Το ξέρατε ότι nakama σημαίνει φίλος, σύντροφος;


Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας

Σελίδα 1 από 1
 AnimePlanet Forums Αρχική σελίδα    TV & Anime    candy - candy λίγα λόγια για την σειρά και την ταινία
m@g1
Δημοσιεύθηκε: Σαβ Μάϊ 10, 2008 4:06 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.LoRD :: :: ANiME.LoRD ::

Συμμετέχει από: 21 Φεβ 08 Δημοσιεύσεις: 1884 Τόπος: kalamata Τώρα Βλέπω: final fantasy and sadybell
η υπόθεση της σειράς :candy candy


Η σειρά έχει ως κεντρική ηρωίδα της την Γουάιτ Άρντλεϋ ή χαϊδευτικά Κάντυ, μιά όμορφη ξανθιά κοπέλα με φακίδες στη μύτη, που μεγάλωσε σ'ένα ορφανοτροφείο, το σπίτι Πόνυ, κοντά στο Σικάγο των Η.Π.Α. στις αρχές του 20ου αιώνα. Η κοπέλα αυτή ήταν αγοροκόριτσο που σκαρφάλωνε σε δέντρα και έκανε πολλές σκανδαλίες μα όλοι την αγαπούσαν για την καλή της την καρδιά. Βρέθηκε όταν ήταν μωρό σ'ένα καλαθάκι μαζί με τη φίλη της Άννυ στην είσοδο του ορφανοτροφείου από την κυρία Πόνυ και την αδελφή Μαρία μιά κρύα νύχτα του χειμώνα. Στα 6 της αναγκάζεται να αποχωριστεί την Άννυ η οποία υιοθετείται απ'τους Μπράιτον μια πλούσια οικογένεια. Οι δυό τους αρχίζουν να επικοινωνούν μέσω αλληλογραφίας μέχρι τη στιγμή που η μητέρα της Άννυ της το απάγορεύει για να μη μαθευτεί ότι είναι υιοθετημένη. Η Κάντυ μετά απ' αυτήν την είδηση τρέχει κλαίγοντας στο λόφο που βρίσκεται πίσω απ' το σπίτι Πόνυ όπου συναντά ένα αγόρι με σκωτσέζικη ενδυμασία. Το αγόρι της λέει ότι είναι πιό όμορφη όταν γελά και ξαφνικά εξαφανίζεται. Η μόνη απόδειξη ότι δεν ήταν όνειρο είναι ένα μενταγιόν που αφήνει στην Κάντυ. Η Κάντυ θα τον αποκαλεί πρίγκηπα του λόφου και θα τον σκέφτεται για όλη της τη ζωή.

Στα 12 της προσλαμβάνεται για να κάνει παρέα σε μιά πλούσια κοπέλα την Ελίζα Ράγκαν η οποία με τη βοήθεια του αδελφού της Νηλ θα της κάνει τη ζωή κόλαση σκαρώνοντας παγίδες συνεχώς εις βάρος της Κάντυ. Οι πλεκτάνες των δύο αδελφών θα έχουν το αποτέλεσμα η Κάντυ από παρέα της Ελίζα να γίνει υπηρέτρια και να μεταφερθεί απ'το σπίτι των Ράγκαν στο στάβλο. Η Κάντυ συντομα θα γνωρίσει τα ξαδέλφια του Νηλ και της Ελίζα, Άντονυ Μπράουν, Αλιστήαρ (Στήαρ) και Άρτσιμπαλντ (Άρτσι) Κόρνγουελ γόνους της πλούσιας οικογένειας των Άρντλεϋ με τους οποίους θα γίνει φίλη. Τα τρία αγόρια, εκ των οποίων ο Άρτσι και ο Στήαρ είναι αδέλφια, θα ερωτευτούν την Κάντυ. Η Κάντυ θα ερωτευτεί τον Άντονυ, ίσως λόγω της ομοιότητάς του με τον πρίγκηπα του λόφου. Θα γίνει επίσης φίλη με τον Άλμπερτ έναν παράξενο τύπο με γένια που ζει στο δάσος. Μετά από πολλές περιπέτειες θα υιοθετηθεί απ'τον μυστηριώδη αρχηγό της οικογένειας των Άρντλεϋ το μεγάλο θείο Γουίλλιαμ, παρά τις αντιρήσεις της θείας Ελρόυ. Η σχέση της με τον Άντονυ θα διακοπεί απότομα μετά από ένα βίαιο ατύχημα με το άλογο που θα κοστίσει τη ζωή του Άντονυ. Η θεία Ελρόυ, που ποτέ δε συμπάθησε πραγματικά την Κάντυ, την κατηγορεί ως υπεύθυνη του ατυχήματος.

Η Κάντυ μετα το θάνατο του Άντονυ αποφασίζει να εγκαταλείψει το σπίτι των Άρντλεϋ και επιστρέφει στο αγαπημένο της σπίτι Πόνυ με σκοπό να τον ξεχάσει. Όμως τα σχέδια του μεγάλου θείου Γουίλλιαμ, που είναι κηδεμόνας της κι η Κάντυ δεν έχει συναντήσει ποτέ, είναι διαφορετικά γι'αυτήν. Τη στέλνει στο κολλέγιο του αγίου Παύλου στην Αγγλία με σκοπό να γίνει μια σωστή δεσποινίδα. Στο κολλέγιο αυτο που διοικείται από καλόγριες με αυστηρούς κανονισμούς, βρίσκονται ήδη η Έλιζα, ο Νηλ, ο Άρτσι και ο Στήαρ. Στο πλοίο με το οποίο ταξιδεύει άπ'την Αμερική στην Αγγλία η Κάντυ γνωρίζει ένα παράξενο αγόρι που στο μέλλον θα της σημαδέψει τη ζώη. Το αγόρι αυτό είναι ο Τέρριους (Τέρρυ) Γκράντσεστερ γιός ενός άγγλου δούκα. Η Κάντυ αρχικά βλέποντας τον από πίσω στη γέφυρα του πλοίου τον περνά για τον Άντονυ, πλησιάζοντας όμως καταλάβαινει ότι δεν είναι αυτος. Ο Τέρρυ είναι κλαμμένος και δεν έχει αντιληφθεί την Κάντυ, μολίς αισθάνεται το κορίτσι που βρίσκεται από πίσω του αλλάζει ύφος και προσβάλλει την Κάντυ που προσπάθησε να του μιλήσει, θίγοντας τις φακίδες του προσώπου της, κάτι που την εξοργίζει αφάνταστα.

Η Κάντυ φθάνοντας στο κολλέγιο του αγίου Παύλου στο Λονδίνο συνειδητοποιεί την αυστηρότητα του σχολείου, που της μοιάζει με κελί, μια και δεν της επιτρέπεται να συναντά τον Άρτσι και τον Στήαρ, βιώνει τα πικρόχολα σχόλια και τις παγίδες της Ελίζα και του Νηλ και ξανασυναντά τον Τέρρυ, που είναι μαθητης στο ίδιο σχολείο. Στο κολλέγιο η Ελίζα θα πεί σε όλους ότι η Κάντυ είναι υιοθετημένη και τα περισσότερα κορίτσια θα γυρίσουν την πλάτη τους στην Κάντυ. Παρόλα αυτά η Κάντυ θα βρει μια πολύ καλή φίλη στο πρόσωπο της Πατρίτσια (Πάττυ) Ο Μπράιαν. Η Άννυ θα'ρθει επίσης να σπουδάσει στο κολλέγιο αλλά αρχικά θα αποφεύγει την Κάντυ, μέχρι τη στιγμή που θα μαθευτεί το γεγονός ότι είναι υιοθετημένη. Οι δυό τους θα ξαναγίνουν φίλες κι όλα θα'ναι όπως παλιά. Η Κάντυ θα ερωτευτεί τον Τέρρυ κι αυτος την Κάντυ. Και οι δυό θα πρέπει να παλέψουν ενάντια στην Ελίζα που θα ερωτεύτει και αυτή τον Τέρρυ και θα κάνει ό,τι περνάει απ'το χέρι της για να τους χωρίσει. Η μοίρα θα παίξει άσχημα παιχνίδια εις βάρος τους...


Η σειρά βασίζεται στο ομώνυμο κόμικς (μάνγκα) που κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία στα μέσα της δεκαετίας του 70, καθώς και στα τρία μυθιστορήματα της Κυόκο Μιζούκι με κεντρική ηρωίδα την Καντυ. Το κόμικ κυκλοφόρησε και στην Ελλάδα από το 1986 μέχρι το 1990 από τις εκδόσεις "Ταταρη".



Η σειρά προβλήθηκε για πρώτη φορά απ'την ΕΡΤ από το 1984 μέχρι το 1987 γνωρίζοντας πρωτοφανή επιτυχία απο το σύνολο του παιδικού (και όχι μόνο) πληθυσμού της χώρας. Η διάρκεια των επεισοδίων ήταν 25 λεπτά και προβαλλόταν ένα την εβδομάδα. Η ΕΡΤ 3 ανέλαβε μετά την προβολή και το 1989 η ΕΡΤ 1 ξαναπρόβαλε και τα 115 επεισόδια της σειράς σε καθημερινή βάση γνωρίζοντας παρόμοια απήχηση απο τους τηλεθεατές. Η τελευταία φορά που κάποια επεισόδια της Κάντυ προβλήθηκαν απ'την τηλεόραση στην Ελλάδα ήταν στα μέσα της δεκαετίας του 90 απ'τον ΣΚΑΪ νυν Alpha TV. Τα επεισόδια αυτά είχαν καινούργια μεταγλώττιση διαφορετική από εκείνη της ΕΡΤ. Εκείνη την περίοδο προέκυψε και η διαμάχη της Ιγκαράσι με την Μιζούκι για τα δικαιώματα της σειράς, με αποτέλεσμα να τέθεί απαγόρευση της προβολής της σειρας σε οποιοδήποτε κράτος.


Η σειρά είχε βγει επίσης σε βιντεοκασέτες VHS, όπου η κάθε μία περιείχε 3 επεισόδια μεταγλωττισμένα. Ολόκληρη η σειρά (και τα 115 επεισόδια) είχε βγει σε VHS στην Ελλάδα την δεκαετία του 80 κατευθείαν στην δεκαετία του 90.

Μουσικό θέμα Κάντυ :

Τα τραγούδια των τίτλων έναρξης και τέλους είχαν την ίδια μελωδία με τα αντίστοιχα ιαπωνέζικα, με μόνη διαφορά την ενόρχήστρωση (που παρέπεμπε περισσότερο στις ενορχηστρώσεις της δεκαετίας του 80)[εκκρεμεί παραπομπή] και τους στίχους που ήταν προσαρμοσμένοι στα ελληνικά. Η ελληνική εκτέλεση των τραγουδιών τίτλων της Κάντυ έγινε απ'τον Ανδρέα Διαμαντίδη...


Στίχοι τραγουδιού έναρξης

Είναι όλο ομορφιά
Με χρωματά πολλά
Με λουλούδια στα μαλλιά
Και στην καλή της την καρδιά
Έχει μαζί τους φίλους της παρέα
Μέσα στη φύση όλα είν'ωραία
Τι ζεστασιά, μες την καρδιά
Η γλυκιά η Κάντυ
Ειναί στιγμές που η μοναξιά
Μες την καρδιά φωλιάζει
Μα υπαρχεί ελπίδα παντοτέ
Δεν τελειώνει εδώ η ζωή
Δάκρυα, μοναξιά, όχι πιά Κάντυ
Μια ματιά στον ήλιο με γιορτινά
Η Κάντυ Κάντυ.

Στίχοι τραγουδιού τέλους

Βλέπει τ'αστέρια εκεί ψηλά
Λαμπουνέ τα ονειρά της
Την αγάπη παντού σκορπά
Χαρίζει πάντα τη χαρά
Βλέπει τον κόσμο από ψηλά
Η φύση γύρω ανθίζει
Σαν εκείνη χαμογελά
Στης ζωής τη χαρά
Άνοιξε πάλι τα φτερά
Με ελπίδα στην καρδιά
Ζήσε όμορφα στη ζωή σου
Η αγάπη κυβερνά
Κάντυ Κάντυ Κάντυ Καντύ...

Candy Candy Movie



Candy Candy Movie
σεναριογράφος = Kyoko Mizuki, Yumiko Igarashi
Σκηνοθέτης Tetsuo Imazawa
Παραγωγός Chiaki Imada
Παίζουν Minori Matsushima as Candice "Candy" White
Hikaru Midorikawa as Archie
Masaya Onosaka as Stear
Ryo Horikawa as Anthony
Yumi Touma as Annie
Eiko Yamada as Eliza
Ryusei Nakao as Neal
Taeko Nakanishi as Elroy-obaasama
Πρώτη προβολή Country flag 1992
Μουσική Takeo Watanabe
Διάρκεια 26'
Γλώσσα Ιαπωνική

Η ταινία Candy Candy Movie είναι ένα ριμέικ της αυθεντικής τηλεοπτικής σειράς άνιμε και μάνγκα Κάντυ Κάντυ που προβλήθηκε από το 1976 μέχρι το 1979. Προβλήθηκε το 1992 στην Ιαπωνία και παρουσιάζει αρκετές ομοιότητες και διαφορές με την τηλεοπτική σειρά. Οι βασικές διαφορές είναι ότι στην ταινία έχουμε ευτυχισμένο τέλος με την Κάντυ να μένει κοντά στον Άντονυ, η Κάντυ δεν συναντά τον πρίγκιπα του λόφου ενώ η Άννυ παρεβρίσκεται στον χορό όπου τα ξαναβρίσκει με την Κάντυ.

Περιγραφή:

Η Κάντυ Γουάιτ είναι ένα νεαρό κορίτσι που βρέθηκε όταν ήταν μόλις ένα βρέφος στην πόρτα του ορφανοτροφείου, το σπίτι του Μικρού Αλόγου. Η Αδερφή Μαρία και η Κυρία Πόνυ της έδωσαν το όνομα της από μία κούκλα που είχε στο καλάθι της με το όνομα "Κάντυ" γραμμένο πάνω και το επώνυμο της από το χιόνι που την έσωσαν. Όταν η Κάντυ μεγαλώνει αρχίζει να αναρωτιέται γιατί δεν την υιοθετούν όπως έγινε με τους φίλους της. Έρχεται η Αδερφή Μαρία και της λέει πως έχουν έρθει να την "υιοθετήσουν" όμως η Κάντυ πιστεύει πως θα αποκτήσει επιτέλους μαμά και μπαμπά. Απογοητεύεται όταν η Κυρία Πόνυ της λέει πως έχουν έρθει από την πλούσια οικογένοια Ράγκαν γιατί ζητούν μία κοπέλα να συνοδεύει την νεαρή δεσποινίδα της οικογένοιας τους. Η Κάντυ αρχικά διστάζει αλλά τελικά δέχεται μιας και δεν μπορεί να μείνει για πάντα στο σπίτι του Μικρού Αλόγου. Φτάνοντας στο μέγαρο τους τα δύο παιδιά της οικογένοιας , η Ελίζα και ο Νηλ, την καταβρέχουν και εκείνη νιώθει άβολα. Παρόλα αυτά η τραγωδία αρχίζει να την χτυπάει αφού ο Νηλ και η Ελίζα της κάνουν την ζωή κόλαση με τα παιχνίδια που της παίζουν. Μια μέρα όμως η Κάντυ συναντά "το πνεύμα των λουλουδιών" ενώ κλαίει. Στο πρόσωπο του είναι ένα όμορφο νεαρό αγόρι που της λέει να μην κλαίει γιατί είναι πιο όμορφη όταν χαμογελάει. Η Κάντυ παίρνοντας κουράγιο και βάζοντας στην καρδιά της αυτό το αγόρι επιστρέφει στο μέγαρο. Η Ελίζα της λέει πως θα πάνε σε ένα χορό που γίνεται στο σπίτι της οικογένοιας Άρντλεϋ και της ζητάει την γνώμη της για το φόρεμα που θα φορέσει.

Έρχεται η μέρα που πηγαίνουν στον χορό και η Κάντυ συνοδεύει την Ελίζα φορώντας ένα απλό καθημερινό φόρεμα. Στην πόρτα του μεγάρου συναντάει το αγόρι που συνάντησε που είναι στην πραγματικότητα ο Άντονυ Μπράουν, γόνος της πλούσιας οικογένοιας των Άρντλεϋ.

Ανακτήθηκε από "http://el.wikipedia.org/wiki/Candy_Candy_Movie"

πηγή:wikipedia


http://upload.wikimedia.org/wikipedia/el/thumb/0/04/Ccova.jpg/200px-Ccova.jpg

βρήκα και ένα clipaki απο candy-candy στο youtube

http://www.youtube.com/watch?v=rePRsDtP8R0


Έχει επεξεργασθεί από τον/την m@g1 στις Κυρ Μάϊ 11, 2008 9:02 am, 2 φορές συνολικά

_________________

---------------------------------------
linkin park ..
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
GT4md
Δημοσιεύθηκε: Σαβ Μάϊ 10, 2008 9:24 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.LoRD :: :: ANiME.LoRD ::

Συμμετέχει από: 18 Ιούλ 07 Δημοσιεύσεις: 2525 Τώρα Βλέπω: OnePiece, Urusei Yatsura, Bleach, Dream Eater Merry
Πολυ καλο αρθρο μπραβο

Αλλα βαρεθηκα να το διαβασω ολο.

_________________

I'm Everything and Nothing. The Reality Refuse my Existence. I am a DRAGON
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Geutella
Δημοσιεύθηκε: Δευ Ιαν 05, 2009 10:01 am
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: oBSeRVeR :: :: oBSeRVeR ::

Συμμετέχει από: 05 Ιαν 09 Δημοσιεύσεις: 58 Τόπος: Πάτρα
Μπράβο για την περιγραφή που μας δίνεις για την Candy Candy, είναι το anime που με σημάδεψε, το πρώτο μου anime.... Πρόκειται για μια ρεαλιστική ιστορία με πολύ πόνο, πολύ αδικία, πολλούς θανάτους... είναι ένα πολύ σκληρό anime που συγχρόνως καταφέρνει να περνάει πολλά όμορφα μηνύματα... τόσες δυσκολίες, τόσες αντιξοότητες, τόσα χτυπήματα της μοίρας και όμως η Candy σηκώνεται και στέκεται γερά στα πόδια της και αντιμετωπίζει την ζωή με αισιοδοξία, αυτό το anime είναι απολύτως κοινωνικό και διδακτικό... η Candy για μένα είναι σχολείο. Θίγει θέματα όπως ο διαχωρισμός των κοινωνικών τάξεων και οι φραγμοί που τις διέπουν, την δύναμη της φιλίας, χαμένες αγάπες, η σκληρότητα του πόλεμου και του θανάτου... με λίγα λόγια ένα anime που έχει να προσφέρει πολλά... Νιώθω πραγματικά πολύ τυχερή που μου δόθηκε η ευκαιρία έστω και τώρα στα 23 μου να δω ολόκληρο αυτό το anime με την πρώτη ελληνική μεταγλώττιση της ΕΡΤ με τις φωνές της Ματίνας Καρράς, του Αργύρη Παυλίδη, του Γιάννη Παπαϊωάννου, της Δήμητρας Δημητριάδη και πολλών άλλων σπουδαίων ηθοποιών στον τομέα της μεταγλώττισης... είμαι πραγματικά συγκινημένη γιατί μια μέρα βρέθηκα μπροστά σε ένα θαύμα.... είναι κυριολεκτικά θαύμα που βρέθηκαν μεταγλωττισμένα στα ελληνικά και τα 115 επεισόδια της Candy Candy μετά από σχεδόν 30 ολόκληρα χρόνια.... Όλα τα χρωστάμε στην ομάδα The Candy In Greek Project, σε αυτά τα κορίτσια που φέρανε την γη πάνω κάτω, που έφτασαν ακόμα και στο σημείο να απειλήσουν την ΕΡΤ για να τους δώσουν τα επεισόδια... παρόλες τις δυσκολίες κατάφεραν το ακατόρθωτο... Ένα μεγάααααλο μπράβο σε αυτήν την ομάδα και στην AnimeClipse όπου "έπιασε" τα επεισόδια αυτά και έκανε τα "μαγικά" της και έφτιαξε σε σημαντικό βαθμό την ποιότητα... ας μην ξεχνάμε ότι τα επεισόδια αυτά βρέθηκαν από παμπάλαιες κασέτες βίντεο... Ένα μεγάλο μπράβο λοιπόν και ένα ακόμα μεγαλύτερο ευχαριστώ.

_________________

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα

Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:  

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  



Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης