήταν ένας εκκεντρικός ζωγράφος και αυτός που εμπνεύστηκε το όνομα του γιου του, από τον pop art καλλιτέχνη Tadanori Yokoo. H μητέρα του, εξίσου εκκεντρική, συνήθιζε να τον παίρνει μαζί της στο αμάξι και να του βάζει να ακούει Led Zeppelin, ενώ η ίδια έψαχνε μαγαζιά με vintage ρούχα. Στα δεκατρία του, με δική της πρωτοβουλία, του έκανε τρύπες στα αυτιά και του έβαλε σκουλαρίκια. Ο πατέρας της ήταν Αμερικάνος, με ρίζες από την Ολλανδία και την Νορβηγία, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα, ο Asano, σε μικρή ηλικία να έχει σχεδόν λευκή επιδερμίδα και σχεδόν ξανθά μαλλιά. Έτσι στο σχολείο υπήρξε αποδέκτης συνεχών πικρόχολων σχολίων, με τους συμμαθητές του να τον αποκαλούν gaijin, την λέξη που χρησιμοποιούν οι Ιάπωνες αρνητικά για τους ξένους. Αυτό, σε συνδυασμό με την αγάπη του για την μουσική punk τον απομάκρυνε από τους περισσότερους συμμαθητές του, με εξαίρεση όμως κάποιους ελάχιστους με τα ίδια γούστα, με τους οποίους σχημάτισε ένα συγκρότημα, όπου ο ίδιος έπαιζε μπάσο.

Όταν έγινε δεκατέσσερα, ο πατέρας του τον πήγε ουσιαστικά με το ζόρι σε μία οντισιόν, όπου ο Asano έμεινε έκπληκτος από την υπερβολή με την οποία οι υπόλοιποι υποψήφιοι υποδύονταν τον ρόλο τους. Εκείνος αντίθετα πίστευε πως θα μπορούσε να έχει πολύ καλύτερη απόδοση, αν έπαιζε εντελώς φυσικά. Τον ένστικτό του αποδείχτηκε σωστό και λίγο αργότερα έκανε το ντεμπούτο του ως μαθητής στην δημοφιλή τηλεοπτική σειρά Teacher Kinpachi. Ο πατέρας του πλέον θα ήταν και ο μάνατζερ του.

Οι πρώτες του εφτά δουλειές στον κινηματογράφο δεν ήταν και κάτι το ιδιαίτερο, ώσπου το 1994, τράβηξε την προσοχή του Shunji Iwai, που τον επέλεξε για τον ρόλο του ψυχασθενή έφηβου, στο Picnic. Ο ρόλος του αυτός έστρεψε για πρώτη φορά το βλέμμα του ευρύτερου κοινού πάνω του και αποτέλεσε αφετηρία για την μετέπειτα καριέρα του, ενώ του χάρισε και το βραβείο καλύτερου ηθοποιού, στο φεστιβάλ της Yokohama, καθώς και το βραβείο του πιο δημοφιλούς ηθοποιού από την Ιαπωνική Ακαδημία. Η σημαντικότερη όμως επίδραση που είχε η συγκεκριμένη ταινία στη ζωή του, ήταν πως στα γυρίσματα της, γνώρισε την μετέπειτα γυναίκα του, ηθοποιό και τραγουδίστρια της ποπ, Chara, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά..

Στα επόμενα χρόνια της δεκαετίας του '90 έγινε φανερό πως η εγχώρια βιομηχανία τον προόριζε για mainstream ηθοποιό, με ρόλους σε ταινίες όπως τα Shark skin man and peach hip girl, Taboo: Gohatto του Nagisa Oshima και κυρίως το Gojoe: Spirit war chronicles. Ο ίδιος όμως αντιστεκόταν σθεναρά στην προοπτική αυτήν πρωταγωνιστώντας σε ρόλους που κανένας δημοφιλής ηθοποιός δεν θα επέλεγε, όπως του Dragon Eye Morrison στο Electric Dragon 80.000V και κυρίως του Kakihara στο Ichi the killer, του Takashi Miike. Το δεύτερο, αν και είχε εισπράξεις στην Ιαπωνία μόλις 1,6 εκατομμύρια δολάρια, καθιέρωσε παγκοσμίως και τους δύο ως απόλυτα cult καλλιτέχνες, όντας μια από τις πιο βίαιες ταινίες όλων των εποχών. Η ερμηνεία του Asano, ως σαδιστή, ψυχοπαθή Yakuza, χαρακτηρίστηκε ως μία από τις πιο αξιομνημόνευτες και τρομακτικές συνάμα, που έχουν παρουσιαστεί ποτέ. Ο ίδιος παίζοντας με ένα στυλ, που βρισκόταν πολύ κοντά στο είδωλο των παιδικών του χρόνων, τον Sid Vicious, ένιωθε πραγματικά στο στοιχείο του.

Από κει και πέρα η καριέρα του βρίσκεται σε συνεχή άνοδο, με πρωταγωνιστικούς ρόλους που τον έχουν κάνει πλέον γνωστό παγκοσμίως, αποδεκτό τόσο από τους οπαδούς του mainstream, όσο και του cult. Ενδεικτικά να αναφέρουμε τα Woman of water (βραβείο Χρυσός Αλέξανδρος στο φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης to 2002), Bright future, My grandpa, Last life in the universe (βραβείο Upstream καλύτερου ηθοποιού, στο φεστιβάλ της Βενετίας, το 2003), Zatoichi, Survival style 5+, Mongol, και πάρα πολλά άλλα. Από το 2011 και το Thor, έχει αρχίσει να εμφανίζεται και σε ταινίες του Hollywood.

Ενώ θεωρητικά το προφίλ του θα παρέπεμπε σε "κακό παιδί", ο ίδιος δεν έχει καμιά σχέση με τέτοια στερεότυπα, μιας και δεν καπνίζει, δεν πίνει, ούτε κάνει ναρκωτικά, ενώ δεν σταματάει να δηλώνει πόσο του λείπουν τα παιδιά του, όταν βρίσκεται μακριά τους σε γυρίσματα. Να αναφέρουμε εδώ πως το 2009 χώρισε με την Chara, η οποία ανέλαβε την κηδεμονία και των δύο παιδιών τους.

Κλείνοντας να πούμε πως ο πολυπράγμων Asano, ασχολείται με την σκηνοθεσία, κάνει voice acting σε anime, συνθέτει μουσική, ζωγραφίζει, παίζει σε δύο μπάντες, τους Peace Pill και Safari, ενίοτε είναι και μοντέλο, ενώ μαζί με τον πατέρα του έχουν ένα πρακτορείο ταλέντων, με την επωνυμία Anore Inc και τέλος, έχει και την δική του γραμμή ρούχων. (Δεν έχει αφήσει και τίποτα, εδώ που τα λέμε)

Προσωπικά είναι ένας από τους αγαπημένους μου ηθοποιούς

Για μια ελαφρώς πιο αναλυτική περιγραφή εδώ:
http://sin-kazama82.blogspot.gr/2011/08/tadanobu-asano.html

_________________
https://www.facebook.com/groups/118146481693463/
http://sin-kazama82.blogspot.gr/
http://sin-kazama.blogspot.gr/
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος ICQ Αριθμός
izo
Δημοσιεύθηκε: Κυρ Φεβ 16, 2014 10:21 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.eNGiNe :: :: ANiME.eNGiNe ::

Συμμετέχει από: 14 Οκτ 07 Δημοσιεύσεις: 900 Τόπος: Αμφισα
φοβερή φυσιογνωμία, απο τους αγαπημένους μου και μενα

και στο Χαλιγουντ του δίνουν να παιζει σε κατι ρολακια στυλ Θωρ και Ναυμαχια, καταλαβαίνεις πως αντιμετωπιζουν το ξενο ταλεντο και κινηματογραφο εκει στο L.A. ...

_________________


Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger

Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:  

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  



Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης