Το ξέρατε ότι shiro σημαίνει λευκό, ασπρο;


Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας

Σελίδα 1 από 1
 AnimePlanet Forums Αρχική σελίδα    ANiME Συζητήσεις    Τα moe σκοτώνουν πράγματι την anime βιομηχανία;
Vetus
Δημοσιεύθηκε: Τρι Φεβ 19, 2013 5:38 am
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
::Moderator::
::Black Winged Angel::
::Moderator::<br>::Black Winged Angel::

Συμμετέχει από: 04 Μάϊ 04 Δημοσιεύσεις: 5127
Mια ατάκα που έχω βαρεθεί ν' ακούω συχνά εδώ και χρόνια (κυρίως από άτομα που το παίζουν ειδικοί στα anime παρόλο που σχεδόν το 'χουν παρατήσει το χόμπυ κάνοντας εξαίρεση με δυό-τρεις mainstream σειρές) είναι ότι τα moe σκοτώνουν την anime βιομηχανία.

Κι ο κύριος λόγος που 'χω βαρεθεί να τ' ακούω είναι απλός: Παρόλο που τα moe ομολογουμένως είναι από τα κερδοφόρα και πιο εύκολα είδη στην παραγωγή αυτό δεν σταματά καθόλου τις εταιρείες ν' ασχολούνται σοβαρά με τα υπόλοιπα είδη καθώς όπως είναι αυτονόητο πρέπει να καλύψουν όσο το δυνατόν περισσότερα target groups. Η αγορά δεν αποτελείται μονάχα από otaku διψασμένα για moe, bishoujo, ecchi, hentai και τα συναφή βλέπετε κι ας αποτελεί το πιο loud κοινό. Επίσης, ακόμα κι αν τα moe αποτελούν εύκολο κέρδος για τις εταιρείες μην ξεχνάμε ότι το πολύ το κύριε ελέησον το βαριέται κι ο παππάς. Πράγμα που σημαίνει ότι τόσο οι δημιουργοί anime όσο και το κοινό θα βαριόταν γρήγορα αν ασχολιόντουσταν μονάχα με moe όλη την ώρα (όσο φανατικό και να είναι το κοινό αυτό με moe) κι η αγορά θα συρρικνωνόταν εδώ και χρόνια. Για να το εμπεδώσετε καλύτερα δείτε το αντίστοιχα με τα videogames: Είναι σαν να λέει κάνεις ότι τα casual games σκοτώνουν την βιομηχανία των videogames επειδή πουλάνε τρελά κι αποτελούν εύκολο χρήμα αλλά αυτό δεν σταμάτησε ποτέ τις εταιρείες ν' ασχολούνται με core και hardcore games. Ειδάλλως η βιομηχανία videogames θα πάτωνε εδώ και χρόνια εξαιτίας του Wii και του DS, ο κόσμος δεν θ' αγόραζε PS3 και Xbox360 και δεν θ' ακούγαμε ανακοινώσεις για νέες κονσόλες από την Sony και την Microsoft αντίστοιχα.

Δεν είναι τυχαίο ότι την ατάκα "τα moe σκοτώνουν την anime βιομηχανία" προέρχεται κυρίως από άτομα που μισούν το όλο είδος επειδή προσωπικά όχι μόνο δεν το βρίσκουν ελκυστικό αλλά το βρίσκουν και παντελώς ανούσιο και δίχως υψηλά στάνταρντς ποιότητας. Η αλήθεια όμως βρίσκεται κάπου στην μέση: ενώ ομολουμένως υπάρχουν αρκετά moe anime που είναι παντελώς ηλίθια, κοινότυπα και προχειροφτιαγμένα υπάρχουν κι αρκετά άλλα που είναι αρκετά έξυπνα, καλοφτιαγμένα και το κυριότερο βγάζουν άφθονο γέλιο και σου μένουν αξέχαστα για πάντα. Και για να είμαστε πιο δίκαιοι μην ξεχνάμε ότι κορεσμός υπάρχουν σε όλα τα είδη anime: τα shonen action, τα sci-fi, τα seinen drama, τα mecha...Όποιος ισχυριστεί τ' αντίθετο είναι τεράστιος ψεύτης, ειδικά στην κατηγορία των shonen action που για μένα λίγα είναι αυτά που έχουν κάνει την μεγάλη διαφορά κι όχι απλά να κάνουν τεράστια επιτυχία. Αλλά περί ορέξεως κολοκυθόπιτα μιας και προσωπικά είμαι πολύ δύσκολος και περίεργος με τα shonen anime και ακόμα και καλοφτιαγμένες, επιτυχημένες shonen σειρές με αφήνουν παγερά αδιάφορο. Κι εκεί είναι που θέλω να καταλήξω: επειδή σε κάποια άτομα δεν άρεσουν τα moe δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και απαίσια όλα τους.

Στην αρχή του thread αναφέρθηκα για άτομα που έχουν σχεδόν παρατήσει το χόμπυ των anime αλλά παρόλα αυτά ισχυρίζονται με μεγάλη αυτοπεποίθεση ότι 7 στις 10 σειρές είναι moe/ecchi/hentai κι ότι όλα τα καλά anime (κωμωδίες, δράσης, φαντασίας, επιστημονικής φαντασίας κ.ο.κ.) βγήκαν τις παλιές εποχές που ασχολιόντουσταν φανατικά. Πράγμα τ' οποίο αποδεικνύει περίτρανα ότι φοράνε παρωπίδες λόγω νοσταλγίας (πράγμα διόλου ασυνήθιστο) και δεν κάθονται να ψαχτούν με νέες παραγωγές που αρκετές απ' αυτές είναι λιγότερο δημοφιλές αλλά είναι κορυφαίας ποιότητας και το κυριότερο δεν είναι moe. Aλλά αντί να ψαχτούν αρκούνται στο να βγάζουν συμπεράσματα για όλη την τωρινή βιομηχανία με βάση μερικές σειρές που συζυτιούνται παντού και συνεχώς κι ανήκουν κυρίως στις κατηγορίες των shonen action και των moe. Eπιπλέον, παρόλο που έχουν νοσταλγία για τις παλιές εποχές anime ακόμα κι εκεί μένουν απλά με τις αναμνήσεις των σειρών που έχουν δει αντί να κάτσουν να ψάξουν και για άλλες σειρές της εποχής που δεν είναι τόσο γνωστές (κυρίως όσες δεν βγήκαν εκτός Ιαπωνίας) αλλά παρόλα αυτά είναι κορυφαίας ποιότητας και ιδιαίτερα αξιομνημόνευτες. Με δύο λόγια; Aντί να καταντούν γραφικοί με το να γκρινιάζουν διαρκώς για τις σημερινές, επιτυχημένες σειρές που δεν γουστάρουν καθόλου και που τις βρίσκουν υπερτιμημένες ας ψαχτούν παραπέρα για να βρουν σειρές που θα ικανοποιήσουν τα γούστα τους.

Aυτές είναι οι απόψεις μου για το θέμα. Ελπίζω να μην σας κούρασα με την έκταση του κειμένου. Μπορείτε επίσης να ρίξετε μια ματιά στο άρθρο αυτό τ' οποίο αποτέλεσε μια βάση για το thread μου:
http://www.animenation.net/blog/2009/12/11/ask-john-why-do-americans-think-moe-is-killing-anime/
Kαι φυσικά τι πιο καλύτερος τρόπος για να κλείσω το post αυτό με την κλασσική αυτή εικόνα:
http://kevo.dasaku.net/wp-content/uploads/2010/10/moemio.jpg
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Itachi_kun1990
Δημοσιεύθηκε: Τρι Φεβ 19, 2013 2:45 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.LoRD :: :: ANiME.LoRD ::

Συμμετέχει από: 17 Δεκ 07 Δημοσιεύσεις: 3134 Τόπος: Θεσσαλονίκη Τώρα Βλέπω: Naruto,One piece,toriko,hunterXhunter,buddy complex,space dandy και πολλά ακόμα
Έχεις ένα Point παρ' όλα αυτά δε θα συμφωνήσω με την άποψη καθώς και τα mainstream έγιναν έτσι γιατί τα αναγνωρίζει ο κόσμος και με την αξία τους έμειναν και μένουν στην θέση τους. Παρ' όλα αυτά παρωπίδες θα υπάρχουν πάντα, εις τον αιώνα των αιώνων αμήν διότι οι άνθρωποι είναι από την φύση τους εγωιστικά πλάσματα που απλά θέλουν να νικάν πάντα, ακόμα και με τις απόψεις τους. Συμφωνώ εν μέρη με την άποψη σου παρ' όλα αυτά να διορθώσω πως η μόδα των anime καταστρέφει την βιομηχανία των anime. Πολλές φορές αυτό γίνεται χάρις κάτι mainstream όπως το bleach, ή το death note και πάρα πολλά anime ακόμα. Επίσης και η πολύ ποικιλία οδηγεί στα mainstream, καθώς άμα από τα 20 anime της season τα 15 είναι ολόιδια με μοναδική διαφορά το χρώμα μαλλιών στην/στον χαρακτήρα και στο ποσό fanservice έχει, τι θα κάνεις?! θα δεις κάτι το οποίο το αξίζει πραγματικά. Επίσης τα mainstream έχουν τρελή ποικιλία με πολλά από αυτά να έχουν πάρει την κάτω βόλτα και να καταντάν μονότονα οπότε εκείνα καταντάν απλά μόδα με συνέπεια να τα ακολουθεί ο δήθεν κόσμος και τα άτομα που κάνουν τους expert και μόλις τους ρωτήσεις για nausicaa, blade of the immortal, jin roh, hajime no ippo και πολλά άλλα σε κοιτάνε με το βλέμμα της αγελάδας και λένε "βαρετόοοοοοο".
Για να μην τα πολυλογώ αυτά που αξίζουν βοηθάν την βιομηχανία τα υπόλοιπα απλά αναλώνονται σε άτομα που καταστρέφουν την βιομηχανία με κλειστές απόψεις.

_________________
oruka karu ota tatoyito, koro noreo koros taka. urame, nikume, soste mini kouiki oni mai. nigete, nigete sein shiomi tsokumai. soste itsu kara, oreta nazi omote oreno mai koi
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα Yahoo Messenger MSN Messenger
Killer-bee-senpai
Δημοσιεύθηκε: Τρι Φεβ 19, 2013 8:08 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.oBSeSSeD :: :: ANiME.oBSeSSeD ::

Συμμετέχει από: 02 Ιαν 12 Δημοσιεύσεις: 423 Τόπος: Hellas Τώρα Βλέπω: One piece, Naruto Shippuuden, HxH(2011), Gintama k.a.
kat'arxhn na ksekatharisw oti o kathenas exei dika tou gousta den eimaste oloi to idio ara sigoura tha uparxoun polloi pou misoun ta moe, gia mena ta moe katantan monotona se polles periptwseis, ena paradigma, poios apo emas den exei sunanthsei ton ultimate ntropalo tupo h ntropalh kopela? auton ton uperbolika lonely xarakthra anime ton exw sunanthsei se tosa moe pou kserw peripou ti tha pei prin anoiksei to stwma tou (oloi kseroun) o xarakthras autos uparxei kai se alla eidous anime alla sta moe einai ligo pio.... pio. auto einai ena paradeigma, parola auta uparxoun aksioshmeiota moe kai den einai liga, den einai tuxaio oti to clannad exei kathilwsei kosmo kai kosmaki mazi kai emena
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Kite
Δημοσιεύθηκε: Τρι Φεβ 19, 2013 8:28 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.LoRD :: :: ANiME.LoRD ::

Συμμετέχει από: 13 Οκτ 04 Δημοσιεύσεις: 2625 Τόπος: Θεσσαλονικη Τώρα Βλέπω: Echhi anime
Εχω την εντιποση οτι αυτο το topic απευτινετε σε μενα...

Δεν διαφονω με το δικεομα το Otaku να περνουν το moe/school girl/magical girld anime τους καθε μηνα, και μια περιοδω τα εβλεπα κι εγω αυτα. Αυτο που με ενοχλει ειναι οτι αυτα αποτελουν πλεων το 80% των νεων σειρων anime που βγενουν, και ξεπερνουν τα ορια της απλης μοδας.

Δεν διαφονω οτι βγενουν και κανα δυο πιο σοβαρα anime καθε μηνα, μα πλεων ειναι ελαχιστα. Μπορει το μεγαλιτερο ποσοστο των otaku που βλεπουν anime στην Ιαπονια να θελουν τετια πραγματα, μα αν επικεντρονεσαι στο να συντιρεις το ιδιοτροπο παλιο αιμα δεν περνεις κενουριο. Αν θελισω να πισω καπιον που δεν βλεπει anime (π.χ. εναν που βλεπει ταινιες ή ενα κοριτσι) να τα παρει στα σοβαρα, το τελευτεο πραγμα που θα κανω ειναι να καταφυγω στις τορινες σειρες.

Δεν λεω, ωρεα τα schoolgirls, μα πλεων δεν βλεπουμε να βγενει και τπτ αλλο, και τα σεναρια εχουν κουραστει. Ασε που πλεων δυσφιμιζει τον τομεα... Καλο ειναι να βγενουν μερικα anime για τα περιεργα γουστα των πιο hardcore απο μας, μα ας σκεφτουμε τι γνωμη σχιματιζει καπιος που δεν βλεπει anime οτα ΟΛΑ ειναι ετσι...

_________________

Person1: "Εγώ είμαι Otaku."
Person2: "Κι εγώ είμαι ο Τάκης..."
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
izo
Δημοσιεύθηκε: Τετ Φεβ 20, 2013 10:49 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.eNGiNe :: :: ANiME.eNGiNe ::

Συμμετέχει από: 14 Οκτ 07 Δημοσιεύσεις: 900 Τόπος: Αμφισα
Ειναι σαν εκεινους που λένε: οι ταινιες με υπερηρωωες σκοτώνουν το σινεμα.
Ωστοσο οι εκδικητες, ο σκοτεινος ιπποτης και το τελευταιο Xmen ήταν αξιολογες ταινιες τετοιου ειδους γιατι ειχε γινει καλη δουλεια και υπηρχε το κατι διαφορετικο στην απόδοση τους

Η ελλειψη ευρυματικότητας, καλης δουλειας και οι ετοιμες συνταγες για γρηγορο και ασφαλες κερδος ειναι που "σκοτώνουν" και διωχνουν μακρυα το κοινο.

_________________


Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
kabez
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Φεβ 21, 2013 2:37 am
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.LoRD :: :: ANiME.LoRD ::

Συμμετέχει από: 12 Νοέ 04 Δημοσιεύσεις: 3238 Τόπος: borderguard
Kite έγραψε:
Αν θελισω να πισω καπιον που δεν βλεπει anime (π.χ. εναν που βλεπει ταινιες ή ενα κοριτσι) να τα παρει στα σοβαρα, το τελευτεο πραγμα που θα κανω ειναι να καταφυγω στις τορινες σειρες.


Aυτό ακριβώς!!

Ο λόγος που ο κοσμος εχει απομακρυνθει απο την ανιμε κοινοτητα, δεν ειναι οτι ντε και καλα φορανε παροπιδες και δεν μπορουν να διακρινουν την ποιοτητα απο τα σκουπιδια, αλλα.. οτι πρεπει να ψαξουν ΠΟΟΟΟΟΛΥΥΥΥΥΥΥΥ για να βρουνε ποιοτητα τελευταια, σχεδον σε ολους τους τομεις!
Μαλλον για να ειμαι δικαιος, θα μιλησω μονο για τους δικους μου τομεις:

Ποτε βγηκε ενα αξιολογο sci/fi της προκοπης τελευταια? Ενα mecha? Μια εθιστικη περιπετεια/drama?
Κατι που να το δεις και να πεις "ουαο! αυτο μαλιστα!!" και οχι "yay! panties!!" ??

_________________
"Whoever fights monsters should see to it that in the process he does not become a monster.
And when you stare into the abyss the abyss stares back at you"

Friedrich Nietzsche

http://www.animeplanet.gr/425_blue_submarine_no6.html

.



-
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Kite
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Φεβ 21, 2013 11:17 am
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.LoRD :: :: ANiME.LoRD ::

Συμμετέχει από: 13 Οκτ 04 Δημοσιεύσεις: 2625 Τόπος: Θεσσαλονικη Τώρα Βλέπω: Echhi anime
kabez έγραψε:
Kite έγραψε:
Αν θελισω να πισω καπιον που δεν βλεπει anime (π.χ. εναν που βλεπει ταινιες ή ενα κοριτσι) να τα παρει στα σοβαρα, το τελευτεο πραγμα που θα κανω ειναι να καταφυγω στις τορινες σειρες.


Aυτό ακριβώς!!

Ο λόγος που ο κοσμος εχει απομακρυνθει απο την ανιμε κοινοτητα, δεν ειναι οτι ντε και καλα φορανε παροπιδες και δεν μπορουν να διακρινουν την ποιοτητα απο τα σκουπιδια, αλλα.. οτι πρεπει να ψαξουν ΠΟΟΟΟΟΛΥΥΥΥΥΥΥΥ για να βρουνε ποιοτητα τελευταια, σχεδον σε ολους τους τομεις!
Μαλλον για να ειμαι δικαιος, θα μιλησω μονο για τους δικους μου τομεις:

Ποτε βγηκε ενα αξιολογο sci/fi της προκοπης τελευταια? Ενα mecha? Μια εθιστικη περιπετεια/drama?
Κατι που να το δεις και να πεις "ουαο! αυτο μαλιστα!!" και οχι "yay! panties!!" ??
Τελευτεα καλα πιοτικα anime που ηδα ηταν το Katanagatari και το Bacano. Και τα 2 ειναι παρμενα απο βιβλια και οχι απο manga αν αυτο σημενει κατι. Και τα 2 μετραβιξαν με το ευχαριστο σεναριο, φανταστικο animation, και ενδιαφερων story. Περα απο αυτα δεν καταφερα να βρω τπτ ενδιαφερων τα τελευτεα χρωνια.
Στης ταινιες μπορεις να βρεις περισοτερη πιοτιτα. Δες οποσδηποτε τις ταινιες του Mamoru Hosoda (αν δεν τις εχεις δει ιδη) που κατα την γνωμη μου ειναι ο νεος Miyazaki.

Κατι θα μπορουσε να γινει με την ταινια Berserk, μα την βρικα μεγαλη πατατα, και το μονο που την κανει ανεκτη ειναι το καλο source material (οπως εγινε μετην πρωτη σειρα hellsing). Αυτο αξιζει ενα topic απο μονο του!

_________________

Person1: "Εγώ είμαι Otaku."
Person2: "Κι εγώ είμαι ο Τάκης..."
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
sinkazama82
Δημοσιεύθηκε: Τετ Φεβ 27, 2013 11:29 am
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
::Moderator:: ::Moderator::

Συμμετέχει από: 26 Απρ 04 Δημοσιεύσεις: 290 Τόπος: salonica
Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Kite. Νομίζω πως έχει επέλθει ένας γενικότερος κορεσμός στη βιομηχανία, κυρίως μετά την ουσιαστική κατάρρευση της αμερικανικής αγοράς και πως πλέον πρέπει να ψάξεις πολύ για να βρεις ενδιαφέροντες τίτλους. Φαντάζομαι όμως πως κάποια στιγμή θα επανέλθει το πράγμα
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος ICQ Αριθμός
Vetus
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Φεβ 28, 2013 4:32 am
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
::Moderator::
::Black Winged Angel::
::Moderator::<br>::Black Winged Angel::

Συμμετέχει από: 04 Μάϊ 04 Δημοσιεύσεις: 5127
Kite έγραψε:
Αν θελισω να πισω καπιον που δεν βλεπει anime (π.χ. εναν που βλεπει ταινιες ή ενα κοριτσι) να τα παρει στα σοβαρα, το τελευτεο πραγμα που θα κανω ειναι να καταφυγω στις τορινες σειρες.

Γιατί; Σε χαλάνε anime όπως η TV σειρά του Jojo's Bizarre Adventure;

kabez έγραψε:
Ο λόγος που ο κοσμος εχει απομακρυνθει απο την ανιμε κοινοτητα, δεν ειναι οτι ντε και καλα φορανε παροπιδες και δεν μπορουν να διακρινουν την ποιοτητα απο τα σκουπιδια, αλλα.. οτι πρεπει να ψαξουν ΠΟΟΟΟΟΛΥΥΥΥΥΥΥΥ για να βρουνε ποιοτητα τελευταια, σχεδον σε ολους τους τομεις!

Μάλλον κατάλαβες κάποια πράγματα λάθος, οπότε πρέπει να ξαναδιαβάσεις καλύτερα το αρχικό μου post.

Kαι ναι, θα το ξαναπώ: ό,τι σαβούρα υπάρχει τώρα, η ίδια σαβούρα υπήρχε και παλιά. Διότι και στα παλιά anime να ψάξεις λίγα είναι αυτά που πραγματικά αξίζουν τον κόπο. Και πολλά άλλα anime που παλιά θεωρούσαμε αριστουργήματα, άμα ξανακαθόμασταν να τα βλέπαμε τώρα θα διαπιστώναμε τι μπούρδες ήταν στην ουσία.

Για περισσότερες απόψεις μου επί του θέματος:
http://www.anime.gr/forum/index.php?/topic/630-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CF%84%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%AE-%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B7-%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%8D%CE%B3%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CF%89%CE%BD-anime/page__st__120
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα

Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:  

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  



Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης