Το ξέρατε ότι kiku σημαίνει ακουω, ρωτώ;


Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας

Σελίδα 1 από 1
 AnimePlanet Forums Αρχική σελίδα    Asian Movies & TV Shows    Moon and cherry
sinkazama82
Δημοσιεύθηκε: Τρι Ιούλ 14, 2015 5:27 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
::Moderator:: ::Moderator::

Συμμετέχει από: 26 Απρ 04 Δημοσιεύσεις: 290 Τόπος: salonica
Ε καμιά φορά με πιάνει και βλέπω και καμιά ρομαντική ταινία. Ρομαντική όμως ιαπωνική, οπότε όπως καταλαβαίνετε όλο και θα διαφέρει από μία συνηθισμένη. Ας δούμε γιατί.

Προσπαθώντας να κερδίσει κάποιους επιπλέον βαθμούς ο Tadokoro, αποφασίζει να γραφτεί στη λέσχη ερωτικής λογοτεχνίας του πανεπιστημίου του, η οποία φιλοξενείται σε μια αίθουσα γεμάτη ερωτικές αφίσες στους τοίχους και κάθε είδους ερωτικό εξάρτημα .Επικεφαλής της λέσχης, η οποία, όπως ήταν λογικό αποτελείται εξ’ολοκλήρου από περίεργους τύπους, είναι ο 56χρονος Sakamoto, ο οποίος εξακολουθεί να είναι στο πανεπιστήμιο, γιατί υπάρχει έκπτωση στα δίδακτρα για τους παντρεμένους. Πιο επιτυχημένο μέλος, και το μοναδικό γένους θηλυκού είναι η Mayama, η οποία εκδίδει τις ιστορίες της σε ένα εβδομαδιαίο ανδρικό περιοδικό.

Κατά την διάρκεια της πρώτης παρουσίας του Tadokoro στη λέσχη αποκαλύπτεται πως είναι παρθένος, γεγονός που ιντριγκάρει την Mayama, η οποία τον παίρνει την ίδια κιόλας μέρα στο σπίτι της και τον μυεί στον υπέροχο κόσμο του σεξ. Αμέσως όμως μόλις τελειώνουν, αυτή σηκώνεται από το κρεβάτι και πηγαίνει στον υπολογιστή της, όπου και συνεχίζει το μυθιστόρημά της για έναν 14χρονο παρθένο και τη γυναίκα που του μαθαίνει τα μυστικά του έρωτα.Από κει και πέρα η διαδικασία συνεχίζεται με τον ίδιο τρόπο, με την Mayama να προτρέπει τον Tadokoro σε διάφορες ερωτικές περιπέτειες και μετά να γράφει τα συμπεράσματα της στο μυθιστόρημα της.Κάποια στιγμή όμως ο Tadokoro συνειδητοποιεί πως είναι ερωτευμένος μαζί της και τότε τα πράγματα αρχίζουν και περιπλέκονται.

Λίγο αργότερα ο Tadokoro γνωρίζει μία κοπέλα, την Akane,στο βιβλιοπωλείο που δουλεύει με μερική απασχόληση και σχετίζεται μαζί της απομακρυνόμενος σταδιακά από την Mayama,χωρίς όμως να μπορεί να την βγάλει εντελώς από το μυαλό του. Η συνέχεια επί της οθόνης.

Να αναφέρουμε εδώ πως η ταινία αποτελεί μέρος μιας σειρά ταινιών με τον τίτλο Love collection, τα υπόλοιπα μέρη της οποίας είναι τα Volatile Woman του Kazuyoshi Kumakiri και το Girlfriend: Please someone stop the world, του Ryuichi Hiroki.

Σκηνοθέτης και σεναριογράφος της ταινίας η Υuki Tanada, στην τρίτη της δουλειά ουσιαστικά αλλά στην πρώτη της μαζικής προβολής, η οποία παρ’όλο τον πραγματικά προϋπολογισμό, εντυπωσιάζει, τηρουμένων των αναλογιών, κυρίως επειδή ξεφεύγει από τα στάνταρ της σεξοκωμωδίας. Έτσι και ενώ συνήθως σε τέτοιου είδους φιλμ έχουμε να κάνουμε με έναν σπασίκλα που γνωρίζει μια έμπειρη γυναίκα, που μοναδικό σκοπό έχει να τον κάνει άντρα, στη συγκεκριμένη περίπτωση, η Mayama ενδιαφέρεται κυρίως για τον εαυτό της και χρησιμοποιεί ουσιαστικά τον Tadokoro για να ικανοποιήσει τις ορέξεις της και για να γράψει τα κείμενα της. Ουσιαστικά μέσω του χαρακτήρα της κοπέλας και την αντιστροφή των ρόλων, καταφέρνει να κάνει κάτι εξαιρετικά δύσκολο, να δώσει βάθος στο συγκεκριμένο είδος, που από την φύση του είναι εξαιρετικά επιφανειακό.

Μου άρεσε πολύ επίσης ο τρόπος που χρησιμοποιεί το χιούμορ, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την πρώτη φορά του Tadokoro, ο οποίος κατά τη διάρκεια ματώνει, σε ένα σαφές δείγμα της αντιστροφής που ανέφερα παραπάνω.

Ως Tadokoro ο Tasuku Nagaoka και ως Mayama, η εκπληκτική Noriko Eguchi, των οποίων το μεγαλύτερο επίτευγμα είναι η χημεία που έχουν, όντας άκρως πειστικοί στους ρόλους τους. Επίσης σημαντικό στοιχείο είναι και ο τρόπος που δίνουν την κωμική νότα του φιλμ, ο οποίος είναι πάντοτε εύστοχος, ακόμα και στις ερωτικές σκηνές.

Δεν έμεινα και άφωνος αλλά το είδα πολύ ευχάριστα. Άλλωστε ερωτική ιστορία ανάμεσα σε δύο συγγραφείς πορνογραφικών ιστοριών δεν βλέπουμε συχνά.

Για μια ελαφρώς πιο αναλυτική περιγραφή εδώ:
http://sin-kazama.blogspot.gr/2011/07/moon-and-cherry.html

_________________
https://www.facebook.com/groups/118146481693463/
http://sin-kazama82.blogspot.gr/
http://sin-kazama.blogspot.gr/
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος ICQ Αριθμός

Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:  

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  



Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης