Το ξέρατε ότι hatake σημαίνει λιβάδι;


Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας

Σελίδα 1 από 1
 AnimePlanet Forums Αρχική σελίδα    Asian Movies & TV Shows    Miss Hokusai
sinkazama82
Δημοσιεύθηκε: Τετ Ιαν 13, 2016 7:48 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
::Moderator:: ::Moderator::

Συμμετέχει από: 26 Απρ 04 Δημοσιεύσεις: 290 Τόπος: salonica
Tο εξαιρετικό αυτό anime, το οποίο βασίζεται στο manga Sarusuberi της Χινάκο Σουγκιούρα. Το σενάριο επικεντρώνεται σε μια σειρά γεγονότων στη ζωή της Οέι, της 23χρονης κόρης του Τέτσουζο, ο οποίος είναι παγκοσμίως γνωστός ως Χοκουσάι, κυρίως λόγω του πασίγνωστου πίνακα «Το Μεγάλο Κύμα από την Ακτή της Καναγκάβα»

Η κοπέλα είναι αρκετά μοντέρνα για την εποχή της, μιας και βοηθάει τον πατέρα της ζωγραφίζοντας ερωτικούς πίνακες, οι οποίοι θα θεωρούνταν σοκαριστικοί ακόμα και στις μέρες μας Εκτός του σπιτιού πάντως, εμφανίζεται ως μια τυπική γυναίκα του Έντο του 18ου αιώνα.

Μια σειρά από καλλιτέχνες περιτριγυρίζουν τους δύο πρωταγωνιστές, είτε ως μαθητές είτε ως ανταγωνιστές ενώ κάποιοι από αυτούς τρέφουν ξεκάθαρα συναισθήματα για την Οέι.

Ο σκηνοθέτης, Κεΐτσι Χάρα παραθέτει μια σειρά από επεισόδια της ζωής της κοπέλας, τα οποία όμως δεν συνδέονται ακριβώς μεταξύ τους, πέρα από την χρονολογική ακολουθία με την οποία παρουσιάζονται. Κατ'αυτόν τον τρόπο, η ροή παρουσιάζεται κάπως ασύνδετη, κάτι που ισχύει όμως και για το manga.

Πέρα από αυτό, το φιλμ παρουσιάζει τις συνθήκες που επικρατούσαν στον καλλιτεχνικό κόσμο της εποχής, καθώς και κάποιες σκέψεις για την ουσία του να είναι κάποιος καλλιτέχνης.

Ο ρυθμός της ταινίας είναι αρκετά αργός, και η δράση σχεδόν πλήρως απούσα, όχι όμως σε σημείο που να καθιστά το φιλμ βαρετό ενώ κάποια στοιχεία δράματος και ρομάντζου προσθέτουν στην ψυχαγωγία που προσφέρει.

Το κύριο χαρακτηριστικό βέβαια του «Miss Hokusai» είναι ο ρεαλισμός, ο οποίος είναι έκδηλος τόσο στο σενάριο όσο και στην γενικότερη τεχνοτροπία. Όσο αναφορά το πρώτο σκέλος, οι χαρακτήρες παρουσιάζονται ακριβώς όπως ήταν οι καλλιτέχνες της εποχής, τόσο στην εμφάνιση όσο και στη συμπεριφορά ενώ σε ανάλογο ύφος κινούνται και οι σχέσεις μεταξύ τους. Το δεύτερο σκέλος είναι εκείνο που κάνει την ταινία να ξεχωρίζει από την πληθώρα παραγωγών του είδους, με το σχεδιασμό και το γενικότερο animation τόσο των χαρακτήρων όσο και του γενικότερου περιβάλλοντος να αγγίζει το τέλειο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο σχεδιασμός των διάφορων φαγητών που παρουσιάζονται στο φιλμ, τα οποία μοιάζουν περισσότερο με φωτογραφίες παρά με σκίτσα. Επιπλέον, τα χρώματα είναι αρκετά έντονα, όχι όμως σε υπερβολικό βαθμό, ενώ και η κίνηση των χαρακτήρων είναι εκπληκτική.

Σε γενικές γραμμές, το Miss Hokusai» είναι ένα άκρως ψυχαγωγικό anime, το οποίο αριστεύει τόσο τεχνικά όσο και καλλιτεχνικά.

Για μια ελαφρώς πιο αναλυτική περιγραφή εδώ:
http://www.kulturosupa.gr/index.php/cinemania/miss-hokusai-anime-12203/

_________________
https://www.facebook.com/groups/118146481693463/
http://sin-kazama82.blogspot.gr/
http://sin-kazama.blogspot.gr/
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος ICQ Αριθμός

Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:  

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  



Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης