Το ξέρατε ότι yooroppa σημαίνει ευρώπη;


Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας

Σελίδα 1 από 1
 AnimePlanet Forums Αρχική σελίδα    Asian Movies & TV Shows    Οι καλύτερες κορεάτικες σειρές για το 2015
sinkazama82
Δημοσιεύθηκε: Σαβ Δεκ 19, 2015 6:58 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
::Moderator:: ::Moderator::

Συμμετέχει από: 26 Απρ 04 Δημοσιεύσεις: 290 Τόπος: salonica
Kill me, Heal me

Ο Τσα Ντο Χιουν είναι ένας δισεκατομμυριούχος τρίτης γενιάς που υποφέρει από σύνδρομο διχασμού προσωπικότητας, μετά από ένα τραυματικό συμβάν. Δημιουργεί 7 διαφορετικές προσωπικότητες και μάχεται για το ποια θα νικήσει με τελευταία μορφή έναν δικτάτορα που ελέγχει την ζωή του. Η Ο Ρι Τζιν, πρωτοετής ψυχολόγος με ειδικότητα στον τομέα πολλαπλής και διχασμένης προσωπικότητας, προσπαθεί να τον βοηθήσει να επανέλθει. Ο δίδυμος αδερφός της όμως, Ο Ρι Ον, ένας συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων, είναι αποφασισμένος να βρει τα μυστικά και την κρυμμένη ιστορία που οδήγησε τον δισεκατομμυριούχο να φτάσει σε αυτή την κατάσταση και αρχίζει να τον παρακολουθεί.

Η σειρά καυτηριάζει πολλά θέματα που δεν μπορούν να σε αφήσουν ασυγκίνητο. Οι ερμηνείες είναι εξαιρετικές, η μουσική επένδυση αρμονική και η σειρά κέρδισε δίκαια πολλές διακρίσεις.

Shine or Go Crazy

Η σειρά βασίζεται στο διαδικτυακό μυθιστόρημα «Bitnageona Michigeona» του Χιουν Γκο Γουν που εκδόθηκε το 2014 από το Daum.net και περιστρέφεται γύρω από έναν καταραμένο αυτοκράτορα, τον Γουανγκ Σο και μια εγκαταλελειμμένη πριγκίπισσα, Σιν Γιουλ. Ο πρώτος αναγκάζεται να παντρευτεί την τελευταία πριγκίπισσα του Balhae, γιατί είναι η μόνη που μπορεί να εμποδίσει τις τραγικές συνέπειες της κατάρας που τον βασανίζει. Μέσω του έγγαμου βίου τους, αρχίζουν να πλησιάζουν ο ένας τον άλλο και καταλήγουν να ερωτευτούν.

Πρόκειται για ένα από τα ομορφότερα παραμύθια της κορεάτικης τηλεόρασης, μια εξαιρετική ιστορία με άψογες ερμηνείες, πανέμορφα τοπία και συγκλονιστική μουσική

The Girl Who Can See Smells / Sensory Couple

Βασισμένο στο διαδικτυακό κόμικ «Naemsaereul Boneun Sonyeo, του Μαν Τσγούι που εκδόθηκε το 2013 μέσω του cartoon.media.olleh.com.

Τρία χρόνια πριν, ο Τσόι Μου Γκακ, έχασε τη μικρή του αδελφή σε μια σειρά από δολοφονίες ενός κατ' εξακολούθηση δολοφόνου, σε μία υπόθεση που έγινε γνωστή «Οι δολοφονίες του γραμμωτού κώδικα». Το σοκ της απώλειας είχε ως αποτέλεσμα να χάσει ολοκληρωτικά τις βασικές του αισθήσεις. Η Ο Τσο Ριμ έχει γλυτώσει εκ θαύματος από τον δολοφόνο αλλά πλέον πάσχει από αμνησία. Παρ' όλα αυτά έχει αποκτήσει μια ιδιαίτερη ικανότητα, να μπορεί να «βλέπει»τις μυρωδιές. Οι δυο τους συνεργάζονται για να βρουν τον δολοφόνο.

Η ιστορία είναι δοσμένη με εξαιρετικό τρόπο ενώ συμπεριλαμβάνει στοιχεία κωμωδίας, μυστηρίου, δράσης, δράματος και θρίλερ. Οι δύο πρωταγωνιστές είναι καταπληκτικοί στο ρόλο τους ενώ ο «κακός» κλέβει την παράσταση με την απόδοσή του.

School 2015: Who Are You?

Στο ευυπόληπτο Λύκειο Σεγκάνγκ που βρίσκεται στην πολυτελή περιοχή Γκάνγκναμ στην Σεούλ, μια μαθήτρια, η Λι Έουν Μπι ξυπνά χωρίς να ξέρει ποια είναι. Όταν μαθαίνει πως πήγαινε σ’ αυτό το σχολείο και κάθε μέρα υπέμενε τον σχολικό εκφοβισμό, αποφασίζει να φερθεί αντιστρόφως ανάλογα από ότι φερόταν ως τότε, με αποτέλεσμα να γίνει τελικά εξαιρετικά δημοφιλής. Παράλληλα, προσπαθώντας ν’ ανακτήσει τη μνήμη της, ανακαλύπτει κρυμμένα μυστικά και αλήθειες πίσω από το διάσημο σχολείο

Η σειρά, αν και δεν τα πήγε καλά σε νούμερα τηλεθέασης εντός Κορέας, εντούτοις απέκτησε πολλούς στο εξωτερικό και στο διαδίκτυο. Οι ερμηνείες είναι άψογες και το ειδύλλιο εμπλέκεται με το μυστήριο και την δράση με εντυπωσιακό τρόπο. Ανάλογης ποιότητας είναι και η μουσική σε μια σειρά που πραγματικά σε κάνει να αγωνιάς για το επόμενο επεισόδιο

Mask

Η Μπιουν Τζι Σουκ έζησε μια δύσκολη παιδική ζωή με τον πατέρα της της να είναι συνέχεια χρεωμένος και τους τοκογλύφους να βρίσκονται μόνιμα στο κατόπιν τους. Χρειάζεται απεγνωσμένα να δει πως είναι η ζωή αν θα ζούσε σε μια καλύτερη οικογένεια και δεν ανησυχούσε συνέχεια για τα λεφτά. Κάποια στιγμή η Τζι Σουκ συναντιέται με την Έουν Χα, μια γυναίκα από πλούσια οικογένεια, που μοιάζει πολύ με αυτήν και όταν εκείνη πεθαίνει, μια μοναδική ευκαιρία παρουσιάζεται για την κοπέλα: Αποφασίζει λοιπόν να πάρει την ταυτότητα της Έουν Χα και να ξεκινήσει μια καινούρια ζωή. Λίγο αργότερα γνωρίζει τον Μιν Γου, έναν πλούσιο κληρονόμο που δεν εμπιστεύεται τους ανθρώπους γύρω του. Όταν όμως συνειδητοποιεί πως η Τζι Σουκ δεν είναι σαν τις άλλες γυναίκες του κύκλου του, ελκύεται από αυτήν.

Ρομαντική σειρά που απευθύνεται κυρίως σε γυναίκες. Έρωτες, ίντριγκες μυστήριο, δράση και ένας μεγάλος έρωτας που συναντά συνεχώς εμπόδια στο διάβα του.

My Love Eun Dong / Beloved Eun Dong

Βρισκόμαστε στο 2015 και ο διάσημος ηθοποιός Τζι Έουν Χο ανακοινώνει θέλει να γράψει την αυτοβιογραφία του, μέσω της οποίας σκοπεύει να ξαναβρεί την αληθινή του αγάπη, που έχει να δει εδώ και 20 χρόνια. Πρόκειται για την Έουν Ντονγκ, μία ορφανή κοπέλα που γνώρισε το 1995, όταν ακόμα χρησιμοποιούσε το κανονικό του όνομα, Παρκ Χιουν Σου. Οι δύο νέοι ερωτεύτηκαν, αλλά χωρίστηκαν προτού ευοδωθούν τα συναισθήματα τους. Δέκα χρόνια μετά και ενώ ο νεαρός συναντά μονίμως εμπόδια στην καριέρα του συναντιέται και πάλι, απρόσμενα με την Έουν Ντονγκ, οι δυο τους ξαναερωτεύονται, αλλά εκείνη για μία ακόμη φορά εξαφανίζεται. Για να γράψει το βιβλίο του, ζητάει τη βοήθεια της συγγραφέως Τζουνγκ Έουν.

Ακόμα μία εξαιρετική ρομαντική σειρά, η οποία όμως επικεντρώνεται σχεδόν αποκλειστικά στο δραματικό στοιχείο.

Last

Η σειρά είναι βασισμένη στο ομώνυμο διαδικτυακό κόμικ που εκδόθηκε από την cartoon.media.daum.net

Κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας είναι ο Τζανγκ Τάε Χο, ο οποίος αφού απέτυχε σε μια κομπίνα με χειραγώγηση μετοχών που τελικά οδήγησε τον συνεργάτη του στην αυτοκτονία προσπάθησε να τα βάλει με το οργανωμένο έγκλημα, αλλά τελικά κατέληξε να κοιμάται στο μετρό της Σεούλ μαζί με άλλους άστεγους. Ξεκινώντας από τον πάτο, αποφασίζει να παλέψει με το οργανωμένο έγκλημα και όσους τον έφεραν σε αυτή την κατάσταση.

Ποιοτική και ρεαλιστική σειρά, καταπιάνεται με ένα πρόβλημα που απασχολεί όλη την ανθρωπότητα. Οι ερμηνείες και η μουσική είναι εκπληκτικές.

Punch

Όταν ο Παρκ Τζουνγκ Χγουάν, επικεφαλής της ομάδας Καταπολέμησης της Διαφθοράς, της Ανώτατης Εισαγγελίας, μαθαίνει πως του απομένουν μόλις έξι μήνες ζωής, αποφασίζει να αλλάξει τη ζωή του. Και ενώ πριν ήταν διατεθειμένος να κάνει οτιδήποτε για να προωθήσει την καριέρα του, πλέον αφοσιώνεται ολοκληρωτικά στην απονομή δικαιοσύνης με κάθε κόστος, με απώτερο σκοπό να καθαιρέσει τον προϊστάμενό του, τον διεφθαρμένο εισαγγελέα, στρατηγό Λι Τάε Τζουν. Παράλληλα προσπαθεί να ξαναχτίσει την σχέση του με την πρώην γυναίκα του και την κόρη τους, που τους είχε αποξενώσει.

Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα πολιτικό θρίλερ, το οποίο ξεχωρίζει πρωτίστως για το σενάριό του. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους εμφανίζονται ηθοποιοί, οι οποίοι πλέον είναι κινηματογραφικοί αστέρες, γεγονός που δίνει ποιότητα στη σειρά.

Yong Pal

Ο Κιμ Τάε Χιουν είναι ένας ταλαντούχος χειρούργος, ο οποίος όμως αδυνατεί να πληρώσει τα νοσήλια της νεφροπαθούς αδερφής του. Μέσα στην απελπισία του υιοθετεί το ψευδώνυμο Γιονγκ Παλ και προσφέρει τις υπηρεσίες του σε ανθρώπους που δεν μπορούν να νοσηλευθούν δημοσίως, κυρίως διεφθαρμένους πλουσίους και εγκληματίες. ¨ταν κάποια στιγμή σώζει μια βαθύπλουτη κληρονόμο, την Χαν Γέο Τζιν, τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο.

Δράση και ίντριγκα, σε μια σειρά που σάρωσε τις διακρίσεις και την τηλεθέαση ενώ λόγω της δημοτικότητας της, έχουν αρχίσει οι συζητήσεις για μια δεύτερη συνέχεια.

The Village: Achiara’s Secret

Η Achiara είναι ένα ήσυχο χωριό που η ηρεμία των κατοίκων της χαλάει όταν ανακαλύπτεται έα πτώμα, από την καινούρια δασκάλα αγγλικών του χωριού, Κιμ Σο Γιουν. Η ίδια, μαζί με τον αστυνομικό Παρκ Γου Τζάε, αλλά και τους κατοίκους του χωριού προσπαθούν να βρουν την ταυτότητα της νεκρής και τον λόγο που δολοφονήθηκε.

Εξαιρετική θρίλερ σειρά με καλές ερμηνείες, η οποία αν και δεν τα πήγε καλά σε τηλεθέαση, εντούτοις είναι άκρως ποιοτική


Για μια ελαφρώς πιο αναλυτική παρουσίαση εδώ:
http://www.kulturosupa.gr/index.php/ayta-kai-alla/14-listes-2015-kotzathanasis-seires-11836/#.VnWLLPl95ph

_________________
https://www.facebook.com/groups/118146481693463/
http://sin-kazama82.blogspot.gr/
http://sin-kazama.blogspot.gr/
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος ICQ Αριθμός

Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:  

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  



Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης