Το ξέρατε ότι genzai σημαίνει παρόν;


Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας

Σελίδα 1 από 1
 AnimePlanet Forums Αρχική σελίδα    Asian Movies & TV Shows    ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΑ K-DRAMAS
sinkazama82
Δημοσιεύθηκε: Παρ Ιούλ 24, 2015 5:31 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
::Moderator:: ::Moderator::

Συμμετέχει από: 26 Απρ 04 Δημοσιεύσεις: 290 Τόπος: salonica
Το Κορεάτικο Κύμα (Korean Wave) είναι ένας νεολογισμός, που αναφέρεται στην ραγδαία αύξηση της δημοτικότητας της κορεάτικης κουλτούρας, τάση που ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του '90. Το κύμα αυτό ξεκίνησε από την προβολή κορεάτικων τηλεοπτικών σειρών (K-dramas) σε δίκτυα της Νότιας, Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Ασίας και συνεχίζοντας με την εγχώρια μουσική (K-pop, χαρακτηριστικό παράδειγμα το Gangnam style) και τον κινηματογράφο, έγινε παγκόσμιο φαινόμενο

Η εξάπλωση του Κορεάτικου Κύματος παρατηρείται περισσότερο στις προτιμήσεις εφήβων και νέων των κρατών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, της Λατινικής Αμερικής,της Μέσης Ανατολής, της Βόρειας και Νότιας Αφρικής και της Ανατολικής Ευρώπης.

Στο παρόν άρθρο θα ασχοληθούμε με τον τομέα τον τηλεοπτικών σειρών, οι οποίες γνωρίζουν μεγάλη δημοτικότητα και στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Για του λόγου το αληθές, να αναφέρω πως, το TV 100 έχει προβάλλει το Κόσμημα του Παλατιού και το Μου Λείπεις, δύο από τα πιο δημοφιλή παραδείγματα της τάσης. Ας περάσουμε όμως στο προκείμενο.

Αρχικά να αναφέρω πως στην κορεάτικη τηλεόραση υπάρχουν τέσσερα τηλεοπτικά δίκτυα πανεθνικής εμβέλειας, με το ένα να είναι εκπαιδευτικού χαρακτήρα (EBS) και τα υπόλοιπα τρία (KBS, MBC, SBS) γενικού ενδιαφέροντος. Οι περισσότερες από τις τηλεοπτικές σειρές που θα αναφέρουμε παρακάτω προβάλλονται από τα τρία αυτά δίκτυα.

Τα K-dramas λοιπόν κυκλοφορούν κυρίως στη μορφή της μίνι σειράς, αποτελούνται δηλαδή από 12 ως 24 επεισόδια, τα οποία προβάλλονται σε μία σεζόν. Συνήθως έχουν έναν σκηνοθέτη και έναν σεναριογράφο σε όλη την διάρκεια τους, διατηρώντας με αυτόν τον τρόπο ένα συγκεκριμένο στυλ, σε αντίθεση με τις αντίστοιχες αμερικάνικες, όπου πολλοί σκηνοθέτες και σεναριογράφοι εργάζονται μαζί. Αξίζει να σημειώσω επίσης πως συχνά τα γυρίσματα έχουν πολύ «σφιχτό» πρόγραμμα, καθώς ολοκληρώνονται μόλις λίγες ώρες πριν την προβολή τους στην τηλεόραση.

Δέκα λοιπόν από τις καλύτερες θα σας παρουσιάσω σήμερα:

Boys Over Flowers

Το Σιν Χουά είναι ένα σχολείο για πλούσιους φοιτητές, στο οποίο σπουδάζει και ο Γκου Τζουν Πιο, ο κληρονόμος της διεθνούς εταιρίας Σιν Χουά Group,καθώς και οι Γιουν Τζι Χου, Σο Γι Τζέονγκ και Σονγκ Γου Μπιν, οι οποίοι είναι μια παρέα που αυτοαποκαλούνται F4. Ο Τζουν Πιο είναι ο αρχηγός των F4, είναι όμως εξαιρετικά κακομαθημένος και συνηθίζει να φέρεται άσχημα στους υπολοίπους. Η Γκέουμ Τζαν Ντι προέρχεται από φτωχή οικογένεια και κάνει δυο δουλειές για να βοηθήσει στα οικονομικά του σπιτιού. Σπουδάζει και αυτή στο Σιν Χουά, μέσω μια υποτροφίας που κέρδισε όταν έσωσε ένα αγόρι που πήγαινε να αυτοκτονήσει, πέφτοντας από την ταράτσα του σχολείου. Οι συμμαθητές της όμως την ειρωνεύονται για την ταπεινή καταγωγή της.

Όλο το σχολείο κάνει τα πάντα για να ευχαριστεί τους F4, εκτός από την Τζαν Ντι, η οποία όμως διατηρεί μια όμορφη φιλική σχέση με τον Γιουν Τζι Χου. Κατά τη διάρκεια ενός περιστατικού στο σχολείο, η Τζαν Ντι υπερασπίζεται την φίλη της, Ο Μιν Τζι μιλώντας εναντίον των F4 και από τότε, ο Τζουν Πιο αρχίζει να την θεωρεί ως βασική αντίπαλο του. Η αντιπαλότητα αυτή όμως σιγά σιγά μετατρέπεται σε κάτι άλλο

Η σειρά είναι ένα από τα must του χώρου και αυτή που με την προβολή της, το 2009 έστρεψε την προσοχή του παγκόσμιου κοινού στα K-dramas. Ουσιαστικά πρόκειται για μεταφορά ενός ιαπωνικού μάνγκα που είχε γίνει σειρά και στην ιαπωνική τηλεόραση, προτού περάσει στην κορεάτικη. Η συγκεκριμένη έκδοση όμως ήταν αυτή που επηρέασε περισσότερο, με τις αμερικάνικες, τούρκικες και ινδικές μεταφορές που ακολούθησαν, να βασίζονται πάνω της. Έχοντας γυρίσματα στο Μακάο και τη Νέα Καληδονία, εκπληκτικό σάουντρακ και άψογες ερμηνείες, το Boys Over Flowers προβλήθηκε σε περίπου 30 χώρες και κέρδισε 14 βραβεία από διάφορες διοργανώσεις, οι οποίες αφορούσαν πέρα από το τηλεοπτικό, και το μουσικό σκέλος.


City Hunter

Η ιστορία ξεκινά το 1983 και βασίζεται σε ένα πραγματικό περιστατικό: Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του προέδρου της Νότιας Κορέας στην Ρανγκούν, τότε πρωτεύουσα της Μιανμάρ, λαμβάνει χώρα μία βομβιστική επίθεση εναντίον του, ενορχηστρωμένη από την Β. Κορέα. Η επίθεση έχει ως αποτέλεσμα τον θάνατο αρκετών επισήμων και των δύο χωρών, αν και ο Πρόεδρος καταφέρνει να γλυτώσει. Ως αντίποινα, πέντε Νοτιοκορεάτες αξιωματούχοι σχεδιάζουν μια μυστική αποστολή, με σκοπό την διείσδυση στην Β. Κορέα και την δολοφονία υψηλά ιστάμενων της εκεί κυβέρνησης. Οι Τζιν Πιο Λι και Μου Γιουλ Παρκ, οι οποίοι ήταν παρόντες στην επίθεση ως σωματοφύλακες του Προέδρου, αναλαμβάνουν να σχηματίσουν μια ομάδα 21 ατόμων, για την εκτέλεση του σχεδίου.

Η αποστολή στέφεται από επιτυχία, αν και κατά τη διάρκεια της, οι πέντε αξιωματούχοι ματαιώνουν το σχέδιο, υπό το φόβο ενός διεθνούς επεισοδίου. Κατά την επιστροφή της ομάδας στο υποβρύχιο που θα τους φυγάδευε στην Ν. Κορέα, ελεύθεροι σκοπευτές τοποθετημένοι επάνω στο όχημα, ανοίγουν πυρ εναντίον τους, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν όλοι, εκτός από τον Λι, ο οποίος σώζεται από τον τραυματισμένο Παρκ, λίγο πριν εκείνος αφήσει την τελευταία του πνοή. Ο Λι καταφέρνει να κολυμπήσει ως τις ακτές της Ν. Κορέας, όπου ανακαλύπτει πως όλα τα αρχεία που αφορούσαν την ύπαρξη της ομάδας έχουν διαγραφεί.

Σε μία κίνηση απελπισίας και έχοντας ήδη ορκιστεί εκδίκηση, απαγάγει τον γιο του Παρκ και μαζί με το βρέφος δραπετεύει προς το Χρυσό Τρίγωνο της Ασίας. Εκεί εκπαιδεύει το παιδί, το οποίο έχει βαφτίσει Γιουν Σουνγκ Λι, σε τεχνικές μάχης και πολέμου, ενώ κάποια στιγμή, ενώ ο νεαρός έχει φτάσει στην εφηβεία, του αποκαλύπτει τα πάντα, μαζί με το σχέδιο του για εκδίκηση.

Εφτά χρόνια αργότερα, ο Γιουν Σουνγκ, ο οποίος έχει ολοκληρώσει και το διδακτορικό του στις Η.Π.Α, καταφτάνει στην Ν. Κορέα, με σκοπό να εκπληρώσει το σχέδιο του θετού του πατέρα.

Ότι ισχύει για το Boys Over Flowers στην κατηγορία του ρομάντζου, ισχύει για το City Hunter στην κατηγορία της περιπέτειας, αν και το ρομαντικό στοιχείο δεν λείπει ούτε από εδώ. Επίσης βασισμένο σε ιαπωνικό μάνγκα που αργότερα έγινε και άνιμε, υπήρξε τεράστια επιτυχία στην Κορέα, ενώ προβλήθηκε σε άλλες εννιά χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Η.Π.Α, της Ιαπωνίας και της Γαλλίας.


Good Doctor

Πλοκή: Η σειρά αφορά τον Σι Ον Παρκ, έναν αυτιστικό νεαρό, που διαθέτει όμως μνήμη επιπέδου διάνοιας και εξαιρετικά υψηλή χωρική νοημοσύνη. Ο Παρκ ονειρεύεται να γίνει παιδοχειρουργός μιας και λατρεύει τα παιδιά ενώ απώτερος του σκοπός είναι να μπορεί κάποια στιγμή να σώζει ζωές. Κάποια στιγμή καταφέρνει, με την βοήθεια του γιατρού που τον φρόντιζε ως παιδί, να εισέλθει σε μία κλινική ως ειδικευόμενος γιατρός. Τα εμπόδια όμως που συναντά στο δρόμο του είναι πολλά, τόσο από συναδέρφους όσο και από ασθενείς. Ο Ντο Χαν Κιμ είναι βοηθός καθηγητού και βασικός παιδοχειρουργός στη μονάδα, καθώς και ο κύριος επικριτής του Παρκ. Και αυτός όμως προσπαθεί να κρύψει καλά μέσα του ένα θλιβερό παρελθόν και ένα μυστικό που του προκαλεί πόνο. Η γιατρός Γιουν Σέο Τσα, έχει υπό την εποπτεία της τους δυο αυτούς γιατρούς και είναι από τους λίγους υποστηρικτές του Παρκ. Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο στον σκληρό και ανταγωνιστικό κόσμο του νοσοκομείου όταν ο πρωταγωνιστής ερωτεύεται.

Το ιατρικό αυτό δράμα έλαβε 15 βραβεία στην Κορέα ενώ τιμήθηκε και από οργανισμούς που ασχολούνται με τον αυτισμό. Προβλήθηκε σε 10 χώρες, ανάμεσά τους και οι Η.Π.Α, όπου και πρόσφατα αγοράστηκαν τα δικαιώματα για ένα ριμέικ. Ο πρωταγωνιστής είναι άψογος στον ρόλο του αυτιστικού παιδοχειρουργού και το υποκριτικό του ταλέντο είναι βέβαιο πως θα συγκινήσει πολλούς.

Misaeng

Από τότε που ήταν μικρός, το μόνο που ήθελε να κάνει ο Γκέου Ράε Τζάνγκ, ήταν να παίζει μπαντούκ, ένα επιτραπέζιο παιχνίδι στρατηγικής με πούλια (στη χώρα μας, όπως και στον περισσότερο κόσμο είναι γνωστό ως Γκο). Όταν όμως αποτυγχάνει να γίνει επαγγελματίας παίκτης, ο Τζανγκ αναγκάζεται να βγει στον πραγματικό κόσμο και να αναζητήσει μια δουλειά.

Μέσω ενός γνωστού καταφέρνει να ξεκινήσει την πρακτική του στην στην One International, μια μεγάλη εμπορική εταιρεία , όπου και παλεύει να εγκλιματιστεί στο άκρως ανταγωνιστικό εταιρικό περιβάλλον, έχοντας ως οδηγό του το μπαντούκ.

Στο ίδιο περιβάλλον συναναστρέφεται την Γιουνγκ Γι Αν , μία ανταγωνιστική και έξυπνη κοπέλα, που επίσης κάνει την πρακτική της, τον Μπάεκ Γκιλ Τζανγκ, του οποίου το άγχος κρύβει μια εξαιρετικά φιλόδοξη προσωπικότητα και το αφεντικό του, τον Σανγκ Σικ Ο.

Μια πολύ ποιοτική κοινωνική σειρά, με θέμα τα εργασιακά, που βασίστηκε σε ένα webtoon, το οποίο είχε αποτύχει εμπορικά. Λόγω όμως της επιτυχίας της σειράς γυρίστηκε και ένα δεύτερο. Το Misaeng, το οποίο περιλαμβάνει και κάποια εντυπωσιακά εξωτερικά γυρίσματα στην Ιορδανία, έγινε αμέσως δημοφιλές στις τάξεις των νεαρών ιδιωτικών υπαλλήλων, λόγω του ρεαλιστικού τρόπου παρουσίασης της ζωής τους. Κατέχει το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ τηλεθέασης ,όλων των εποχών στην Κορέα, από πρόγραμμα καλωδιακού καναλιού.

Ghost

O Γου Χιουν Κιμ είναι ο προϊστάμενος του τμήματος ηλεκτρονικού εγκλήματος, το οποίο ερευνά μια υπόθεση παράνομων στοιχημάτων και τζόγου στο διαδίκτυο. Νότια Κορέα, Χονγκ Κονγκ και Κίνα συνεργάζονται για να συλλάβουν όσους εμπλέκονται με την ιστοσελίδα. Όταν ο Κιμ μαζί με την ομάδα του βρίσκουν την τοποθεσία της ιστοσελίδας και κάνουν επιδρομή στο χώρο, όλα τα δεδομένα της καταστρέφονται άμεσα, από ένα πρόγραμμα που έχει εγκαταστήσει κάποιος με το ψευδώνυμο Άδης. Η ομάδα χρησιμοποιεί εντολή traceroute για να εντοπίσει τα ίχνη του.

Εν τω μεταξύ, μια διαδικτυακή φήμη εξαπλώνεται για ένα σεξουαλικό σκάνδαλο με μια δημοφιλή ηθοποιό, την Χιο Τζουνγκ Σιν, η οποία αφήνει ένα μήνυμα "Θέλω να πεθάνω" στο twitter της και μετά αυτοκτονεί, πηδώντας από το διαμέρισμα της. Ο Κιμ και η ντετέκτιβ Γκανγκ Μι Γιου ακολουθώντας τα ίχνη του Άδη καταφθάνουν στο διαμέρισμα της ηθοποιού, όπου ανακαλύπτουν πως το λάπτοπ της έχει χακαριστεί από εκείνον.

Στη συνέχεια, η ομάδα ξεκινά μία διαδικτυακή έρευνα, καθώς πιστεύει πως η ηθοποιός δολοφονήθηκε και ο φονιάς της βρισκόταν στον τόπο του εγκλήματος και προσπαθούσε να καλύψει τα ίχνη του.

Άκρως καθηλωτικό και συναρπαστικό αστυνομικό, το οποίο είχε πολύ υψηλή τηλεθέαση στην χώρα, ενώ προβλήθηκε και στην Ιαπωνία.

Angry Mom

Η Κανγκ Τζα Τζο, υπήρξε κάποτε η πιο σκληρή καυγατζού των σχολείων του Μπουσάν. Όταν όμως έμεινε έγκυος, εγκατέλειψε το σχολείο και αποφάσισε να γίνει μια υπεύθυνη μητέρα. Τώρα πλέον βρίσκεται στα τριάντα της και η κόρη της, Α Ραν Ο, στην εφηβεία.

Όταν η νεαρή κοπέλα γίνεται φίλη με την «απόβλητη» του σχολείου, καταλήγει να γίνει η ίδια θύμα σχολικού εκφοβισμού από μια συμμορία του σχολείου. Όταν η μαμά μαθαίνει τι συμβαίνει με την κόρη της, παίρνει την υπόθεση στα χέρια της: Εγγράφεται στο σχολείο ως μαθήτρια, χωρίς να ενημερώσει την Α Ραν, με σκοπό να δώσει ένα μάθημα στην συμμορία.

Κοινωνική σειρά, με θέμα το bullying, το οποίο όμως όσο προχωράει η εξέλιξή του παίρνει πολιτικές διαστάσεις.

Mask

Η Τζι Σουκ Μπιουν έχει ζήσει μια δύσκολη παιδική ζωή με τον πατέρα της της να είναι συνέχεια χρεωμένος και τους τοκογλύφους να βρίσκονται μονίμως στο κατόπι του. Χρειάζεται απεγνωσμένα να γνωρίσει πως θα ήταν η ζωή, αν ζούσε με μια καλύτερη οικογένεια, χωρίς να χρειάζεται να ανησυχεί συνέχεια για τα χρήματα.. Κάποια στιγμή η Τζι Σουκ συναντιέται με την Έουν Χα, μια γυναίκα από πλούσια οικογένεια, που μοιάζει πολύ με αυτήν και όταν εκείνη πεθαίνει, μια μοναδική ευκαιρία παρουσιάζεται για την κοπέλα: Αποφασίζει λοιπόν να πάρει την ταυτότητα της Έουν Χα και να ξεκινήσει μια καινούρια ζωή. Λίγο αργότερα γνωρίζει τον Μιν Γου, έναν πλούσιο κληρονόμο που δεν εμπιστεύεται τους ανθρώπους γύρω του. Όταν όμως συνειδητοποιεί πως η Τζι Σουκ δεν είναι σαν τις άλλες γυναίκες του κύκλου του, ελκύεται από αυτήν.

Το Mask είναι μια ρομαντική σειρά μυστηρίου, η οποία παίζεται ακόμα στην Κορέα και έχει αποκτήσει πολύ μεγάλη ακροαματικότητα.


Bachelor’s Vegetable Store

Ο Τάε Γιανγκ Χαν είναι ένας σκληρά εργαζόμενος, ταλαντούχος νεαρός, που θα έκανε τα πάντα για να αναδείξει το πάγκο λαχανικών που διαθέτει. Κάποια στιγμή προσλαμβάνει τέσσερα «χαμένα κορμιά», οι οποίοι σιγά σιγά γίνονται φίλοι του: Τον Γιου Μπονγκ Ναμ, έναν επιτυχημένο αλλά μοναχικό αγρότη, με μηδενική ζωή, τον Τσαν Σολ Λι, ένα πρώην εκπαιδευόμενο είδωλο (idol), που έχει εκδιωχθεί από το γραφείο που τον αντιπροσώπευε λόγω ενός σκανδάλου, τον Χο Τζάε Γιουν, μια διαπιστωμένη διάνοια, τον οποίου λόγω της μηδενικής κοινωνικότητας του δεν τον προσλαμβάνει κανένας και τον Κι Γιουνγκ Τζανγκ, έναν ολιγομίλητο άστεγο. Στην όλη ιστορία εμπλέκεται και μια κοπέλα, η Γκα Ον Μοκ, η οποία κρύβει ένα μυστικό ενώ λίγο αργότερα την ερωτεύεται ο Χαν.
Εδώ έχουμε να κάνουμε με μία δραματική σειρά, η οποία είναι βασισμένη στην αληθινή ιστορία του Γιουνγκ Σέοκ Λι, ο οποίος ξεκίνησε να πουλά ζαρζαβατικά σε ένα μικρό μαγαζί το 1998 και τώρα του ανήκουν 33 καταστήματα. Η ιστορία του γράφτηκε σε βιβλίο το 2003 και τώρα βγαίνει για πρώτη φορά και στην τηλεόραση.

Night Watchman’s Journal

Εκτυλίσσεται στην εποχή Τζόσεον και αναφέρεται στον εξόριστο πρίγκηπα Λι Ριν, ο οποίος έχει την ικανότητα να βλέπει φαντάσματα και τέρατα που το ανθρώπινο μάτι δεν μπορεί να διακρίνει. Μετά την γνωριμία του με την Ντο Χα, μια νεαρή σαμάνο, ο Ριν αποφασίζει να ξανασυστήσει τους
Night Watchmen, μια ομάδα, η οποία τα χρόνια του πατέρα του αντιμετώπιζε υπερφυσικά πλάσματα. Στην ομάδα συμμετέχουν, εκτός των δύο προαναφερθέντων, ο Μου Σέοκ Κανγκ, ένας ξιφομάχος που δεν πιστεύει στα φαντάσματα και ο πρώην διοικητής της, Σανγκ Χέον Τζο.

Εντυπωσιακό υπερφυσικό θρίλερ με ρομαντικά στοιχεία, το οποίο έχει κερδίσει δύο βραβεία ενώ βρισκόταν πάντα στην κορυφή της τηλεθέασης κατά την διάρκεια προβολής του. Προβλήθηκε επίσης και στην Ιαπωνία.

Glass Mask

Επειδή ο πατέρας της κατηγορήθηκε αδίκως για μία δολοφονία, η Γι Κιουνγκ Κανγκ πρέπει να επιβιώσει εν μέσω της κοινωνικής κατακραυγής και της κακομεταχείρισης από την θετή οικογένεια της (κυρίως από την μητριά και την αδελφή της). Αυτή τα υπομένει όλα με χαμόγελο όμως η μία δυστυχία φέρνει την άλλη και τα πράγματα χειροτερεύουν όταν η θετή αδελφή της αποφασίζει πως θέλει το αγόρι της για δικό της. Κάποια στιγμή, η Κανγκ αποφασίζει να εκδικηθεί.

Καθημερινή σειρά, η οποία όμως καταφέρνει να διατηρεί την ποιότητά της σε κάθε επεισόδιο. Τα δικαιώματα για ριμέικ έχουν αγοραστεί από Μεξικό και Φινλανδία. Να αναφέρω τέλος πως
οι καθημερινές σειρές του συγκεκριμένου καναλιού (tvN) είναι οι καλύτερες στον χώρο, γιατί ξεφεύγουν από την κλασική σαπουνόπερα, έχουν απρόσμενες εξελίξεις και φινάλε και κάθε επεισόδιο έχει δράση και ένταση. Δεν βαριέσαι ούτε σ' ένα επεισόδιο.

Για μια ελαφρώς πιο αναλυτική περιγραφή εδώ:
http://www.kulturosupa.gr/index.php/ayta-kai-alla/%CE%BA-dramas--9779/#.VbJaEfmqpBc

_________________
https://www.facebook.com/groups/118146481693463/
http://sin-kazama82.blogspot.gr/
http://sin-kazama.blogspot.gr/
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος ICQ Αριθμός

Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:  

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  



Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης