Το ξέρατε ότι rekishi σημαίνει ιστορία (παρελθόν) / ιστορικό;


Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας

Σελίδα 1 από 1
 AnimePlanet Forums Αρχική σελίδα    Asian Movies & TV Shows    Architecture 101
sinkazama82
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Ιούλ 09, 2015 8:36 am
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
::Moderator:: ::Moderator::

Συμμετέχει από: 26 Απρ 04 Δημοσιεύσεις: 290 Τόπος: salonica
Με την πιο επιτυχημένη ρομαντική κομεντί των τελευταίων ετών θα ασχοληθούμε σήμερα, το Architecture 101, μια ταινία που έγινε γνωστή και στη χώρα μας, όταν προβλήθηκε στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της Κορεάτικης Εβδομάδας. Να επισημάνω επίσης πως πέρα από εμπορική επιτυχία στην Κορέα, το φιλμ επανέφερε στο προσκήνιο την δεκαετία του '90 τόσο μουσικά όσο στιλιστικά. Ας δούμε όμως περί τίνος πρόκειται.

O 35χρονος αρχιτέκτονας Seung-min δέχεται επίσκεψη στο γραφείο του από μια γυναίκα, την οποία αρχικά δεν αναγνωρίζει, αλλά στη συνέχεια συνειδητοποιεί πως πρόκειται για την Seo Yeon, παλιά συμμαθήτρια του από το κολέγιο, αλλά και πρώτη του αγάπη. Εκείνη θέλει να ανακατασκευάσει ένα παλιό σπίτι που έχει στο νησί Jeju και του ζητάει να το αναλάβει εκείνος. Αυτός, αν και αρχικά αρνείται, στη συνέχεια και μετά από πίεση του αφεντικού του, δέχεται.

Όσο εξελίσσεται η κατασκευή του σπιτιού και οι δύο πρωταγωνιστές γνωρίζονται ξανά, η ταινία μας ταξιδεύει 15 χρόνια πριν, όταν βρίσκονταν και οι δυο τους στο κολέγιο και στο πως εξελίχθηκε και έληξε το ρομάντζο που είχε αναπτυχθεί ανάμεσά τους.

Στο παρόν τώρα, κάτι ανάλογο φαίνεται να πλανιέται στον αέρα, αλλά ο Seung-min είναι πλέον αρραβωνιασμένος με την συνάδερφο του, Eun Chae, με την οποία σκοπεύει να μετακομίσει στις Η.Π.Α. Τα υπόλοιπα θα σας αφήσω να τα παρακολουθήσετε μόνοι σας.

Σκηνοθέτης της ταινίας ο Yong Joo Lee, του οποίου η δουλειά ξεχωρίζει για δύο λόγους κυρίως: Αρχικά να αναφέρουμε πως και ο ίδιος είναι αρχιτέκτονας και ως εκ τούτου ξέρει πολύ καλά για τι μιλάει. Βασιζόμενος σε αυτό το στοιχείο αποτυπώνει όλα τα συνήθη χαρακτηριστικά ενός ρομαντικού φιλμ μέσω της αρχιτεκτονικής. συμπεριλαμβάνοντας πέρα από το κτίσιμο μίας κατοικίας, γεωγραφικές προϋποθέσεις, την πολιτισμική σημασία του χώρου κ.α.

Βέβαια το φιλμ δεν επικεντρώνεται στο παραπάνω στοιχείο, αλλά στο δέσιμο των ανθρώπων με συγκεκριμένα μέρη και με κάποιους ανθρώπους, που ενίοτε αγγίζει τα όρια της εμμονής.

Δεύτερον, η απεικόνιση της δεκαετίας του '90, που είναι πραγματικά εξαιρετική και εκτείνεται σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας, από τις ενδυματολογικές συνήθειες και τη μουσική μέχρι την τεχνολογία.

Εξαιτίας της αρτιότητας αυτής, ο δεύτερος άξονας, που λαμβάνει χώρα στο παρελθόν είναι πιο ψυχαγωγικός και γενικά καλύτερος και αισθητικά και τεχνικά.

Από τους ηθοποιούς ξεχώρισα τον Je Hoon Lee ως νεαρό Seung-min, που είναι εξαιρετικά πειστικός ως συγχυσμένος και ερωτευμένος νέος ενώ θεωρώ πως η απόδοση Ga In Han ως ώριμη Seo Yeon ίσως και να αποτελεί μειονέκτημα για το φιλμ. Από εμφάνιση πάντως είναι κούκλα. Σε γενικές γραμμές πάντως το επιτελείο των ηθοποιών κάνει καλή δουλειά, τηρουμένων πάντοτε των αναλογιών.

Τέλος να επισημάνω πως τοArchitecture 101 συμπεριλαμβάνει πέρα από ρομάντσο, αρκετή κωμωδία και δράμα και γενικότερα, αν και απευθύνεται κυρίως στο γυναικείο κοινό, είναι μια πλήρης ταινία, που μπορούν να την απολαύσουν τουλάχιστον όσοι αγαπούν την δεκαετία του '90.

Για μια ελαφρώς πιο αναλυτική περιγραφή εδώ:
http://sin-kazama.blogspot.gr/2015/07/architecture-101.html

_________________
https://www.facebook.com/groups/118146481693463/
http://sin-kazama82.blogspot.gr/
http://sin-kazama.blogspot.gr/
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος ICQ Αριθμός

Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:  

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  



Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης