Το ξέρατε ότι wahei σημαίνει ειρήνη;


Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας

Μετάβαση στη σελίδα 1, 2  Επόμενη
Σελίδα 1 από 2
 AnimePlanet Forums Αρχική σελίδα    Movies/Series/Cinema    The Fountain
ghostdog
Δημοσιεύθηκε: Τρι Μάρ 27, 2007 1:58 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.CoLLeCToR :: :: ANiME.CoLLeCToR ::

Συμμετέχει από: 13 Ιούλ 06 Δημοσιεύσεις: 658 Τόπος: Αθήνα Τώρα Βλέπω: X_x
Eίναι η νέα ταινία του Darren Aronofsky ( Π , Requiem for a Dream ) και στην ελλάδα είναι με τον τίτλο "Η πηγή της ζωής". Πρόκειται για μια πραγματικά εκπληκτική ταινία που καθηλώνει , και βάζει τον θεατή μέσα σε ένα τρελό tripάκι. Τη συστήνω ανεπιφύλακτα σε όσους θέλουν να δουν κάτι πραγματικά ξεχωριστό και ποιητικό.



Πρωταγωνιστές είναι οι Hugh Jackman και Rachel Weisz...

Παράθεση:
Το The Fountain αποτελεί την οδύσσεια ενός άντρα, την αιώνια προσπάθεια του να σώσει την γυναίκα που αγαπά. Το επικό του ταξίδι ξεκινά στα μέσα του 16ου αιώνα, οπού ως Ισπανός κατακτητής, αφοσιώνεται στην αναζήτηση του δέντρου της ζωής, της πηγής της νιότης, μιας μυθικής οντότητας η οποία σου εξασφαλίζει την αιωνιότητα. Ως επιστήμονας την σημερινή εποχή προσπαθεί απεγνωσμένα να βρει θεραπεία για τον καρκίνο που σκοτώνει την γυναίκα του Isabel ενώ ως αστροναύτης του 26ου αιώνα ταξιδεύει στο διάστημα για να δώσει μια λύση στα μυστήρια που τον «καταναλώνουν» εδώ και μια χιλιετία. Οι τρεις αυτές ιστορίες ενωμένες, θα αποτελέσουν και την μοναδική αλήθεια για τον Thomas των τριών διαφορετικών περιόδων, οπού πολεμιστής, επιστήμονας και αστροναύτης θα αποδεχτούν την ζωή, την αγάπη, τον θάνατο αλλά και την αναγέννηση.


Α, και να μη ξεχάσω να πω πως το soundtrack είναι απίστευτο ! ένα από τα καλύτερα που έχω ακούσει ever.

EDIT:
Λοιπόν βρήκα το OST σε direct download , κατεβάστε το τώρα!
The Fountain OST (music by Clint Mansell)


Έχει επεξεργασθεί από τον/την ghostdog στις Τετ Μάρ 28, 2007 1:21 pm, 1 φορά

_________________
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
kenji
Δημοσιεύθηκε: Τρι Μάρ 27, 2007 3:09 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.eNGiNe :: :: ANiME.eNGiNe ::

Συμμετέχει από: 30 Σεπ 04 Δημοσιεύσεις: 911 Τόπος: Θεσ/νικη / Πάτρα Τώρα Βλέπω: Ton kafe pano sto grafeio
Ghostdog στο μυαλό μου ήσουνα, αλλά ήθελα πρώτα να το δω και μετά να ανοίξω ένα τέτοιο θέμα. Αναμένω με αγωνία να το δω στο cinema και εγώ.

Επειδή είναι γνωστό ότι είμαι link addicted μερικό ακόμα info
http://www.imdb.com/title/tt0414993/
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Fountain_%28film%29
Παράθεση:
16ος αιώνας. Ο ισπανός κονκισταδόρ Τόμας Κρέο, ταξιδεύει στην αφιλόξενη ζούγκλα της Λατινικής Αμερικής, αναζητώντας το βότανο της αιώνιας ζωής για να το προσφέρει στην αγαπημένη του βασίλισσα Ιζαμπέλα. 21ος αιώνας. Ο αναγνωρισμένος γιατρός Τόμι Κρέο, πασχίζει μέσω των επιστημονικών μελετών, να εντοπίσει το γιατρικό του καρκίνου, παρακινούμενος από το προσωπικό του δράμα, αφού η λατρεμένη γυναίκα του, Ίζι, κτυπημένη από την νόσο, ζει τις τελευταίες της ημέρες. 26ος αιώνας. Ο Τομ, ένας μοναχικός αστροναύτης ταξιδεύει στα βάθη του διαστήματος, ψάχνοντας εκείνο το συστατικό που διατηρεί την έννοια της ζωής αναλλοίωτη στον χρόνο.
Οι εμπειρότεροι το γνωρίζουν καλά. Μικρό μόνο μέρος από όσα προαναφέρονται παραπάνω στην τυπική εισαγωγική σύνοψη, αποτελούν κομμάτι της πραγματικότητας της ταινίας, είναι περιστατικά που συμβαίνουν αυτή την στιγμή. Και αυτό διότι έχουμε να κάνουμε με την δημιουργική απόπειρα ενός λατρεμένου από το ευρύ κοινό σκηνοθέτη, του Darren Aronofsky, την πρώτη μετά από μια εξαετία αποχής, κατόπιν του συγκλονιστικού Requiem For A Dream. Αυτό το γεγονός συνιστά από μόνο του λόγο να αντιληφθεί ο θεατής πως όσα παρακολουθεί αποτελούν μερικά διάσπαρτα κομμάτια ενός παζλ, που δεν πρέπει να προσπαθήσει από το πρώτο δευτερόλεπτο να λύσει, γιατί ο ίδιος θα βγει χαμένος, εφόσον στην ολοκλήρωση του έργου, τα πάντα προσφέρονται απλόχερα επεξηγημένα από τον σκηνοθέτη.
Η ταινία είναι ένας ύμνος στην αγάπη για την ζωή. Την ύπαρξη όμως όχι όπως περιορίζεται μέσα σε ένα σώμα που έχει συγκεκριμένη χρονική διάρκεια, αλλά στην παρουσία του πνεύματος σαν εκείνο το μοναδικό συστατικό στον κόσμο μας που έχει την δυνατότητα να ταξιδεύει μέσα στους αιώνες. Ποιος καλύτερος να μας απεικονίσει στο πανί μια ιστορία γύρω από την ψυχική και ηθική υπόσταση της ανθρώπινης οντότητας, από τον Darren Aronofsky, αφού πρόκειται για έναν δημιουργό που το συγκεκριμένο ζήτημα τον απασχολεί από τις πρώτες κιόλας ημέρες της καριέρας του.
Για πρώτη φορά μάλιστα συνεργάζεται με την αγαπημένη του σύζυγο Rachel Weisz, η οποία διανύει πιθανότατα την καλύτερη στιγμή της καριέρας της, όντας άρτι βραβευμένη με Όσκαρ για τον Επίμονο Κηπουρό αλλά και λόγω του πελαργού που προσφάτως της κτύπησε την πόρτα. Δυστυχώς για εκείνη όμως, ο αβανταδόρικος ρόλος της ιστορίας δεν ανήκει σε αυτήν (είτε σαν ίζι, είτε σαν Ιζαμπέλα) αλλά στον Hugh Jackman, που για πρώτη φορά εδώ και έξι χρόνια μετά το ξεπέταγμα του στο προσκήνιο ως ο Γούλβεριν των X-Men, κρατά έναν ρόλο υψηλών απαιτήσεων. Και πραγματικά ο γεροδεμένος αυστραλός ξεδιπλώνει ένα μέρος των δυνατοτήτων του που δεν μας είχε ξαναδείξει. Ειδικά σε εκείνο το κομμάτι που αφορά τον χαμό της αγαπημένης του από την αρρώστια, που δεν επισκιάζεται από τα CGI και τις κλαγγές των όπλων, είναι σπαρακτικός.
Κάνοντας αναφορά στο animation θα πρέπει να ομολογήσω πως ο Aronofsky το χρησιμοποιεί πάρα πολύ στην ματιά του, σε τέτοιο μάλιστα βαθμό, που είναι πιθανόν να κουράσει το άμαθο μάτι. Απουσιάζουν επίσης τα κοφτά πλάνα, προϊόν αφοπλιστικού μοντάζ, που είχαμε θαυμάσει στο Requiem – ενώ αντίθετα υπάρχει και μάλιστα σε ευρύτερη μορφή η καθηλωτική μουσική επένδυση από τον Clint Mansell - που δίχως να σημαίνει κάτι το υποτιμητικό για την ποιότητα του Fountain, των ακόλουθων του ή την όποια αξία του Aronofsky, προβλέπω πως θα μείνει για πολλά χρόνια ακόμη η κορωνίδα των φιλμικών επιτευγμάτων του καναδού.

πηγή:http://www.cine.gr/film.asp?id=708040&page=4
Παράθεση:
ρεις κύκλους ζωής, έρωτα και απώλειας, τρεις αναζητήσεις του αιώνιου έρωτα και της αθανασίας βιώνουν σε ισάριθμες μετενσαρκώσεις τους ο Tommy (Hugh Jackman) και η Izzy (Rachel Weisz). Στο παρόν, ο πρώτος είναι γιατρός και ψάχνει απεγνωσμένα να βρει θεραπεία για τον καρκίνο που απειλεί να του στερήσει τη γυναίκα του. Μεταφερόμενοι στον 16ο αιώνα μ.Χ., η Izzy, ως Βασίλισσα Isabel διατάζει τον πιστό υπηκόο της να ταξιδέψει στην μακρινή χώρα των Μάγια για να βρει το περίφημο δένδρο της ζωής, το αληθινό μυστικό της αιωνιότητας. Ο Tomas, τρέφοντας έρωτα για την Isabel αποδέχεται πρόθυμα την επιθυμία της γνωρίζοντας πως στην επιστροφή θα τον περιμένει η αγκαλιά της. Στο μέλλον του 26ου αιώνα, ο Tommy ταξιδεύει ως το νεφέλωμα Ξιμπάλμπα, εκείνο που κατά τους Μάγια φιλοξενεί το ελιξίριο της ζωής, ώστε να ξαναζωντανέψει την αγαπημένη του Izzy.
Μετά το «π» και το «Requiem For A Dream», ο Darren Aronofsky αποτολμά να εκπλήξει στην τρίτη μεγάλου μήκους ταινία του. Το project, υπερφιλόδοξο και επιτηδευμένα μεγαλοπρεπές παλεύει να συνοψίσει μέσα από τον διαχρονικό έρωτα ενός ζευγαριού φιλοσοφικές αναζητήσεις περί της αιώνιας ζωής, του θανάτου, της αγάπης και -αν προτιμάτε- την πεμπτουσία του καθορισμού της ίδιας μας της φύσης. Μία εν δυνάμει τριλογία εντάσσεται σε ένα και μοναδικό φιλμ, με το δημιουργό του να βασίζεται στην εκρηκτική σκηνοθετική του δεξιοτεχνία για να τα καταφέρει. Η εικόνα έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, σε μία συντονισμένη προσπάθεια απροκάλυπτου εντυπωσιασμού και εξοικονόμισης κινηματογραφικού χρόνου. Είναι εξάλλου αδύνατο να μη χαζέψεις μπροστά στα φωτεινά πλάνα και τα φουτουριστικά πορτρέτα που κατακλύζουν τον αμφιβληστροειδή. Εκεί όμως που ο Aronofsky επιδεικνύει με ευκολία την τέχνη του είναι στις αβίαστες χωροχρονικές μεταφορές. Οπτικοακουστικά, το «The Fountain» είναι ένα σωστό κομψοτέχνημα και τις στιγμές που το crescendo συνοδεύει τις χρυσαφένιες λάμψεις του διαστήματος ή του δένδρου της ζωής το πλέον πιθανό είναι να βρίσκεσαι σε αντίστοιχη εκστατική κατάσταση με εκείνη που θα ταίριαζε στο πλανητάριο. Αφήστε που η μουσική επένδυση του Clint Manssell δεν σκοπεύει να κοπάσει παρά ελάχιστα.
Οι νοηματικοί στόχοι όμως εκπληρώνονται; Κατά τη γνώμη μου κάτι τέτοιο θα ήταν φύσει αδύνατον με το υπάρχον υλικό, που δεδομένα δίνει περισσότερη βαρύτητα στο φαίνεσθαι. Ως το τέλος -ενδεχομένως απροσδιόριστα- ψάχνεις κάτι που νιώθεις πως δεν έχει ειπωθεί. Το σενάριο του Aronofsky παρόλα αυτά καταβάλλει τίμια προσπάθεια να τα προλάβει όλα. Η συρραφή των τριών εκφάνσεων του Tommy και της Izzy είναι προσεγμένη ενώ επικρατεί σχετική ισορροπία και νοηματική πληρότητα στις τρεις αυτές ιστορίες. Η δραματική τους κατάληξη ωστόσο δεν έρχεται να επιβραβεύσει τις ανθρώπινες εμμονές και αδυναμίες. Ένας αμφιλεγόμενος ψίθυρος δείχνει να επικρατεί, με τον Aronofsky εδώ στο ρόλο ενός Θεού να θυμίζει στον άνθρωπο πως είσαι τόσο κοντά μα και τόσο ατελής.
Η Rachel Weisz λειτουργεί έξοχα ως η εικονοποιημένη πηγή της ζωής που ο χαρακτήρας του Jackman παλεύει να διατηρήσει παντοτινά στην κατοχή του. Μεταμορφώνεται σαν κάτι το διαχρονικά πολύτιμο που φτάνει στα όρια της φαντασίωσης. Διεκπεραιωτής και τραγική φυσιογνωμία στο ταξίδι του μέσα στο χρόνο, ο Jackman βρίσκεται στο πλάι της κερδίζοντας και αυτός από το φως της. Η Ellen Burstyn μένει στην αφάνεια, αφού το ειδικό της βάρος είναι μεγάλο για να περιοριστεί απλώς σε έναν περιφεριακό ρόλο.
Το ταξίδι με το ονειρικό διαστημόπλοιο του «The Fountain» απευθύνεται σε όσους έχουν βαρεθεί να βλέπουν τετριμμένες ιστορίες αγάπης που παλεύουν σχεδόν εθιμοτυπικά να μιλήσουν γι αυτήν. Όμως δεν πρόκειται για ένα ταξίδι εύκολο, απαιτεί σκέψη, αναγωγή σε προσωπικά βιώματα προκειμένου να λειτουργήσει και να αφεθείς στη μαγεία της εικόνας. Το ερώτημα όμως παραμένει: Μήπως και πάλι ψάχνοντας το δένδρο (της ζωής) χάνουμε το δάσος;

πηγή: http://movies.pathfinder.gr/view?id=1804

ghostdog έχεις άλλο nick στο anime@gr?
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
noname
Δημοσιεύθηκε: Τρι Μάρ 27, 2007 3:51 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
XD XD XD XD XD

Συμμετέχει από: 31 Μάϊ 04 Δημοσιεύσεις: 2829 Τόπος: Αθήνα - θεσσαλονίκη Τώρα Βλέπω: OMG!!! πώς βρέθηκε αυτό εκει ?
thelw na thn dw edw kai kairo auth thn tainia htan na thn dw xthes -_- ... telika pire anavoli gia shmera Razz
prosexos sxolia ...

_________________
Not everything that can be counted counts, and not everything that counts can be counted.
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
Dante80
Δημοσιεύθηκε: Τρι Μάρ 27, 2007 6:54 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
::Moderator:: ::Moderator::

Συμμετέχει από: 11 Φεβ 06 Δημοσιεύσεις: 1052 Τόπος: Ima, Sokoni Iru Boku. Τώρα Βλέπω: Bounen no Xamdou
Nice...στον μύλο με τα προσεχώς, πάνω πάνω... Laughing


ΥΓ: Με τιμά το γεγονός πως την είχα βάλει για κατέβασμα παλιότερα, και όταν πήγα να δω αυτό που κατέβηκε,...ήτανε squirt τσόντα?...

_________________
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
fingolfin
Δημοσιεύθηκε: Τρι Μάρ 27, 2007 6:56 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: PoSSeSeD :: :: PoSSeSeD ::

Συμμετέχει από: 23 Μάρ 05 Δημοσιεύσεις: 287 Τόπος: Αθήνα Τώρα Βλέπω: Τα πάντα και τίποτα...
Δεν έχω δει το Fountain αλλά έχω δει το π και το Requiem For A Dream και έχω να πω ότι ο τύπος απλά είναι από τους κορυφαίους δημιουργούς ταινιών της εποχής μας!!!
Απλά τεράστιο Respect στην δουλειά του...!

_________________
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Darcia
Δημοσιεύθηκε: Τρι Μάρ 27, 2007 9:32 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.oNe :: :: ANiME.oNe ::

Συμμετέχει από: 10 Ιούν 05 Δημοσιεύσεις: 782 Τόπος: Θεσσαλονίκη, μεγάλη φραπεδομάνα Τώρα Βλέπω: την τύφλα μου
μεσα στις δεκαδες ταινίες που θα δω θα ρίξω και αυτης μια ματιά έστω και σε DVD . Επειδη ο τελευταίος εμπορικός τίτλος από ΗΠΑ που είδα στο σινεμά και βγήκε καλός ήταν το Solaris (οχι αυτο του Tarkofsky) ελπιζω και αυτή η ταινια να είναι το ίδιο καλή.
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ertai
Δημοσιεύθηκε: Τρι Μάρ 27, 2007 9:48 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: PoSSeSeD :: :: PoSSeSeD ::

Συμμετέχει από: 06 Δεκ 06 Δημοσιεύσεις: 257 Τόπος: Grand Line
Nai tin exw dei ayth thn tainia kai ektos apo tin kalh entipwsh pou mou afise exw kai mia erwtisi na kanw SPOILER ti akrivws ginete kai o tipos exei valei to dentro mesa stin fouska??

_________________

A dream that will come true is not a real dream
私は新しい世界の神である
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
ghostdog
Δημοσιεύθηκε: Τετ Μάρ 28, 2007 1:05 am
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.CoLLeCToR :: :: ANiME.CoLLeCToR ::

Συμμετέχει από: 13 Ιούλ 06 Δημοσιεύσεις: 658 Τόπος: Αθήνα Τώρα Βλέπω: X_x
Aπάντηση στο spoiler του Ertai:

Υπάρχουν 2 εκδοχές, πρώτον ότι ο τύπος στη φούσκα είναι από το μέλλον και η φούσκα είναι κάτι σαν μέσο για διατημικό ταξίδι οπότε και προσπαθεί να φτάσει την "Ξιμπάλμπα" κυριολεκτικά ή ότι πρόκειται για ένα νοητικό ταξίδι που γίνεται μέσω βουδιστική ύπνωσης ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων... διαλέγεις και παίρνεις , εγώ προτιμώ τη 2η εκδοχή.

_________________
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Dante80
Δημοσιεύθηκε: Τετ Μάρ 28, 2007 5:08 am
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
::Moderator:: ::Moderator::

Συμμετέχει από: 11 Φεβ 06 Δημοσιεύσεις: 1052 Τόπος: Ima, Sokoni Iru Boku. Τώρα Βλέπω: Bounen no Xamdou
Darcia έγραψε:
μεσα στις δεκαδες ταινίες που θα δω θα ρίξω και αυτης μια ματιά έστω και σε DVD . Επειδη ο τελευταίος εμπορικός τίτλος από ΗΠΑ που είδα στο σινεμά και βγήκε καλός ήταν το Solaris (οχι αυτο του Tarkofsky) ελπιζω και αυτή η ταινια να είναι το ίδιο καλή.


offtopic: σου άρεσε το Solaris του Σόντεμπέργκ?... Shocked

_________________
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
ghostdog
Δημοσιεύθηκε: Τετ Μάρ 28, 2007 12:42 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.CoLLeCToR :: :: ANiME.CoLLeCToR ::

Συμμετέχει από: 13 Ιούλ 06 Δημοσιεύσεις: 658 Τόπος: Αθήνα Τώρα Βλέπω: X_x
Όντως το solaris του Σόντεμπεργκ και εγώ το είχα βρει τουλάχιστον μέτριο (αυτά παθαίνει όποιος πάει να κάνει διασκευή σε μια θρυλική ταινία...) και σίγουρα το fountain είναι άλλη κλάση κατά τη γνώμη μου.

Και λίγο trivia για όσους εντυπωσιάστηκαν με τα πανέμορφα εφέ της ταινίας:
Wikipedia έγραψε:
Originally to be filmed in 2002 on a budget of $70 million with Brad Pitt and Cate Blanchett in the lead, The Fountain shut down production as a result of Pitt's departure. Aronofsky was able to resurrect the project in 2005 with half the budget. The director incorporated visual effects into The Fountain by using minimal computer-generated imagery. He reduced the use of computers by using inexpensive footage provided by a macro-photographer.

_________________
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Erisabetsu
Δημοσιεύθηκε: Τετ Μάρ 28, 2007 4:18 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.oBSeSSeD :: :: ANiME.oBSeSSeD ::

Συμμετέχει από: 28 Μάρ 06 Δημοσιεύσεις: 416
βασικά ένα πράγμα δεν κταάλαβα παίχτηκε η ταινία η παίζεται?

_________________
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα Yahoo Messenger MSN Messenger
ghostdog
Δημοσιεύθηκε: Τετ Μάρ 28, 2007 4:36 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.CoLLeCToR :: :: ANiME.CoLLeCToR ::

Συμμετέχει από: 13 Ιούλ 06 Δημοσιεύσεις: 658 Τόπος: Αθήνα Τώρα Βλέπω: X_x
Παράθεση:
βασικά ένα πράγμα δεν κταάλαβα παίχτηκε η ταινία η παίζεται?
ακόμα παίζεται , αλλά δε ξέρω για πόσο ακόμα.

_________________
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Darcia
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Μάρ 29, 2007 12:49 am
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.oNe :: :: ANiME.oNe ::

Συμμετέχει από: 10 Ιούν 05 Δημοσιεύσεις: 782 Τόπος: Θεσσαλονίκη, μεγάλη φραπεδομάνα Τώρα Βλέπω: την τύφλα μου
ghostdog έγραψε:
Όντως το solaris του Σόντεμπεργκ και εγώ το είχα βρει τουλάχιστον μέτριο (αυτά παθαίνει όποιος πάει να κάνει διασκευή σε μια θρυλική ταινία...) και σίγουρα το fountain είναι άλλη κλάση κατά τη γνώμη μου.



Η ταινια του Tarkovsky ειναι εμπνευσμενη απο ενα βιβλιο του Stanislav Lem, οπότε δικαιούται και άλλος να την διασκευάσει με διαφορετικη προσεγγιση. Για αυτο ειναι αδικο να τα συγκρινουμε.
Βεβαια το ειχα δει στο σινεμά σε μια περιοδο που πήγαινα τακτικά.
Σε σχέση με αυτά που βγάζει το Hollywood το βρήκα αριστούργημα. Μετά βέβαια είδα και αυτό του Tarkovsky αλλά η προσέγγιση ήταν εντελώς διαφορετική. Ειπαμε καλό για το Hollywood
Ελπιζω και το The Fountain να ειναι το ιδιο καλό
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Erisabetsu
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Μάρ 29, 2007 1:28 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.oBSeSSeD :: :: ANiME.oBSeSSeD ::

Συμμετέχει από: 28 Μάρ 06 Δημοσιεύσεις: 416
Darcia έγραψε:

Η ταινια του Tarkovsky ειναι εμπνευσμενη απο ενα βιβλιο του Stanislav Lem, οπότε δικαιούται και άλλος να την διασκευάσει με διαφορετικη προσεγγιση. Για αυτο ειναι αδικο να τα συγκρινουμε.
Βεβαια το ειχα δει στο σινεμά σε μια περιοδο που πήγαινα τακτικά.
Σε σχέση με αυτά που βγάζει το Hollywood το βρήκα αριστούργημα. Μετά βέβαια είδα και αυτό του Tarkovsky αλλά η προσέγγιση ήταν εντελώς διαφορετική. Ειπαμε καλό για το Hollywood
Ελπιζω και το The Fountain να ειναι το ιδιο καλό


βασικά μπορέσατε και το είδατε;
Εγώ.. δεν μπόρεσα, δεν άντεχα την γλώσσα Embarassed

_________________
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα Yahoo Messenger MSN Messenger
Darcia
Δημοσιεύθηκε: Παρ Μάρ 30, 2007 1:44 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.oNe :: :: ANiME.oNe ::

Συμμετέχει από: 10 Ιούν 05 Δημοσιεύσεις: 782 Τόπος: Θεσσαλονίκη, μεγάλη φραπεδομάνα Τώρα Βλέπω: την τύφλα μου
Fuki έγραψε:
Darcia έγραψε:

Η ταινια του Tarkovsky ειναι εμπνευσμενη απο ενα βιβλιο του Stanislav Lem, οπότε δικαιούται και άλλος να την διασκευάσει με διαφορετικη προσεγγιση. Για αυτο ειναι αδικο να τα συγκρινουμε.
Βεβαια το ειχα δει στο σινεμά σε μια περιοδο που πήγαινα τακτικά.
Σε σχέση με αυτά που βγάζει το Hollywood το βρήκα αριστούργημα. Μετά βέβαια είδα και αυτό του Tarkovsky αλλά η προσέγγιση ήταν εντελώς διαφορετική. Ειπαμε καλό για το Hollywood
Ελπιζω και το The Fountain να ειναι το ιδιο καλό


βασικά μπορέσατε και το είδατε;
Εγώ.. δεν μπόρεσα, δεν άντεχα την γλώσσα Embarassed


τώρα που το λες, σκέφτομαι σοβαρά να τολμήσω να δω το ουγγρικό Satantango. Μόνο που κρατά....450 λεπτά. Τι Tarkovsky και Αγγελόπουλος...Αλλα διστάζω....
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:  

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας
Σελίδα 1 από 2
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2  Επόμενη

Μετάβαση στη:  



Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης