Το ξέρατε ότι bokken σημαίνει ξύλινο σπαθί;


Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας

Σελίδα 1 από 1
 AnimePlanet Forums Αρχική σελίδα    Asian Movies & TV Shows    Ο ΑΣΙΑΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΗΝ ΒΕΝΕΤΙΑ
sinkazama82
Δημοσιεύθηκε: Τρι Αύγ 04, 2015 5:18 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
::Moderator:: ::Moderator::

Συμμετέχει από: 26 Απρ 04 Δημοσιεύσεις: 290 Τόπος: salonica
Πλούσια και φέτος η συμμετοχή του ασιατικού κινηματογράφου στο παλαιότερο φεστιβάλ του κόσμου, το οποίο υπήρξε πάντοτε εκείνο, από τα τρία μεγάλα (Κάνες και Βερολίνο τα άλλα δύο), που στήριζε περισσότερο τον συγκεκριμένο κινηματογράφο. Χαρακτηριστικό είναι πως από το 1980, ο Χρυσός Λέοντας έχει απονεμηθεί σε δέκα διαφορετικούς Ασιάτες δημιουργούς, με τον Ανγκ Λι και τον Ζανγκ Γιμού να τον κερδίζουν από δύο φορές. Ενδεικτικά να αναφέρω πως το αντίστοιχο των Κανών έχει απονεμηθεί πέντε φορές σε Ασιάτη στο ίδιο διάστημα. Ας δούμε όμως την φετινή παρουσία στο φεστιβάλ της Βενετίας.

1. Behemoth, του Ζάο Λιανγκ, από την Κίνα: Το ντοκιμαντέρ αυτό ασχολείται με την καθημερινότητα μιας μειονοτικής κοινότητας στην ενδοχώρα της Μογγολίας, της οποίας τα μέλη, στην συντριπτική πλειονότητά τους, απασχολούνται στα κινέζικα ανθρακορυχεία της περιοχής. Μέσω αυτών παρουσιάζει ουσιαστικά τις βάρβαρες συνθήκες που διέπουν την μοντέρνα οικονομία της Κίνας και την αφροσύνη του ανθρώπου μπροστά στην συνεχή αναζήτηση του κέρδους

2. Afternoon, του Τσάι Μινγκ Λιανγκ, από την Ταϊβάν: Ακόμα ένα ντοκιμαντέρ, αυτήν την φορά από τον νικητή του Μεγάλου Βραβείου της Κριτικής Επιτροπής το 2013. Πρόκειται για μία συζήτηση ανάμεσα στον ίδιο και τον ηθοποιό Κανγκ Σενγκ Λι.

3. Jia, του Λιού Σουμίν, από την Κίνα: Ο Λιου και η Ντενγκ είναι ένα ζευγάρι 70χρονων, που έχουν υπάρξει παντρεμένοι σχεδόν 50 χρόνια και κατοικούν σε μια κωμόπολη της κινεζικής ενδοχώρας. Η οικογένειά τους είναι μια τυπική κινέζικη οικογένεια: Η μεγαλύτερη κόρη Λικουίν, χωρισμένη με ένα έφηβο γιο, ζει μαζί τους. Η δεύτερη κόρη Τζιάομιν και ο νεότερος γιος Ζουτζούν κατοικούν σε πόλεις μακριά από τους γονείς τους, έχοντας πλέον τις δικές τους οικογένειες. Επειδή είναι πολύ απασχολημένοι για να επισκεφτούν τους γονείς τους, οι δύο ηλικιωμένοι αποφασίζουν να πραγματοποιήσουν αυτοίτο μακρινό ταξίδι, για να τους επισκεφτούν.

4. The return, του Γκριν Ζενγκ, από την Σιγκαπούρη: Ο Γουέν είναι ένας πολιτικός κρατούμενος που αποφυλακίζεται, ύστερα από πολλά χρόνια κράτησης. Έχοντας συλληφθεί με την κατηγορία πως ήταν κομμουνιστής, επιστρέφει, γέρος πλέον στην καθημερινότητα και σε μία αμήχανη επανένωση με τα παιδιά του. Ο Γουέν στη συνέχεια περιφέρεται στους δρόμους της πόλης παρατηρώντας πως η γενέτειρά του έχει μεταμορφωθεί σε μια λαμπερή μητρόπολη. Έχει φιλοσοφήσει την μακρά κράτηση του στις φυλακές, η οποία έγινε χωρίς δίκη και είναι έτοιμος να την αφήσει πίσω του. Όταν όμως κάποια στιγμή το παρελθόν συγκρούεται με το παρόν, απρόσμενα γεγονότα αναγκάζουν το ταξίδι του να πάρει τραγική τροπή.

5. A Copy of My Mind, του Τζόκο Ανγουάρ, από την Ινδονησία: Ο τριαντάχρονος Άλεξ βγάζει το ψωμί του υποτιτλίζοντας «πειρατικά» DVD και η 28χρονη Σάρι, θεραπεύοντας σπυράκια ακμής σε ένα φτηνιάρικο κέντρο αισθητικής. Στις 5 το απόγευμα, καθώς περπατάει προς το σπίτι της, κάνει μια στάση στα καταστήματα που πουλούν «πειρατικά» DVD και εκεί συναντά τον Άλεξ, με τον οποίο, λίγο αργότερα γίνονται εραστές. Μια μέρα, η Σάρι αναλαμβάνει να κάνει μία περιποίηση προσώπου σε μία κρατούμενη στις φυλακές. Η γυναίκα αυτή, η κυρία Ταλίτα, γνωρίζει πολλά μυστικά ανώτερων αξιωματούχων και ως αποτέλεσμα, το κελί της μοιάζει περισσότερο με σουίτα ξενοδοχείου, περιλαμβάνοντας και ένα σύστημα home theater. Η Σάρι κλέβει ένα DVD από ένα ράφι, χωρίς να γνωρίζει πως το δισκάκι περιέχει βίντεο από παράνομες δοσοληψίες μεταξύ ανώτερων αξιωματούχων και επιχειρηματιών καθώς και ενοχοποιητικά στοιχεία για έναν υποψήφιο Πρόεδρο της χώρας, που πολλοί πιστεύουν πως θα γίνει ο επόμενος δικτάτορας. Οι άνδρες της κυρίας Ταλίτα αναζητούν την Σάρι ενώ ο Άλεξ δημιουργεί κόπιες του DVD και το πουλάει ως Transformers 5.

6. Blanka, του Κόχκι Χασέι, από την Ιαπωνία: Ένα εντεκάχρονο κορίτσι, που το έχει εγκαταλείψει η μητέρα του, αποφασίζει να «αγοράσει» μια μαμά, ανακαλύπτοντας κατά τη διάρκεια, πως η οικογένεια σου μπορεί να αποτελείται απλώς από αυτούς που σε αγαπούν.

7. Mr. Six, του Γκουάν Χου, από την Κίνα: Η ταινία πραγματεύεται την ιστορία ενός πενηντάρη συμμορίτη του δρόμου (street punk), επονομαζόμενου ως Λάο Πάο Ερ (αλήτης στην κινέζικη αργκό), ο οποίος έχει υπάρξει αρχηγός των «δρόμων» του Πεκίνου για πολλά χρόνια. Μια μέρα, ο κατεργάρης γιος του μπλέκει σε μια φασαρία με ένα νεαρό συμμορίτη, που ασχολείται με αγώνες ταχύτητας εκκίνησης (drag-racing) και ο Λάο αποφασίζει να τον υπερασπίσει. Ανακαλύπτει τότε πως η νεότερη γενιά συμμοριτών έχει ήδη ανακηρύξει τον νεαρό ως διάδοχό του και πως ο ίδιος δεν έχει πλέον καμία εξουσία στους δρόμους. Η ταινία, η οποία άλλαξε το όνομά της από Fading Wave, που ήταν αρχικά, θα είναι αυτή που θα προβληθεί κατά την τελετή λήξης του φεστιβάλ.

Για μια ελαφρώς πιο αναλυτική περιγραφή εδώ:
http://www.kulturosupa.gr/index.php/cinemania/kotzathanasis-fest-venetia-2015-9931/#.VcDXL_mqpBc

_________________
https://www.facebook.com/groups/118146481693463/
http://sin-kazama82.blogspot.gr/
http://sin-kazama.blogspot.gr/
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος ICQ Αριθμός

Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:  

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  



Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης