Το ξέρατε ότι chuugoku σημαίνει κίνα;


Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας

Σελίδα 1 από 1
 AnimePlanet Forums Αρχική σελίδα    Games    Πάει και το Snesorama;
Vetus
Δημοσιεύθηκε: Τρι Φεβ 21, 2012 4:43 am
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
::Moderator::
::Black Winged Angel::
::Moderator::<br>::Black Winged Angel::

Συμμετέχει από: 04 Μάϊ 04 Δημοσιεύσεις: 5127
Tελικά η όλη υπόθεση με το SOPA έκανε ακόμα και τους πιο αισιόδοξους να πιστεύουν ότι το internet τείνει προς το σκοταδισμό. Κάτι με το κλείσιμο του Megaupload, κάτι με το κλείσιμο του btjunkie...τώρα σειρά πήρε και το Snesorama, ο παράδεισος όλων των hardcore gamers που είναι διψασμένοι για παμπάλαια, σπάνια παιχνίδια (για τα οποία θα έπρεπε να πλήρωναν υπέρογκα ποσά για να τ' αγοράσουν από άλλους συλλέκτες στο eBay και να σταθούν απίστευτα τυχεροί για να βρουν διαθέσιμα αντίτυπα), ακυκλοφόρητα παιχνίδια (που διέρευσαν στο internet είτε από τους ίδιους τους δημιουργούς καθώς δεν είχαν την ευκαιρία να δουν τα παιχνίδια τους στην αγορά προκειμένου να τ' απολαύσει ο κόσμος είτε από επίδοξους συλλέκτες που έπειτα από τεράστιες προσπάθειες για να εντοπίσουν τα παιχνίδια αυτά και πολλές φορές να τα χρυσοπληρώσουν για να τα πάρουν από άλλους συλλέκτες έτσι ώστε στην συνέχεια να τα μοιραστούν με το ευρύ κοινό στις διάφορες gaming κοινότητες) και fan-translated παιχνιδιών (ιαπωνικών παιχνιδιών που ποτέ δεν κυκλοφόρησαν επίσημα στην δυτική αγορά).

Αν και η φιλοσοφία του Snesorama πάντα ήταν να μην φιλοξενούν στο site τους iso/roms παιχνιδιών τωρινής γενιάς (πράγμα ευνόητο καθώς παιχνίδια τωρινής γενιάς βρίσκονται πιο εύκολα στην αγορά προκειμένου να τ' αγοράζουμε ολοκαίνουρια κι έτσι να στηρίζουμε τις εταιρείες που τα παράγουν) αποφάσισαν να σταματήσουν να φιλοξενούν iso/roms παιχνιδιών είτε επειδή ανησυχούν μην τους πάρει κι αυτούς η μπάλα του SOPA είτε επειδή τα περισσότερα παιχνίδια ήταν ανεβασμένα στο Megaupload (τ' οποίο είναι πλέον κλειστό).

Πραγματικά μεγάλο πλήγμα για την hardcore gaming community (κι όχι μόνο) καθώς η πρόσβαση στο Snesorama ήταν δωρεάν για όλους (σ' αντίθεση με sites όπως το Undeground gamer που και invite χρειάζεσαι κι είναι πολύ αυστηροί στο θέμα seeding/leeching), υπήρχε απίστευτη ποικιλία, σπάνια κάποια links να ήντουσταν νεκρά κι εκεί πέρα θα μάθαινες για αρκετά κρυφά διαμάντια που σε διαφορετική περίπτωση δεν θα μάθαινες γι' αυτά.

http://hg101.proboards.com/index.cgi?board=games&action=display&thread=8889&page=1

Kαι προς απάντηση όσο πιστεύουν "Μα είχε copyright υλικό, οπότε καλά κάνανε και το κλείσανε" να το θέσω αλλιώς: Νομίζετε ότι είναι νόμιμη η μεταπώληση παιχνιδιών (ξέρετε, όταν αγοράζετε μεταχειρισμένα παιχνίδια στο Public ή αγοράζετε παλιά παιχνίδια στο eBay), ειδικά στα παιχνίδια τωρινής γενιάς; Mην βλέπετε που δεν το κυνηγάνε και δεν μπορούν οι εταιρείες να κάνουν κάτι γι' αυτό. Και στα καινούρια παιχνίδια πάει στον κόρακα, αν υπάρχει μεγάλη ζήτηση και δεν φτάνουν τα ήδη υπάρχοντα αντίτυπα ακόμα και για μεταπώληση τότε οι εταιρείες πάνε και βγάζουν καινούρια αντίτυπα και μερικές φορές μάλιστα σε φθηνότερη τιμή όταν πρόκειται για παιχνίδι προηγούμενης season. Αλλά με τα παιχνίδια προηγουμένων γενιών νομίζεις ότι είναι νόμιμο και/ή σωστό όταν ορισμένοι επιτήδειοι gamers αισχροκερδούν εις βάρος άλλων gamers λες και φτιάξαν αυτοί τα παιχνίδια; Όχι βέβαια. Έτσι δεν υποστηρίζεις τoυς δημιουργούς, υποστηρίζεις τις τσέπες άλλων gamers. Αν είναι να δώσεις τα λεφτά σου για παιχνίδια προηγουμένων γενιών κάντο όταν οι εταιρείες επανακυκλοφορούν τα παιχνίδια αυτά είτε σε retail μορφή είτε σε downloadable μορφή σε υπηρεσίες όπως το Virtual Console, το PSN, το XBLA κ.ο.κ.
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Hazuki
Δημοσιεύθηκε: Τρι Φεβ 21, 2012 2:35 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
::Moderator:: ::Moderator::

Συμμετέχει από: 06 Ιαν 04 Δημοσιεύσεις: 3211 Τόπος: Αθήνα
Krima, mipws na arxisoume pali ta dc++ hubs na teleiwnoume! A kai emule Razz

_________________
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Vetus
Δημοσιεύθηκε: Τετ Φεβ 22, 2012 4:02 am
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
::Moderator::
::Black Winged Angel::
::Moderator::<br>::Black Winged Angel::

Συμμετέχει από: 04 Μάϊ 04 Δημοσιεύσεις: 5127
Eυτυχώς υπάρχει ακόμα το Emuparadise (κι απορώ που είναι ακόμα ανοιχτό από την στιγμή που φιλοξενεί και roms/iso παιχνιδιών τωρινής γενιάς).
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
powerboy
Δημοσιεύθηκε: Τετ Φεβ 22, 2012 12:47 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.DeViL :: :: ANiME.DeViL ::

Συμμετέχει από: 01 Μάρ 04 Δημοσιεύσεις: 1351 Τόπος: Ρόδος Τώρα Βλέπω: Hayate No Gotoku, Ichigo Mashimaro, Seto No Hanayome
Βασικά το emuparadise συνεχίζει την ύπαρξή του επειδή βρίσκεται στην "Μητέρα Ρωσσία", η οποία γράφει στα παλιά της υποδήματα DMCA και τα συναφή. Αυτό όμως ενδέχεται να αλλάξει... Κατεβάστε λοιπόν τώρα που μπορείτε!

Όσο για το snesorama, λέγεται ότι βασικός λόγος που έκλεισε είναι ότι έκλεισε το megaupload στο οποίο βρίσκονταν το 99% των αρχείων του

_________________

Θέλετε να δείτε την κορούλα μου;
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα Yahoo Messenger

Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:  

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  



Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης