Το ξέρατε ότι italia σημαίνει ιταλία;


Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας

Σελίδα 1 από 1
 AnimePlanet Forums Αρχική σελίδα    Manga Συζητήσεις    Kodomo no Jikan (manga)
Vetus
Δημοσιεύθηκε: Δευ Σεπ 08, 2008 11:55 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
::Moderator::
::Black Winged Angel::
::Moderator::<br>::Black Winged Angel::

Συμμετέχει από: 04 Μάϊ 04 Δημοσιεύσεις: 5127
Ένα από τα πιο ανδιαφλεγόμενα και κατα την γνώμη μου παρεξηγημένα anime/manga της χρονιάς που μας πέρασε αποτελεί το εξαίρετο Kodomo no Jikan (για λόγους συντομίας θα το γράφω από εκεί και πέρα KnJ). Στο thread αυτό θα συζυτήσουμε για το manga (για το anime διαβάστε το thread αυτό) τ' οποίο αποδοκιμάστηκε αρκετά από την αμερικάνικη manga αγορά προκαλόντας διχόνοια στην anime/manga κοινότητα προτού καν προλάβει να φτάσει στα ράφια των μαγαζιών και του οποίου η κυκλοφορία του τελικά ακυρώθηκε.


Για όσους δεν ξέρουν τι εστι KnJ (ή αλλιώς Nymphet όπως είχε μετονομαστεί από την Seven Seas Entertainment κατόπιν συμβουλής της δημιουργού του manga Watushiya Kaoru) ιδού η υπόθεση της σειράς όπως την έχω γράψει στην σχετική καταχώρηση στο AnimePlanet.gr:

Ο Daisuke Aoki είναι ένας δάσκαλος 23 χρονών σ' ένα δημοτικό σχολείο. Η Rin Kokonoe, ένα σκανδαλιάρικο κορίτσι και συνάμα μια από τις μαθήτριές του, είναι τρελά ερωτευμένη μαζί του και κάνει τα πάντα για να τον κατακτήσει ακόμα κι αν καταλήξει ν' απολυθεί ο δάσκαλός της σε περίπτωση που φανεί ότι έχουν μια αρκετά στενή επαφή. Φτάνει, δε, σε ακραία επίπεδα όπως για παράδειγμα να δηλώνει σ' όλους ότι είναι η κοπέλα του. Φυσικά, ο Daisuke προσπαθεί μάταια να την συνετίσει κι αντί αυτού καταλήγει θύμα διαφόρων παρεξηγήσεων.


To KnJ ανήκει στην κατηγορία lolicon/romance/comedy/drama/ecchi/slice of life που αντι του ρηχού σεναρίου που 'χουν συνήθως προσφέρονται ως οφθαλμόλουτρο για χιλιάδες lolicon otaku (π.χ. Moetan) καταπιάνεται με θέματα ταμπού όπως την κακοποίηση παιδιών από μέλη της οικογενείας και προσπαθεί να περάσει διάφορα κοινωνικά μηνύματα όπως ο καταλυτικός ρόλος του δασκάλου στην ψυχολογική ενθάρρυνση των μαθητών.

Φυσικά, για να αναγνωρίσεις την αξίας ενός manga θα πρέπει πρώτα να κάτσεις να το διαβάσεις. Δυστυχώς στην περίπτωση του KnJ αρκετοί βιάστηκαν να το σχολιάσουν ως κάτι το τελείως αποκρουστικό και περιττά προκλητικού χωρίς καν να έχουν διαβάσει ούτε μια σελίδα. Αρκετοί άλλοι αρκέστηκαν με μια γρήγορη ματιά για να λένε ότι έχουν άποψη κι όταν το μάτι τους έπεφτε σε κάποιο καρέ με αρκετά χυδαίο υπονοούμενο (όπως αυτό εδώ) πίστεψαν ότι η σειρά έχει να προσφέρει μονάχα fanservice και τίποτα άλλο και γι' αυτό δεν έχει λόγο ύπαρξης. Και στις δυο περιπτώσεις ενοχλήθηκαν κυρίως από την σχέση μαθήτριας δημοτικού και δασκάλου και των προχωρημένω σεξουαλικών αντιλήξεων της μαθήτριας αυτής. Μπορεί η Rin (η μαθήτρια) να βλέπει τον Daisuke (τον δάσκαλο) με ερωτικό μάτι (γι' αυτό και του κάνει διάφορα τσαλίμια όπως για παράδειγμα να του στέλνει φωτογραφία της με τα εσώρουχα της) αλλά φυσικά ο καθηγητής της (ο οποίος ασκεί ευσυνείδητα το επάγγελμά του) το βλέπει το πράγμα πιο πλατωνικά. Για την ακρίβεια, την βλέπει πιο πολύ ως μικρή του κόρη η οποία έχει ανάγκη από στοργή (το γιατί θα το δείτε μόνοι σας στην σειρά).


Εν ολίγης, είναι μια σειρά που αξίζει να την δείτε, αρκεί να είστε αρκετά ανοιχτόμυαλοι για να αποδεχτείτε να δείτε ένα τέτοιου είδος anime και να λάβετε υπόψην σας ότι η σειρά δεν αποτελεί το απωθημένο ενός στερημένου otaku (oύτως ιάλλως η mangaka είναι γυναίκα).


Στην συνέχεια θα πω κι άλλα πράγματα για το KnJ (αναλόγως και την συμμετοχή άλλων μελών στο thread αυτό) αλλά για την ώρα μπορείτε να ρίξετε μια ματία στα εξής links για το παρασκήνιο της ακύρωσης του manga στις ΗΠΑ (ετοιμαστείτε για μπόλικο δίαβασμα):

http://en.wikipedia.org/wiki/Kodomo_no_Jikan#Controversy
http://www.gomanga.com/forum/viewtopic.php?p=408249
http://www.gomanga.com/blog/01.php
http://www.animenewsnetwork.com/industry-comments/2007-05-29/jason-deangelis-nymphet
http://www.animenewsnetwork.com/news/2007-06-07/nymphet-creator-u.s-publisher-blog-on-cancellation
http://www.icaruscomics.com/wp_web/?p=680
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
GT4md
Δημοσιεύθηκε: Τρι Σεπ 09, 2008 12:15 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.LoRD :: :: ANiME.LoRD ::

Συμμετέχει από: 18 Ιούλ 07 Δημοσιεύσεις: 2525 Τώρα Βλέπω: OnePiece, Urusei Yatsura, Bleach, Dream Eater Merry
Πολυ ωραια παρουσιαση για ενα απο τα αγαπιμενα μου "normal" manga που διαβαζω. Αν και η πρωτη σεζον του anime περασε τo chapter που διαβασα τελευτεα. Παρολα αυτα εχει περισοτερες σκηνες στο manga.

_________________

I'm Everything and Nothing. The Reality Refuse my Existence. I am a DRAGON
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα

Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:  

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  



Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης