Το ξέρατε ότι aniki σημαίνει αδερφός;


Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας

Μετάβαση στη σελίδα 1, 2, 3, 4  Επόμενη
Σελίδα 1 από 4
 AnimePlanet Forums Αρχική σελίδα    ANiME Συζητήσεις    Σεξ, έρωτας, σχέσεις στα anime: Συζήτηση
kenji
Δημοσιεύθηκε: Σαβ Μάρ 04, 2006 1:21 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.eNGiNe :: :: ANiME.eNGiNe ::

Συμμετέχει από: 30 Σεπ 04 Δημοσιεύσεις: 911 Τόπος: Θεσ/νικη / Πάτρα Τώρα Βλέπω: Ton kafe pano sto grafeio
Με αφορμή το τελευταίο άρθρο του powerboy είπα να ανοίξω ένα thread σχετικά με αυτό και όχι μόνο. Οι σκέψεις μου θα είναι σχετικά σκόρπιες όπως νομίζω το συνηθίζω στα post που κάνω.

Αφορμή αν κατάλαβα καλά πρέπει να ήταν το αφιέρωμα της Τσόκλη, το οποίο δυστυχώς δεν είδα, αλλά άκουσα σχετικά με το θέμα που θίγει ο powerboy. Να σημειώσω ότι τα παρακάτω αποτελούν απλά σκέψεις και όχι συμπεράσματα, μιας και για τα τελευταία προϋποτίθεται βαθιά γνώση των πραγμάτων που θα αναφέρω. Ελπίζω να αποτελέσουν αφορμή για συζήτηση και ενημέρωση για όλους μας.

Να ξεκινήσω λέγοντας ότι δεν συμφωνώ με όλα όσα γράφει για το θέμα αυτό ο powerboy. Ας εξηγήσω όμως τι εννοώ. Στο θέμα του πως παρουσιάζονται οι σχέσεις στα anime συμφωνώ απολύτως. Εκεί που διαφωνώ είναι ότι με βάση τα γραφόμενά του εξάγονται κάποια συγκεκριμένα πολιτισμικά συμπερασμάτα για τους ιάπωνες.

Το internet είναι γεμάτο από videakia και tv-shows με γιαπονεζούλες-γιαπονεζούλους(sic) να κάνουν διάφορα μυστήρια πράγματα. Είναι πράγματι οι γιαπονέζοι θεματοφύλακες κάποιων παραδοσιακών αξιών, ή απλά ένας καταπιεσμένος λαός που μετά από πολλά χρόνια απομονοτισμού και εγκράτειας ακολουθεί ένα δικό του μονοπάτι "απελευθέρωσης" στις όποιες του μορφές, όπως έκανε ο δυτικός κόσμος από το 60 μετά? Για το συγκεκριμένο φαντάζομαι ότι όσοι μένουν, έχουν πάει, ή έχουν σχέσεις με άτομα από ιαπωνία θα έχουν μια σχετική ιδέα. Ελπίζω να μοιραστούν μαζί μας τις εμπειρίες και τις εντυπώσεις τους.

Σχετικά με το όλο θέμα της Ιαπωνίας σαν κοινωνία συνολικά. Έχω ακούσει από αρκετά άτομα να αποκυρήσουν τους animades, για το λόγο ότι οι τελευταίοι μοιάζουν να αποτελούν περισσότερο μόδα παρά ένα είδος χόμπι. Καταλαβαίνω την αντιπάθειά τους στο επίπεδο που οτιδήποτε είναι από την Ιαπωνία είναι επικό, απίστευτο, ρουλάρει, αποκλείεται να μην έχει κάποιο βαθύτερο νόημα μέσα. Αναρωτιέμαι ώρες ώρες πόσο σχέση έχει η Ιαπωνία σαν κοινωνία με στοιχεία που παρουσιάζονται σε anime? Έχω κατεβάσει κάποια μαθήματα για japanese, σχετικά παλιά είναι η αλήθεια. To καλό με αυτά είναι ότι παράλληλα με τη γλώσσα σου δείχνουν και διάφορα στοιχεία της καθημερινής ζωής και κουλτούρας των ιαπώνων. Έχω διαβάσει και δει πράγματα όμως που δε μπορώ να πω ότι κολακεύουν την Ιαπωνία. Μένουν όντως οι σύγχρονοι Ιάπωνες σε σπίτια-τρύπες χειρότερα και από τις πιο άθλιες πολυ-πολυκατοικίες που υπάρχουν στη δύση? Είναι αλήθεια ότι οι περισσότεροι δεν έχουν αμάξι γιατί δεν τους φτάνουν τα λεφτά? Ότι είναι δουλειά σπίτι-σπίτι δουλειά? Είναι εγκλωβισμένοι στο σύστημα που κληρονόμησαν μέσω της αυτοκρατορικής τους δημοκρατίας ή τόσο διαφορετικοί που εγώ τουλάχιστον δε μπορώ να τους καταλάβω?

Έχουμε και τις φήμες. Παιδικές αυτοκτονίεςκαι όχι μόνο. Έχει δει κανείς το all about lily chou? Οι καταστάσεις που παρουσιάζει διαφέρουν σε τίποτα με παρόμοιες σε μέρη του υπόλοιπου αναπτυγμένου κόσμου?

Έχει δει κανείς το otaku no video? Με βάση το ova αυτό αλλά και διάφορα που έχω διαβάσει στο νετ οι otakus μάλλον δεν είναι πολύ μεγάλη σε αριθμό και πολύ περισσότερο respectable κοινότητα για τους υπόλοιπους γιαπονέζους.

Να θυμίσω και το παρακάτω άρθρο σχετικά με τον τρόπο ζωής των σύγχρωνων Ιαπώνων.(To αναφέρει πιο κάτω και ο narkalios)
http://www.animeplanet.gr/?system=article&id=11

Δε θέλω να πω κάτι με όλα τα παραπάνω. Απλά θα ήθελα να ξεκινήσω ένα brainstormig σκέψεων. Προσωπικά η Ιαπωνία,( ίσως και η Κορέα, αντιθέτως η κίνα θα αργήσει μάλλον ακόμα) μου φαίνεται να περνάει την εφηβεία της κατά τη διάρκεια της διεθνής καπιταλιστικής ζωής της ως χώρα και κοινωνία. Κάτι που φαίνεται να έχουμε ξεπεράσει "εμείς" οι υπόλοιποι του δυτικού αναπτυγμένοι κόσμου. Εμείς θα έλεγα ότι μάλλον εμφανίζουμε σημάδια εσωστρέφειας. Θα μας παρομοίαζα ότι παιρνάμε την κλιμακτήριο από τα 20 στα 30. Το εμείς βέβαια είναι σχετικό γιατί πιστεύω ότι ως Ελλαδίτσα αποτελούμε απλά mimicers, και ότι ανάλογα με την τοπολογία της σφαίρας επιροής που μας εμπεριέχει θα εμφανίζουμε και τα ανάλογα συμπτώματα, σε δεύτερο χρόνο.

Για μένα η Ιαπωνία παραμένει ενδιαφέρον γιατί φαντάζει στα μάτια μου ως μια άλλη όψη του νομίσματος. Παρόλα αυτά πιστεύω ότι μιλάμε για το ίδιο νόμισμα. Το ενδιαφέρον για μένα είναι αν εκείνες οι χώρες πιο ανατολικά θα προτείνουν κάτι άλλο ή αν τελικά η ιστορία, για πάρα πολλά πράγματα, θα επαναληφθεί ανατολικά αυτήν την φορά.


Έχει επεξεργασθεί από τον/την kenji στις Δευ Μάρ 06, 2006 12:03 pm, 2 φορές συνολικά
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Darcia
Δημοσιεύθηκε: Σαβ Μάρ 04, 2006 2:19 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.oNe :: :: ANiME.oNe ::

Συμμετέχει από: 10 Ιούν 05 Δημοσιεύσεις: 782 Τόπος: Θεσσαλονίκη, μεγάλη φραπεδομάνα Τώρα Βλέπω: την τύφλα μου
εμένα θα μου μείνει στη μνήμη το βιβλίο του Ρόλαντ Μπαρτ ''Μυθολογίες'' που αφηγήται με μοναδικό και ανεπανάληπτο τρόπο, που μόνο ο διάσημος γλωσσολόγος μπορεί, την εμπειρία του ταξιδιού του στην Ιαπωνία. Κάνει και διάφορες συγκρίσεις με τη δικιά του κοινωνία σε κάποια σημεία.

Το είχα διαβάσει πριν χρόνια αλλά θα το ξαναδιάβαζα ευχαρίστως.


όσο για το συντηριτισμό δε χρειάζεται να πάμε στην Ιαπωνία. Ένα ταξίδι στην Αγγλία ίσως αρκέσει. Παρόλα αυτά η νεότερη γενιά δε μοιράζεται το συντηριτισμό της παλαιότερης.
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
MoRmEnGiL
Δημοσιεύθηκε: Σαβ Μάρ 04, 2006 3:35 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.LoRD :: :: ANiME.LoRD ::

Συμμετέχει από: 11 Φεβ 05 Δημοσιεύσεις: 1702 Τόπος: Kuraikako.. Mirai.. Risoukyou.. Ikijigoku.. Τώρα Βλέπω: Rome. :P
well,einai gegonos oti oi iapwnes htan katapiesmenoi ws laos kai epeidh eixan auth thn erhmitkh sxedon nootropia kai den epitrepane contact me allous laous,exoune apw8hmena kai sthn prospa8eia tous na catch up with the rest of the world,dhmiourghsan ena diko tous periergo krama ths dikhs tous koultouras kai ths maerikanikhs (kyriws)
as mhn 3exname oti meta to b pagkosmio polemo h iapwnia htan shkw shkw katse katse apo thn amerikh kai allwtriw8hke poly o xarakthras ths,epibiwse omws..

einai ena periergo krama anatolhs kai dyshs opws exoune pei polloi.


oso gia to xarakthra twn iapwnwn..kai tis autoktonies,tous otaku,klp...
egw protimw na blepw otaku para grizous kylos,xrysaugites h alles akraies organwseis pantws.. Razz

sthn telikh den nomizw oti oi iapwnes einai perissotero diaforetikoi apo mas apo oti alloi laoi.. apla einai diaforetikoi me diaforetiko tropo.

(ana8ema kai katalabe kaneis ti lew:P)

_________________




Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
KuRy-ou
Δημοσιεύθηκε: Κυρ Μάρ 05, 2006 1:24 am
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: HooKeD :: :: HooKeD ::

Συμμετέχει από: 22 Μάϊ 05 Δημοσιεύσεις: 147 Τόπος: Στην καρέκλα του σπιτιού μου! Τώρα Βλέπω: Την οθόνη μου!
Το πρώτο που έχω να πω είναι ότι ασχολούμαι πάρα πολλά χρόνια με την Ιαπωνία, την ιαπωνική κοινωνία και σχετικά ιαπωνικά θέματα και έτσι ότι λέω και ότι γράφω είναι κάπως "ποιο έγκυρα" από αυτούς που το κάνουν ως μόδα. Μάθαμε και την λέξη "anime" (ή οποία ήταν άγνωστη μέχρι πριν περίπου μία 5ετία) και την πιπιλάμε λες και ξέρουμε τα πάντα για τους ιάπωνες. Το πόσο συχνά βλέπω άτομα να λένε "σιχαίνομαι το anime" και όταν τους ρωτάς "γιατί;" να σου λένε ότι δεν ταιριάζουν τα "κινούμενα σχέδια" με τους "μεγάλους" και "ώριμους" έλληνες δεν λέγεται. Το ότι έγινε μπάχαλο εξαιτίας του cd που κυκλοφόρησε στο περιοδικό ήταν αναμενόμενο ΓΙΑ ΜΕΝΑ χωρίς να ξέρω αν έγινε στην παραγματικότητα ή όχι. Από το άρθρο του powerboy το έμαθα που σημαίνει ότι υπολόγισα σωστά στο τι θα επακολουθούσε, αφού δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τους γύρω μας. Και γενικότερα τις τελευταίες τρεις 10ετίες ο έλληνας απλά ζει σαν μιμητικό ζώο και όχι για τον σκοπό της ζωής. Δεν έχει ιδέα τι γίνεται γύρω του και κοιμάται τον ύπνο του... ηλιθίου.


Παράθεση:
Ελπίζω να αποτελέσουν αφορμή για συζήτηση και ενημέρωση για όλους μας.

Ίσως η ενημέρωση να μην είναι πάντα καλό να υπάρχει. Και οι γονείς που έπεσε το cd στα χέρια τους "για ενημέρωση" πήγαν να δουν με τι ασχολούνται τα παιδιά τους και έπεσαν ξεροί. Η ενημερωση είναι καλή μόνο όταν γίνεται με σωστούς ρυθμούς, από το σωστό άτομο και για τους σωστούς λόγους.

ΥΓ: Φυσικά στην θέση της ενημέρωσης θα μπορούσαν να είναι κάμποσες άλλες χιλιάδες λέξεις απλά εδώ το αναφέρω γιατί αυτό λείπει από τους (έλληνες) γονείς. Η ενημέρωση για τα σχετικά ιαπωνικά θέματα.

Παράθεση:
Είναι πράγματι οι γιαπονέζοι θεματοφύλακες κάποιων παραδοσιακών αξιών

Εξαρτάτε από την ηλικά τους. Όσο ποιο νέοι είναι τόσο το λιγότερο γιατί η Ιαπωνία έχει αρχίσει να αμερικανοποιείται.

Παράθεση:
ή απλά ένας καταπιεσμένος λαός

Λέγοντας "καταπιεσμένος" με τι κριτήρια κρίνεις; Και λέω "κρίνεις" εννοοώντας έναν έλληνα όχι εσένα (τον kenji) προσωπικά. Εγώ π.χ αν αναγκάζόμουν να ακολουθώ ένα οποιοδήποτε άλλον τρόπο ζωής εκτός από αυτόν που έμαθα, θα το θεωρούσα καταπίεση. Ό άλλος όμως που έμαθε έτσι τι σοϊ καταπίεση είναι; Θες να αναλύσεις την λέξη "καταπίεση". Με ποια κριτήρια, τα ελληνικά, τα ιαπωνικά, τα αντρικά, τα γυναικεία, τα ποιά;

Παράθεση:
που μετά από πολλά χρόνια απομονοτισμού και εγκράτειας

Τον οποίον τον διάλεξαν μόνοι τους.....

Παράθεση:
Αναρωτιέμαι ώρες ώρες πόσο σχέση έχει η Ιαπωνία σαν κοινωνία με στοιχεία που παρουσιάζονται σε anime?

Στα anime παρουσιάζονται ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ τα αμερικάνικα πρώτυπα. Πράγματα που έτσι και τα έβλεπαν οι προηγούμενες γενεές των ιαπώνων δεν θα ήξεραν ποιο λαό βλέπουν μέσα από την τηλεόραση!! Μονάχα μερικά έξτρα σημάδια φανερώνουν την ιαπωνική καταγωγή τα οποία όμως είναι γνωστά ακόμα και στους έλληνες. Αν π.χ έρθει ένας επισκέπτης σπίτι σου θα τον καλοδεχτείς είτε είσαι ιάπωνας είτε έλληνας. Μονάχα αν πάμε λίγο ποιο βαθιά θα δούμε ότι ο έλληνας θα βάλει τον άλλον να καθήσει στον καναπέ ενώ ο ιάπωνας στο.... πάτωμα!! Laughing Αυτό όμως δεν θα το δείξει γιατί δεν είναι ποτέ μέσα στο σενάριο κάτι το "δευτερεύον" όπως κάτι που το ξέρουν όλοι οι ιάπωνες. Και ακριβώς εξαιτίας αυτουνού, για ένα έμπειρο έλληνα anime-watcher, τα ιαπωνκά σημάδια είναι ΕΛΑΧΙΣΤΑ και δεν καταλαβαίνει διαφορά από τα αμερικάνικα ήθη και έθιμα. Στο λέω εγώ που αυτήν την στιγμή στον δίσκου μου έχω γύρω στις 30 σειρές!!!! Πρέπει να ψάξω το μισό internet για να καταλάβω τι εννοούσε το τάδε έργο στην τάδε σκηνή.

Παράθεση:
Έχω διαβάσει και δει πράγματα όμως που δε μπορώ να πω ότι κολακεύουν την Ιαπωνία.

Το ότι εμείς αγαπάμε τα anime δεν σημαίνει ότι ο γύρως κόσμος του είναι τέλειος. Ο λόγος που τα αγαπάμε είναι γιατί είναι διαφορετικά από εμάς. Τώρα όμως με την παγκοσμοιοποίηση που όλα γίνονται ένα και το αυτό πώς θα ξεχωρίσουμε από το μπουλούκι; Ευτυχώς η Ιαπωνία είναι ποιο έξω στην παγκοσμοιοποίηση από ότι οι άλλοι λαοί και γι' αυτό βλέπουμε ακόμα κάποια καλά. Αλλά αυτό σημαίνει αυτομάτως και κάποια κακά. Λογικό δεν είναι;

Παράθεση:
Μένουν όντως οι σύγχρονοι Ιάπωνες σε σπίτια-τρύπες χειρότερα και από τις πιο άθλιες πολυ-πολυκατοικίες που υπάρχουν στη δύση?

Ναι όσο δεν φαντάζεσαι!! Ο πολύς κόσμος στοίχημα αν εχεί 60τμ σπίτι για 6-7 άτομα!!

Παράθεση:
Είναι αλήθεια ότι οι περισσότεροι δεν έχουν αμάξι γιατί δεν τους φτάνουν τα λεφτά?

ΝΑΙ!!

Παράθεση:
Ότι είναι δουλειά σπίτι-σπίτι δουλειά?

ΌΧΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ!! Γι' αυτούς που μένουν στην πόλη ναι είναι αλήθεια. Γι' αυτούς που μένουν όμως μακρυά, ακριβώς επειδή είναι μακρυά δεν προλαβαίνουν να επιστρέψουν σπίτι τους για το μεσημέρι και μένουν σε ξενοδοχεία-ΘΥΡΙΔΕΣ!!! Ξέρεις πώς είναι οι θυρίδες στα ταχυδρομεία; Η μία δίπλα στην άλλη; Σκέψου ακριβώς το ίδιο πράγμα αλλά με τις εξής διαφορές:

1) Είναι ποιο μεγάλες για να χωράει μέσα ο άνθρωπος

2) Η κάθε θυρίδα είναι περίπου 3χ3τμ όσο δηλ περίπου ένα κανονικό μπάνιο στην ελλάδα!!!

3) Σε κάθε θυρίδα υπάρχουν κρεβάτια το ένα πάνω στο άλλο για να χωράνε ποιο πολλοί άνθρωποι στον ίδιο χώρο!!! Και αυτοί είναι ξένοι μεταξύ τους!!

4) Ακριβώς λόγο του ότι είναι ξένοι, για να αποφύγουν κλοπές και σχετικά, οι θυριδες δεν έχουν πόρτες δωματίων για να είναι όλοι στα φανερά!! (Εκτός αν υπάρχει άλλος λόγος που εγώ δεν ξέρω!!!)

Παράθεση:
Είναι εγκλωβισμένοι

Εγκλωβισμένοι; Γιατί; Άμα ήσαν εγκλωβισμένοι θα άλλαζαν τον τρόπο ζωής τους. Κυρίως τώρα με την τεχνολογία!

Παράθεση:
ή τόσο διαφορετικοί που εγώ τουλάχιστον δε μπορώ να τους καταλάβω?

Αυτό ακριβώς! Στο είπα και πριν: ΜΕ ΤΙ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΡΙΝΕΙΣ;;

Παράθεση:
Παιδικές αυτοκτονίες και όχι μόνο.

Άμα είναι να αυτοκτονήσει κάποιος θα το κάνει γιατί δεν βρίσκει νόημα στην ζωή του. Και αυτό μπορεί να γίνει οπουδήποτε. Όμως ειδικά στην Ιαπωνία που η κοινωνία τος είναι πολύ κλειστή και οι άνθρωποι δεν μιλάνε μεταξύ τους, είναι λογικό όταν δεν μπορείς να επικοινωνήσεις με κάποιον για να σε καταλάβει, να μην έχεις νόημα ζωής και να αυτοκτονείς. Οι αυτοκτονίες έγιναν κυρίως από την εποχή που άρχισε να κυκλοφορεί το internet γιατί η κλειστή κοινωνία τους, έγινε ακόμα ποιο κλειστή. Από όσο ξέρω οι φήμες δεν είναι απλά φήμες δυστυχώς....

Παράθεση:
Έχει δει κανείς το all about lily chou? Οι καταστάσεις που παρουσιάζει διαφέρουν σε τίποτα με παρόμοιες σε μέρη του υπόλοιπου αναπτυγμένου κόσμου?

Δυστυχώς όχι. Αλλά από αυτό που λες θα ήθελα να το δω.

Παράθεση:
οι otakus μάλλον δεν είναι πολύ μεγάλη σε αριθμό και πολύ περισσότερο respectable κοινότητα για τους υπόλοιπους γιαπονέζους.

Για τους γιαπωνέζους "otaku" θα πει σε αντίστοιχο ελληνικό νόημα -όχι μετάφραση λέξης- αυτο που λέμε "σχιζοφρενής" ή κάποια άλλη σχετική λέξη!!

Δες το Densha Otoko. Δεν ειναι anime αλλά είναι όχι μόνο καταπληκτικό, όχι μόνο περιγράφει πολλά σημεία του καθημερινού τρόπου σκέψεως των ιαπώνων (ή τουλάχιστον κάποιου αριθμού ατόμων.. δεν ήμαστε όλοι ίδιοι) όχι μόνο ο πρωταγωνιστής είναι otaku σε ένα εχθρικό κόσμο (δες στο πρώτο κιόλας επεισόδιο!!) αλλά κιόλας η ιστορία είναι ΑΛΗΘΙΝΗ και διεπράχτηκε στο ιαπωνικό internet πέρυσι Surprised Shocked
Θα το βρεις μεταφρασμένο από τους walle


Παράθεση:
Απλά θα ήθελα να ξεκινήσω ένα brainstormig σκέψεων.

Σε μένα το πέτυχες, alright!!

Παράθεση:
Για μένα η Ιαπωνία παραμένει ενδιαφέρον γιατί φαντάζει στα μάτια μου ως μια άλλη όψη του νομίσματος.

Και μένα!

Παράθεση:
αν τελικά η ιστορία, για πάρα πολλά πράγματα, θα επαναληφθεί ανατολικά αυτήν την φορά.

Το βρίσκω τρομακτικό να συμφωνώ μαζί σου πάνω σε αυτό!
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
powerboy
Δημοσιεύθηκε: Κυρ Μάρ 05, 2006 1:37 am
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.DeViL :: :: ANiME.DeViL ::

Συμμετέχει από: 01 Μάρ 04 Δημοσιεύσεις: 1351 Τόπος: Ρόδος Τώρα Βλέπω: Hayate No Gotoku, Ichigo Mashimaro, Seto No Hanayome
Χμ... Νομίζω ότι κάπου ξεφεύγουμε εδώ παιδιά...

Σκοπός του άρθρου μου δεν ήταν να βγάλω κάποια συμπεράσματα σχετικά με τον Ιαπωνικό πληθυσμό αλλά να ξεδιαλύνω κάποια πράγματα επειδή τα anime έχουν παρεξηγηθεί τώρα τελευταία, ιδιαίτερα μετά την συγκεκριμένη εκπομπή.

Το γεγονός είναι ότι στα anime (όχι στα Hentai) οι σχέσεις μεταξύ αγοριών και κοριτσιών αντιμετωπίζονται αρκετά πιο ώριμα από ότι σε κάποιες άλλες εκπομπές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Όπως επίσης γεγονός είναι ότι οι σχέσεις δεν είναι παιχνίδι και ότι μπορεί να έχουν καταστροφικά αποτελέσματα εάν δεν τις χειριστείς σωστά και τις αντιμετωπίσεις όπως αντιμετωπίζονται συνήθως στην τηλεόραση.

Τώρα όσον αφορά τα ακραία ερωτικά βίντεο (και Hentai) των Ιαπωνέζων, όπως είπα, αυτά επιβεβαιώνουν τον συντηριτισμό της Ιαπωνικής κοινωνιας. Κανείς δεν αρνήθηκε ότι στα βίντεο και στα κινούμενά τους σχέδια οι Ιάπωνες κάνουν αρκετά ακραία πράγματα.

Όταν σε μια κοινωνία όπως είναι η Ιαπωνική η επίσημη συμπεριφορά είναι ευγενική, μαζεμένη και συγκρατημένη, και η σεξουαλικότητα δεν εκφράζεται ελεύθερα ή καταπιέζεται, λογικό είναι να εμφανίζονται ακραίες εκφράσεις ερωτισμού στην "υπόγεια κοινωνία" και στην ερωτική τέχνη ενός λαού.

Αναλογιστείτε αυτό: τα πιο ακραία ερωτικά φαινομένα όπως ο σαδισμός, ο μαζοχισμός, η κ**ρολαγνεια κ.α. εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στην Βικτωριανή Αγγλία όπου η κοινωνία ήταν ιδιαίτερα συντηριτική. Οι αραβικές χώρες, οι οποίες θεώρούνται αρκετά συντηριτικές έχουν αρκετά ακραία ερωτική λογοτεχνία. Το Καμα Σούτρα (το οποίο είναι αρκετά παρεξηγημένο -είναι ένα φιλοσοφικό βιβλίο σχετικά με το πώς πρέπει να ζεί ένας ινδός και ΜΟΝΟ ΕΝΑ κεφάλαιό του αναφέρεται στο σεξ), γεννήθηκε στην Ινδία, μια αρκετά συντηριτική και παραδοσιακή χώρα.

Νομίζω ότι εύκολα μπορούμε να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα από αυτό.

_________________

Θέλετε να δείτε την κορούλα μου;
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα Yahoo Messenger
kenji
Δημοσιεύθηκε: Κυρ Μάρ 05, 2006 9:36 am
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.eNGiNe :: :: ANiME.eNGiNe ::

Συμμετέχει από: 30 Σεπ 04 Δημοσιεύσεις: 911 Τόπος: Θεσ/νικη / Πάτρα Τώρα Βλέπω: Ton kafe pano sto grafeio
Καλημέρα.

Powerboy ίσως επειδή δεν κατάλαβες τι ακριβώς με παρακίνησε να ανοίξω το thread στο παραθέτω.

Παράθεση:
Οι Ιαπώνες, τόσο στην καθημερινή ζωή τους όσο και στην καθημερινή τους τέχνη είναι αρκετά πιο μαζεμένοι και υπεύθυνοι από εμάς. Αντί να τους απαγορεύσουμε, ίσως θα έπρεπε να μάθουμε κάτι από αυτούς


Εγώ εκείνο που θέτω σαν συζήτηση είναι το εξής. Εϊναι τελικά τόσο μαζεμένοι και υπεύθυνοι στην καθημερινή τους ζωή? Έχουμε μόνο να μάθουμε ή και να παραδειγματιστούμε, χρησιμοποιώντας τους ως αρνητικό παράδειγμα? Είναι προσωπικές απορίες και θα ήθελα να ακούσω και γνώμες παιδιών που έχουν μια καλύτερη άποψη επί του θέματος.

Χρησιμοποιώ ως παράδειγμα το άρθρο σου απλά για να έχω ένα σημείο αναφοράς για να ξεκινήσει μια συζήτηση γύρω από το lifestyle-system values της Ιαπωνίας γενικά. Η συζήτηση ξεκινάει με αφορμή το άρθρο σου, όχι όμως πανω στο άρθρο σου. Καταλαβαίνω ότι ο σκοπός του άρθρου σου ήταν τα anime, ελπίζω να καταλαβαίνεις για ποιο λόγο χρησιμοποίησα το άρθρο. Smile

Σχετικά με την αποκύρηξη των anime σαν μόδας, ανέφερα συγκεκριμένα το εξής:

Παράθεση:
Έχω ακούσει από αρκετά άτομα να αποκυρήσουν τους animades, για το λόγο ότι οι τελευταίοι μοιάζουν να αποτελούν περισσότερο μόδα παρά ένα είδος χόμπι. Καταλαβαίνω την αντιπάθειά τους στο επίπεδο που οτιδήποτε είναι από την Ιαπωνία είναι επικό, απίστευτο, ρουλάρει, αποκλείεται να μην έχει κάποιο βαθύτερο νόημα μέσα.


Δεν με ενδιαφέρει αν κάποιοι ξέρουν ότι anime=hentai, λογω του κ@#4περιοδικού όπως ανάφερε και η φίλη(ναι είναι κοπέλα την πάτησα Confused στο αρχικό post) πιο πάνω. Αν ξαναδιαβάσετε την πάνω παράθεση νομίζω θα καταλάβετε σχετικά με την συγκεκριμένη αποκύρηξη των animadon που εγώ αναφέρω.

Παράθεση:
Όταν σε μια κοινωνία όπως είναι η Ιαπωνική η επίσημη συμπεριφορά είναι ευγενική, μαζεμένη και συγκρατημένη, και η σεξουαλικότητα δεν εκφράζεται ελεύθερα ή καταπιέζεται, λογικό είναι να εμφανίζονται ακραίες εκφράσεις ερωτισμού στην "υπόγεια κοινωνία" και στην ερωτική τέχνη ενός λαού.

Αναλογιστείτε αυτό: τα πιο ακραία ερωτικά φαινομένα όπως ο σαδισμός, ο μαζοχισμός, η κ**ρολαγνεια κ.α. εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στην Βικτωριανή Αγγλία όπου η κοινωνία ήταν ιδιαίτερα συντηριτική. Οι αραβικές χώρες, οι οποίες θεώρούνται αρκετά συντηριτικές έχουν αρκετά ακραία ερωτική λογοτεχνία. Το Καμα Σούτρα (το οποίο είναι αρκετά παρεξηγημένο -είναι ένα φιλοσοφικό βιβλίο σχετικά με το πώς πρέπει να ζεί ένας ινδός και ΜΟΝΟ ΕΝΑ κεφάλαιό του αναφέρεται στο σεξ), γεννήθηκε στην Ινδία, μια αρκετά συντηριτική και παραδοσιακή χώρα.

Νομίζω ότι εύκολα μπορούμε να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα από αυτό.


Την ίδια δυνατότητα πρόσβασης (kama sutra, αραβική λογοτεχνία -> για ποιους όμως?) ή εξάσκησης (σαδομαζοχισμός) για το μέσο πολίτη στην εκάστοτε κοινωνία έχουν-είχαν τα παραδείγματα που ανέφερες? Σε τι ποσοστό του συνολικού πληθυσμού αποτελούν-αποτελούσαν φαινόμενα, ή σεξουαλικές τεχνικές που γνώριζε ή εξασκούσε? Αναφέρω και tv-shows, όχι μόνο hardcore-softcore amateur videos. Τα οποία δεν ξέρω τι εμβέλεια μπορεί να έχουν σε εθνικό δίκτυο, αλλά αν υποθέσω ότι προβάλλονται πανΙαπωνικά μου προκαλεί ερωτήματα. Τα tv-shows του σήμερα μου φαίνεται να έχουν πολύ μεγαλύτερη μαζικότητα από τη λογοτεχνία σε παλαιότερες εποχές και σε κοινωνίες μάλιστα που δεν φημίζονται για τη κοινωνική τους ευημερία και ισότητα. Επειδή μίλησες για "υπόγεια κοινωνία" (και αν σωστά υπόθεσα τι εννοείς), δεν μου φαίνεται και τόσο υπόγεια αυτή με βάση τις παραπάνω σκέψεις, πάντα μιλώντας για την Ιαπωνία.

Σχετικά με το θέμα της ενημέρωσης διαφωνώ. Οποιδήποτε cencorship για μένα είναι καταδικαστέο. Δεν φταίει μόνο ο πομπός αλλά και ο δέκτης ο οποίος δε σταθμίζει και το κύρος και τους σκοπούς του μέσου-ατόμου ενημέρωσης. Ας γίνουμε ποιο έξυπνος-κριτκός επιτέλους σαν λαός. Η ζωή δεν είναι μόνο "αγοράζω"-"πουλάω" και φέρνω το συγκεκριμένο παράδειγμα γιατί οι περισσότεροι Έλληνες που ξέρω όταν είναι να κάνουν μια αγορά γίνονται απολύτως "ψαγμένοι".

Την καταπίεση την κρίνω με βάση το συναίσθημα που νιώθει ένας μέσος πολίτης ο οποίος φαίνεται να διαφωνεί να μην είναι σύμφωνος με ένα σύστημα αξιών που έχει κληρονομήσει. Ακόμα σημαντικότερο κριτήριο για το παραπάνω αποτελούν οι αντιφάσεις της καθημερινής του ζωής και ο βαθμός συνειδητότητας αυτών.

Να θίξω εδώ και ένα άλλο θέμα. Η Ιαπωνία έχει "ισότητα" μεταξύ των φύλων? Δεν εννοώ το νομικίστικα τυπικό του θέματος, αλλά το ουσιαστικό. Οι γυναίκες πως νιώθουν για τη balance εξουσίας με το άλλο φύλο και με την κοινωνία τους συνολικά?

Τον απομονοτισμό των διάλεξαν μόνοι τους ή οι αυτοκράτορες? Ο απλός λαός θα μπορούσε να κάνει κάτι διαφορετικό? Αν έχω καταλάβει καλά μετά από ένα μακρύ σερί πολέμων επήλθε ηρεμία και μετά απομόνωνση. Μετά από περίοδο πολέμων πόσο εύκολο είναι για το μέσο πολίτη να ορθώσει ανάστημα?

Για τον εγκλωβισμό τους ή όχι προσωπικά περιμένω να δω την αντίδραση τους κατά τη διάρκεια της παγκοσμιοποιημένης ζωής τους. Συγκρίνοντας επέρχεται και η αμφισβήτηση. Επειδή δεν έχω καταλάβει αν ακόμα είναι δεκτικοί στα εξωτερικά ερεθίσματα, εννοώντας να δοκιμάζουν την αξία τους ή όχι, δυσκολεύομαι ακόμα να καταλάβω το αν δέχονται καταστάσεις, τύπου ξενοδοχεία-θυρίδες, είναι γιατί τους αρέσει ή γιατί έτσι έμαθαν.

Αν πούμε ότι η ωρίμανση επέρχεται με την αμφισβήτηση και την απομυθοποίηση θα ήθελα να δω τελικά ο "μύθος" Ιαπωνία που έχω στο κεφάλι μου, πόσο είναι μυθολογία, πόσο αληθινή πραγματικότητα.

Ps: powerboy συγνώμη αν θεωρείς ότι σε έθιξα κάπως, ελπίζω όμως να κατάλαβες τι ακριβώς θέλω να πω-κάνω με το συγκεκριμένο thread.


Έχει επεξεργασθεί από τον/την kenji στις Δευ Μάρ 06, 2006 12:08 pm, 2 φορές συνολικά
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
noname
Δημοσιεύθηκε: Κυρ Μάρ 05, 2006 11:53 am
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
XD XD XD XD XD

Συμμετέχει από: 31 Μάϊ 04 Δημοσιεύσεις: 2829 Τόπος: Αθήνα - θεσσαλονίκη Τώρα Βλέπω: OMG!!! πώς βρέθηκε αυτό εκει ?
afou afto to post stoxeutike me tosh dexiotexnia as to periorisw se oti skeftika prwto diavazontas ta upolipa post :

Παράθεση:
Μονάχα αν πάμε λίγο ποιο βαθιά θα δούμε ότι ο έλληνας θα βάλει τον άλλον να καθήσει στον καναπέ ενώ ο ιάπωνας στο.... πάτωμα!!
... an pas akoma ligo poio vathia tha deis oti o ellinas tha "katalavei" ton kanape prin tou pei kapoios pou na katsei ... alla afto einai asxeto ...

kai as to kanw kai ligo poio on topic (giti osoi den kanoun pote spam arxisan na mazeuoun petres>_<) : diavazontas ta post vlepeis oti einai tou stil : oi iapones einai "etsi " kai "alios" kai einai "etsi " giati "auto " kai fteei "ekeino " kai to "allo" kai afta einai ta "uper" kai touta ta "kata" tous ktl ... vasika epidi
den etixe na paw iaponia h na gnorisw kapoion apo ekei h pou apla na exei paei ... den mporw na ekfrazw gnomh vasismenos se mia tainia h ena manga h ti leei o enas kai o allos ... enas aplos tipas pou apla tou aresoun ta anime eimai ... episis mporei na exw kapoio endiaferon se kapoia politismika stoixeia ths iaponias alla genika twra opws ginete panta petas ta "kaka " stoixeia kai kratas ta "kala"....

... telws tha faei kai alh simpliromatikh epexergasia afto to post giati prepei
na figw twra >_<


Έχει επεξεργασθεί από τον/την noname στις Δευ Μάρ 06, 2006 11:14 am, 1 φορά
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
KuRy-ou
Δημοσιεύθηκε: Δευ Μάρ 06, 2006 6:31 am
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: HooKeD :: :: HooKeD ::

Συμμετέχει από: 22 Μάϊ 05 Δημοσιεύσεις: 147 Τόπος: Στην καρέκλα του σπιτιού μου! Τώρα Βλέπω: Την οθόνη μου!
Παράθεση:
Παράθεση:
Μονάχα αν πάμε λίγο ποιο βαθιά θα δούμε ότι ο έλληνας θα βάλει τον άλλον να καθήσει στον καναπέ ενώ ο ιάπωνας στο.... πάτωμα!!
... an pas akoma ligo poio vathia tha deis oti o ellinas tha "katalavei" ton kanape prin tou pei kapoios pou na katsei ... alla afto einai asxeto ...


Laughing Laughing Laughing Ναι πράγματι. Ξεχωρίζει ο έλληνας τι να κάνουμε..... Laughing Razz


Έχει επεξεργασθεί από τον/την KuRy-ou στις Σαβ Μάρ 11, 2006 9:03 pm, 1 φορά
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
narkalios
Δημοσιεύθηκε: Δευ Μάρ 06, 2006 9:57 am
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: FeaRLeSS :: :: FeaRLeSS ::

Συμμετέχει από: 03 Μάϊ 05 Δημοσιεύσεις: 228 Τόπος: Terra Prime Τώρα Βλέπω: The Twelve Kingdoms - Berserk - School Rumble 2nd Term
paidia...ilikrina signomi alla egw vlepw anime giati goustarw na vlepw anime... tora to ti kanoun oi iapones me endiaferi toso oso kai to ti kanoun oi ellines (uparxoun kai anilika alios 8a elega poso akrivos me niazei)
Diladi ,paradigma, otan vlepete mia tenia, tin vlepete gia ton protagonisti i giati i tenia a3izi na tin dei kapoios? Pragmatika se niazi an o Keanu Reeves einai gay i oxi? Prosopika apolausa apisteuta toso to matrix oso kai ton mikro vouda.Ti kai an einai gay... ston diko mou mpenei? (na me simpa8ate... den ante3a)
Kati antistixo isxii se mena kai me ta anime.Nta3... kali i iaponia kali i filosofia tis kala ola kai mias kai einai entelos 3eni xora os pros ta dika mas i8i kai e8ima dikeologite mia A periergia.Alla na sindesi kapoios ta anime me ton tropo zois tous to krino ligo astoxo.Auto pou prospa8w na pw einai oti ta ANIME mou aresoun trela.Twra poioi ta vgalane, giati kai ti anixisies exei posos me endiaferi.

En teli ti kai an oi iapones einai o kaliteros laos ever... ti kai an einai o xiristos... egw me tin idia agapi kai porosi 8a sinexiso na vlepw anime gia arketo kairo akoma.

pantos ena ta3idaki stin iaponia den 8a me xalage... exoun orea......... xora ekei Wink


PROSOXI
ola auta isxioun se mena kai mono se mena.Einai o dikos mou tropos skepsis kai antidrasis. Den krino ton tropo pou skeutete o ka8enas apo esas.Gousto sas kai kamari sas an 8elete na ma8ete ta panta apo tin iaponia, tin istoria tis, tin filosofia tis, na trote me chopsticks kai na milate iaponika Smile

_________________
>>> My Anime Album <<<



- Οι τουρίστες στην ρεσεψιόν ετοιμάζονται να με λιντσάρουνε και η γυναίκα μου να με βράσει...
- Θέλω να δω την Hinata ενήλικη γαμώτο...
- με ακούτε?... - Σας ακούμε, προφανός σας ακούμε, για να απαντάμε σας ακούμε
THE GATES ARE OPEN
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
kenji
Δημοσιεύθηκε: Δευ Μάρ 06, 2006 10:32 am
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.eNGiNe :: :: ANiME.eNGiNe ::

Συμμετέχει από: 30 Σεπ 04 Δημοσιεύσεις: 911 Τόπος: Θεσ/νικη / Πάτρα Τώρα Βλέπω: Ton kafe pano sto grafeio
Yiare yiare yiare.

Ένα απλό θέμα ήδη 1+1/2 spam post. Έχω διαβάσει στο συγκεκριμένο forum για goody's, εξωγήινους, τοστ και πίτσες, naruto^n και άλλα πολλά τα οποία τα βρίσκω διασκεδαστικά αλλά προσωπικά δεν είναι του γούστου μου. Τα έχω σεβαστεί όμως στο επίπεδο ότι αφού δεν είχα να προσθέσω κάτι στη συζήτηση δεν χαλούσα το thread.

Στην τελική μαζί με όλα αυτά ας υπάρχει και ένα τέτοιο thread. Δεν είναι υποχρεωτικό να μοιραζόμαστε τα ίδια ενδιαφέροντα. Wink

Τελευταία έχω βαρεθεί να ακούω, διαβάζω για υποκλοπές, ανεργία, κρίσεις σχέσεων, εκλογές, fame story και τα συναφί, κτλπ-κτλπ και είπα ο άνθρωπος να ψάξω κάποια πράγματα για την μακρινή ανατολή η οποία στα επόμενα χρόνια δε θα είναι τόσο μακρινή. Όχι μόνο οικονομικά, πολιτιστικά. Ίσως ακόμα για αρκετούς και επαγγελματικά. Έχουμε εξαντλήσει πληροφοριακά αρκετά το θέμα αμερική, ευρώπη (ου ou 666 και τα συναφί) οπότε είπα ας ψάξω για κάτι που ακόμα το αντιμετωπίζουμε ως black box στο Ellada (Αν προσέξατε κάνω νύξι και για Κορέα, Κίνα). Τουλάχιστον μέχρι πρότινος βέβαια είχαμε τέτοια αντιμετώπιση ως κοινωνία, γιατί τα λαγωνικά των MME ήδη άρχισαν να μυρίζονται λεφτά προς τα εκεί μεριά.

Όλα αυτά είναι και on-topic και off-topic με το θέμα. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να προσθέσει να διαφωνίσει, όποιος δε τον ενδιαφέρει παρακάλω ας προσπεράσει. Είναι γενικά ενοχλητικό σε μια οποιαδήποτε συζήτηση να κάνω scroll και να ψάχνω τα on-topic post.

Ps: Narkalie το post σου το θεωρώ semi on-topic. To παράδειγμα με το kyanou το βρήκα άστοχο απο μόνο του αλλά και σε σχέση με τα ερωτήματα που εγείρω συνολικά στο thread. Και πάλι όμως αυτό είναι η προσωπική μου γνώμη. Smile

Ps^2: Όταν υπάρχουν τηλεοπτικές παραγωγές "κινουμένων σχεδίων" (τα ξέρετε αυτά τα παιδικίστικα πράγματα) επιπέδου nge, monster, lain, paranoia agent, gits κτλπ κτλπ φυσικά και μου προκαλείται και περιέργεια για τους ίδους τους γιαπονέζους. Όπως όταν έβλεπα scoopy doo, superman, gi joe, κτλπ μου δημιουργούνταν ερωτήματα και για τους αμερικάνους. Απλά μεγάλωσα και πέρα από την κοκα κόλα και το hamburger θέλω να πιω και sake και να φάω και noodles. Ίσως αύριο μεθαύριο να θέλω να πίνω ζεστό τσάι αντί για φραπέ και να τρώω αραβική πίτα και χουρμάδες. Who knows?


Έχει επεξεργασθεί από τον/την kenji στις Δευ Μάρ 06, 2006 10:48 am, 1 φορά
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
narkalios
Δημοσιεύθηκε: Δευ Μάρ 06, 2006 10:47 am
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: FeaRLeSS :: :: FeaRLeSS ::

Συμμετέχει από: 03 Μάϊ 05 Δημοσιεύσεις: 228 Τόπος: Terra Prime Τώρα Βλέπω: The Twelve Kingdoms - Berserk - School Rumble 2nd Term
Gomen... alla ekfrasa tin gnomi mou kai tpt parapera. Den einai tou tipou mou ta spam kai an en teli an 8eorite spam parakalo na svisti to proigoumeno post mou kai auto Smile siga min xalasoume tis kardies mas hehe

_________________
>>> My Anime Album <<<



- Οι τουρίστες στην ρεσεψιόν ετοιμάζονται να με λιντσάρουνε και η γυναίκα μου να με βράσει...
- Θέλω να δω την Hinata ενήλικη γαμώτο...
- με ακούτε?... - Σας ακούμε, προφανός σας ακούμε, για να απαντάμε σας ακούμε
THE GATES ARE OPEN
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
kenji
Δημοσιεύθηκε: Δευ Μάρ 06, 2006 10:54 am
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: ANiME.eNGiNe :: :: ANiME.eNGiNe ::

Συμμετέχει από: 30 Σεπ 04 Δημοσιεύσεις: 911 Τόπος: Θεσ/νικη / Πάτρα Τώρα Βλέπω: Ton kafe pano sto grafeio
Narkalie επειδή έχω διαβάσει διάφορα post σου κάνω συγκεκριμένη αναφορά σε σένα γιατί νομίζω ότι θα μπορούσες να συνεισφέρεις στη συζήτηση. Smile

Συν τοις άλλοις δε το θεωρώ τελείως off-topic. Αν το έγραφες λίγο καλυτερα αυτό που θέλεις να πεις νομίζω θα ήταν όλα ωραία.

Αν θέλεις καλύτερα να μείνει ως έχει το post να τα διαβάζουν οι νεότεροι. Έχει παραγίνει το κακό με τα spam off-topic σε αυτό το forum τελευταία. Μπορείς να προσθέσεις από κάτω αυτό που θέλεις να πεις το οποίο έχω πιάσει το νόημα αλλά σου απάντησα παραπάνω. Smile

Ps: Arigato noname, narkalios. Smile Να διευκρινήσω ότι αυτά που γράφω δεν είναι σκέψεις με βάση μόνο anime-manga αλλά και με βάση αρκετά που έχω διαβάσει στο νετ, και λιγότερα που έχω δει στο tv. Αρκετά, σίγουρα όμως όχι επαρκή για αυτό και ξεκίνησα τη συζήτηση. Τα post μου έχουν αυτή τη δομή για να μπορώ να είναι όσο πιο αποδεικτικός ο λόγος μου, αλλά κυριώς να καταλάβει ο άλλος γιατί έχω κάποιες συγκεκριμένες σκέψεις επί του θέματος. Όπως είπα brainstorming σκέψεων είναι ο σκοπός μου.

Ps^2: Σε μια συζήτηση χίλιοι^n καλοί χωράνε. Smile


Έχει επεξεργασθεί από τον/την kenji στις Δευ Μάρ 06, 2006 12:00 pm, 3 φορές συνολικά
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
narkalios
Δημοσιεύθηκε: Δευ Μάρ 06, 2006 11:51 am
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: FeaRLeSS :: :: FeaRLeSS ::

Συμμετέχει από: 03 Μάϊ 05 Δημοσιεύσεις: 228 Τόπος: Terra Prime Τώρα Βλέπω: The Twelve Kingdoms - Berserk - School Rumble 2nd Term
exeis dikio os pros to semi off topic mias kai den simetixa stin sizitisi, poso malon na prospa8iso na apantiso stis erotisis sou vasi tis dikias mou empirias kai tou tropou pou vlepw ton kosmo (mesa apo ta matia mou) gomen Smile

Exoume kai leme lipon... Iaponia . Mia xora poli makria apo tin ellada.Mia xora pou den mirazete apolitos tipota me mas oso afora politismika kai 8riskeutika stixia opote einai dikeologimeni i apisteuti dipsa mas gia gnosi se otidipote exei sxesi me auti tin xora (uposimisosi... o an8ropos einai periergo kai ereunitiko zoo... tini na 8elei na ma8i gia otidipote den gnorizi.Oso ligotera 3erei gia kati toso perisotero tou kinei to endiaferon).I istoria tous exei na kanei me samurai , 8eikous autokratores kai teletourgikes autoktonies.Pragmata 3ena kai sxedon e3ogiina gia enan meso sinxono europeo-amerikano etc.
Autoi apo tin meria tous exontas anagnorisi tin monadikotita tis politistikis tous klironomias prospa8oun na lansaroun oso to dinaton kalitera auta ta stixia... auti tin klironomia.Pws to kaneis auto? TOURISMOS... Parte ena tixeo touristiko filadio tis Iaponias kai dite poia pragmata proo8oun apo tin xora tous.Fisika ta grafika xoria tous, tous apisteutis omorfias naous tous kai tin laiki tous paradosi (geisha - samurai etc). Auto isos na apantai sto erotima peri "θεματοφύλακες κάποιων παραδοσιακών αξιών". Quote apo Starwars: "Only money works on me..."Pano sto idio 8ema pisteuw oti akrivos tin idia porosi 8a eixe kai o ipolipos kosmos me tin ellada an ta anime anti gia iaponika itan ellinika kai anti gia iaponika stixia eixan ellinika stixia.Fantastite sta matia enos Iapona anti gia samourai na diavazi gia Spartiati.Anti gia geishes na diavazi gia tis ieres pornes ton mantion (sorry alla opoios prosvalete me tin frasi "ieri porni" kalitera na diavasi ligo perisotera gia tis geishes).Ilikrina sugnomi file kenji alla to na kerdizis ta apisteuta leuta apo ton tourismo ekmetaleuontas tin istoriki sou paradosi mono "8ematofilakas paradosiakon a3ion" den mporis na xaraktiristis.Einai la8os auto pou kanoun? Gia mena oxi (eimai kai ilistis pos na to kanoume) alla ta sika sika kai i skafi skafi.
Oso gia tin sinxroni zwh stin iaponia prosopikes empiries mpori na min exw alla to "wired" einai axanes. Ma8eneis ta panta. Sxetika prosfata malista ,edo sto animeplanet, ipir3e kai ena poli oreo (kai arketa diafotistiko) a8raki gia ena sxoliko ta3idi stin iaponia.8imame na grafi lipon ekei me poso zilo prospa8ousan oi odigoi na "kripsoun" tous astegous tous kai tous zitianous tous.Apo oso 3ero exoun arketa kali anergia kai provlima me tous astegous tous. Omos (kai edo kolaei o Neo) otan pas ta3idaki se mia 3eni xora ti pas na deis? Ta an8ropistika tis provlimata i tis omorfies pou exei na sou di3i? As min krivonaste... anr8opistes stin 8eoria eimaste oloi mas... prosopika stin 8eoria ginome kai mitera tereza an xriasti. Egw an pigena ta3idi stin Iaponia (pou 8elw alla asxeta an den prokite na paw pote) 8a pigena na episkeuto tous naous kai ta xoria tous.ISOS na pigena na dw kai to Tokyo... poli fasaria ginete gia auti tin poli kai isos na tis edina 2 meres apo tin zoi mou gia na dw peri tinos prokite.
Tora oso afora to "προκαλείται και περιέργεια για τους ίδους τους γιαπονέζους" sorry alla apo mena den 8a vreis katanoisi.Eimai apo tous an8ropous pou apolamvanoun sto megisto (sxedon katantai aidia) mia agapimeni tenia se DVD adiaforontas gia ta extras.


elpizo na min egina kourastikos kai auti tin fora na emina on topic Smile

_________________
>>> My Anime Album <<<



- Οι τουρίστες στην ρεσεψιόν ετοιμάζονται να με λιντσάρουνε και η γυναίκα μου να με βράσει...
- Θέλω να δω την Hinata ενήλικη γαμώτο...
- με ακούτε?... - Σας ακούμε, προφανός σας ακούμε, για να απαντάμε σας ακούμε
THE GATES ARE OPEN
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
narkalios
Δημοσιεύθηκε: Δευ Μάρ 06, 2006 12:31 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
:: FeaRLeSS :: :: FeaRLeSS ::

Συμμετέχει από: 03 Μάϊ 05 Δημοσιεύσεις: 228 Τόπος: Terra Prime Τώρα Βλέπω: The Twelve Kingdoms - Berserk - School Rumble 2nd Term
Meros 2o tou dikou mou brainstorm (as prosexes... den rixnoun brainstorms etsi sto asxeto Razz )

Sex erotas kai sxesis sta anime... Prosopika apolausa arketes "romance" tenies xoris na mou prokaloun tin i8iki mou (ektos apo fasis tou stil... AFOU TIN GOUSTARIS KAI SE GOUSTARI GIATI DEN VGAZETE TA MATIA SAS RE ZOAAAAAAA) (Blue Gender - GTO - FMP).
Oses sires exw dei egw oi dimiourgi tous prospa8oun na proo8isoun perisotero ton romantismo kai tis agnes kai ali8ines "a3ies" anamesa sta zeugaria para ton tuflo kai zoodi sex.Blepoume ton paidiko erota (agni filia?) anamesa stin Jihiro kai ston Haku (spirited away) kai tin anekpliroti sxesi anamesa stous protagonistes tou AIR.Blepoume apisis ta mperdemata kai ta neanika kardioxtipia sto Honey and Clover os episis kai i oti-nane sxesi ton protagoniston tou Saikano.
Apo autes tis sires kai tenies prosopika diekrina ton agno tropo skepsis ton dimiourgon tous (kapoioi pe8enoun sta ba8ia tous geramata paramenontas akoma paidia).Eida mesa apo auta merika "daydreams" dika mou.Mia omorfi sxesi pera apo 8elw kai diekdikisis (spirited away - Banner of the Stars).Prospa8ia na mini zontanos enas erotas akoma kai an den to 8eloun oi idies dinamis tis fisis (AIR).Prosopika ta vlepw ,distixos, san to kiknio asma mias an8ropotitas pou f8irete peran episkeuis.Kati se fasi "pe8eno alla den 8a xa8w gia panta" kati se fasi "I WANT TO LIVE... I WANT TO LIVE... I WANT TO LIVE" (sinji).Opos fisika 8a katalavate ena apo ta agapimena mou anime 8emata einai to "Romance"



Ta hentai gia mena apla den iparxoun. Einai san na 8eoro ton eauto mou cinefil kai na vlepo porno... eleos eleos kai as einai kai sporeleos dld.

_________________
>>> My Anime Album <<<



- Οι τουρίστες στην ρεσεψιόν ετοιμάζονται να με λιντσάρουνε και η γυναίκα μου να με βράσει...
- Θέλω να δω την Hinata ενήλικη γαμώτο...
- με ακούτε?... - Σας ακούμε, προφανός σας ακούμε, για να απαντάμε σας ακούμε
THE GATES ARE OPEN
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Blademaster_X
Δημοσιεύθηκε: Τρι Μάρ 07, 2006 4:22 pm
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
::Moderator::
Official AP GFX Artist
::Moderator::<br>Official AP GFX Artist

Συμμετέχει από: 30 Απρ 04 Δημοσιεύσεις: 1933 Τόπος: Athens - city of no refund
heheh....κοιτα να δεις συζητηση που ανοιχτηκε!

Λοιπον ας πω κι εγω τα λιγα μου:
Θεμα(αν το καταλαβα καλα): Η ζωη των Ιαπωνων

1.Συντηριτικοι η οχι?
2.Θυμιζει η χωρα τους anime?
3.Αμερικανιζουν τα anime?

Απαντησεις απλες απο 1 ατομο που εχει δει πολλα anime και εχει μιλησει 2 λεπτα Ιαπωνεζους:
1.Απο την εποχη meiji αρχισαν να βγαινουν απο το καβουκι τους και ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ!!!

2.Νομιζω οτι ο καθενας μας εδω μεσα ηδη ξερει την απαντηση σε αυτο...Εμεις ηρθαμε εδω για να μιλησουμε για anime και για την Ιαπωνια. Και στα 2 αυτα υπαρχουν "καλα" και "κακα". Μονο ενας ας το πουμε "υποκειμενικος" για να μην πω "κουφιοκεφαλος" θα ελεγε οτι η Ιαπωνια ειναι τελεια και οτι πρεπει ολοι να τους προσκυναμε. Και μιλαω εν γνωσι ολων αυτω που λετε εδω μεσα. Παρολα αυτα που λετε μου αρεσει η Ιαπωνια...χρειαζεσαι λογο για να σου αρεσει κατι? Αν καποιος θεωρησει το οτιδηποτε τελειο τοτε το εχει χασει το παιχνιδι...Και καπου εδω χαθηκε η μπαλα!!!

Τελευταια προταση: [sarcasm mode]Japan=NOT perfect.....μα γιατι δεν φευγετε ρε παιδια αφου το ειπα δεν ειναι τελεια!!![/sarcasm mode]

3. Αμερικανιζουν τα anime...ευχαριστω πολυ μεγαλε!!!Εχω καινουργιο ανεκδοτο να λεω στα παιδια! Wink

P.S. Σχετικα με το spamming που λετε...Αμα κανετε τετοια θεματα βεβαιως και θα πεφτει spamming! Επισης το αρθρο του Powerboy-sama εσκισε και συμφωνω 100% με οτι λεει!!!

_________________
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email

Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:  

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας
Σελίδα 1 από 4
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2, 3, 4  Επόμενη

Μετάβαση στη:  



Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης