Το ξέρατε ότι joshi σημαίνει κυρία;


Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας

Σελίδα 1 από 1
 AnimePlanet Forums Αρχική σελίδα    Manga Συζητήσεις    Same Manga, Same Αnime?
Neo_Ark
Δημοσιεύθηκε: Τετ Ιούν 03, 2009 8:25 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: LeaRNeR :: :: LeaRNeR ::

Συμμετέχει από: 26 Νοέ 07 Δημοσιεύσεις: 45 Τόπος: Στου διαόλου τη μάνα Τώρα Βλέπω: Μπροστά μου, γιατι απο πίσω με κυνηγάνε οι δανειστές μου >.<
Αρκετές φορές μου έχει τύχει να θέλω να δώ το αντίστοιχο anime από κάποιο manga, όμως λόγο πίεσης χρόνου και με τον φόβο ότι ίσως χάσω χρόνο σε κάτι το οποίο θα αποδειχτει μετριότητα δεν έχω παρακολουθήσει αρκετές σειρές που θα ήθελα. Πιστεύοντας πως και άλλοι αναγνώστες manga έχουν παρόμοιες σκέψεις, λέω να χρησιμοποιήσουμε αυτό το θέμα ώστε να ρωτάμε τυχόν διαφορες (που συνήθως υπάρχουν) μεταξύ του manga και του αντίστοιχου anime που θέλουμε να δούμε, αλλά και αν υπάρχει κάποιο αντιστοιχο anime (σε περίπτωση που δεν το γνωρίζουμε) ή αντίστοιχο manga από κάποιο anime που μας άρεσε.

Το εν λόγω θέμα το βαζω στο manga section καθώς απευθύνεται καθαρά σε manga fans.

_________________


The worst foe lies within the self...
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
Vetus
Δημοσιεύθηκε: Τετ Ιούν 03, 2009 10:36 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
::Moderator::
::Black Winged Angel::
::Moderator::<br>::Black Winged Angel::

Συμμετέχει από: 04 Μάϊ 04 Δημοσιεύσεις: 5127
Πολύ ενδιαφέρον θέμα έθεσες. Σε κάποια φάση (αν δεν βαριέμαι, επειδή είμαι και τεμπελάκος Razz ) θέλω να κάνω κάποια posts για ορισμένα από τα αγαπημένα μου manga που ενώ είχαν αξιόλογη μεταφορά σε anime σειρές είχαν ορισμένες, αξιοσημείωτες διαφορές (όπως στο Welcome to the NHK!). Επίσης, έχω πετύχει και manga με επιτυχημένες anime μεταφορές όπου στο manga θα έβλεπα σκηνικά που δεν βάλανε στο anime και αντίστοιχα στο ίδιο anime θα έβλεπα σκηνικά που δεν είχε το manga (όπως το 2x2=Shinobuden, το Genshiken και την πρώτη season του Hayate no Gotoku).

Μην ξεχνάτε όσοι είναι να κάνουν spoilers να βάζουν και spoiler tag.
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
izo
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Ιούν 04, 2009 11:49 am
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.eNGiNe :: :: ANiME.eNGiNe ::

Συμμετέχει από: 14 Οκτ 07 Δημοσιεύσεις: 900 Τόπος: Αμφισα
Βασικά ο θανατος της αρκουδας εγινε στο άνιμε "Violinist of Hamelin" σε σχέση με το εξαιρετικότατο μανγκα...!
Στροφή 180 μοιρών σε σχέση με το μανγκα και την ατμόσφαιρά του και το στυλ και στην ιστοριά και στην παρουσίαση των χαρακτήρων. Επιπλέον η ελλειψή budget οδήγησε και σε πολλά μονόπλανα και ακινητές εικόνες που το κάνουν ακόμα χειρότερο.
Απεναντιας στο μάνγκα η σοβαρότητα αλλάξει συχνά και διασκεδαστικά απότομα με την πλάκα, οι χαρακτήρες των πρωταγωνιστών εχούν πραγματικό βάθος και τους δινεται χώρος να αναπτυχθούν.

Επιπλέον στο Claymore, αν και φοβερή δουλειά σαν άνιμε, εγινε η σφάγη του Δράμαλη μετα από ένα σημείο. Κάμμια σχέση με το μάνγκα που συνεχιζόταν και μετά την τερμάτιση της σειράς.

Battle Angel Alita ήταν φοβερη μεταφορά και σωστή άλλα κατ' εμε βασιστηκε στο πιο βαρετό μέρος της συνολικής ιστορίας του μάνγκα, θα μπορούσε να δώσει και άλλο...

Το basilisk αν και κρατάει την συνταγη του μάνγκά πολυ κοντά στο ανιμέ σε μερικες στιγμές και χαρακτήρες κάνει μέγαλα λάθη στην παρουσιαση τους εν αντιθέση με το ασπρόμαυρο κόμικς στο όποιο βασιστηκε

Και τέλος στο πρώτο μέρος του fullmetal alchemist έγινε "το σώσε" όπως τελικά είδα βλέποντας και διαβάζοντας τελευταία το μανγκα μετα από παρακινηση του D luffy.

Αυτα αμέχρι εδω αν μου ερθει τιποτε άλο θα το σημειώσω...

_________________


Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
Vagelio
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Ιούν 04, 2009 1:33 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
bishie hunter
:: AP Editor ::
bishie hunter<br>:: AP Editor ::

Συμμετέχει από: 28 Ιούν 08 Δημοσιεύσεις: 1090 Τόπος: Ηράκλειο Κρήτης/ Αθήνα
Συνηθως, προτου το μανγκα βγει σε ενα anime περναει απο μερικες διαφοροποιησεις. Πολλες φορες τρωει censorship και του κοβουν τις σκηνες που εχουν υπερβολικη βια η ecchi, πχ.:

Στο ανιμε soul eater
Spoiler:
εχουν κοψει/"ελαφρυνει" αρκετες ecchi σκηνες και γενικως τα κοριτσια ειναι πιο μαζεμενα. Καθαρο παραδειγμα ειναι η φαση οπου η maka, o soul, o black star & η tsubaki εκαναν ανακριση στον zombie sid, και ο black star (νομιζω) ειχε βγαλει το φορεμα της tsubaki για να τον κανει να μιλησει, και σα να μην εφτανε αυτο, ο soul ζηλεψε και ειπε σηκωσει την φουστα της maka (φυσικα μετα φανταζεστε τι εγινε XDDD ). Εννοειται πως αυτη η σκηνη κοπηκε τελειως.

Στο ανιμε Hitman reborn
Spoiler:
εχουν κοπει αρκετες σκηνες με βια και αιματα κανοντας το καπως πιο παιδικο και ανετο κατα την γνωμη μου. Ενα παραδειγμα ειναι η σκηνη οπου ο lambo ειναι πασαλειμενος με τα αιματα του και προσπαθει να συστηθει στον tsuna χωρις να βαλει τα κλαματα. Στο ανιμε δεν υπαρχουν αιματα, μονο κατι ψιλογρατζουνιες.

_________________
Inspiration strikes when I'm actually trying to do my homework.
Η anime gallery μου στο deviantArt: www.nidoqueen4ever.deviantart.com
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
kAtsU
Δημοσιεύθηκε: Σαβ Ιούν 06, 2009 7:07 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: r00k ::

Συμμετέχει από: 06 Ιούν 09 Δημοσιεύσεις: 16
μπορώ να πω ότι δεν έχω δει anime βασισμένο σε manga που έχω ήδη διαβάσει(εκτός από το naruto).
o λόγος είναι ότι επειδή γνωρίζω την πλοκή και ξέρω ανά πάσα στιγμή τη θα γίνει βαριέμαι να αρχίσω τη σειρά, με εξαίρεση το naruto(με τα υπέροχα fillers:P ) και το fma το οποίο από κάποια στιγμή παρέκλινε τελείως από το manga.
όμως,έχω κάνει το αντίστροφο: έχω διαβάσει manga βασισμένο σε anime, και συγκεκριμένα το evangelion, γιατί είχα αγοράσει το Death and Rebirth + End of Evangelion και μην έχοντας γρήγορη σύνδεση δεν μπορούσα να κατεβάσω τα επεισόδια αγόρασα το manga μπας και καταλάβω τι ακριβώς γινόταν στη σειρά....
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
homonculus
Δημοσιεύθηκε: Τρι Ιούν 23, 2009 2:21 am
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: FeaRLeSS :: :: FeaRLeSS ::

Συμμετέχει από: 23 Ιούν 09 Δημοσιεύσεις: 212 Τόπος: shinigami realm
Λοιπόν, εγώ ηθελα να πω για το fullmetal alchemist ότι ενω το anime ειναι καλό, δεν αξιζει μία μπροστά στο manga. Εχω διαβάσει ότι η δημιουργός του, η Hiromu Arakawa δεν πηρε καθόλου μέρος στην παραγωγή του anime και όπως ειναι φυσικό η υπόθεση ειναι ΤΕΛΕΙΩΣ διαφορετική... Από την αρχή υπάρχουν διαφορές και αν και το manga ειναι ακόμα ongoing το τέλος δεν θα έχει καμία σχέση με αυτο του anime. Πρόκειται για τελείως διαφορετικές ιστορίες. Στο manga φαινονται πολύ πιο καλά οι χαρακτήρες και δικαιολογείται η κάθε τους πράξη ενω το anime έχει πολλά κενα.

Αν θέλετε να δείτε μια σχετικά πιστή μεταφορά του manga δοκιμάστε το fullmetal alchemist brotherhood. OK υπάρχουν μικροδιαφορές και παραλήψεις για να χωρέσει η πλοκή σε επεισόδια αλλά και πάλι ειναι άψογο, τελείως πιστό και σε μερικα σημεία έχει ακόμα και τις ίδιες ατάκες, τα ίδια αστεία Laughing

_________________


..Only daydreamers are really alive, because only them can rise above every day's routine and search for a higher goal to achieve.. [Jarlaxle]

夢想家
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email

Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:  

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  



Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης