Το ξέρατε ότι yowasa σημαίνει αδυναμία;


Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας

Σελίδα 1 από 1
 AnimePlanet Forums Αρχική σελίδα    Culture & Life Style    An Otaku's guide to London
Mr Ayu-Mania
Δημοσιεύθηκε: Παρ Ιαν 19, 2007 1:54 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: PoSSeSeD :: :: PoSSeSeD ::

Συμμετέχει από: 18 Ιαν 07 Δημοσιεύσεις: 258 Τόπος: Θεσσαλονίκη Τώρα Βλέπω: Death Note, FMA, Yakitate Japan
Καλημέρα παιδιά. Πολλοί από μας όπως είναι γνωστό ονειρεύονται να κάνουν το υπέρτατο ταξίδι στην χώρα του ανατέλλοντος ηλίου. Δυστυχώς για πολλούς αυτό θα παραμείνει όνειρο λόγω του υψηλού κόστους, απόστασης, και σχεδιασμού που χρειάζεται για ένα τέτοιο ταξίδι.

Κάμποσοι από μας όμως θα ανηφορήσουν στο Λονδίνο σε κάποια φάση της ζωής μας, για σπουδές, μεταπτυχιακό, επίσκεψη σε φίλους που σπουδάζουν, δουλειά, η απλά φτηνές διακοπές. Το Λονδίνο λοιπόν είναι σε θέση να καλύψει πολλές από τις βασικές ανάγκες ενός otaku, και έχοντας ζήσει πολλά χρόνια στην πόλη αυτή, αποφάσισα να φτιάξω μια λίστα με μέρη τα οποία ένας otaku θα ήταν καλό να γνωρίζει…

Anime and manga related shopping

Θα ξεκινήσω με το πιο εμπορικό και βασικό μαγαζί του Λονδίνου για τέτοια ψώνια που δεν είναι άλλο από το Forbidden Planet. Βρίσκεται στη Shaftesbury Avenue με κοντινότερο σταθμό μέτρο το Tottenham Court Road. Είναι ένα cult superstore το οποίο διαθέτει comics, manga, anime DVDs, collectable figures, movie memorabilia, RPG fiction, merchandise, cult books and DVDs. Είναι αυθεντία σε ότι έχει να κάνει με Star Wars, Lord of the Rings, Star Trek, Simpsons, αλλά και cult βρετανικές σειρές όπως Doctor Who, Space 1999, κτλ. Το anime και manga section του μαγαζιού βρίσκεται στο υπόγειο και έχει βασικά ότι κυκλοφορεί στην Ευρώπη. Επίσης έχει και καλή ποικιλία με cult Japanese ταινίες από τα female prisoner series με την Meiko Kaji μέχρι και όλες τις ταινίες του Takashi Miike, καθώς και ανιμε περιοδικά και gothic Lolita photo books. Επίσης μπορείς να βρεις αρκετά συλλεκτικά Japanese PVC figures που κοστίζουν από 10 λίρες μέχρι και μερικές χιλιάδες... Δεν είναι φτηνό μαγαζί αλλά σίγουρα πολλή φτηνότερο από ελληνικά μαγαζιά τύπου SOLARIS.

Για καθαρά manga αγορές αξίζει να πας και στα μεγάλα βιβλιοπωλεία του Λονδίνου σαν το Borders και το Blackwell’s. Τα manga γνωρίζουν μεγάλη άνθιση στην Βρετανία τα τελευταία χρόνια, και θα βρείτε αμέτρητα ράφια γεμάτα με manga. Οι τιμές είναι πολύ καλές ( 4-5 λίρες) και πολλές προσφορές. Προτιμήστε τα κεντρικά παραρτήματα της Oxford Street η κατεβαίνοντας Charing Cross Road από Tottenham Court προς Leicester Square. Για anime επίσης δοκιμάστε τα κεντρικά Virgin και HMV, που αν πέσετε σε περίοδο εκπτώσεων θα τα βρείτε πιο φτηνά από το Forbidden Planet.

Ευκαιρίες για φτηνά (bootleg) anime DVDs υπάρχουν στην China Town, στον κεντρικό δρόμο στα μαγαζιά με περιοδικά και cds. Μπορείς να βρεις σειρές που δεν κυκλοφορούν στην Ευρώπη. Καλό είναι να ρωτάτε αν υπάρχουν αγγλικοί υπότιτλοι, και να παζαρεύετε!! Πήρα ένα DVD box set με όλα τα 166 επεισόδια του Inuyasha και τις 4 ταινίες, και το παζάρεψα με τον Κινέζο από 90 λίρες στις 80! Δεν έχουν όλα τα μαγαζιά anime, καλό είναι να περάσετε από όλα.

J-POP, J-ROCK, anime OST

Παραμένουμε στην China Town, όπου πολλά από τα ίδια μαγαζιά έχουν αρκετά cd με j-pop καλλιτέχνες και σίγουρα θα βρείτε αρκετό πράγμα από Ayumi Hamasaki, Utada Hikaru, Morning Musume, Aya Ueto, κτλ. Τα cd είναι τα αυθεντικά που συνήθως κυκλοφορούν στις αγορές της Κίνας, Κορέας και Hong Kong. Οι τιμές κυμαίνονται σε 15-20 λίρες.

Για μεγαλύτερη ποικιλία δοκιμάστε το Japan Centre που βρίσκεται στο Piccadilly Road πηγαίνοντας από Piccadilly Circus προς Green Park. Τα cd βρίσκονται στον δεύτερο όροφο και έχει εκτός από κλασικές j-pop προσφορές όπως Ayumi και Koda Kumi, και jrock συγκροτήματα όπως L’arc En Ciel, Dir En Grei, DAI, Orange Range, κτλ. Μέχρι και Onmyouza βρήκα! Έχει επίσης και anime OST cds καθώς και DVDs, χωρίς υπότιτλους όμως. Το καλό όμως είναι ότι έχει και πολλά γιαπωνέζικα περιοδικά και μπορείτε να βρείτε calendars με popular idols.Τα cd είναι τα αυθεντικά που κυκλοφορούν Ιαπωνία οπότε οι τιμές κυμαίνονται σε 15-40 λίρες. Βασικά το μαγαζί απευθύνεται κυρίως στην γιαπωνέζικη κοινότητα του Λονδίνου.

Παρόμοιο σε στυλ και φιλοσοφία είναι και το κοντινό (Regent St – South Piccadilly side) λονδρέζικο παράρτημα του πολυκαταστήματος Mitsukoshi. Tα CDs βρίσκονται στο υπόγειο με μικρότερη και κυρίως jpop ποικιλία, αλλά έχει πιο πολλά περιοδικά.

Τέλος, πάλι στο Piccadilly Circus στο Virgin (εκεί που ήταν το Tower Records) στο world music section έχει κάποιους j-pop j-rock καλλιτέχνες.

Japanese food and drink

Από πού να αρχίσω? Ως καλοφαγάς έχω δοκιμάσει πολύ πράγμα. Για μια φτηνή εισαγωγή στο sushi επιλέξτε μια από τις πολλές αλυσίδες sushi του Λονδίνου, σαν το Yo! Sushi η το Wagamania. To Yo! Sushi είναι φτηνό, με καλούτσικη ποιότητα (καλύτερη από το αντίστοιχο της Αθήνας) και τα πιατάκια με το sushi περνάνε από μπροστά σου πάνω σε κυλιόμενο ιμάντα. Υπάρχουν διάσπαρτα στο κέντρο του Λονδίνου αλλά προτιμήστε το παράρτημα απέναντι από το St Paul’s Cathedral, καθημερινή το μεσημέρι οπότε το μαγαζί πήζει από πεινασμένους city professionals στο lunch break τους με αποτέλεσμα τα φαγητά να ανανεώνονται στον ιμάντα ανά δευτερόλεπτο!

Για πιο παραδοσιακά φαγητά δοκιμάστε τα Japan Centre και Mitsukoshi που ανέφερα παραπάνω. Έχουν και τα δυο εστιατόρια στους χώρους τους, το μεν Japan Centre προσφέρει φτηνό sushi, bento και noodles, το δε Mitsukoshi είναι μια ακριβούτσικη πρόταση για κυριλατη Kaiseki γιαπωνέζικη κουζίνα. Εσείς εκεί να πάτε για παραδοσιακά γιαπωνέζικα πιάτα τύπου shabu-shabu και sukiyaki. Οι σερβιτόρες είναι ντυμένες με yukata, και το service μερικές φορές είναι σοβαρό και ψυχρό. Έχουν όμως ένα sukiyaki που ακόμα το βλέπω στα όνειρα μου τα βράδια. Τιμές κυμαίνονται σε 20-30 λίρες το άτομο.

http://www.japancentre.com/
http://www.mitsukoshi-restaurant.co.uk/e/e_frame.html

Για πιο φτηνές αλλά και πιο σπάνιες γιαπωνέζικες γεύσεις δοκιμάστε το εστιατόριο Abeno Τoo πολύ κοντά στον σταθμό της Leicester Square στη Great Newport Street. Είναι Okonomiyaki εστιατόριο με παραδοσιακές γεύσεις από την Οσάκα. Προσφέρει βασικά okonomiyaki συνταγές το οποίο το μαγειρεύει η σερβιτόρα στο hot plate που είναι ενσωματωμένο στο τραπέζι σου. Έχει επίσης yakisoba noodles, ohm-soba, tempura, onigiri κτλ. Έχει ωραία ατμόσφαιρα και παίζει jpop από το σύστημα ήχου του. Να πάτε μεσημέρι γιατί τα βραδιά είναι σχεδόν πάντα γεμάτο από εργαζομένους που έχουν τελειώσει τις δουλειές τους. Τιμές από 10-25 λίρες το άτομο.

Το αγαπημένο μου είναι πάντως το Matsuri. Έχει 2 παραρτήματα, ένα στο Holborn και ένα στο St James. Εγώ έχω πάει στο Holborn. Είναι all purpose Japanese restaurant, αλλά εγώ το προτείνω για τα teppanyaki rooms του. Έχει τα τραπέζια σε σχήμα Π όπου στο κέντρο υπάρχει ένα τεράστιο hot plate όπου έρχεται ο σεφ και κάνει τα αεροπλανικα κόλπα του. Έχει πολλή καλή και παραδοσιακή κουζίνα, και ανάλογα με την εποχή διαθέτει και Κobe Βeef. Προτείνω τα teppanyaki set menus τα οποία είναι 7-course γεύματα, με kaiseki ορεκτικά και teppanyaki κυρίως πιάτα. Δοκιμάστε και το εξαίσιο επιδόρπιο Japanese fireball ice cream. Η ποιότητα κοστίζει βεβαία από 30-70 λίρες το άτομο για τα σετ γεύματα αλλά αξίζει. Εκεί έχω φάει το καλύτερο takoyaki της ζωής μου.

http://www.matsuri-restaurant.com/highHolborn/index.htm

Έχει και αλλά teppanyaki restaurants το Λονδίνο όπως η αλυσίδα Benihana αλλά δεν αξίζει τόσο. Τέλος στο Λονδίνο υπάρχει πληθώρα από μικρά οικογενειακά γιαπωνέζικα εστιατόρια που μπορείτε να βρείτε πληροφορίες στο www.london-eating.co.uk.




ΟΥΦ!! Κουράστηκα να γραφώ. Αν το θέμα έχει απήχηση θα γράψω και δεύτερο μέρος με τα παρακάτω θέματα:

- Japanese collectable art and weapons in London
- Manga and anime exhibitions and conventions in London
- Cosplay and jrock events in London
- Japanese prostitutes in London Rolling Eyes

Και άλλα..

Ελπίζω να το βρήκατε ενδιαφέρον, αν έχετε ερωτήσεις feel free to ask. Razz Razz[/url]

_________________
Ayumi will be my wife and Namie will be my mistress
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
noname
Δημοσιεύθηκε: Παρ Ιαν 19, 2007 4:27 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
XD XD XD XD XD

Συμμετέχει από: 31 Μάϊ 04 Δημοσιεύσεις: 2829 Τόπος: Αθήνα - θεσσαλονίκη Τώρα Βλέπω: OMG!!! πώς βρέθηκε αυτό εκει ?
yperpolitimes plirofories ^^ (touristikoi odigoi kai %$%^&(* ...)
keep writting ^^


Έχει επεξεργασθεί από τον/την noname στις Κυρ Ιαν 21, 2007 11:39 am, 1 φορά

_________________
Not everything that can be counted counts, and not everything that counts can be counted.
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
kenji
Δημοσιεύθηκε: Κυρ Ιαν 21, 2007 10:55 am
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.eNGiNe :: :: ANiME.eNGiNe ::

Συμμετέχει από: 30 Σεπ 04 Δημοσιεύσεις: 911 Τόπος: Θεσ/νικη / Πάτρα Τώρα Βλέπω: Ton kafe pano sto grafeio
Πολύ ενδιαφέροντα αυτά που γράφεις. Προσωπικά αν ήθελα να πάρω γεύση από Ιαπωνία θα προτιμούσα the real thing και αν πήγαινα Αγγλία θα έψαχνα για βρετανικές "γεύσεις", παρόλα αυτά ταξιδωτικές οδηγίες, εμπειρίες είναι πάντα χρήσιμες και πολύ ενδιαφέροντες. Οτιδήποτε έχεις όρεξη να μοιραστείς please be our guest. Προσωπικά έχω απορία να μάθω περισσότερες λεπτομέρειες για τα βρετανικά πανεπιστήμια, τον τρόπο ζωής εκεί. Επίσης για τους φοιτητές εκτός Βρεττανών, την νοοτροπία τους, τι λέγαν στις συζητήσεις τους κτλπ. Μια διαπολιτισμικότητα ένα πράγμα τέλος πάντων. Very Happy
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Mr Ayu-Mania
Δημοσιεύθηκε: Κυρ Ιαν 21, 2007 3:15 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: PoSSeSeD :: :: PoSSeSeD ::

Συμμετέχει από: 18 Ιαν 07 Δημοσιεύσεις: 258 Τόπος: Θεσσαλονίκη Τώρα Βλέπω: Death Note, FMA, Yakitate Japan
τα εγραψα αυτα, γιατι παρατηρω οτι ο αριθμος των ελληνων που πηγαινει αγγλια ειναι τεραστιος. Και επειδη πολλοι απο αυτους μπορει να ειναι otaku, θα ηταν κριμα να χασουν ολα αυτα τα μερη που θα εδιναν χαρα στα hobby τους, λογω αγνοιας. Απλα παρεθεσα την πολυετη εμπειρια μου πανω στο θεμα.

Οσο για αυτο που λες σχετικα με τις γενικες εμπειριες του να εισαι ελλην φοιτητης στην αγγλια θα μπορουσα να γραψω ολοκληρο βιβλιο Very Happy Very Happy

Θα το εχω υποψην μου παντως για να κανω ενα προσεχες θεμα.

_________________
Ayumi will be my wife and Namie will be my mistress
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
KuroiTsubasa
Δημοσιεύθηκε: Σαβ Ιαν 27, 2007 5:28 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: r00k ::

Συμμετέχει από: 19 Ιαν 07 Δημοσιεύσεις: 16 Τόπος: London, UK / Θεσσαλονίκη, Ελλάδα Τώρα Βλέπω: K-ON!/Eden of the East/Haruhi Suzumiya 2
Τι να πω. Πανω κατω τα ιδια μερη θα ελεγα κ εγω. Θα μπορουσα να ζησω μεσα στο Forbidden Planet! Oo

Συνηθως παω για cosplay μαζι με ενα group και παντα πηγαινουμε στο εστιατοριο Okawari, το οποιο ειναι πανω απο την πλατεια Leicester. Ειναι ιδιαιτερα καλο.

Σιγουρα θα ηθελα να ακουσω την αποψη σου για τα London/UK conventions. Αν και εχω παει μονο στο LondonExpo... Τρομερη εμπειρια! ^ο^/

_________________
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα AIM διεύθυνση MSN Messenger
Mr Ayu-Mania
Δημοσιεύθηκε: Σαβ Ιαν 27, 2007 9:21 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: PoSSeSeD :: :: PoSSeSeD ::

Συμμετέχει από: 18 Ιαν 07 Δημοσιεύσεις: 258 Τόπος: Θεσσαλονίκη Τώρα Βλέπω: Death Note, FMA, Yakitate Japan
Ασε τι μου θυμιζεις... Στο Forbidden Planet εχω περασει ατελειωτες ωρες της ζωης μου... Οποτε ειχα μια, δυο, και τρεις ωρες να σκοτωσω, πηγαινα στον πλανητη, μαζευα μερικα manga και πηγαινα στο military history section που εχουν και ενα τραπεζακι, την αραζα και διαβαζα χωρις τελειωμο... Very Happy Very Happy
Αφου παντα ηθελα να βρω καμια δουλεια νυχτοφυλακα σε αυτο το μαγαζι, δεν θα ηθελα τιποτα αλλο...

Βεβαια πρεπει να χω φαει και καποιες χιλιαδες λιρες σε αυτο το μαγαζι ολα αυτα τα χρονια Laughing

Οσο για τα conventions θα τα γραψω πιο αναλυτικα στην συνεχεια του αρχικου post μου, αλλα τα 2-3 που μου ερχονται στο μυαλο ειναι:

- Japan Expo http://www.japanexlondon.com/

- AmeCon http://www.amecon.org/

(Αυτο ειναι το καλυτερο, αλλα ειναι στο Leicester και παντα πεφτει Αυγουστο)

- Memorabilia http://www.memorabilia.co.uk/

(δεν ειναι μονο για ανιμε, αλλα ειναι η ναυαρχιδα των conventions στην αγγλια - Στο NEC στο Birmingham)

Απλα και ωραια ΠΡΕΠΕΙ να πας σε αυτα... Θεου θελοντος θα παω και εγω σε κανα 2 απο αυτα Cool Cool

_________________
Ayumi will be my wife and Namie will be my mistress
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Garrett
Δημοσιεύθηκε: Κυρ Ιαν 28, 2007 10:08 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: PoSSeSeD.SeRiouSLy :: :: PoSSeSeD.SeRiouSLy ::

Συμμετέχει από: 19 Δεκ 03 Δημοσιεύσεις: 337 Τόπος: Μy little fantasy world
Ωραιες info και σιγουρα θα φανουν χρησιμες αν ποτε παει κανεις προς τα εκει.Αν και σιγουρα αλλο το real thing.Γενικα δωσε info στον λαο.Πολλοι εδω μεσα γουσταρουν να μαθαινουν ταξιδιωτικες εμπειριες ,μπας και κανουν και αυτοι το βημα για κανα ταξιδακι Smile

_________________
Like my old grand daddy used to say, "The less a man makes declarative statements, the less apt he is to look foolish in retrospect"
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger

Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:  

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  



Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης