Το ξέρατε ότι yuukou σημαίνει φιλία;


Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας

Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3, 4, 5, 6  Επόμενη
Σελίδα 5 από 6
 AnimePlanet Forums Αρχική σελίδα    Γενικές Συζητήσεις    Υπάρχει Θεός;




Μια πνευματική συζήτηση (οι κάγκουρες απαγορεύονται)

Ναι, υπάρχει και είναι τέλειος.
38%
 38%  [ 19 ]
Ναι, υπάρχει αλλά δεν είναι τέλειος (όχι παντοδύναμος ή παντογνώστης ή πανάγαθος).
2%
 2%  [ 1 ]
Ναι, υπάρχει αλλά δεν έχει καμία σχέση με το πώς μας τον παρουσιάζει η θρησκεία.
12%
 12%  [ 6 ]
Όχι, δεν υπάρχει.
20%
 20%  [ 10 ]
Δεν ξέρω αν υπάρχει.
14%
 14%  [ 7 ]
Δεν είναι δυνατόν να αποδειχθεί ότι υπάρχει.
14%
 14%  [ 7 ]

Σύνολο Ψήφων : 50


Summoner
Δημοσιεύθηκε: Κυρ Ιούλ 13, 2008 9:10 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.LoRD :: :: ANiME.LoRD ::

Συμμετέχει από: 21 Σεπ 03 Δημοσιεύσεις: 2801 Τόπος: the blue planet
Sovaros eimoun xd

_________________
夜露死苦
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Girishajin
Δημοσιεύθηκε: Δευ Ιούλ 14, 2008 2:08 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.CRaZy :: :: ANiME.CRaZy ::

Συμμετέχει από: 04 Νοέ 07 Δημοσιεύσεις: 599 Τόπος: Κάπου δυτικά στο λεκανοπέδιο Αττικής... Τώρα Βλέπω: Μπόλικο JDrama, Cult Ιαπωνικές ταινίες...και διάφορα άνιμε....
Εγώ είμαι κατά των Μονοθεϊστικών θρησκειών, τις οποίες θεωρώ και ως βδελύγματα απέναντι στον ανθρώπινο πολιτισμό. Απο την στιγμή που το Ελληνικό Πνεύμα αντικαταστήθηκε απο την Χριστιανική διδασκαλία, (την προερχόμενη απο τον Ιουδαϊσμό πάντα), άρχισε και η παρακμή του Ελληνικού πολιτισμού. Η δήθεν θρησκεία της αγάπης έχει προκαλέσει φανατισμούς, μίση, διακρίσεις και πάνω απ'όλα...φόβο. Φόβο ως προς τον Θεό τιμωρό, την κόλαση, κλπ, κλπ.... Επιπροσθέτως, η όλη Χριστιανική διδαχή μπάζει απο παντού....

Για παράδειγμα, σύμφωνα με αυτήν, ο Χριστός είναι η αληθινή οδός προς την σωτηρία.... Τι γίνεται όμως με αυτούς που γεννήθηκαν προ Χριστού, ή σε κάποια απομακρυσμένη περιοχή του πλανήτη? Θα χάσουν την οδό προς την σωτηρία λόγω 'έλλειψη ενημέρωσης'??? Rolling Eyes Αντίθετα, η αρχαία Ελληνική Θρησκεία ήταν περισσότερο ανθρωποκεντρική. Οι Θεοί-σύμβολα κάνανε ανθρώπινα λάθη και αμαρτίες και συμβολίζαν την ανθρώπινη φύση και τα ελλατώματά της. Υπήρχε, δε, πολύ μεγαλύτερη ελευθερία πίστης και έκφρασης, χωρίς βέβαια να ξεφεύγουν απο το μέτρο.

Τώρα που η εποχή μας έχει γίνει περισσότερο υλιστική, τώρα που κυριαρχεί ο ναρκισσισμός, ο υλισμός και ο ηδονισμός, λογικό είναι οι άνθρωποι να μην καλλιεργούν το πνεύμα τους και άρα να θεωρούν κάτι που έχουν πάρει απο τους παππούδες τους ως δεδομένο..... Ας μην ξεχνάμε όμως ότι ο Χριστιανισμός είναι μια ξένη θρησκεία.... Οπότε όταν μιλάμε για τον Θεό - Γιαχβέ, δεν πρέπει να αφήνουμε απ'έξω το γεγονός ότι είναι ο Θεός των Ιουδαίων.... Αυτός είναι πράγματι ο κυρίαρχος του κόσμου? Ισχύει η Παλαιά Διαθήκη? Οι Εβραίοι είναι ο εκλεκτός λαός του Θεού? Ο Χριστός είναι πράγματι Υιός Του? Πολύ αμφιβάλλω για όλα αυτά.... Το μόνο θεϊκό που υπάρχει είναι παντού γύρω μας....είναι η ίδια η αρμονία της φύσης, των Ηλιακών συστημάτων, των Γαλαξιών, και του Σύμπαντος. Η Θεά φύση θα έπρεπε να θεωρείται η αρχή των όλων, καθώς και όταν πεθάνουμε, γινόμαστε ξανά μέρος της.

_________________


ひぐらしのく頃に...
日本が大好きから...
http://girishakara-nihonmade.blogspot.com/

Ένα Blog για την Ιαπωνική κουλτούρα...^^
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
PortgasDAce
Δημοσιεύθηκε: Δευ Ιούλ 14, 2008 10:36 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.eNGiNe :: :: ANiME.eNGiNe ::

Συμμετέχει από: 21 Απρ 06 Δημοσιεύσεις: 967 Τόπος: Podos Τώρα Βλέπω: One piece(monimo auto)
Polu odws dexodai ton xristianismo san paradwsi kai gi auto fovoude opws les...Den psaxnoun menoun proskolimenoi se kapoies vlakeies pou lene oi ekklisies kai xanoun ton bousoula...Kai autoi pou pote den ma8enoun i den enimeronodai gia ton Xristo klp den pane xamenoi...O 8eos ston opoio pisteuw einai dikaios kai an den ma8oun kapoioi gi auton den pane xamenoi...Kai meta ton 8anato exoun eukeria...Toulaxiston etsi pisteuw egw den 8elw na fenomai dogmatikos

_________________


I will make Whitebeard....the King
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
roriconfan
Δημοσιεύθηκε: Τρι Ιούλ 15, 2008 12:49 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: HooKeD :: :: HooKeD ::

Συμμετέχει από: 02 Μάρ 08 Δημοσιεύσεις: 134 Τόπος: Κύμινα Θεσσαλονίκης
Πωπωπω! Εδώ σηκώνει γερό God’s Defense. Τα σχόλια μου βασίζονται σε αυτά που ανάφερε ο/η Girishajin.

Φίλτατε/η Girishajin, ο τρόπος που αντιτίθεσαι στον μονοθεϊσμό, δεν σε κάνει καλύτερο από τους κολλημένους θρήσκους που κατηγορείς. Όσο τραβάνε αυτοί από την μια το θέμα, άλλο τόσο το τραβάς εσύ από την άλλη και ξεπέφτεις στο επίπεδο τους. Αν ρίξεις τον τόνο της φωνής σου στο μέλλον, θα γίνεσαι κι εσύ πιο πιστικός, και τα σχόλια σου πιο ανεκτά.

Διαφωνώ που θεωρείς τον μονοθεϊσμό βδέλυγμα. Συνείσφερε σε τρομακτικό βαθμό στον ανθρώπινο πολιτισμό. Ίσως όχι στην πρόοδο αλλά σίγουρα σε ένα νέο κοσμοείδωλο και τομέα προς μελέτη. Και αν πιστεύεις ότι περισσότερο κακό έκανε παρά καλό, τότε δες τον σαν ένα καλό παράδειγμα προς αποφυγή για το μέλλον. Ουδέν κακό αμιγές καλού, δηλαδή.

Η παρακμή του Ελληνικού πολιτισμού δεν προκλήθηκε από τον Χριστιανισμό. Προκλήθηκε αρχικά από τον υποβιβασμό του Δωδεκάθεου σε θεοποίηση παραφρόνων και ανήθικων αυτοκρατόρων της Ρώμης που πήρανε δια ροπάλου της εξουσία μακριά από την Ελλάδα. Και έπειτα από την ραγδαία επέκταση του Μωαμεθανισμού, που κατάκτησε το αποδυναμωμένο από τις βαρβαρικές επιδρομές και αποκομμένο από την Παπική εκκλησία Βυζάντιο.

Και για δισεκατομμυριοστή φορά θα αναφέρω ότι ανθρώπινα λάθη και πάθη υπάρχουνε ανέκαθεν και ανεξάρτητα της επικρατούσας θρησκείας. Οι άνθρωποι τα προκαλούνε και όχι ο Θεός. Όταν λέγανε «σφάξτε τους άπιστους για να δείξετε την αγάπη σας στον Θεό» δεν αναφέρονταν στην θρησκευτική αγάπη αλλά στα συμφέροντα του ιερατείου. Κάτι που ο ανίδεος λαός δεν καταλάβαινε την διαφορά. Μη κοιτάτε σήμερα που είμαστε ημιμαθείς και τα παίρνουμε χαμπάρι κάτι τέτοια μια στις 10.

Ο Χριστιανισμός ΕΙΝΑΙ η θρησκεία της αγάπης. Απλά την αγάπη και το μίσος τα χωρίζει μια πολύ λεπτή γραμμή και παρεξηγήσεις γίνονται εύκολα όταν μπλέκονται στην μέση θρήσκοι / κολλημένοι / χαιρέκακοι. Και δεν μπάζει καθόλου. Μια χαρά τα λέει απλά όλοι συνεχώς μπερδεύουνε τους συμβολισμούς με τις κυριολεξίες. Όπως περιγράφεις στα παιδιά για το σεξ με ηλίθια παραδείγματα όπως μελισσούλες και λουλουδάκια, όπως περιγράφεις το άτομο με κόκκινες και μπλε μπίλιες στους εφήβους, έτσι είναι και οι θρησκευτικές διδαχές. Επειδή ο λαός είναι ανίκανος να καταλάβει το τι πραγματικά είναι, γίνονται ασαφείς προσομοιώσεις που οδηγούνε σε παρεξηγήσεις.

Αυτό σου το παράδειγμα με τον Χριστό είναι άστοχο. Πολλοί λανθασμένα νομίζουνε ότι μόνο με την βάπτιση έχεις ελπίδα να βρεις την σωτηρία. Αλλά οι διδαχές αναφέρουνε καθαρά ότι ο Θεός θα δέχεται και αλλόθρησκους που τηρούν τις προϋποθέσεις Του και απλά «δεν θα καταλαβαίνουν που βρίσκονται» λόγω άγνοιας.

Όσο για το Δωδεκάθεο, το να είμαι στην μοίρα ενός μέθυσου, σεξομανή και ατελή Θεού, που οποιαδήποτε στιγμή μπορεί στο άσχετο να του καυλώσει η ιδέα να παίξει παιχνίδια μαζί μου και να προκαλεί συμφορές στο ανθρώπινο είδος, χωρίς οι άνθρωποι να μπορούνε να αντισταθούνε στα τερτίπια του, για να περάσει ευχάριστα την αιωνιότητα του, δεν μου αρέσει σαν ιδέα. Να σου θυμίσω τα ευτράπελα με το μαντείο των Δελφών, του οποίου τα χρίσματα (Wink δεν μπορούσανε να αποφευχθούνε αλλά και ήταν τόσο αόριστα που τα ερμήνευες όπως ήθελες;

Ο Χριστιανισμός είναι ξενόφερτος αλλά όχι ξένος. Δεν μας τον επιβάλλανε αλλά τον αποδεχτήκαμε. Ακόμα και οι συνομωσίες του Ιουστινιανού να είναι αληθινές, δεν αλλάζει το γεγονός ότι δεν μας τον χώσανε με το ζόρι κάτω στο λαιμό. Και άσε στην μπάντα τις ρατσιστικές αντιλήψεις «πιστεύουμε σε ξένους Θεούς και όχι σε δικούς μας». Οι Ιουδαίοι δεν αποδέχονται μη-Εβραίους στην θρησκεία τους ενώ οι Χριστιανοί αποδέχονται όποιον το θέλει. Μη μπερδεύεις τον εθνικιστικό χαρακτήρα του Ιουδαϊσμού με τον παγκόσμιο χαρακτήρα του Χριστιανισμού. Ή και του Μωαμεθανισμού, ούτε αυτοί έχουνε τέτοια κολλήματα.

Και ας μη νομίζουμε ότι δεν υπάρχουνε πλέον φανατισμοί στην σημερινή «άθρησκη» κοινωνία του υλισμού και του ηδονισμού, όπως την αποκαλείς. Το ποδόσφαιρο είναι θεοποιημένο και στο όνομα του γίνονται πόσοι βανδαλισμοί και ύπουλες συμφωνίες εκατομμυρίων. Το σεξ είναι θεοποιημένο και οι άνθρωποι που έχουνε αφεθεί στις σαρκικές απολαύσεις τους ούτε που παίρνουνε χαμπάρι πότε κολλάνε AIDS ή κάποια πουτανίτσα τους παίρνει και τα σώβρακα. Το χρήμα είναι θεοποιημένο και στο όνομα του γίνονται γενοκτονίες και ολοκαυτώματα. Δεν άλλαξε τίποτα που «αποβάλλαμε» την θρησκευτικότητα από την καθημερινή ζωή μας. Μάλλον μια μεγάλη απογοήτευση νοιώσανε όλοι αυτοί που νομίζανε ότι έφταιγε ο Θεός για όλα τα κακά, ενώ τελικά αιτία ήταν ο ίδιος ο άνθρωπος.

Είναι πολύ εύκολο να ρίχνουμε το μπαλάκι της ευθύνης στον Θεό. «Ο Θεός φταίει» ή «ο Θεός τα κάνει όλα» είναι συνώνυμα της ευθυνοφοβίας και του στρουθοκαμηλισμού. Για δοκιμάστε να κοιτάξετε τα δικά σας χάλια (και να κοιτάξω κι εγώ τα δικά μου), και όταν είστε τόσο πια βέβαιοι για την τελειότητα σας, τότε στήστε τον Θεό στον τοίχο και αρχίστε να τον πυροβολείτε αλύπητα. Άντε να δούμε τι θα πετύχετε.

Girishajin, από όλο αυτό το κείμενο σου, μόνο οι τελευταίες δυο γραμμές με βρήκανε σύμφωνο. «Από χώμα γίναμε και στο χώμα θα επιστρέψουμε» όπως παραδέχεται και ο Χριστιανισμός. Και δε βρίσκω τίποτα το ενοχλητικό στο να επιστρέψω από εκεί που ήρθα, στον παράδεισο δηλαδή σε Χριστιανικά πρότυπα. Οπότε, κι ο θάνατος έτσι δεν είναι τελεσίδικος αλλά απλά η συνέχιση της ζωής με άλλη μορφή. Που καλύπτει και την επιστημονική πεποίθηση της αφθαρσίας της ύλης και σε κάνει να ακούγεσαι και μορφωμένος.
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Ellorai
Δημοσιεύθηκε: Τρι Ιούλ 15, 2008 1:05 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.oNe :: :: ANiME.oNe ::

Συμμετέχει από: 14 Σεπ 07 Δημοσιεύσεις: 739 Τόπος: Στο Pigeon
roriconfan έγραψε:
Πωπωπω! Εδώ σηκώνει γερό God?s Defense. Τα σχόλια μου βασίζονται σε αυτά που ανάφερε ο/η Girishajin.

Φίλτατε/η Girishajin, ο τρόπος που αντιτίθεσαι στον μονοθεϊσμό, δεν σε κάνει καλύτερο από τους κολλημένους θρήσκους που κατηγορείς. Όσο τραβάνε αυτοί από την μια το θέμα, άλλο τόσο το τραβάς εσύ από την άλλη και ξεπέφτεις στο επίπεδο τους. Αν ρίξεις τον τόνο της φωνής σου στο μέλλον, θα γίνεσαι κι εσύ πιο πιστικός, και τα σχόλια σου πιο ανεκτά.

Διαφωνώ που θεωρείς τον μονοθεϊσμό βδέλυγμα. Συνείσφερε σε τρομακτικό βαθμό στον ανθρώπινο πολιτισμό. Ίσως όχι στην πρόοδο αλλά σίγουρα σε ένα νέο κοσμοείδωλο και τομέα προς μελέτη. Και αν πιστεύεις ότι περισσότερο κακό έκανε παρά καλό, τότε δες τον σαν ένα καλό παράδειγμα προς αποφυγή για το μέλλον. Ουδέν κακό αμιγές καλού, δηλαδή.

Η παρακμή του Ελληνικού πολιτισμού δεν προκλήθηκε από τον Χριστιανισμό. Προκλήθηκε αρχικά από τον υποβιβασμό του Δωδεκάθεου σε θεοποίηση παραφρόνων και ανήθικων αυτοκρατόρων της Ρώμης που πήρανε δια ροπάλου της εξουσία μακριά από την Ελλάδα. Και έπειτα από την ραγδαία επέκταση του Μωαμεθανισμού, που κατάκτησε το αποδυναμωμένο από τις βαρβαρικές επιδρομές και αποκομμένο από την Παπική εκκλησία Βυζάντιο.

Και για δισεκατομμυριοστή φορά θα αναφέρω ότι ανθρώπινα λάθη και πάθη υπάρχουνε ανέκαθεν και ανεξάρτητα της επικρατούσας θρησκείας. Οι άνθρωποι τα προκαλούνε και όχι ο Θεός. Όταν λέγανε «σφάξτε τους άπιστους για να δείξετε την αγάπη σας στον Θεό» δεν αναφέρονταν στην θρησκευτική αγάπη αλλά στα συμφέροντα του ιερατείου. Κάτι που ο ανίδεος λαός δεν καταλάβαινε την διαφορά. Μη κοιτάτε σήμερα που είμαστε ημιμαθείς και τα παίρνουμε χαμπάρι κάτι τέτοια μια στις 10.

Ο Χριστιανισμός ΕΙΝΑΙ η θρησκεία της αγάπης. Απλά την αγάπη και το μίσος τα χωρίζει μια πολύ λεπτή γραμμή και παρεξηγήσεις γίνονται εύκολα όταν μπλέκονται στην μέση θρήσκοι / κολλημένοι / χαιρέκακοι. Και δεν μπάζει καθόλου. Μια χαρά τα λέει απλά όλοι συνεχώς μπερδεύουνε τους συμβολισμούς με τις κυριολεξίες. Όπως περιγράφεις στα παιδιά για το σεξ με ηλίθια παραδείγματα όπως μελισσούλες και λουλουδάκια, όπως περιγράφεις το άτομο με κόκκινες και μπλε μπίλιες στους εφήβους, έτσι είναι και οι θρησκευτικές διδαχές. Επειδή ο λαός είναι ανίκανος να καταλάβει το τι πραγματικά είναι, γίνονται ασαφείς προσομοιώσεις που οδηγούνε σε παρεξηγήσεις.

Αυτό σου το παράδειγμα με τον Χριστό είναι άστοχο. Πολλοί λανθασμένα νομίζουνε ότι μόνο με την βάπτιση έχεις ελπίδα να βρεις την σωτηρία. Αλλά οι διδαχές αναφέρουνε καθαρά ότι ο Θεός θα δέχεται και αλλόθρησκους που τηρούν τις προϋποθέσεις Του και απλά «δεν θα καταλαβαίνουν που βρίσκονται» λόγω άγνοιας.

Όσο για το Δωδεκάθεο, το να είμαι στην μοίρα ενός μέθυσου, σεξομανή και ατελή Θεού, που οποιαδήποτε στιγμή μπορεί στο άσχετο να του καυλώσει η ιδέα να παίξει παιχνίδια μαζί μου και να προκαλεί συμφορές στο ανθρώπινο είδος, χωρίς οι άνθρωποι να μπορούνε να αντισταθούνε στα τερτίπια του, για να περάσει ευχάριστα την αιωνιότητα του, δεν μου αρέσει σαν ιδέα. Να σου θυμίσω τα ευτράπελα με το μαντείο των Δελφών, του οποίου τα χρίσματα (Wink δεν μπορούσανε να αποφευχθούνε αλλά και ήταν τόσο αόριστα που τα ερμήνευες όπως ήθελες;

Ο Χριστιανισμός είναι ξενόφερτος αλλά όχι ξένος. Δεν μας τον επιβάλλανε αλλά τον αποδεχτήκαμε. Ακόμα και οι συνομωσίες του Ιουστινιανού να είναι αληθινές, δεν αλλάζει το γεγονός ότι δεν μας τον χώσανε με το ζόρι κάτω στο λαιμό. Και άσε στην μπάντα τις ρατσιστικές αντιλήψεις «πιστεύουμε σε ξένους Θεούς και όχι σε δικούς μας». Οι Ιουδαίοι δεν αποδέχονται μη-Εβραίους στην θρησκεία τους ενώ οι Χριστιανοί αποδέχονται όποιον το θέλει. Μη μπερδεύεις τον εθνικιστικό χαρακτήρα του Ιουδαϊσμού με τον παγκόσμιο χαρακτήρα του Χριστιανισμού. Ή και του Μωαμεθανισμού, ούτε αυτοί έχουνε τέτοια κολλήματα.

Και ας μη νομίζουμε ότι δεν υπάρχουνε πλέον φανατισμοί στην σημερινή «άθρησκη» κοινωνία του υλισμού και του ηδονισμού, όπως την αποκαλείς. Το ποδόσφαιρο είναι θεοποιημένο και στο όνομα του γίνονται πόσοι βανδαλισμοί και ύπουλες συμφωνίες εκατομμυρίων. Το σεξ είναι θεοποιημένο και οι άνθρωποι που έχουνε αφεθεί στις σαρκικές απολαύσεις τους ούτε που παίρνουνε χαμπάρι πότε κολλάνε AIDS ή κάποια πουτανίτσα τους παίρνει και τα σώβρακα. Το χρήμα είναι θεοποιημένο και στο όνομα του γίνονται γενοκτονίες και ολοκαυτώματα. Δεν άλλαξε τίποτα που «αποβάλλαμε» την θρησκευτικότητα από την καθημερινή ζωή μας. Μάλλον μια μεγάλη απογοήτευση νοιώσανε όλοι αυτοί που νομίζανε ότι έφταιγε ο Θεός για όλα τα κακά, ενώ τελικά αιτία ήταν ο ίδιος ο άνθρωπος.

Είναι πολύ εύκολο να ρίχνουμε το μπαλάκι της ευθύνης στον Θεό. «Ο Θεός φταίει» ή «ο Θεός τα κάνει όλα» είναι συνώνυμα της ευθυνοφοβίας και του στρουθοκαμηλισμού. Για δοκιμάστε να κοιτάξετε τα δικά σας χάλια (και να κοιτάξω κι εγώ τα δικά μου), και όταν είστε τόσο πια βέβαιοι για την τελειότητα σας, τότε στήστε τον Θεό στον τοίχο και αρχίστε να τον πυροβολείτε αλύπητα. Άντε να δούμε τι θα πετύχετε.

Girishajin, από όλο αυτό το κείμενο σου, μόνο οι τελευταίες δυο γραμμές με βρήκανε σύμφωνο. «Από χώμα γίναμε και στο χώμα θα επιστρέψουμε» όπως παραδέχεται και ο Χριστιανισμός. Και δε βρίσκω τίποτα το ενοχλητικό στο να επιστρέψω από εκεί που ήρθα, στον παράδεισο δηλαδή σε Χριστιανικά πρότυπα. Οπότε, κι ο θάνατος έτσι δεν είναι τελεσίδικος αλλά απλά η συνέχιση της ζωής με άλλη μορφή. Που καλύπτει και την επιστημονική πεποίθηση της αφθαρσίας της ύλης και σε κάνει να ακούγεσαι και μορφωμένος.


Άλλο το να φαίνεσαι μορφωμένος και άλλο να είσαι..... Γενικά πιστεύω ότι ισχύει το "Όποιος υπερηφανέυεται για το μέγεθος της...οικογένειάς του....., στη πραγματικότητα την έχει μικρή....".

Όσοι το παίζουν μορφωμένοι και παντογνώστες, στην ουσία δεν είναι απολύτως τίποτα..... Οι πραγματικά μορφωμένοι δεν επιδεικνύονται....

Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι κανείς μας....ΚΑΝΕΙΣ.... δεν έχει ιδέα τι πραγματικά ισχύει..... Έχω ακούσει επιστήμονες της NASA και υψηλόβαθμα μέλη εκκλησίας(Καθολικής και ορθόδοξης) να λένε... "Παιδιά, και να σας αποκαλύψουμε την αλήθεια, δε θα καταλάβετε τίποτα γιατί ΟΛΟΙ σας υπερασπίζεστε με παροπίδες τις πεποιθήσεις σας...". Ε με το φτωχό μου μυαλό, από τα λόγια αυτά εγώ κατάλαβα ότι όσα πιστεύουμε και υπερασπιζόμαστε είναι μπαρούφες μιας και λίγοι ξέρουν τι πραγματικά συμβαίνει.... Και επειδή ποτέ δε θα μάθουμε(εκτός και αν μας το αποκαλύψουν), εγώ θα συμφωνήσω με τον Kaba....μετά από τις καθημερινές απλές χαρές, όλα αυτά περι θρησκείας κτλ κτλ μοιάζουν εντελώς ασήμαντα...
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Summoner
Δημοσιεύθηκε: Τρι Ιούλ 15, 2008 1:36 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.LoRD :: :: ANiME.LoRD ::

Συμμετέχει από: 21 Σεπ 03 Δημοσιεύσεις: 2801 Τόπος: the blue planet
"Billy, you know now, don't you? Stein's teachings were all a deception. That fabricated faith was just a worldly system for compensating those people with fragile souls. But, faith and god aren't things which are given to you from others, right? They are things you have to discover within yourself, and by yourself. Things that cannot be put into words, things that cannot be expressed... Isn't that what god is all about? 'Question not thy god, for thy god doth not respond.' ... "- Jessiah

Gia ena efxaristo dialeima(k to ypoloipo quote) pekste kana xenogears (ade k saga ;p) k borei na gustarete ^^

_________________
夜露死苦
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
roriconfan
Δημοσιεύθηκε: Τρι Ιούλ 15, 2008 9:25 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: HooKeD :: :: HooKeD ::

Συμμετέχει από: 02 Μάρ 08 Δημοσιεύσεις: 134 Τόπος: Κύμινα Θεσσαλονίκης
Ellorai, μας λες ότι η άγνοια δεν είναι απλά ευλογία αλλά είναι και το αυταπόδεικτο που πρέπει ανέλπιστα να αποδεκτούμε;

Summoner, το σχόλιο περι Xenogears που κολλάει; Για το αθεϊστικό της υπόθεσης του; Είναι στα αγαπημένα μου παιχνίδια για την θεματόλογία του, όπως είναι και το Neon Genesis για τον ίδιο λόγο. Αλλά να γουστάρουνε σε σχέση με τον Θεό, τι πράγμα;
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
[Aoshi]
Δημοσιεύθηκε: Τρι Ιούλ 15, 2008 10:55 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
::Moderator::
::Lock Machine::
::Moderator::<br>::Lock Machine::

Συμμετέχει από: 14 Μάϊ 04 Δημοσιεύσεις: 1811 Τόπος: Thessaloniki@Greece.EU
Ειπε για ενα ευχαριστο διαλειμμα, που παει να πει οτι ειναι ενα σχολιο για να ηρεμησουν κατα καποιο τροπο τα πραγματα. Στην ουσια ο Summoner σου εξηγει οτι εχετε φυγει απο το θεμα μιας και δεν συζηταμε τις αλλες θρησκειες και γιατι το σεξ, οι θυσιες και οι τελετες ειναι μερος των θρησκειων αυτων αλλα για το "Αν υπαρχει Θεος?"...

_________________

The answer lies in a place with a view.
Technology Corner
Γενικοι Κανονες
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος AIM διεύθυνση Yahoo Messenger MSN Messenger ICQ Αριθμός
Girishajin
Δημοσιεύθηκε: Τετ Ιούλ 16, 2008 12:56 am
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.CRaZy :: :: ANiME.CRaZy ::

Συμμετέχει από: 04 Νοέ 07 Δημοσιεύσεις: 599 Τόπος: Κάπου δυτικά στο λεκανοπέδιο Αττικής... Τώρα Βλέπω: Μπόλικο JDrama, Cult Ιαπωνικές ταινίες...και διάφορα άνιμε....
Roriconfan, ωραία όλα αυτά που λες, αλλά μήπως ξεχνάς ότι ο Χριστιανισμός αποτελεί την εξέλιξη του Ιουδαϊσμού?? Η μήπως ο Γιαχβέ είναι διαφορετικός Θεός απο τον Θεό των Χριστιανών? Μήπως η Αγιά Γραφή δεν περιλαμβάνει και την Παλαιά Διαθήκη??

Αν ήθελε ο Θεός να "ενημερώσει" τους ανθρώπους για την Θεϊκότητά Του, νομίζεις ότι θα έστελνε τον Υιό Του στο Ρωμαιοκρατούμενο Ισραήλ και στους τσοπάνηδες της εποχής εκείνης? Η αλήθεια για την διάδοση του Χριστιανισμού είναι ότι βόλευε μερικούς καλοφαγάδες της εποχής...γιατί άραγε δεν επικράτησε ο Μιθραϊσμός? (Μια Θρησκεία που κατά παράξενο τρόπο έχει τρομερές ομοιότητες με την Χριστιανική).... Rolling Eyes

Το να πείσεις κάποιον φανατισμένο ότι οι θεωρίες του είναι λανθασμένες, είναι κάτι το πολύ δύσκολο, σχεδόν ακατόρθωτο.....

Παράθεση:
Αυτό σου το παράδειγμα με τον Χριστό είναι άστοχο. Πολλοί λανθασμένα νομίζουνε ότι μόνο με την βάπτιση έχεις ελπίδα να βρεις την σωτηρία. Αλλά οι διδαχές αναφέρουνε καθαρά ότι ο Θεός θα δέχεται και αλλόθρησκους που τηρούν τις προϋποθέσεις Του και απλά «δεν θα καταλαβαίνουν που βρίσκονται» λόγω άγνοιας.


Αυτό ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω... Δηλαδή ο άνθρωπος του Νεάντερνταλ μόλις μπει στον παράδεισο τι θα καταλάβει??? Ή οι νοητικά καθυστερημένοι..... Τι γίνεται με αυτούς?

Εγώ πιστεύω ότι αν κάποιος άνθρωπος έχει καλλιεργήσει το πνεύμα του σωστά, δεν χρειάζεται ούτε Θεό ούτε αγγέλους και πράσινα άλογα. Αποκτάει ο ίδιος μια θεϊκότητα και γίνεται μέρος της Θείας Φύσης. Το να στηριζόμαστε σε κάποιον Θεό που μετά θάνατον θα μας ανταμείψει είναι πολύ βολικό, αλλά και ουτοπικό ταυτόχρονα.....γιατί εσύ μπορεί να πιστεύεις στον Θεό...αλλά ποιος μπορεί να είναι 100% σίγουρος για την ύπαρξή Του?

_________________


ひぐらしのく頃に...
日本が大好きから...
http://girishakara-nihonmade.blogspot.com/

Ένα Blog για την Ιαπωνική κουλτούρα...^^
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Ellorai
Δημοσιεύθηκε: Τετ Ιούλ 16, 2008 10:14 am
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.oNe :: :: ANiME.oNe ::

Συμμετέχει από: 14 Σεπ 07 Δημοσιεύσεις: 739 Τόπος: Στο Pigeon
roriconfan έγραψε:
Ellorai, μας λες ότι η άγνοια δεν είναι απλά ευλογία αλλά είναι και το αυταπόδεικτο που πρέπει ανέλπιστα να αποδεκτούμε;

Summoner, το σχόλιο περι Xenogears που κολλάει; Για το αθεϊστικό της υπόθεσης του; Είναι στα αγαπημένα μου παιχνίδια για την θεματόλογία του, όπως είναι και το Neon Genesis για τον ίδιο λόγο. Αλλά να γουστάρουνε σε σχέση με τον Θεό, τι πράγμα;


Πολλές φορές η αλήθεια πονάει και σπάνια μας αρέσει.... το θέμα είναι ποιος είναι έτοιμος και διατεθιμένος να ρισκάρει τα πάντα για να μάθει την αλήθεια?

Όλοι μας αρκούμαστε στις καθημερινές χαρές..... Είτε αποδειχτεί ότι υπάρχει θεός έιτε όχι, δε θα αλλάξει απολύτως τίποτα...

Και ναι πρέπει να αποδεχτούμε την άγνοια γιατί πολύ απλά ΔΕΝ θα μας αφήσουν να μάθουμε τι πραγματικά συμβαίνει, όσο και αν προσπαθούμε και ψάχνουμε.... Και επειδή αν αφιερώσει κάποιος όλη του την ενέργεια στο να μάθει την "αλήθεια", θα παραμελήσει όλους τους υπόλοιπους και σημαντικούς τομείς, δεν ασχολούμαι γιατί για μένα άλλα πράγματα έχουν μεγαλύτερη σημασία....

Παίδες.... πάρτε το χαμπάρι.... άλλοι κινούν τα νήματα του κόσμου και μας τροφοδοτούν με πληροφορίες(οι οποίες και καλά έχουν διαρεύσει...ναι καλά lol) όποτε γουστάρουν....

Κάποτε, μια πολύ καλή φίλη από Θεσσαλονίκη μου γνώρισε μια παιδική της φίλη....η οποία είχε μαζί της 3-4 τυπάδες με ακουστικά στα αυτιά...... Η τύπισα αυτή δουλεύει στη Nasa στο βιολογικό τομέα.... Πάνω στη κουβέντα γυρνάει και μου λέει..... "Πραγματικά πιστεύεις ότι και καλά πληροφορίες για το κόσμο, το Θεό και εξωγήινους "διαρρέουν"???" Απλά το κάνουν να φανεί έτσι γιατί οι άνθρωποι ΔΕΝ θα αντέξουν την αλήθεια αν αυτή τους έρθει κατακούτελα.... Είναι ο τρόπος τους να μας αποκαλύπτουν σιγά σιγά τι πραγματικά ισχύει.....

Αυτοί θα αποφασίσουν πότε θα μας το αποκαλύψουν..... όχι εμείς.....

so just enjoy life while it still lasts...cause sometimes you realise its shorter than u imagined(όπως λέω πάντα)...και έχω σαν παράδειγμα γειτόνισά μου και πάρα πολύ καλή φίλη, η οποία πεθαίνει από λευκαιμία και συμφωνεί απόλυτα με το παραπάνω ρητό......

Edit 1: Βέβαια αν τελικά αποδειχτεί ότι δεν υπάρχει θεός και ότι η εκκλησία όλα αυτά τα κάνει για να έχει την εξουσία (το οποίο το πιστεύω...όχι για την μη ύπαρξη θεού αλλά για τις προθέσεις της εκκλησίας και τη κατάχρηση της θρησκείας), τότε όλος ο κόσμος θα ταρακουνηθεί συνθέμελα..... χμμμμ ίσως είναι καιρός για μια τέτοια αλλαγή μπας και ξυπνήσουμε....


Edit 2:
Girishajin έγραψε:
Αν ήθελε ο Θεός να "ενημερώσει" τους ανθρώπους για την Θεϊκότητά Του, νομίζεις ότι θα έστελνε τον Υιό Του στο Ρωμαιοκρατούμενο Ισραήλ και στους τσοπάνηδες της εποχής εκείνης? Η αλήθεια για την διάδοση του Χριστιανισμού είναι ότι βόλευε μερικούς καλοφαγάδες της εποχής...γιατί άραγε δεν επικράτησε ο Μιθραϊσμός? (Μια Θρησκεία που κατά παράξενο τρόπο έχει τρομερές ομοιότητες με την Χριστιανική).... Rolling Eyes


Ο οποίος Μιθραϊσμός ήταν και η επικρατής θρησκεία στο Βυζάντιο αν δε κάνω λάθος....άσχετα αν αργότερα το γύρισε στο Χριστιανισμό μιας και....βόλευε την εποχή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Summoner
Δημοσιεύθηκε: Τετ Ιούλ 16, 2008 12:20 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.LoRD :: :: ANiME.LoRD ::

Συμμετέχει από: 21 Σεπ 03 Δημοσιεύσεις: 2801 Τόπος: the blue planet
ekei pou nomiza oti kolouse kolouse,.
Aoshi dn einai off afto re, ntaks, ola afta einai arketa syndedemena.;D

_________________
夜露死苦
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
roriconfan
Δημοσιεύθηκε: Τετ Ιούλ 16, 2008 11:51 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: HooKeD :: :: HooKeD ::

Συμμετέχει από: 02 Μάρ 08 Δημοσιεύσεις: 134 Τόπος: Κύμινα Θεσσαλονίκης
Θεός: Τέκνον μου δικηγόρε, τι χάσκεις; Δε βλέπεις τους users που με απορρίπτουνε;

Roriconfan: Σόρι μεγάλε, πήγα για έναν υπνάκο και κατευθείαν ο Διάβολος δεν έχασε την ευκαιρία να σπείρει την αμφιβολία.

Διάβολος: Ποια αμφιβολία; Αφού ήδη έχω πείσει τους πάντες ότι δεν υπάρχω.

Roriconfan: ΒΟΥΡ πίσω στο έργο του Κυρίου!


Girishajin: Roriconfan, ωραία όλα αυτά που λες, αλλά μήπως ξεχνάς ότι ο Χριστιανισμός αποτελεί την εξέλιξη του Ιουδαϊσμού?? Η μήπως ο Γιαχβέ είναι διαφορετικός Θεός απο τον Θεό των Χριστιανών? Μήπως η Αγιά Γραφή δεν περιλαμβάνει και την Παλαιά Διαθήκη??

God’s Defense: Όπως τα λες είναι. Γιαχβέ, Αλλάχ και Ων είναι ο ίδιος Θεός με άλλο όνομα. Οι θρησκείες διαφέρουνε στα δόγματα και όχι στον Θεό που πιστεύουνε. Που κλωτσάς εδώ; Όλα είναι πουκάμισα που στο χρώμα μόνο διαφέρουνε.

Girishajin: Αν ήθελε ο Θεός να "ενημερώσει" τους ανθρώπους για την Θεϊκότητά Του, νομίζεις ότι θα έστελνε τον Υιό Του στο Ρωμαιοκρατούμενο Ισραήλ και στους τσοπάνηδες της εποχής εκείνης?

God’s Defense: Φυσικά! Όλοι τους ήταν θρήσκοι, απελπισμένοι και περιμένανε έναν μεσσία. Ποιος καλύτερος χρόνος και τόπος για να το κάνει; Στους κλάιν μάιν άθρησκους Έλληνες του σήμερα;

Girishajin: Η αλήθεια για την διάδοση του Χριστιανισμού είναι ότι βόλευε μερικούς καλοφαγάδες της εποχής...γιατί άραγε δεν επικράτησε ο Μιθραϊσμός? (Μια Θρησκεία που κατά παράξενο τρόπο έχει τρομερές ομοιότητες με την Χριστιανική)....

God’s Defense: Για τον ίδιο λόγο που όταν παραγγέλνεις σάντουιτς, μπορείς να επιλέξεις τι θα έχει μέσα του.
-Θα ήθελα μια καινούρια θρησκεία.
-Με Μιθραϊσμό ή χωρίς;
-Μπα, δε μου αρέσει. Βάλε μπόλικο Χριστιανισμό.
-Αφεντικό, μας τελειώσανε οι Νέες Θρησκευτικές εορτές.
-Σσστ! Θα σε ακούσει ο πελάτης ανόητε! Βάλε παλιές Παγανιστικές εορτές και απλά άλλαξε τους όνομα.


Girishajin: Αυτό ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω... Δηλαδή ο άνθρωπος του Νεάντερνταλ μόλις μπει στον παράδεισο τι θα καταλάβει??? Ή οι νοητικά καθυστερημένοι..... Τι γίνεται με αυτούς?

God’s Defense: Και καλά, στο μυαλό σου τι νομίζεις ότι είναι οι ψυχές; Θα είναι ο νεκρός επιστήμονας να μιλάει με άλλους νεκρούς επιστήμονες στον Παράδεισο; Θα είναι ο νεκρός Νεάτερνταλ να κυνηγάει νεκρές αντιλόπες στον Παράδεισο; Θα είναι ο νεκρός καθυστερημένος να του τρέχουνε τα σάλια και να του τα σκουπίζει μια νεκρή νοσοκόμα στον Παράδεισο; Άσε, πολύ τηλεόραση βλέπεις. Οι ψυχές δεν έχουνε απολύτως καμία σχέση με τις γνώσεις ή τον χαρακτήρα των σωμάτων που κατείχανε όσο αυτά ήταν ζωντανά. Είναι απαλλαγμένες από κάθε είδους υλική εξάρτηση ή συσχέτιση. Δεν είναι ο συμβολισμός που μας πασάρουνε με έναν άνθρωπο που μιλάει και φέρεται όπως όταν ήταν ζωντανός, μόνο που έχει φτερά, φωτοστέφανο, φοράει λευκή ρόμπα και παίζει άρπα. Είναι καθαρή νόηση, πέρα της πραγματικότητας μας.

Girishajin: Εγώ πιστεύω ότι αν κάποιος άνθρωπος έχει καλλιεργήσει το πνεύμα του σωστά, δεν χρειάζεται ούτε Θεό ούτε αγγέλους και πράσινα άλογα. Αποκτάει ο ίδιος μια θεϊκότητα και γίνεται μέρος της Θείας Φύσης.

God’s Defense: Δεν διαφωνώ μαζί σου, κι εγώ Παναθεϊστής είμαι άλλωστε. Απλά θα τροποποιήσω ελαφρά τα λεγόμενα σου. «Αν κάποιος άνθρωπος έχει καλλιεργήσει το πνεύμα του σωστά, δεν χρειάζεται την θρησκεία να του λέει τι να κάνει γιατί πλέον θα γνωρίζει από μόνος του. Αποκτάει ο ίδιος μια θεϊκότητα και πορεύεται με τον Θεό (ή την Φύση, ή το Σύμπαν), χωρίς να παρεμβαίνουνε παπάδες σαν μεσάζοντες (ή καθοδηγητές ή σύμβουλοι).

Girishajin: Το να στηριζόμαστε σε κάποιον Θεό που μετά θάνατον θα μας ανταμείψει είναι πολύ βολικό, αλλά και ουτοπικό ταυτόχρονα.

God’s Defense: Ναι, είναι. Τι σε χαλάει; Πολύ καλό για να είναι αληθινό; Ο Θεός είναι πολύ καλός για να είναι αληθινός; Το ότι ζούμε σε έναν πλανήτη που είχε μια στο τρισεκατομμύριο πιθανότητα να αναπτύξει ζωή, δεν είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό; Κι όμως, είναι!

Girishajin: αλλά ποιος μπορεί να είναι 100% σίγουρος για την ύπαρξή Του?

God’s Defense: Ποιος μπορεί να είναι 100% σίγουρος για την ύπαρξή του ίδιου του, του εαυτού; Ποιος μπορεί να είναι σίγουρος ότι το μήλο που τρώει δεν έχει χημικά ή ότι δεν θα τον πατήσει αμάξι καθώς διασχίζει τον δρόμο ή δε θα κερδίσει το λαχείο ή δε θα συναντήσει τον έρωτα της ζωής του στην επόμενη γωνία; Σιγουριά δεν υπάρχει σε τίποτα, για την ύπαρξη του Θεού θα υπάρχει; Άλλωστε η ζωή έχει πλάκα γιατί είναι απρόβλεπτη. Αν όλα ήταν προδιαγεγραμμένα, δεν θα υπήρχε λόγος καν να ενδιαφερθείς να τα κάνεις. Αν ζούσαμε μέσα στο άγχος του τι θα ξημερώσει, θα είχαμε αυτοκτονήσει. Αν δεν ελπίζαμε ή πιστεύαμε σε κάτι καλύτερο (π.χ. Θεό), θα ζούσαμε ακόμα σε σπηλιές. Που κλωτσάς σε όλα αυτά τα εκπληκτικά απρόβλεπτα πράγματα που λέγονται ζωή;

Ellorai: Πολλές φορές η αλήθεια πονάει και σπάνια μας αρέσει.... το θέμα είναι ποιος είναι έτοιμος και διατεθιμένος να ρισκάρει τα πάντα για να μάθει την αλήθεια?

God’s Defense: Μα δε χρειάζεται να παίρνεις και πάντα ρίσκο. Δεν πρέπει να είσαι και James Bond για να μάθεις κάτι καινούριο. Να, εδώ ένα χαβαλέ διάλογο κάνουμε και κοίτα τι πράματα μαθαίνεις από το ψιλό και το κοντό του καθενός.

Ellorai: Όλοι μας αρκούμαστε στις καθημερινές χαρές..... Είτε αποδειχτεί ότι υπάρχει θεός έιτε όχι, δε θα αλλάξει απολύτως τίποτα...

God’s Defense: Έλα που δε θ’αλλάξει! Μου λες ότι δε θα αδειάσουνε ξαφνικά όλοι οι ναοί του κόσμου αν αποδειχθεί ότι δεν υπάρχει ή δεν θα χτιστούνε άλλοι τόσοι αν αποδειχθεί το αντίθετό; Μήπως δε θα το σκέφτονται πλέον διπλά όσοι ρίχνανε Χριστοπαναγίες μέχρι τότε; Κτλ, κτλ;;;

Ellorai: Και ναι πρέπει να αποδεχτούμε την άγνοια γιατί πολύ απλά ΔΕΝ θα μας αφήσουν να μάθουμε τι πραγματικά συμβαίνει, όσο και αν προσπαθούμε και ψάχνουμε.

God’s Defense: Μάλιστα, ωραία λογική. Δηλαδή ανακαλύψαμε ότι η Γη είναι στρόγγυλη γιατί μας το είπανε οι ιερείς που τους άρεσε τόσο πολύ να καίνε όσους λέγανε ότι δεν είναι επίπεδη. Και το άτομο διασπάστηκε γιατί βαρέθηκε να μας το κρύβει και είπε να διασπαστεί και να ησυχάσουμε. Και ο άνθρωπος βγήκε από τις σπηλιές και σουλατσάρει στο διάστημα γιατί κάποιοι δεν θέλανε να μάθουμε την αλήθεια.

Ellorai: Και επειδή αν αφιερώσει κάποιος όλη του την ενέργεια στο να μάθει την "αλήθεια", θα παραμελήσει όλους τους υπόλοιπους και σημαντικούς τομείς, δεν ασχολούμαι γιατί για μένα άλλα πράγματα έχουν μεγαλύτερη σημασία....

God’s Defense: Ε, τι να κάνουμε. Κάθε εφεύρεση έγινε επειδή κάποιος αφιέρωσε την ζωή του για την καλοπέραση των υπολοίπων. Αν ο Γκράχαμ Μπελ δεν είχε φάει τα νιάτα του για να φτιάξει το τηλέφωνο, τώρα δεν θα είχαμε εμείς οι υπόλοιποι μικρούλικα κινητά τηλέφωνα που μόνο καφέ δεν ψήνουν (για την ώρα). Αυτοθυσία για το ευρύτερο όφελος είναι αυτό. Ένα από τα προτερήματα του ανθρώπινου πνεύματος.

Ellorai: Αυτοί θα αποφασίσουν πότε θα μας το αποκαλύψουν..... όχι εμείς..... so just enjoy life while it still lasts...cause sometimes you realise its shorter than u imagined

God’s Defense: ΜΠΕΕΕ! ΜΠΕΕΕ! Φάτε κουτόχορτο καλά μου προβατάκια. Απλά φάτε και πείτε και μαμήστε και κοιμηθείτε ήσυχα. Μη σκέφτεστε τι θα σας κάνω όταν σας πάω στο σφαγείο. ΜΠΕΕΕ! ΜΠΕΕΕ!

Ellorai: Βέβαια αν τελικά αποδειχτεί ότι δεν υπάρχει θεός και ότι η εκκλησία όλα αυτά τα κάνει για να έχει την εξουσία (το οποίο το πιστεύω...όχι για την μη ύπαρξη θεού αλλά για τις προθέσεις της εκκλησίας και τη κατάχρηση της θρησκείας), τότε όλος ο κόσμος θα ταρακουνηθεί συνθέμελα..... χμμμμ ίσως είναι καιρός για μια τέτοια αλλαγή μπας και ξυπνήσουμε....

God’s Defense: Την περίπτωση ότι η θρησκεία λέει ψέματα για να μας φοβίζει και να μας συγκρατεί κάθε φορά που πάμε να κάνουμε βλακεία, την έχεις σκεφτεί; Τι θα αποτρέπει τον οποιονδήποτε από το να σκοτώνει, βιάζει, κλέβει όποτε του καπνίσει, αν δεν υπάρχει ένα δέος (ή φόβος) προς την ηθική ή τον Θεό; Θα γίνουνε όλοι κτήνη. Τι λέω, κτήνη είναι ήδη οι περισσότεροι εκεί έξω στις εμπόλεμες ζώνες. Φανταστείτε τι έχει να γίνει χωρίς τον φόβο του Θεού. Κτήνη που θα κατέχουνε πυρηνική ενέργεια. Της Σουλτάνας το κάγκελο! Αρμαγεδδών! Hell on Earth! Όλες οι ταινίες με εξωγήινους και δαίμονες που έχουνε ερημώσει την Γη θα γίνουν αλήθεια. Μόνο που θα είναι οι άνθρωποι τα τέρατα που θα το έχουνε κάνει.
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Girishajin
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Ιούλ 17, 2008 12:47 am
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.CRaZy :: :: ANiME.CRaZy ::

Συμμετέχει από: 04 Νοέ 07 Δημοσιεύσεις: 599 Τόπος: Κάπου δυτικά στο λεκανοπέδιο Αττικής... Τώρα Βλέπω: Μπόλικο JDrama, Cult Ιαπωνικές ταινίες...και διάφορα άνιμε....
Χαχαχα, ωραία τα λες!!! Razz Την περίπτωση ο Θεός να μην υπάρχει καν, την έχεις σκεφτεί άραγε? Ή μήπως όντως του μιλάς μέσω msn?? Smile (πλακίτσα...).

Μήπως είναι και λίγο ψυχική η ανάγκη του ανθρώπου να πιστεύει σε κάτι ανώτερο? Μήπως είναι ένα παυσίπονο της ψυχής το να ξέρεις ότι θα ανταμειφθείς μετά θάνατον, όσο άθλια και αν ζεις....?

Αν ο Θεός ήθελε να πιστέψουμε σε αυτόν δεν θα μας είχε έμφυτη την γνώση γύρω απο την ύπαρξή Του, όπως άλλωστε είναι το περπάτημα αλλά και η διαπίστωση ότι κάποτε θα πεθάνουμε? Ποια η ανάγκη να στείλει προφήτες, οικογένεια, αγγέλους και άγιους ανάμεσα στους ανθρώπους?

Επιπροσθέτως, τι γίνεται σε περίπτωση ανακάλυψης εξωγήινης ζωής? Ισχύουν και για αυτούς τα ίδια θρησκευτικά πιστεύω??

Πάντως, η αλήθεια είναι ότι απο τα προϊστορικά χρόνια ήταν έντονη η ανάγκη του ανθρώπου να πιστέψει σε κάτι ανώτερο πνευματικά απο τον ίδιο, απο τις πρώτες παγανιστικές και σαμανιστικές θρησκείες, μέχρι την επικράτηση των μεγάλων θρησκειών, έχουν περάσει άπειροι θεοί, θεότητες, πνευματικά όντα, Βούδες, κλπ, απο αυτόν τον κόσμο...

_________________


ひぐらしのく頃に...
日本が大好きから...
http://girishakara-nihonmade.blogspot.com/

Ένα Blog για την Ιαπωνική κουλτούρα...^^
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
hzikill
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Ιούλ 17, 2008 1:33 am
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
::Moderator::
::BabySitteR::
::Moderator::<br>::BabySitteR::

Συμμετέχει από: 08 Ιούν 06 Δημοσιεύσεις: 674 Τόπος: United Kingdom
Εγώ πιστεύω ότι υπάρχει και ναι , υπάρχει και είναι τέλειος.
Αυτό έμαθα απο μικρός....
Επίσης οι διάφορες προφητείες απο Αγίους , Γέροντες κτλ οι οποίες εκπληρώθηκαν και εκπληρώνονται....απλά ενισχύουν περισσότερη το πιστεύω μου....
Αυτά απο μένα.... Wink
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
Ellorai
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Ιούλ 17, 2008 9:01 am
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.oNe :: :: ANiME.oNe ::

Συμμετέχει από: 14 Σεπ 07 Δημοσιεύσεις: 739 Τόπος: Στο Pigeon
Καλά ρε rori πλάκα μου κάνεις? Συγκρίνεις τις παλιές εποχές με τη σημερινή? Τώρα όλοι μας είμαστε κολημένοι μπροστά σε μια τηλεόραση ή σε ένα PC... για αυτό και μας κάνουν ότι θέλουν.... Εδώ βλέπεις κυβερνήσεις να κάνουν ότι τους #$%#λώσει και όλοι το αποδέχονται....
Τότε ήταν ποιο ανοικτόμυαλοι οι άνθρωποι...για αυτό και δημιούργησαν όλες τις επιστήμες και τις τέχνες... τώρα το μόνο που ξέρει ο άνθρωπος είναι να περιμένει τη νέα σαιζόν του Lost(γαμάτη σειρά btw....αν και μέχρι το 2ο κύκλο έχω δει Razz ), να τσακώνεται για τα σπορ και να αποβλακώνεται μπροστά από μια οθόνη..... Ε, δεν είμαστε εύκολα θύματα για έλεγχο?

Προσωπικά θεωρώ γελοίο το να μας φοβίζει η εκκλησία για να μην εκτραπούμε... βλέπω τι κάνουν και οι ίδιοι και πως παρεκτρέπονται..... βλέπω και τώρα που μας "εκφοβίζει" πόσο έχουν μειωθεί οι φόνοι.... έλεος δλδ.... λες και ο δολοφόνος θα σκεφτεί: "Α μη σκοτώσω γιατι η εκκλησία θα με κάνει ντα". ΌΧι δε συμφωνώ μαζί σου εδώ.... όταν ακολουθείς κάποιον από φόβο, τότε δεν τον ακολουθείς ελεύθερα.... όταν όμως αυτός κερδίσει την εμπιστοσύνη σου και απλά σου δείξει ποια είναι τα όριά σου και ποια τα δικά του, τότε τον ακολουθείς πιστά. ΠΟυ το κάνει η εκκλησία ρε αυτό?? Η εκκλησία δεν έχει όρια και καλά τη στιγμή που απαιτεί από τα μέλη της να ακολουθούν τους δικούς της νόμους....

Λες ότι δε χρειάζεται να γίνουμε James Bond.... Για μπες στη βιβλιοθήκη του Βατικανό η οποία περιέχει βιβλία και έγγραφα τα οποία κατά κοινή ομολογία Καθολικής και Ορθόδοξης εκκλησίας, αναφέρουν τα πάντα και αποδεικνύουν πόσο ζώο είναι ο άνθρωπος.... Νομίζεις ότι θα σε αφήσουν έτσι εύκολα να μπεις;;

Η εκκλησία ανέκαθεν ήθελε να ελένξει τον άνθρωπο, όντας αντίθετη σε κάθε είδος επιστήμης.... Επιστήμη = γνώση = μόρφωση = ελεύθερη βούληση.... Αλλα η εκκλησία μας προσπαθεί να αποκρύψει τη γνώση, δλδ την μόρφωση, δλδ την ελεύθερη βούληση... Και μη μου πεις όχι γιατί βρέθηκαν πόσα σχεδιαγράμματα επιστημόνων και καλλιτεχνών να έχουν σβηστεί και χρησιμοποιηθεί για τη γραφή κάποιων ευαγγελίων.... χαρακτηριστικό παράδειγμα το σχέδιο του ελικοπτέρου από τον DaVinci το οποίο η εκκλησία θεώρησε "βλάσφημο"(έλεος ρε πούστη) και το έσβησε για να γράψει ο αλάνθαστο της ευαγγέλιο..... Πάντα το έκανε και πάντα θα το κάνει και ούτε εγώ αλλά πόσο μάλλον ούτε εσύ rori δεν έχουμε τα μέσα να μάθουμε την αλήθεια.... Άλλο παράδειγμα είναι ο Ιούλιος Βερν... Αρκετά μέλη της εκκλησίας τον έκραζαν και τον έλεγαν βλάσφημο γιατί μιλούσε για υποβρύχιες μηχανές και τέρατα... έλα όμως που αργότερα αποδείχτηκε ότι δεν ήταν φαντασία του αλλά τα υποβρύχια υπήρχαν ήδη από τότε.......

Επίσης, προσωπικά δε πιστεύω ότι, αν τελικά ο Χιρστός υπήρξε, είπε "Πίστευε και μη ερεύνα..." Για μισό....αυτό δε μοιάζει με έλεγχο στους ανθρώπους?

Λέει η εκκλησία "θα τους λανσάρουμε αυτή τη πιασάρικη ατάκα και αφού είναι τόσο πιστοί στο Θεό που σχεδιάσαμε, δε πρόκειται ποτέ να κινδυνέψει το μυστικό μας".... Όταν πρόκειται για κάτι που λέει η επιστήμη, σύμφωνα με την εκκλησία πρέπει να το ψάξουμε και να μην το αποδεκτούμε απλά...όταν όμως κάτι λέει η εκκλησία τότε "Πίστευε και μη ερεύνα" αχαχαχα

Η εκκλησία δεν πήρε το σύμβολο της Αφροδίτης και το έκανε παγανιστικό?? Η εκκλησία δεν είναι αυτή που χαρακτήριζε βλάσφημους όσους προχώρησαν τη τεχνολογία και τη γνώση, η μάλλον την ανθρωπότητα μπροστά? Προσπαθεί με κάθε τρόπο να ελέγξει τον άνθρωπο γιατί όσο οι άνθρωποι πιστεύουν στο θεό που μας λανσάρουν, τόσο θα διαρκεί η δύναμη της εκκλησίας....


Όπως λέω πάντα... πιστεύω στην ύπαρξη 2 ανώτερων στοιχείων... ένα ανώτερο καλό και ένα ανώτερο κακό.... Ισορροπία... Γιν Γιανγκ..... Απλά δε πιστεύω ότι είναι όπως τα παρουσιάζει η εκκλησία.... όσο για το ότι ο θεός είναι τέλειος... αν μας έκανε κατ'ομοίωσή του, κρίνοντας από εμάς....όχι δεν είναι τέλειος....και αυτό δεν είναι και απαραίτητα κακό....

Πάντως στη μετεγραφική περίοδο του Αυγούστου πρέπει να κάνετε καμια μεταγραφή γιατί η God's Defense μπάζει από παντού..... Razz
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email

Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:  

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας
Σελίδα 5 από 6
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3, 4, 5, 6  Επόμενη

Μετάβαση στη:  



Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης