Η μεγαλύτερη κοινότητα στην Ελλάδα με θέμα τα Anime, Manga και Games από την Ιαπωνία. Με δραστηριότητες όπως Anime Podcast, Gallery, Ιαπωνικό λεξικό και πολλά άλλα. The biggest Anime, Manga, Games and Japan community in Greece, in Greek. Podcasts, Anime Image Galleries, Anime Reviews, Anime Database, Blogs, Japanese Dictionary and much more.
Αρθρο:
Δυτικές θρησκευτικες επιρροες σε Anime

 Κυκλοφορία   11/11/2007
 Συντάκτης   izo
 Προβολές   24140

8.4
Σχολιάστε / Βαθμολογήστε!

Hellsing, Ah Megami Sama, και Chrno Crusade είναι μονό μερικές σειρές anime με θρησκευτικό μοτίβο.

Πως αντιμετωπίζουν όμως την θρησκεία της δύσης, τον χριστιανισμό, τα anime της χωράς του ανατέλλοντος ηλιου;

Αρχικά, πρέπει να επισημάνουμε πως παρά τις υπερβολές του οι δημιουργοί είναι πολύ ενημερωμένοι σχετικά με αυτού του είδους τα θέματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα στο Hellsing οπού παρουσιάζεται η θρησκευτική διαφορά του Βατικανού (καθολικής εκκλησιάς) με την αντίστοιχη αγγλικανική εκκλησιά, ή στο Trinity Blood που έχουμε ως αναφορά το μαχητικό αερόπλοιο με το όνομα Raguel, δηλαδη Ραγουήλ του αγγέλου του Ιουδαϊσμού που θεωρείτο πολέμαρχος των ουρανών.

Είναι γνωστό πως η Ιαπωνία έχει ως κυρία θρησκεία το Shinto, αν είμαι σωστά ενημερωμένος, ο Βουδισμός και τα παράγωγα του, με μακράν τρίτο, τον χριστιανισμό. Είναι λογικό λοιπόν οι Ιάπωνες να ''βλέπουν'' το χριστιανισμό με μια οπτική όπως βλέπουν οι Δυτικοί αυτό που αποκαλούμε "μυθολογία" της Άπω Ανατολής. "Μυθολογία" που ωστόσο σε ορισμένες χώρες αποτελεί βασική θρησκεία.

Πιο αναλυτικά, ο χριστιανισμός περιλαμβάνει εσχατολογικά βιβλία, όπως η "Αποκάλυψη" του Ευαγγελιστή Ιωάννη, το τελευταίο βιβλίο της Καινής Διαθήκης, που προσφέρουν θέματα για περιπετειώδεις anime. Επιπλέον η συγκεκριμένη θρησκεία, έχει προσμειχθεί, λανθασμένα, και με άλλες ιστορίες απο διαφορετικές λαϊκές παραδόσεις όπως τα φαντάσματα και η επίκληση δαιμόνων, οι βρικόλακες, η μαγεία. Μην ξεχνάμε τα απόκρυφα κείμενα του Μεσαίωνα που χρησιμοποιούσαν θρησκευτική ορολογία εκτός των άλλων, αλλά και τις παρερμηνείες στις αναφορές της Παλαιάς Διαθήκης, βλέπε 10 πληγές, εμφανίσεις αγαθών και εκδικητικών αγγέλων, τον βασιλιά Σολομώντα.

Όλα τα παραπάνω είναι λογικό να εμπνέουν και να αποτελούν έτοιμο υλικό για όσους θέλουν να δημιουργήσουν ένα Anime δράσης ή μυστηρίου, ακόμα και χιουμοριστικό που μπορεί ταυτόχρονα αν έχει και απήχηση ενδότερα, καθώς καταπιάνεται με υπαρξιακά θέματα του ανθρώπου (θέμα του υπέρτατου Καλού-Θεός-των εκπροσώπων και των αντιπάλων του,κ.α).

Αν προσθέσουμε σε αυτό και το γεγονός ότι εκείνοι που γραφούν δεν είναι επηρεασμένοι από διάφορα θρησκευτικά ταμπού που θα είχαν πιθανώς αν γράφανε για την ιδία τους την θρησκεία (σκεφτείτε το σαν ένα δυτικό σενάριο να μιλάει για την θεά Amateratsu ή τον Shiva σε μια ιστορία της DC comics) αλλά γραφούν για κάτι, απαλλαγμένοι, χωρίς να το θεωρούν και να το αντιμετωπίζουν ως θρησκευτικό δόγμα.

Έτσι προκύπτουν anime αληθινά κοσμήματα, όπως το Trinity Blood, που εντυπωσιάζουν.

To άρθρο δημοσιεύτηκε από τον χρήστη izo στις 11/11/2007, προβλήθηκε 24140 φορές και σχολιάστηκε/βαθμολογήθηκε 9 φορές.


 
 Σύνδεση Λογαριασμού

 AnimeNews



 Τελευταίες Καταχωρήσεις Τίτλων

Shingeki No Kyojin 

Hakugei Densetsu 

Fate/Zero 

Mayo Chiki! 

Happy Seven 

Hourou Musuko 

Happiness Special 1: Wata... 

Happiness! 

Seiken no Blacksmith 

Natsume Yuujinchou San 




 Τελευταίες Παρουσιάσεις Τίτλων

Macross Frontier 

Black Lagoon 

Code Geass Hangyaku no Lel... 

Kakurenbo 

Hoshi no Koe 

Kigeki 

Hetalia Axis Powers 

Fullmetal Alchemist 

Bartender 

Le Portrait de Petit Cosse... 


 Τελευταία Αρθρα



 Ενδιαφέροντα Links


 


17/09


15/09


14/09


14/09


14/09


11/09


11/09


11/09


11/09


11/09





Trinity Blood


Millennium Actress


Millennium Actress


Inuyasha


Neon Genesis Evangelion


Pretear


Kara no Kyoukai Movie 5: Mujun Rasen


Paradise Kiss